Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379796 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #560 -: Октомври 18, 2012, 10:35:31 pm »
да, само това са и не, нямам връзка Меркурий-Марс, Марс-Луна.
мерси!)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #561 -: Октомври 18, 2012, 10:39:38 pm »
Егаси случката тогава - сигурно кучето е имало лоши транзити, ама неговата карта не се знае. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #562 -: Октомври 18, 2012, 10:51:00 pm »
У6 в аспект с марс в натала?
И отделно-транзит към у6?

« Отговор #563 -: Октомври 18, 2012, 11:14:11 pm »
ето, с картинка)

*

Papy

• 4343
« Отговор #564 -: Октомври 18, 2012, 11:20:10 pm »
Тр сатурн в 6-ти диспозитор на у6 и в квадрат с него=ухапване?

Или пък друго: тр у1 в съвпад с плутон?

Имаш ли зъбни или други здравословни проблеми?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #565 -: Октомври 19, 2012, 07:37:56 am »
Транзитен Марс на ДС в разходящ квадрат с нат. Луна. В натала са в знакова квадратура - с доста широка орбиса, но я има. Нали това и питах.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #566 -: Октомври 19, 2012, 08:54:49 am »
Има логика, но и в двата случая-не е ли голям орбисът?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #567 -: Октомври 19, 2012, 10:25:10 am »
Понякога пропускаме аспектите с по-широки орбиси, а те също работят.

Виждала съм карти без точни аспекти и конфигурации, тогава се вземат по-широки орбиси, дори се налага да се вземат под внимание знакови аспекти, за да може да се тълкуват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #568 -: Октомври 19, 2012, 04:06:49 pm »
Имаш ли зъбни или други здравословни проблеми?
ще ми се наложи да сложа очила, предполагам, това се брои:Д

благодаря и на двамата!) ще гледам по-внимателно за в бъдеще.

*

Papy

• 4343
« Отговор #569 -: Октомври 19, 2012, 07:59:43 pm »
Мда - пренебрегвам ги широките орбиси, но определено ухапване от куче най-прилича на луна/марс

« Отговор #570 -: Октомври 20, 2012, 08:14:40 am »
моят личен опит съчетан с 15 годишно отглеждане на кокер шпаньол
от него не съм хапана и заради него не

но от бездомна-да

при синът ми
 тр.Луна в 6 /У6/в каре с плутон и тр.сатурн върху него
тр.Марс/по натал е съвпад Слънце в 6 дом/ в 7 секстил сатурн, асп. марс/сатурн -указва физическа болка, без разкъсване и кръвозагуба
тр.възли на по оста 4-10
прогр.Марс точен съвпад Меркурий в 6 дом,6 - животните,марс агресия,нападение

при мен-
тр.Луна каре Марс/Уран /У6/ Дева на Асц.
тр.У7 - откритите врагове в 6 върху нат.Сатурн и секстил У1,10
обрат на възлите 10-4
прогр.Марс  /1/ тригон Сатурн/ 6/

при комшийка- размина се леко,предвид изчадието ,което й посегна :mellow:

тр.марс точно на Асц
тр.Луна/по натал в 6/тригон Марс
тр.възли 1-7
тр.У6 в 1
разх.каре прогр.Марс към Луна в 6 дом

всички имаме планети в 6 и те са активирани по тран.,прогр., Марс,Мерка ,Луна
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #571 -: Октомври 20, 2012, 03:33:45 pm »
Ей,пак синхроничност.. ;D
Вчера тъкмо си мислех защо от седмица - две насам ежедневно имам някакви инциденти,за щастие -леки.Но винаги пускам кръв ;D
Или е порязано,или  спукан мехур от неудобна обувка,онзи ден Аплето ми се изхлузи от калъфа,цяло чудо е ,че не ми потроши зъбите,а само се прехапах зверски и имам синина на брадата.Някаква странна алергия се появи по краката ми,с чесане до кръв.
Та ,тр.Марс ми е в 6- ти,а Юпитер У6 е в разходящ съвпад с Марса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #572 -: Октомври 20, 2012, 04:09:49 pm »
При мен транзитът на Меркурий в точен съвпад с АС вчера се прояви много буквално  - научих важна новина и си взех нова компютърна мишка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #573 -: Октомври 21, 2012, 01:47:47 pm »
Последните 2-3 месеца животът ми се развива с темпове ,с каквито никога до сега не се е развивал ...
Може би 2012 ще се окаже ключова за мен и от тук нататък вече никога няма да съм същата :) Буквално всеки ден ми идват нови идеи  за света ,всеки ден ми се случва по нещо положително ( преди не вярвах ,че е възможно) .Станах вегетарианка,започнах да се стремя да намирам хубавото във всяка една ситуация и най-вече да се вслушвам в интуицията си .
А предчувствам ,че тепърва има да ми се случват още много неща.Това е едва началото.

Според вас кои транзити са замесени в трансформацията ?
Благодаря за отг. предварително:))
« Последна редакция: Декември 01, 2013, 01:05:58 pm от 911 »

« Отговор #574 -: Октомври 21, 2012, 02:03:45 pm »
За трансформации бих гледала Плутон, който в момента отново е директен, но и преди ретроградната си фаза все още не беше достигнал съвпада ти Уран/Нептун. Но ако аспектите му действат с по-широки орбиси, пасва. Нали някои казват, че транзитите започват да действат в орбис от 3 градуса чак. Транзитен Уран в 12-ти дом също аспектира (с широк орбис) и ще аспектира Уран/Нептун. А както пишеш "буквално всеки ден нови идеи", бих го свързала с Уран.
Аспектите на Плутон и Уран към СЛВ са били почти точни. Може би си намерила т.нар. път в живота, предназначението си.

Към момента транзитен Сатурн на DC. Ако имаш връзка, е възможно тя да се задълбочи и да прерасне в нещо по-сериозно.

Възможно ли е да е и заради транзита на Юпитер в Близнаци, който акцентира върху отпимистичната ти жилка (Меркурий/Марс в квадратура с Юпитер, взаимна рецепция Меркурий/Юпитер), и по този начин песимистичната ти страна (силен Сатурн в квадрати с Луна и Венера) да е останала на задан план?

Препупраждавам, че не разбирам от ведическа астрология. По ведическата система имаш взаимна рецепция между Слънце (У5) и Юпитер (У9), които са функционални бенефици за твоя АС по тази система (Овен). Би ли се определила като късметлийка в живота, защото на мен ми се струва, че си такава. ;) Освен това имаш Венера и Сатурн в собствени знаци и ъглови домове - взъможност за успешни занимания с дейности по Венера (изкувство, мода, дизайн, парфюмерия и др.) и просперитет в професията, заемане на ръководна позиция, получаване на висок статус в обществото и популярност (Луната преминава в 1-ви дом).
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 02:16:05 pm от Mirabella »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #575 -: Октомври 21, 2012, 02:40:45 pm »
Не, в момента нямам сериозна връзка,но и честно казано не чувстам нужда от такава:) Някак си съм по - свободна.Докато до преди две години ми беше фиксидея да си намеря  "сериозно гадже " сега не е така -чувствам се добре ,имам страхотни приятели ,които са ми като  семейството и не мога да кажа ,че съм "самотна". Ето още една промяна и в тази сфера  :)

Вече не избухвам така лесно ,както до скоро и не се отчайвам от най- малкото нещо.Краят на 2011 и началото на 2012 беше може би  втория най -най тежък период в живота ми -( първия беше в пети клас - на 11/12 години бях) но както и да е .Важното е, че научих нещо и от това.
Още от малка съм  настроена към Духовното,но все нещо ми пречеше да вярвам в себе си и адски драматизирах и се тръшках за глупости ... Сега това започва да отминава и просто усещам как съм теглила чертата на миналото си.

Попитах ,защото ми е интересно - от една страна страхотната динамика ,която усещам ,комбинирана с едно осъзнаване  и преоценка на всичко ,което ми се е случило до сега ,от най-ранна възраст.
Мислех ,че са замесени главно Марс и Уран/Плутон ,но явно не са само те :)
Благодаря Мирабела за отг.:)))  :wub:

ПС - Права си -имам влечение към изкуството -  занимавам се с писане ( поезия ,проза ( главно фентъзи) ) - но изчаквам да дойде правилния момент - и с удоволствие бих пратила  нещо за някой  конкурс.
Обаче вътрешното ми усещане е ,че моментът още не е настъпил.Когато настъпи ще го направя.
Не знам,може и да съм късметлийка.:Д В живота си да сега не мога да се определя като такава,но бъдещето ще покаже :))
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 02:47:39 pm от 911 »

« Отговор #576 -: Октомври 21, 2012, 02:48:46 pm »
Благодаря ти за обратната връзка! Успех с конкурсите и не само!

С учебна цел бих искала да отбележа още нещо по ведическата ти карта, 911, пък ако не съм права, моля да ме поправите. Свързано със споделеното от теб за предпочитания ти жанр за писане. Раху е в 9-тия дом заедно със Слънцето (управител на 5-тия дом на творчеството), откъдето аспектира 3-тия дом (писане) 5-тия дом (творчество). Когато Раху е в съвпад с някаква планета, може да й даде натрадиционна изява. Например, казват, че съвпад (аспект) Венера/Раху е типичен за авангардните творци. Раху има действие, подобно на това на Уран, а фентъзито е доста модерен, нов жанр. Макар че ако не знаех, заради подобието между Раху и Уран щях да си помисля, че пишеш сайънс фикшън романи.
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 03:04:41 pm от Mirabella »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #577 -: Октомври 21, 2012, 03:48:59 pm »
хах интересно ... дали  ведическата астрология би разкрила втория ми талант (поне според приятелите ми :Д ) - да правя хубави масажи :) много обичам .казвали са ми, че имам златни ръце - може и малко да е пресилено ,но  най-близките ми  фр  ,когато настинат и се схванат  се обръщат към мен ,да ги "понамачкам" хах. Ефектът накрая е повече от добър,да не кажа поразителен.
Харесва ми да си измислям най- различни техники - според човека .
Кои домове се гледат за това ?  :))

:Извинявам се за отклонението от темата.
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 03:53:50 pm от 911 »

« Отговор #578 -: Октомври 21, 2012, 03:56:18 pm »
Би трябвало да е свързано с 3-тия дом, както е и в западната астрология. Ето карта.
Дали има връзка с положението на Кету в 3-тия ти дом, на който се преписват "магически сили", и У3 Меркурий в 8-ми с Марс - сила в ръцете?

*

911

• *
  • 137
« Отговор #579 -: Октомври 21, 2012, 09:50:02 pm »
Не знаех ,че може да е замесен 3-ти дом ..
Още веднъж ,благодаря Мирабела :) За съжаление ведическата система,хич не я "чаткам",меко казано  :Д