Не знам дали съм в правилната тема, но ще ви помоля за идеи. Гледам транзитите и прогресиите на един близък. Догодина има съвпад на транзитен Сатурн с прогресивно Слънце и натален Нептун - това в негов 6 дом в Скорпион. Темата за здравето му е актуална, подозира че може да е много болен, почна да осъзнава вредните си навици, още нищо не прави по въпроса да спира цигарите и да почва спорт. Отлага да иде на лекар. Началото на годината в рамките на един градус орбис ще се съберат трите, два-три месеца по-късно ще е точният съвпад на трите до минути при ретроградното движение на Сатурн, и третият път ще е края на годината, орбисът ще е около градус. Какво мога да очаквам с това разположение? Здравословен проблем? Смърт? Промяна в начина на живот? Нещо друго? Наталният му Нептун има квадрат към Венера и Юпитер в съвпад в 4 дом. (Венера му е най-силната планета в картата, управител на слънчевия знак, в съвпад с Регулус). Заради колебанието от минути в часа му на раждане, не е ясно в кой знак е 6 му дом. В единия случай е във Везни и Скорпионът е интерсептиран в 6 дом, а Плутон е в 5 дом, но в другия вариант Скорпионът е на върха на 6-ти, а Плутон е в 4-ти. Хваща ме страх като гледам.
Благодаря на всички, които ми отговорят!