Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379619 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #1980 -: Октомври 12, 2013, 12:17:28 pm »
Съжалявам, Дрийм.

По принцип Юпитер в съвпад с нат. Луна не винаги носи благинки, според индийците това не е особено благоприятен аспект. Но при всички положения преминаването му през знака на Луната носи важни промени. А при теб сега Сатурн квадратира Слънцето и Венера - дори да не е точен аспекта, действа по знакова квадратура.

Да ви кажа, при мен дори тригонът на Сатурн към наталните Марс и Луна не донесе нищо положително. Но след опозицията му с петодомния стелиум каквото и да се случи, вече го въприемам по-леко, калена съм.  :blink:
При първия му тригон може да се отчете промяна - преместих се (и за мое добро). При втория нямаше нищо.
Аз не го отдавам на съвпада с Луната,а на куинконкса към Уран (У6) и на карето и половина към Сатурн. След това ми предстои тригон с Марс,после опозиции с Меркурий,Слънце и Венера поетапно....Живота ми ще се промени драстично до края на другата година. Квадрата на Сатурн към Слънцето е сепариращ,а и ми излиза шибаняка от втория дом и уж ще спре да ми натиска финансите...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1981 -: Октомври 12, 2013, 09:02:41 pm »
Баща ми го е ухапала оса днес в 20,30ч. Мислите ли, че Марс е бил на АСЦ тогава?
Знам, че такива неща се случват, когато Марс минава през АЦ, но не съм сигурна за ухапване от оса по крака.
Логично е баба ми да не е много наясно с часа на раждане преди 55г  ;D

Майка ми пък се разболя тази нощ от нищото. Дали и при нея мога да го преценя АЦто? Те и двамата уж са АЦ Дева в ранните градуси, но баща ми май ще се окаже Лъв.
« Последна редакция: Октомври 12, 2013, 09:15:13 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1982 -: Октомври 12, 2013, 09:37:05 pm »
Преди месец и нещо 2 оси ме ожилиха на гробищата,бях го споделила май в тази тема.Марс нямаше връзка с АС,но Юпи У1 беше застанал на К8,а Марс беше в осми.Едно ухапване по ръката и на кръста/беше се мушнала под роклята/.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1983 -: Октомври 12, 2013, 09:38:49 pm »

Може, но Ръшман я заболяла главата, като й минал Марс на АЦто  ;D ;D ;D Та, се зачудих и аз.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1984 -: Октомври 12, 2013, 09:43:27 pm »
То на Ръшман много и се вързвах преди,ама явно е с доста финна чувствителност.. :blink:

« Отговор #1985 -: Октомври 13, 2013, 04:26:02 pm »
Как би се отразил тр.Юпитер-11дом, квадратура Венера?(натално са в широк съвпад)Юпитер-9дом,У5.Венера-9дом,У3/10

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1986 -: Октомври 13, 2013, 05:58:56 pm »
Как би се отразил тр.Юпитер-11дом, квадратура Венера?(натално са в широк съвпад)Юпитер-9дом,У5.Венера-9дом,У3/10

Скоро имах секстил на тр.юпитер в 11 дом към венера в 9-ти. Ходих в чужбина, изкарах страхотно и добри пари похарчих  с кеф :blink:

« Отговор #1987 -: Октомври 13, 2013, 06:33:02 pm »
Благодаря ви,момичета,за споделената информация. :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1988 -: Октомври 13, 2013, 07:28:04 pm »

И аз лятото, по време на секстила, хем харчих, хем имах пари, хем спестявах. Хубавото е, че Юпитер пак тръгва ретро и този аспект ще се повтори. При квадрата обаче, мисля, че по-скоро трябва да се определя от аспектите на двете планети натално.
Квадратът е неочаквана ситуация, ако планетите са добре аспектирани, ще е положително, ако обаче Юритер не е добре аспектиран, по-скоро при транзити е малефик.

А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1989 -: Октомври 13, 2013, 08:13:34 pm »

И аз лятото, по време на секстила, хем харчих, хем имах пари, хем спестявах. Хубавото е, че Юпитер пак тръгва ретро и този аспект ще се повтори. При квадрата обаче, мисля, че по-скоро трябва да се определя от аспектите на двете планети натално.
Квадратът е неочаквана ситуация, ако планетите са добре аспектирани, ще е положително, ако обаче Юритер не е добре аспектиран, по-скоро при транзити е малефик.
Погледнах ,че и аз го имам този аспект в момента ;D
Но нищо специално не ми се е случило :-\
Транзитен юпитер през 12ти,а натална венера в 10ти.
Къде да търся облагите? :-\

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1990 -: Октомври 13, 2013, 08:30:02 pm »
Във вътрешния поглед на нещата, който ще ти даде Юпитера. Не е задължително да са пари.
При мен Венера е У8.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1991 -: Октомври 15, 2013, 07:56:55 am »
Този път и при мен проработи марсовият транзит.
Докато беше в края на Лъв и в квадрат с наталния ми Юпитер, нищо не се случи, но през цялото време много ме боли сърцето. Вчера покрай моята котка във ветеринарната клиника имах много неприятно изживяване, едва не ми прилоша. Чаках си реда, имаше три болни котета и крещяха сърцераздирателно, на едното пред очите ми му вадеха някакъв абсцес, горкото пищеше като заклано.  :-X

Пътувайки ежедневно в градския транспорт, май съм прихванала някаква грипна инфекция - то просто няма как да не се случи, всички ти кашлят и кихат в лицето и няма накъде да се обърнеш в тая гъчканица... Сигурно след ингреса на Марс в Дева и мунданната му опозиция с Нептун ще ме тръшне някоя вирусна инфекция, тогава започвам да карам и марсова опозиция. Въобще, все "хубавини" покрай мен. Но онзи ден поне разбрах към кого съм алергична и кога се активират тези пристъпи - обади ми се един близък и след разговора започна силно да ми се гади и цяла вечер ме боля стомахът, така става всеки път като чуя тоя сатурнов лицемер. Не мога и съвсем да елиминирам тези хора от живота си, все за нещо ме търсят. Сега съм си поставила за цел да направя профилактично прочистване на жлъчка със зехтин и грейпфрут. С транзитен Сатурн в 12 дом ме обзе силно желание да си разчистя авгиевите обори, усещам го като необходимост вече, защото се появяват и физически симптоми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1992 -: Октомври 15, 2013, 08:40:28 pm »
Лили, досега никога ли не ти е действал марсов транзит?

Дори Марс през Асцендента не дава отчетливо изразени събития при мен, често минава без да причинява безпокойство.
Интересното е, че при транзит на Венера в съвпад с АС или ДС са ми се случвали доста неприятни и дори шокови събития. Действа много по-коварно от Марс, нали е мръсница.  ;D

Иначе при някой марсов транзит може и да усетя вътрешно напрежение, но рядко изригва навън и предизвиква нещо в обкръжението. Например, в такъв ден мога да стана свидетел на неприятно скарване в градския транспорт, в което обаче аз няма да съм пряко замесена, просто ще съм наблюдател. Но вътрешно ще се напрягам и ще ми се иска да забия зашеметяващ шамар на агресора или направо да го сритам отзад. Но мислите рядко преминават в действия.  ;D

Ето, например, вчера мунданната опозиция Луна/Марс направи квадрат към наталния ми Юпитер - не се случи нищо по 7 дом, само баннаха Нерил. Ама той не ми е съпружеско тяло, че да бъде отразен по транзити в наталната ми карта.  :rolf:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1993 -: Октомври 15, 2013, 08:59:15 pm »
Каре на тр. към натална Венера, У11, повечето ми приятели ме дразнят, не искам да виждам никой от тях. Лошото е, че ми затваря тао с нат. Юпитер, У6, а после следва и карето с Марс, У10. Надявам се поне последното каре да донесе повечко работа, че иначе съм загубена.
А и Марс се тътри към съвпад с Юпитер и себе си...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1994 -: Октомври 15, 2013, 09:01:52 pm »
Преди транзитен Марс в твърд аспект към нат. Луна ми носеше домашна агресия и скандали (предизвикани от друг човек), но сега живея сама и такива транзити вече минават в пъти по-спокойно, а може вече да съм придобила имунитет. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1995 -: Октомври 15, 2013, 09:06:04 pm »
Лили, може би защото марс ти е лекичък, нежен, рибешки ;D Мои роднини са така и не го усещат много, освен, че си падат по чашката и най-вече сладички ликьорчета, но огнената венера си я усещат, особено транзит към нея.

Ами, по две малки бири изпивам на седмица  и то за релакс, да се отпусна след работа и продължително пътуване в градския транспорт. През уикендите вече се старая по възможност да правя прочистване, алкохолът никак не е препоръчителен. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1996 -: Октомври 15, 2013, 10:10:25 pm »
Хайде бе Лили,отпусни малко душата.Стани Зорба-Буда като мен-фифти-фифти.Първо се черпиш,ама не с детски бири и женски ликьори.Луната ми е в Риби и ша проштавате,ама такива лигни за пиене не търпи,аз съм хеви метъл-копиле.Така,пиеш едно,две,три,малки големи-всякак.Колкото можеш да даяниш,после медитации и аскетизъм..И това се повтаря-Зорба,Буда,червено вино,сок от цвекло..Защо да се детоксвам,ако първо не се интоксикирам..Това е средния път в Зорбабудизма. :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1997 -: Октомври 15, 2013, 10:21:17 pm »
Хаха, хареса ми твоят подход, може да пробвам и така  ;D

Свински пържоли - английска сол - 24 часа медитация - каса студена бира и секс на екс ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1998 -: Октомври 18, 2013, 03:10:00 pm »
Днес ме потърси служителка от една банка,от която си нямам представа ,с покана да си изтегля "забравена сума",тъй като дебитната карта е изтекла преди 3 год.Застанах нащрек за измама,защото колкото и да съм разсеяна с миграцията на парите ми  из банките такава сметка не помня.Обаче се сетих ,че наистина имах заделена за хвърляне карта,която се оказа от същата банка..Никога не съм я използвала и дори не помня защо я имам.Сумата е малка стотина лв. и категорично случайно става моя.Отдавам го на фактта,че Меркурий е в ретро сянка,а моя приятел-дебелия гей Дупи е транзитирал  В/у пр.луна в 8 натален.Забогатях без да знам откъде,след като вече  и забременях от хладилника. ;D.Много галантен любовник е Юпитер,след като ме напомпа леко,сега ми хвърли и сто лева да си купя нови гащи,че старите ми отеснели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1999 -: Октомври 18, 2013, 03:37:34 pm »
Въпросната особа, в чиито добри намерения ме усъмниха колегите, наистина се оказа служител на банката, само че звънят от централата. Обаждането беше във връзка с подмяна на абонатните номера при Мтел - да ме предупредят, че има вероятност да не ми излизат онлайн дължимите суми. Тъй че не винаги от непознати номера ни се обаждат съмнителни хора.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.