Хаха, Yaya, благодаря ти за забележката! Тоя ретро Мерк ми е и У АС, много силно ми влияе. Тъкмо се отървах от Венерините съмнения, и почнаха и Меркуриевите. И както Мерк ми е съвпад с Луната, ако не знаете какво е ретроградна Луна, елате и ще ви покажа!
Но за кариерата не се шегувам! Нептун ми върви в шести дом и работя на три места като психолог. Сега остава да почна и да изкарвам пари! 
За разходящите аспекти на Плутон потвърждавам с мои наблюдения. До 5* разходящ може даже нищо да не стане и изведнъж откъде дойде това? На ИЦ го усетих навреме обаче.
Не искам да знам ретро Луна какво е, но би ми се искало да видя

Кажи какво стана при ингреса в 4ти? Как го хвана на време?
Моя мизерник сега ми прави тригон с Венерата, но след някакви си никакви 10тина години ще мине в 4ти, а там Уран владее... 
Всеки, който има точен съвпад на Луна с планета, различна от Слънцето, знае какво е ретро Луна всеки път, когато планетата тръгне назад. Просто защото Луната е една такава... планетата я обагря със себе си, поизпълва я, и както е една чувствителна... чувствата тръгват назад и... тука нещо за майките имаше.

За Плутон на ИЦ не искам да разказвам фактологично, защото всички, на които им предстои, ще се ошашкат излишно, а не е нужно. ИЦ ми е на 10* Стрелец. Но на 2-3* Плутон направи първо квадрат на Слънцето, на 4* съвпад с Уран У6, на 6-7* секстил с Луна/Меркурий и чак тогава на 9-10* - съвпад ИЦ, така че не мога да отделя чисто влияние само Плутон върху ИЦ. Но обобщено - в 4 дом Плутон изкарва всички нерешени вътрешни конфликти по въпросите "кой съм аз", "защо съм аз", "колко от мене съм аз", "защо така ме прее*ха като бях малък" и "защо тях като са ги пре*ли като са били малки, после са спали, ами не са оправили тая кочина, че трябва сега аз да я оправям?". Може да не е толкова драматично, зависи имате ли планети там и какви планети ще ви аспектира Плутон от 4 дом. Промяната може да става бавно и постепенно в посока на установяване на това, което ви е нужно наистина, това, което ви е излишно и то ще бъде изоставено, и все в тоя дух. Плутон в 4 дом ориентира фокуса на внимание навътре и ако тогава имате тежки транзити по други точки в картата или пък аспекти от самия Плутон, може би ще ви се иска да се доказвате, за да си върнете чувството за сигурност, но всъщност няма да се получава, защото 4 дом е скрит и не е място за завладяване на света. Там човек завладява себе си за първи път наистина. Сега Плутон напуска 4 ми дом, смело върви към К5 и имам още неуредици от лично и семейно, както и жилищно естество, но това беше цялостно пренареждане на личността ми, което ме освободи. Така се чувствам - по-свободна от преди, вътрешно свободна. В събитиен план, това което може да се случи, е показано в наталната карта.
На мен Плутон ми отива в 5 дом и няма да ви питам там какво може да стане, защото ще ми аспектира три лични планети и южния възел, а в шести - Слънцето и се надявам тогава да взема вече да пукна, защото ще ми е обходил всичките планети в картата от край до край!