Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378127 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Събития и транзити
« Отговор #2220 -: Февруари 03, 2014, 09:33:40 pm »
Скандал с майка ми. Марс е на 4гр над АЦ, а Луната май е върху Слънцето ми. Къде е в момента Луната? По Марс или Луната да гледам това?

A kъде е Меркурий..?-току-що ингресира в Риби. В неприлична близост с Нептун...
Аспект в картата ти трябва да има...
Луната е майката..,агресията е Марс и м/у тях търси връзка..не може без Меркурий.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2221 -: Февруари 03, 2014, 09:47:21 pm »
А в кой градус е Луната?
Мерка ми е в точна опозиция на Юпитер У3 и У5. Чудя се дали Луната е върху Слънцето. Така прави куинконс с Марса ми.
Офф вечно ли съм обречена на скандали с нея? Като капак синът ми имй квадрат на Сатурн с Луната и отделно опозиция с Марса. То и там няма да ми е лесно. И забележка да му направя, веднага или се сърди или реве... вече и на мен ми се реве.

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2222 -: Февруари 03, 2014, 10:24:32 pm »
А в кой градус е Луната?
Мерка ми е в точна опозиция на Юпитер У3 и У5. Чудя се дали Луната е върху Слънцето. Така прави куинконс с Марса ми.
Офф вечно ли съм обречена на скандали с нея? Като капак синът ми имй квадрат на Сатурн с Луната и отделно опозиция с Марса. То и там няма да ми е лесно. И забележка да му направя, веднага или се сърди или реве... вече и на мен ми се реве.

Луната е в овен...В момента е около 10-я градус.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #2223 -: Февруари 03, 2014, 10:40:07 pm »
Има ли някой с Луна в 1-та декада на Овен, преживял съвпада на транзитен Уран с нея? Как се прояви?

Тази гад се мота ретроградна почти 2 години в 1-та декада на Овен, обаче сега с пълна скорост се е запътил към Луната ми :o Чудно ми е каква изява ще има съвпада, дали ще бъде по дома в който ще стане съвпада, по дома който управлява Луната, или пък  по общите теми, които сигнифицира Луната?

Ей така  пак с голям страх очаквах опозицията на транзитния Сатурн към натално Слънце преди няколко месца, в крайна сметка абсолютно нищо не се случи.
Аз преживях опозиция на тр. Уран към Луна. В зависимост кои домове управляват, на мен ми се видя сметката на емоционалното спокойствие. Но аз бях (и още съм) затънала в блатото на рутината и така... Понякога събитията идват след самия точен аспект.

« Отговор #2224 -: Февруари 07, 2014, 10:06:13 am »
След поредния скандал в службата,днес напуснах. :33: :33: :33:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2225 -: Февруари 07, 2014, 10:18:29 am »
Ем, човек ги прави тези неща за по-добро уж, дано и при теб да е така.

При какви транзити започна там работа? И при какви напускаш?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2226 -: Февруари 07, 2014, 10:20:27 am »
След поредния скандал в службата,днес напуснах. :33: :33: :33:
Хич да не ти пука! Регистрирай се в бюрото по труда да взимаш помощи и си гледай айляка! И аз не работя от 3 седмици,ама нито са ме оставили гладна,нито жадна.Стоя си на топличко,гледам Ти Ел Си и пия кафе по цял ден и междувременно си подготвям сватбата.Аман от тази работа-не ми се работи вече
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #2227 -: Февруари 07, 2014, 10:28:30 am »
При какви транзити започна там работа? И при какви напускаш?

Благодаря ви отново,дами. :wub:

Помня,че стартирах при пълнолуние. ;D На 21август 2013год.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2228 -: Февруари 07, 2014, 10:31:48 am »
Спомням си, че при Пълнолуние - 3 август 2012 започнах нова работа... приключи доста бързо. Нищо лошо нямаше, но все не се получаваше, тъгувах за старите колеги, които доброволно зарязах...

А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2229 -: Февруари 07, 2014, 11:39:33 am »
Въпрос: Там, където Нептун се озове, всява объркване, смут, неяснота и душевни бури. Ако това е МЦ, става дума за призвание и работа. При мен е върху Слънцето, объркаха ми се партньорските отношения. И въпросът е, на колко градуса от Слънцето трябва да се дръпне Нептун, за да мога по-осъзнато и ясно да взема решение по наболелия въпрос? Питам, понеже тук става дума за години.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2230 -: Февруари 07, 2014, 11:51:40 am »
Хм, точно щях да пускам въпрос за Нептун.

Според мен 3градуса разходящ аспект. Но зависи от силата на планетата в картата ти. Възможно е да ти влияе и до 4-5 градуса, щом е диспозитор на Слънцето.

А въпросът ми е, за колко време минава Нептун 2 градуса? Като стигне 6ти градус ми влиза в 5 дом върху У9 и 11.

А Шопенхауер

« Отговор #2231 -: Февруари 07, 2014, 11:53:37 am »
Въпрос: Там, където Нептун се озове, всява объркване, смут, неяснота и душевни бури. Ако това е МЦ, става дума за призвание и работа. При мен е върху Слънцето, объркаха ми се партньорските отношения. И въпросът е, на колко градуса от Слънцето трябва да се дръпне Нептун, за да мога по-осъзнато и ясно да взема решение по наболелия въпрос? Питам, понеже тук става дума за години.

А защо си мислиш, че е свързано с партньорските отношения? На кой дом е управител Слънцето? По принцип нали то символизира представата ти за живота, теб самата, а не другите?

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #2232 -: Февруари 07, 2014, 12:01:53 pm »
а за сходящ аспект какъв е орбиса? на 4 градуса е тригон с венерата ми е и имам чувството, че го усещам отскоро

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2233 -: Февруари 07, 2014, 12:05:15 pm »

А защо си мислиш, че е свързано с партньорските отношения? На кой дом е управител Слънцето? По принцип нали то символизира представата ти за живота, теб самата, а не другите?
Слънцето е У12, но Нептун е У7. Някой ме пита в някаква тема, дали аспектът не ми е донесъл мъж (Слънцето като сигн. на съпруга/мъжа в женска карта), и тогава обърнах внимание на аспекта, понеже той наистина ми донесе мъж, при това таен. Е, не само той, в същия момент У5 Сатурн направи тригон към Слънцето с Нептуна отгоре. Но наистина неясноти, тревоги... затова питам. Понеже Нептун ми е диспозитор и на Слънцето, и на партньорските отношения, мисля, че ще трябва да изчакам повече от три градуса разходящ аспект. Тази година ще се мръдне на 5*, но после пак ще се върне на 2* и чак догодина ще взема въздух. Тоя аспект е омайно сладък, но не се усещам, че тегне като тежък сън, от който не можеш да се събудиш, нищо че разваля илюзии и образува психологическа кариера.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2234 -: Февруари 07, 2014, 12:06:45 pm »

Защото Слънцето е партньора, мъжа, началника, авторитета.

а за сходящ аспект какъв е орбиса? на 4 градуса е тригон с венерата ми е и имам чувството, че го усещам отскоро

възможно е, но зависи пак. От положението на планетата в картата ти, от дома. Някои хора усещат по-силно сходящите аспекти, а други - разходящите.
Чувала съм, че при повечето Плутон действа при разходящи. Наблюдавай, но 4гр преди Венерата си е бая време, той почти всяка година ще е ретро, та докъм след 3-4г може и да усетиш по-силен аспект.

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2235 -: Февруари 07, 2014, 12:08:45 pm »

Слънцето е У12, но Нептун е У7. Някой ме пита в някаква тема, дали аспектът не ми е донесъл мъж (Слънцето като сигн. на съпруга/мъжа в женска карта), и тогава обърнах внимание на аспекта, понеже той наистина ми донесе мъж, при това таен. Е, не само той, в същия момент У5 Сатурн направи тригон към Слънцето с Нептуна отгоре. Но наистина неясноти, тревоги... затова питам. Понеже Нептун ми е диспозитор и на Слънцето, и на партньорските отношения, мисля, че ще трябва да изчакам повече от три градуса разходящ аспект. Тази година ще се мръдне на 5*, но после пак ще се върне на 2* и чак догодина ще взема въздух. Тоя аспект е омайно сладък, но не се усещам, че тегне като тежък сън, от който не можеш да се събудиш, нищо че разваля илюзии и образува психологическа кариера.

ох, този ретро Мерк....няма никакви бариери

А Шопенхауер

« Отговор #2236 -: Февруари 07, 2014, 12:23:34 pm »
Има ли някой с Луна в 1-та декада на Овен, преживял съвпада на транзитен Уран с нея? Как се прояви?

Тази гад се мота ретроградна почти 2 години в 1-та декада на Овен, обаче сега с пълна скорост се е запътил към Луната ми :o Чудно ми е каква изява ще има съвпада, дали ще бъде по дома в който ще стане съвпада, по дома който управлява Луната, или пък  по общите теми, които сигнифицира Луната?

Ей така  пак с голям страх очаквах опозицията на транзитния Сатурн към натално Слънце преди няколко месца, в крайна сметка абсолютно нищо не се случи.
Аз преживях опозиция на тр. Уран към Луна. В зависимост кои домове управляват, на мен ми се видя сметката на емоционалното спокойствие. Но аз бях (и още съм) затънала в блатото на рутината и така... Понякога събитията идват след самия точен аспект.

Мерси за споделеното, Shreya!

Аз имам натална опозиция Уран-Слънце, при това точна и в ъглови домове. Свикнала съм и на тази гад донякъде на дисбаланса и хаоса, който обикновено предизвиква.

Иначе за аспект Уран-Луна, не знам какво да мисля. При теб е било опозиция, при мен ще е съвпад. С този огън в картата и без друго съм супер нервна и избухлива по природа, сега не знам какво ще става. Единственото за което се моля, е Уран върху Луна да не донесе проблеми с майка ми, въпреки че в картата ми нито едната, нито другата планета, имат връзка с майката.

Аз винаги съм по-съгласна каквото ще се случва да падне директно върху мен, а не върху най-близките ми.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2237 -: Февруари 07, 2014, 12:24:29 pm »
Хаха, Yaya, благодаря ти за забележката! Тоя ретро Мерк ми е и У АС, много силно ми влияе. Тъкмо се отървах от Венерините съмнения, и почнаха и Меркуриевите. И както Мерк ми е съвпад с Луната, ако не знаете какво е ретроградна Луна, елате и ще ви покажа!  ;D Но за кариерата не се шегувам! Нептун ми върви в шести дом и работя на три места като психолог. Сега остава да почна и да изкарвам пари! ;D

За разходящите аспекти на Плутон потвърждавам с мои наблюдения. До 5* разходящ може даже нищо да не стане и изведнъж откъде дойде това? На ИЦ го усетих навреме обаче.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2238 -: Февруари 07, 2014, 12:53:01 pm »
Хаха, Yaya, благодаря ти за забележката! Тоя ретро Мерк ми е и У АС, много силно ми влияе. Тъкмо се отървах от Венерините съмнения, и почнаха и Меркуриевите. И както Мерк ми е съвпад с Луната, ако не знаете какво е ретроградна Луна, елате и ще ви покажа;D Но за кариерата не се шегувам! Нептун ми върви в шести дом и работя на три места като психолог. Сега остава да почна и да изкарвам пари! ;D

За разходящите аспекти на Плутон потвърждавам с мои наблюдения. До 5* разходящ може даже нищо да не стане и изведнъж откъде дойде това? На ИЦ го усетих навреме обаче.

;D Не искам да знам ретро Луна какво е, но би ми се искало да видя  ;D ;D ;D

Кажи какво стана при ингреса в 4ти? Как го хвана на време?
Моя мизерник сега ми прави тригон с Венерата, но след някакви си никакви 10тина години ще мине в 4ти, а там Уран владее...  :-X

А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2239 -: Февруари 07, 2014, 02:21:10 pm »
Хаха, Yaya, благодаря ти за забележката! Тоя ретро Мерк ми е и У АС, много силно ми влияе. Тъкмо се отървах от Венерините съмнения, и почнаха и Меркуриевите. И както Мерк ми е съвпад с Луната, ако не знаете какво е ретроградна Луна, елате и ще ви покажа;D Но за кариерата не се шегувам! Нептун ми върви в шести дом и работя на три места като психолог. Сега остава да почна и да изкарвам пари! ;D

;D Не искам да знам ретро Луна какво е, но би ми се искало да видя  ;D ;D ;D

Кажи какво стана при ингреса в 4ти? Как го хвана на време?
Моя мизерник сега ми прави тригон с Венерата, но след някакви си никакви 10тина години ще мине в 4ти, а там Уран владее...  :-X

Всеки, който има точен съвпад на Луна с планета, различна от Слънцето, знае какво е ретро Луна всеки път, когато планетата тръгне назад. Просто защото Луната е една такава... планетата я обагря със себе си, поизпълва я, и както е една чувствителна... чувствата тръгват назад и... тука нещо за майките имаше.  ;D

За Плутон на ИЦ не искам да разказвам фактологично, защото всички, на които им предстои, ще се ошашкат излишно, а не е нужно. ИЦ ми е на 10* Стрелец. Но на 2-3* Плутон направи първо квадрат на Слънцето, на 4* съвпад с Уран У6, на 6-7* секстил с Луна/Меркурий и чак тогава на 9-10* - съвпад ИЦ, така че не мога да отделя чисто влияние само Плутон върху ИЦ. Но обобщено - в 4 дом Плутон изкарва всички нерешени вътрешни конфликти по въпросите "кой съм аз", "защо съм аз", "колко от мене съм аз", "защо така ме прее*ха като бях малък" и "защо тях като са ги пре*ли като са били малки, после са спали, ами не са оправили тая кочина, че трябва сега аз да я оправям?". Може да не е толкова драматично, зависи имате ли планети там и какви планети ще ви аспектира Плутон от 4 дом. Промяната може да става бавно и постепенно в посока на установяване на това, което ви е нужно наистина, това, което ви е излишно и то ще бъде изоставено, и все в тоя дух. Плутон в 4 дом ориентира фокуса на внимание навътре и ако тогава имате тежки транзити по други точки в картата или пък аспекти от самия Плутон, може би ще ви се иска да се доказвате, за да си върнете чувството за сигурност, но всъщност няма да се получава, защото 4 дом е скрит и не е място за завладяване на света. Там човек завладява себе си за първи път наистина. Сега Плутон напуска 4 ми дом, смело върви към К5 и имам още неуредици от лично и семейно, както и жилищно естество, но това беше цялостно пренареждане на личността ми, което ме освободи. Така се чувствам - по-свободна от преди, вътрешно свободна. В събитиен план, това което може да се случи, е показано в наталната карта.

На мен Плутон ми отива в 5 дом и няма да ви питам там какво може да стане, защото ще ми аспектира три лични планети и южния възел, а в шести - Слънцето и се надявам тогава да взема вече да пукна, защото ще ми е обходил всичките планети в картата от край до край!