Харесва ми оптимистичното ти чувство за хумор.
Знаеш ли, трябва да си направим синастрия, щото ми допадаш.
Та, аз сега се чувствам като при Плутон през ИЦ. Като мине, ще ми квадратира и Луната... Може да квадратира така и майка ми, и емоциите ми, и травмите от детството, и майката в мен. Да се надяваме, че дотогава няма само да филостофствам над астрологията, ами и ще вземе нещо да ми влезе в очуканата глава от нея...
Ще си направим синастрия обезателно!
Я виж, кой дом ти управлява Луната? Ти като си гледаш 4/10, кой дом на кой родител отговаря повече? Проявлението ще е и по лунните въпроси, но и по дома, управляван от Луната. Какъв знак имаш на ИЦ?
Луната управлява 9 със заключен Рак вътре. Да ти кажа, не знам кой дом е майка ми.
На ИЦ имам Уран, който е в тригон със Слънце, но квадрат с диспозитора на Луната ми. Луна(К4) опозиция Плутон(12д).
На МЦ е Слънцето, което натално е в 5 в опозиция на Сатурн (заключен Козирог в 3 :-))). Ако не възпирема Сатурн като ограничение, а дисциплина, то Слънцето следва да е 10д - баща ми.
Виж как са оплетени нещата, като свински черва. между другото, си мисля, че картата ми не е реална, а съм родена 10-15 мин по-рано, което малко променя купсидите на домовете, но не чак толкова, че К4 да иде в Козирог.
И аз не мога да определя домовете на кой родител отговорят
повече. Защото според мен и двата отговарят и на двамата. Обаче, когато Плутон дойде на К4 и после върви в 4 дом, целият период е на остри конфликти с майка ми. Макар че, според мен баща ми повече се описва от 4 дом. Затова разсъждавам, че 4 дом са родителите и прародителите, изобщо целият корен, и каквото има там неизчистено, то ще се изчисти на плутонов транзит. Доколкото разбирам, имаш натална опозиция Луна/Плутон. Тя ще се развие по време на квадрата. Не знам дали има смисъл да гледаш астрологично напред, по-скоро размисли какви проблеми имаш с родителите, какви те имат с техните и какви проблеми се прехвърлят през поколенията. През този транзит имах чувството, че аз съм длъжна да изчистя психически през себе си проблемите на целия род, които другите се стараеха да покрият с безупречно изгладено кувьорче . Ако нямам такъв Уран в картата, не знам дали бих могла. Разбира се, на мен се сърдят, че казвам на глас това, което те са мълчали по 50 години. Но иначе не можех да почна да живея собствения си живот. Товарът от очаквания, наставления, ограничения и негласни табута в предишните поколения е толкова голям и толкова смазващ, че в моето поколение от четири деца (които сме братовчеди), три се разболяхме смъртоносно от някакви ракове още малки, а предишното поколение се разведе и не създаде повече успешни връзки за ужас на по-предишното. Но те не се спират старите, разбираш ли, боли ги, сърби ги и пак натискат, как може така, реват, тормозят, притесняват децата си, децата пък прехвърлят върху нас и ние така - колкото можем чистим през себе си, кой с бунт, кой с болест, колкото не можем - ще предадем и ние нататък и така. Но от този транзит за мен сега се говори така: "На тебе пък човек нищо не може да ти каже! ... А преди какво добро дете беше!... Ама като те млатнем, ще хвръкнеш отсреща на стената..."

уж на шега, ама съвсем сериозно.