Здравей Гост

За локализацията в радикса

• 33 Отговора
  • 4788 Прегледи
*

AH

• 2201
Re:За локализацията в радикса
« Отговор #20 -: Юни 29, 2011, 10:50:34 pm »
Добре,АН ,ако като цяло събитията в нашия живот са предопределени и остава малък процент сами да "чертаем" съдбата си ,защо тогава притежаваме тази свободна воля? Или как човек избира "кой път да хване"? Много често се е случвало хора родени в един и същи ден ,час -единия например е избрал да стане духовник ,а другия престъпник.Можем ли в натала това да го разчетем или вече е разчетено според кармичните закони?

Оу, не – събитийно много малко неща са строго предопределени. Закономерностите са с широки проявления:) Това е една от причините хората да предпочитат традиционните науки, напр. традиционната  медицина, а не медицинската астрология:)

А колкото до  духовник и престъпник – ясно е - търсим общото- то е предопределеното- останалото- свободен избор:)

А и астрологията се е появила и утвърдила поради предсказателните си възможности с практическо приложение, но е просъществувала с хилядолетия не защото предсказва в детайли събитията в живота на хората. Даже когато с много голяма вероятност може да предскаже събитие, не бива да го прави – точно за да не лишава хората от свободна воля и избор- т.е. тя и да иска, не може да ни лиши от избор - хората сами могат да се лишават от него.

А кармичните закони са прости и общи – основният „око за око и зъб за зъб“ – си го пише и в книгата на книгите:)
Астрологията може малко да ни ориентира в кои житейски области се очаква да се прояви кармата или ако се проявява, ни помага да приемем нещата и евентуално, да разкъсаме кармичната верига:)

А на това „как човек избира "кой път да хване"?“ нямам много добър отговор, не че не съм мислила.
Последните седмици се занимавах с няколко човека, в чиито хороскопи няма към момента категорични индикации за събитията, настъпили в живота им.  А събитията са факт, при това хората ги изживяват достатъчно драматично, за да търсят не само астрологични консултации, но и при психолози. Впрочем, първо са били при психолози, така че един от тях спомена, че съветите се припокриват, но явно хората се нуждаят от още време да преодолеят негативната страна на събитията.
За мен беше интересно, че по едно и също време се явяват хора със сходни въпроси, макар че това отдавна съм го забелязала. Та по тоя повод – оказва се, че „хващаме“  сходни пътища в определени периоди – т.е. ролята на егрегора и мунданната картина.
Ти какво мислиш?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Юни 29, 2011, 11:09:02 pm »
Това е ролята на "качеството на времето"....идва време с определено качество и народът лудва в определена посока.

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Юли 01, 2011, 01:15:55 am »
И аз съм склонна да разсъждавам над  същото.

В някакъв случаен филм тия дни чух по случаен повод – статистика -  „средата“ е решаваща, а не гените.
А един от корифеите в астрологията беше дал прост пример- ако видим, че омъжена жена в последно време предпочита компанията на неомъжените си приятелки, ясно на къде се е ориентирала.

Подобни неща  ме карат  да мисля, че са малко хората, които могат да се откъснат от егрегора.

Ако се върнем пак на мунданната ситуация- дълго време Уран и Нептун бяха във взаимна рецепция. Предполагаше се паралелно развитие, но всякак техниката изпреварва духовното развитие  на хората.

Откриването на собствената индивидуалност, самоусъвършенстването...... – та последните години даже намаляват хората сред моите познати, които се стремят към това.......
Преди 10-15 години хората, които се интересуваха от хороскопа си, поставяха подобни най-общи въпроси, търсеха скрит свой потенциал и пр.
А сега нещата в 95% от случаите опират до проблеми.........

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Юли 01, 2011, 01:34:43 am »
АН , много ми е смешна тази *модерна дума* самоусъвършенстване , защото си мисля , че не може да се усъвършенства нещо , което е съвършено. Това конкретно по повод на думата....

По повод на замиращия интерес  :blink: за себепознание си мисля , че духовното знание за възможностите на всеки от нас зависи от тежкарите или висшите колективни планети...На които малцина астролози обръщат внимание.
За да бъдат  интегрирани тези всши октави е необходимо да осъзнаем до Сатурновите планети които аз свързвам с ЕГОТО.
За да излезем от тези рамки обаче е нужно да излезем от квинтесенцията на Слънце , Сатурн и Луна....Да опознаем духовните им качества ....Мисля , че си струва... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Юли 01, 2011, 02:17:59 am »
Промяната в интереса според мен се дължи на това, че доста хора (в това число и аз ;D) слязаха едно или две стъпала по-надолу в пирамидата на Маслоу.

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Юли 01, 2011, 02:43:46 am »
Качеството на времето сега е такова, че човечеството ще се обединява и слива, а няма да се разделя и индивидуализира...иде глобалното обединение...

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Юли 01, 2011, 02:47:07 am »
Според мен първо трябва да има сериозен катаклизъм и след катрзиса от него-обединение.
п.п.Смятам, че сме в предвоенни години.

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Юли 01, 2011, 03:21:12 am »
Че ние вече сме в катаклизъма. И летим с космическа скорост към бума.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Юли 01, 2011, 03:23:29 am »
Промяната в интереса според мен се дължи на това, че доста хора (в това число и аз ;D) слязаха едно или две стъпала по-надолу в пирамидата на Маслоу.

няма да си признаваме ;D

ще съсредоточим енергията си над ей това:
"По-същественият момент е, че Маслоу вярвал, че потребността от самоусъвършенстване е коренно различна от всички останали 4 нива в йерархията. Те и четирите представляват потребности, породени от недостига; те включват физически или психологически условия, които личността се стреми да поддържа в приемлив диапазон. Когато някоя от тези четири типа потребности бъде удовлетворена, свързаната с нея мотивация намалява или изчезва, и поведението на човека се променя. За сметка на това самоусъвършенстването е потребност от растеж и в процеса на задоволяването ѝ мотивацията расте още повече вместо да намалява.[1]" ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Юли 01, 2011, 03:30:11 am »
Че ние вече сме в катаклизъма. И летим с космическа скорост към бума.
Само ни изглежда да е катаклизъм. Дано не съм права, ама ще се гърмим едни други.

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Юли 01, 2011, 03:33:58 am »
Аз предпочитам да ги наричам вътрешни конфликти ;)...но факта ,че хората търсят помощ да се справят с тях за мен е едно добро начало.Значи са приели ,че имат такива ,а не ги отричат,а приемайки ги ще търсят решения за тях,което би довело до тяхното осъзнаване.Това ме навежда на мисълта,че българина  започва да се "събужда" и да не търси причините в другите,а да взема сам за себе си решения и да носи отговорност за тях.Мисля,че догодина като влезе трайно Нептун в Риби ,ще има по-силна ориентация към духовните течения ,а мунданният секстил  с Плутон ще даде възможности за по-дълбоки прозрения в насоката за която говорим тук.Доста от младите хора,по мои наблюдения масово вече се интересуват и търсят услугите специално на астрологията. :blink:

така е с нашите млади хора, но въпросите им се въртят около чужди култури, а в по-прав текст- реализация в чужбина ;D

/ по тоя повод и по-сериозно- няколко пъти съм се занимавала с хороскопите на по- млади чужденци - проблемите им бяха същите- някакво неудовлетворение от живота - а са интелигентни, образовани, с добри професии, т.е. без финансови проблеми........../

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Юли 01, 2011, 03:36:56 am »
Според мен първо трябва да има сериозен катаклизъм и след катрзиса от него-обединение.
п.п.Смятам, че сме в предвоенни години.

война - мноого традиционно, както казва един мой любимец - Тери Пратчет ;D

а вчера в един форум предложих като решение и няколко сватби за ББ - булките да са със зестра от петролни находища ;D - така едно време царете ни са решавали локални проблеми ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Юли 01, 2011, 04:01:17 am »
Т.н. масовка тепърва престои, аз пък това имах предвид.
Предстои обединяване на съзнанието и на световната душа, ние сме просто части от тази душа, като мравки на мравуняк, който е единно съзнание.
Та всичко идва от нарастващия егоизъм, който се надига като всепомитащ ураган...и който ще се кротне прекършен, интересно ми е само от какво - от последната човешка война, от наближаваща комета, от слънчево изригване, изригване на вулка, атомно изригване....преминаваме в ново измерения, който не е в състояние да се приспособи с нови вибрации...ойде зян...

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Юли 01, 2011, 04:52:31 am »
На изток знаят за ефекта на махалото - като тръгне в едната посока и стигне края, неизбежно се връща наобратно.
Чрез натягане на махалото се постига повече, което е горе, ще иде долу, което е натегнато надясно ,ще се върне наляво...как беше - новото обединено съзнание иде и старите институции и съзнание не могат да го спрат, могат само да се преформатират изцяло или да си заминат