Добре,АН ,ако като цяло събитията в нашия живот са предопределени и остава малък процент сами да "чертаем" съдбата си ,защо тогава притежаваме тази свободна воля? Или как човек избира "кой път да хване"? Много често се е случвало хора родени в един и същи ден ,час -единия например е избрал да стане духовник ,а другия престъпник.Можем ли в натала това да го разчетем или вече е разчетено според кармичните закони?
Оу, не – събитийно много малко неща са строго предопределени. Закономерностите са с широки проявления:) Това е една от причините хората да предпочитат традиционните науки, напр. традиционната медицина, а не медицинската астрология:)
А колкото до духовник и престъпник – ясно е - търсим общото- то е предопределеното- останалото- свободен избор:)
А и астрологията се е появила и утвърдила поради предсказателните си възможности с практическо приложение, но е просъществувала с хилядолетия не защото предсказва в детайли събитията в живота на хората. Даже когато с много голяма вероятност може да предскаже събитие, не бива да го прави – точно за да не лишава хората от свободна воля и избор- т.е. тя и да иска, не може да ни лиши от избор - хората сами могат да се лишават от него.
А кармичните закони са прости и общи – основният „око за око и зъб за зъб“ – си го пише и в книгата на книгите:)
Астрологията може малко да ни ориентира в кои житейски области се очаква да се прояви кармата или ако се проявява, ни помага да приемем нещата и евентуално, да разкъсаме кармичната верига:)
А на това „как човек избира "кой път да хване"?“ нямам много добър отговор, не че не съм мислила.
Последните седмици се занимавах с няколко човека, в чиито хороскопи няма към момента категорични индикации за събитията, настъпили в живота им. А събитията са факт, при това хората ги изживяват достатъчно драматично, за да търсят не само астрологични консултации, но и при психолози. Впрочем, първо са били при психолози, така че един от тях спомена, че съветите се припокриват, но явно хората се нуждаят от още време да преодолеят негативната страна на събитията.
За мен беше интересно, че по едно и също време се явяват хора със сходни въпроси, макар че това отдавна съм го забелязала. Та по тоя повод – оказва се, че „хващаме“ сходни пътища в определени периоди – т.е. ролята на егрегора и мунданната картина.
Ти какво мислиш?