Здравей Гост

Победителите

• 38 Отговора
  • 3759 Прегледи
Победителите
« -: Юли 01, 2011, 05:14:09 pm »
Купих си една книга за "харизмата", и там естествено харизмата беше обяснена като основен метод за постигане на цели в живота - победа, контрол и тн. нищо наистина за харизмата и много се разочаровах и се замислих, защо победата е толкова важна.

Намерих едно мнение на Инти

"Хората с ъглови планети са победителите в живота, тъй като са стъпили здраво на това самоубеждение. И понеже са сами на върха, те притежават неизбежната самотност и изолираност – незаинтересованост, откъснатост, безпристрастност – относно другите."

И като човек с планети в ъглови позиции и приятели главно с планети там (нямам близък приятел без планета       на асц, МЦ или ИЦ) мога да кажа, че егото ни главно е много силно, но не и безпределната вяра в това, че сме успешни.

Мнения, моля :) :rolleyes:

Re:Победителите
« Отговор #1 -: Юли 01, 2011, 05:16:09 pm »
и се замислих и кога победата е за "добро" - личността става по-духовна, по - качествена, по-щастлива и кога всъщност те принизява, превръщайки те в роб на егото ти.

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Юли 01, 2011, 05:22:54 pm »
по тоя повод - току що направих следното- отворих 10бр произволно избрани хороскопи на хора, които дори не съм сигурна, че се сещам кои са - във всичките случаи имаше планети по ъглите.

ако искаш, направи същото, за да видим как стоят нещата в основата на подобно изследване

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Юли 01, 2011, 06:56:23 pm »
Познавам много хора с планети в Гокленови зони...,но не мога да кажа , че всички са успешни...и победители. :blink: , както обаче не мога да кажа , че тези при които падащите и следващи домове са силни са сред победителите... ;D

По-важно според мен е да се търсят аспекти , както и конфигурации за това....

В картата на победителите според мен присъстват не само планети около кардиналните оси ...,а специални планети... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #4 -: Юли 01, 2011, 07:29:59 pm »
Замислих се, дали  човек трябва да побеждава, т.е.
да бъде " Победител "....  :-\

Много хора изобщо не се " борят" за да побеждават,
нещата " идват " при тях сами или са им дадени на готово,
други постигат целите си "тихом-мълком " промушват се
без някой да забележи, става като че ли " съвсем естествено "

И  нали "пътя" е по-важен от "целта",
а всеки си върви по неговия си път, та тези , които се
" борят и побеждават" могат ли да се каже, че са най-успешните,
защото е много уморително, да си непрекъснато на
бойното поле   ;D
( да не говорим за цената на победата )

Сещам се за едно анимационно филмче, в което един Овен
прескачаше една стена, без да забележи, че има врата в нея  ;D    :blink:
Естествени минерали и амулети

« Отговор #5 -: Юли 01, 2011, 07:37:07 pm »
по тоя повод - току що направих следното- отворих 10бр произволно избрани хороскопи на хора, които дори не съм сигурна, че се сещам кои са - във всичките случаи имаше планети по ъглите.

ако искаш, направи същото, за да видим как стоят нещата в основата на подобно изследване

да разгледам карти на известни личности или на мои познати ?

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Юли 01, 2011, 08:06:58 pm »

оу, не - защо да се гледат в детайли конкретни карти- става много лично.

имах предвид да преброиш в какъв процент от хороскопите имаме планети по ъглите. Струва ми се, че ако ползваме орбис до 7 градуса, и ако не уточним брой планети по ъглите, то в голям % от хороскопите ще имаме планети на ъглите.

може би някоя конкретна звездна схема- примерно, локомотив или ведро, може да се свърже със сериозен стремеж за победа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юли 01, 2011, 11:08:46 pm »

Борбата изтощава, особено ако се води с вятърни мелници.
За някои борбата е път, както казваш, т.е. не е важен крайният резултат, а каузата, която ги мотивира да се борят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #8 -: Юли 01, 2011, 11:30:06 pm »
а какво означава победител? да победиш възлите си (конкретно северния)? да надвиеш лоша кармична позиция? да се научиш да обичаш или да се владееш? да спечелиш билион или да намериш щастието в малките неща?
според мен победител е максимално и рационално използване на възможностите (и изучаване на уроците), които са зададени във всяка една карта - ако се върнем в една по-предишна тема - да бъдеш успешен хирург, а не сериен убиец :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юли 01, 2011, 11:45:18 pm »
а какво означава победител? да победиш възлите си (конкретно северния)? да надвиеш лоша кармична позиция? да се научиш да обичаш или да се владееш? да спечелиш билион или да намериш щастието в малките неща?
според мен победител е максимално и рационално използване на възможностите (и изучаване на уроците), които са зададени във всяка една карта - ако се върнем в една по-предишна тема - да бъдеш успешен хирург, а не сериен убиец :)

Да победиш себе си...АЗ-а , ЕГО-то.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юли 01, 2011, 11:58:29 pm »

Но преди да победиш вътрешния си враг, трябва да познаеш себе си.
Много са ми интересни онези, дето все твърдят, че в дълбочина познават другите и скритите им мотиви, но в същото време не познават себе си и своите сенчести страни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #11 -: Юли 02, 2011, 12:08:24 am »
 ;D няма как да познаваш другите без да познаваш себе си, да си се докоснал до най-скритите си местенца в подсъзнанието - глупаво е да съдиш другите, преди да осъдиш себе си :)

но да се върнем към темата как може да се победи собственото АЗ? не е ли по-лесно да го приемеш такова, каквото е й да работиш за него? Дори и "гадна" роля да си си отредил (казват, че всеки сам си избира картата на живота) не е ли по-добре тя да бъде приета. Трудно е родената за куртизанка (мекото наименование) да стане монахиня, а и нали не това е целта :) :-\ ;D

но иначе с удоволствие бих искала да разгледаме картите на хора, които смятаме, че са победители :)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #12 -: Юли 02, 2011, 12:09:59 am »

Борбата изтощава, особено ако се води с вятърни мелници.
За някои борбата е път, както казваш, т.е. не е важен крайният резултат, а каузата, която ги мотивира да се борят.
да не е същото онова филмче (поредица) дето стрелеца си чертае целите, след като е стрелял, а пък влакът се отмести пред телеца или дето водолея си правеше собствен басейн на сред самотно островче? (тези ги помня най-силно) :rolleyes:

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #13 -: Юли 02, 2011, 12:13:07 am »

Ох, стига с тези борби...Човек е тук за да постигне щастие....Ако успееш да се разтвориш дори за момент извън черупката на егото си си безкрайно щастлив...но това повярвайте ми не става с мариз или насилствено и изобщо не може да бъде наречено борба или пък след това победа....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Юли 02, 2011, 12:22:21 am »
Може би зависи кои са тези ъглови.
И пак стои въпроса, де, победители в кой смисъл, в коя битка и въобще в името на какво.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #15 -: Юли 02, 2011, 12:23:40 am »

оу, не - защо да се гледат в детайли конкретни карти- става много лично.

имах предвид да преброиш в какъв процент от хороскопите имаме планети по ъглите. Струва ми се, че ако ползваме орбис до 7 градуса, и ако не уточним брой планети по ъглите, то в голям % от хороскопите ще имаме планети на ъглите.

може би някоя конкретна звездна схема- примерно, локомотив или ведро, може да се свърже със сериозен стремеж за победа

Да, разбрах те, идеята е добра,

последните 10 карти, които гледах
1. Онасис - различни теории кога е роден, ако е на 20.01, а асц Риби - нищо на асц, има на МЦ
2. Жаклин Кенеди - Нептун МЦ
3. Мерилин Монро - Нептун в 1 дом, в знак асц, нищо на МЦ, Сатурн в 4 в знак на 4
4. Кенеди - само Сатурн на МЦ
5. братовчедка ми - Нептун ИЦ
6. и 7 - двама мои познати, с планети в 7 дом
8. и 9 Поул Нюман и жена му и двамата имаха и в асц и на МЦ
10. моя приятелка, скоро роди, доста млада за моето поколение (затова и направих хороскоп, за да видя защо е взела това решение), с голям огнен тригон, нищо на асц, МЦ, ИЦ или десцендент.

Така, че резултата - почти всички имат ъглови планети. НО съм забелязала, наистина, че всичките ми приятели имат много планети по ъглови домове, че се намирам с такива хора (и да непоноси ми сме на моменти, особено 3-4 планети в 1 дом........ а и Слънце там.........при мен упр Слънце), така, че много много не съдя по хората, които изброих.

И да и аз много се чудех какво е победител и какво е харизма...........

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #16 -: Юли 02, 2011, 12:24:42 am »
ако става въпрос за ъглови планети съм чувала, че много хора, които имат такива са извисени обществено, но личният им живот ъъъ трудна тема :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Юли 02, 2011, 12:27:46 am »

Но преди да победиш вътрешния си враг, трябва да познаеш себе си.
Много са ми интересни онези, дето все твърдят, че в дълбочина познават другите и скритите им мотиви, но в същото време не познават себе си и своите сенчести страни.

Света е пълен с такива люде.... ;D
Неудовлетворени , незадоволени , нереализирани....,непознали себе си..,непознали другите....непознати.... ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юли 02, 2011, 12:30:10 am »

Ох, стига с тези борби...Човек е тук за да постигне щастие....Ако успееш да се разтвориш дори за момент извън черупката на егото си си безкрайно щастлив...но това повярвайте ми не става с мариз или насилствено и изобщо не може да бъде наречено борба или пък след това победа....

Не мисля....
А и в тема за победа е редно да говорим за борба...Всяка една победа е битка...
Я кажи за какво да пишем...Квото ми кажеш това ще напиша.... :wink2: :57: :57:

« Отговор #19 -: Юли 02, 2011, 12:34:35 am »
Сега ще Ви кажа, за жената, която мен лично най-много ме е фрапирала с хъса си за победа.

Австралийка, беше си хванала за гадже синът на собственика на най-голямата строителна фирма в западна германия и тотално го манипулираше, всичко вършеше вместо него, за да е зависим от нея, наложи ми се да работя по един проект с нея. Никакво съмнение в себе си, Близнаци, асц Рак, Луна в Лъв, на Асц Марс.

Беше го свалила за 2 дни и след това той летял до Австралия заради нея и след 2 год връзка на никъде тя се бе преместила при него в Германия. Не беше талантлива, и винаги се опитваше да направи преподавателите ни мъже "зависими", да им донесе кафе, кифлички, те не можело да се занимават с такива неща, просто ме изумяваше.

Имаше един футболен турнир за момчетата и тя беше капитан на отбора на гаджето си и тогава щях да припадна колко е амбициозна. Но за мен тя е тотален победител, ще мине през всички и всичко, но не знам имали интуицията да отиде в подходящия момент на подходящото място, но след като го бе срещнала момъка случайно и го бе омаяла така............и същевременно всичко искаше да е под неин контрол, ако си готвим нещо тя да е там, ставаше всяка сутрин в 5, за да кара приятеля си на работа, после отиваше да обядва с него и после го взимаше от работа. Е тва ме разби........