Здравей Гост

Процесинг от Kaily

• 470 Отговора
  • 59468 Прегледи
Re:Процесинг от Kaily
« Отговор #220 -: Юли 04, 2011, 01:32:34 pm »

А майчините изказвания тип "детето ми осмисли живота" - преди това безсмислен ли ти беше животът? Или това са просто спасителни дънери, плаващи по течението, за които човек се закача, вместо да плува...?

Мисля, че животът им и преди и след това си е бил безсмислен.

А и като ги резнат отдолу при раждането и вече са почти осакатени като жени, не им остава нищо друго, освен да се отдадат на майчинството и ролята си на съпруги и да задушават децата, защото знаят, че един ден те ще си отидат и на тези майки няма да им остане нищо, за което да се хванат и което да им осмисля живота. Затова гледат да задържат децата при тях, по възможност завинаги.

Хело в дълбока заблуда си относно майчинство,рязане и деца и съпруга, теории, айде да изпрактуваш малко,пък после реди заключения,научи се да даваш,каквото имаш за даване и ако някой го иска... ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #221 -: Юли 04, 2011, 01:46:25 pm »

сега, ако следвам модела на Кайли, то означава, че в себе си я нямам, та затова я искам
има логика, нямам я :blink:

я стига,все човек я носи в себе си ,божектвената искрица- любовтта , трябва ти човек, да катализира процеса, и болката е част от любовтта, няма как да ги разделиш на порции и да получиш само едната част, и си мисля защо Христос са му сложили трънен венец,ако трябва да вадим трънчетата, какъв е символа на цял венец :rolleyes:
и загнояването е плутонов процес, за да се стигне до скалпела, но се научаваш да разпознаваш трънчетата и да не ги настъпваш след операцията ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #222 -: Юли 04, 2011, 03:00:43 pm »
та  ми се ще да разбара има ли процесинга разлика от психотерапията и каква :rolleyes:

Не знам. Не съм учила психотерапия, нито съм практикувала, нито някой ми я е правил на мен. Нямам база за сравнение.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #223 -: Юли 04, 2011, 04:18:38 pm »
"Процесингът е метод за незабавно повишаване на менталния, емоционален и психически комфорт" /уикипедия/ - това ми звучи като евтина реклама на нещо за ядене  ;D

Ако човек е бил години наред в депресия как ще го изкараш толкова лесно от нея ..Промяната на мисленето е дълъг процес ... и всички други обещания са празни приказки

Ако имам проблем с психичното здраве, ще отида при дипломиран психотерапевт, а не при аматьори, учили се от сектант.

Кайли, нищо лично към теб. Хресвам те и те намирам за много мъдра ...Ясно е че ти се опитваш да помогнеш с каквото можеш на хората.  Говоря за това движение. Хората трябва да внимават на кого се доверяват, защото тези, които имат нужда от помощ са най-уязвими и са готови на всичко в такъв момент.

Чистят мозъка от "лоши файлове", използват компромати

Сциeнтологията е тоталитарна секта, която е доста агресивна в търсенето на последователи. Термините дианетика и сциентология са изобретени от американеца Рон Хъбард през 1950 г. Тогава бившият офицер от военноморския флот на САЩ решава да стане милионер. Той сам казва, че за това е нужно човек да си направи своя религия. И го постига. Дианетиката се рекламира от сциентолозите като наука за душевното здраве, която е способна да излекува хората от практически всякакви заболявания. Същността й е измислена от Хъбард техника на хипноза, примесена с идеи от фройдизма и всеизвестни науки и философии. Зад идеите за "очистване" и подобряване на живота се крие организация с железни закони и йерархия. Това е огромна финансова империя, чиято цел е не само трупането на милиарди, но и контрол над човечеството, което трябва да живее по законите на Рон Хъбард. В сектата лесно се попада, но почти е невъзможно да излезеш, защото тя събира компромати за членовете си при така наречените изповеди или тестиране. Специалистите сравняват зависимостта на членовете й с наркотичната. Тя е особено силна в Холивуд, нейни членове са Том Круз, Джон Траволта, които са обкръжени от сектата с почести. В много страни по света се водят дела срещу сциентолозите, между които и за шпионаж.

http://infocultbg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=96:2009-02-23-12-23-07&catid=1:latest-news&Itemid=50
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #224 -: Юли 04, 2011, 04:27:30 pm »
Ако депресията е била породена от транзит на Сатурн, с отминаването на транзита ще отмине и депресията.

Вчера четох за ваксините и за това как в тях се срещали амеби, живеещи край водните басейни, които се наричали "мозъкоядящи". И се чудя дали тези ваксини наистина не причиняват нещо на мозъка на хората, което да им пречи.

Дрън-дрън...,ако така минаваше всичко по Сатурн....Ехееее, психолозите нямаше да имат работа..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #225 -: Юли 04, 2011, 04:43:40 pm »
Цитат
Чистят мозъка от "лоши файлове", използват компромати

Сциeнтологията е тоталитарна секта, която е доста агресивна в търсенето на последователи.

Венера, нищо лично и към теб, обаче в България не знам, лично аз съм се нагледала на филми с видиотени и откровено луди психоаналитици.
Не занма защо да вярвам повече на информацията от инфокулт.бг, отколкото на информацията от тия филми, нали знаеш, че дим без огън няма?

Следваща забележка: Едно от основните правила на процесинга и сциентологията е - подлагай на съмнение извечните истини, т.н. прилепнали постулати. Ти лично освен информацията от горния сайт какъв друг досег си имала със сциентологията?
Защоот виж разликата между мен и теб:
-АЗ казвам, че не знам, не съм се сблъсквала директно с психоаналитици и не мога да дам мнение.
-ТИ казваш, че имаш лошо мнение за сциентологията и ми цитираш сайт, който има лошо мнение за нея.

От моя опит с процесинга аз съм се научила да бъда предпразлива с информация, която ми е поднесена наготово и за източника на която нямам директни наблюдение.
От твоя опит с психотерапията ти очевидно не си се отучила от това.
Е, кое от двете е по-полезно и помага - процесинга или психотерапията?

Авесалом Подводни - трябва да знаеш за него, защото е астролог и има много добри попадения, та той казва, че човек не може да лекува жужда психика там, където не е излекувал своята.
Аз съм се научила да съм нащрек с клишетата и да проверявам инфото, а ако не е проверено, да не давам категорично мнение. Продължавам да твърдя от ЛИЧЕН ОПИТ не от прочетени книжки, учебници или сайтове, че в основата на всеки невървеж са прилепналите постулати.
А ти сама показа как се лепва постулат, без дори да се усетиш, както се казва - миг невнимание и хоп, внедрили са ти чужд разум в личния ментал...

Как се оправя с това психотерапията - с прилепналите постулати?

*

kaily

• 5145
« Отговор #226 -: Юли 04, 2011, 04:46:43 pm »
Ако депресията е била породена от транзит на Сатурн, с отминаването на транзита ще отмине и депресията.

Тоя път с Марая сме на едно мнение - дрън дрън.
Депресията не може да се поражда от транзит на планета, влак или ТУ 134.
За депресията просто си има конкретни земни причини и предпоставки. Транзитът на Сатурн или на влака могат само да я отключат, но не могат да я излекуват с преминаването си - защото не те са я породени.
Как изобщо си представяте, че какъвто и да е транзит може да породи каквото и да е? Защо не го поражда у всички, а само у някои?
Картата никога няма да ви покаже това, трябва да вдигнете нос от нея и да се вгледате в ... реалността...

*

kaily

• 5145
« Отговор #227 -: Юли 04, 2011, 05:02:01 pm »
И понеже стана въпрос кое е наука, кое не и как се признава признатата наука...на мен навремето ми беше много интересно следното нещо.
Хъбард е написал първата си книга някъде 1950 г. Тя е била базирана на личните му наблюдения и опити да се справя с някои психични проблеми и прочее, сигурно е  и попрочел някои неща, а сигурно е и откраднал информация - не от тогавашната наука.
Обаче видните психолози него време наскачали срещу него в един глас - кой е той, че да пише и да си позволява, къде е учил, какви дипломи е имал?
А сега ти ми кажи, психологията и психиатрията като ноука откога съществуват - не ли от началото на 20-и век някъде?
И с какво самочувствие държатели на дипломи за наука, която съществува едва от 50-ина години, си позволяват да скачат срещу човек, който привнася нещо ново? че какво са 50 години наука? Смешна работа, не ли?
Някой си измисли нова наука, започваща с думичката "психе" - душа, при това тотално отрекъл съществуването на душата, други му се вързали на акъла и направили наука, която обществото признало? За 50 години тия древни традиции постигнали такива успехи, че всеки новак е трябвало да бъде овалян в перушина и изгорен?
Смешна работа за който се замисли, а е хубаво човек да бъде обучаван и да се замисля...
Не знам дали е така, но Хъбард пише, че него време психиатрията често използвала методите на лоботомията, за да оправя пациентите - Полет над кукувиче гнездо. И той бил много против, защото "лошите качества" у човека според сциентологията не се намирали в някой дял от мозъка и било нечовешко хората да бъдат драни живи образно казано...

Та....от колко години съществува психиатрията като наука, от колко години съществува психоанализата като наука, за колко години психоанализата изправя човека и колко пари получават психоаналитиците средно на час в САЩ и у нас - имаш ли информация?

« Отговор #228 -: Юли 04, 2011, 05:18:05 pm »
Не знам дали е така, но Хъбард пише, че него време психиатрията често използвала методите на лоботомията, за да оправя пациентите -

Масово са провеждали електрошок на психично болни пациенти. Това си е Освиенцим!

за колко години психоанализата изправя човека и колко пари получават психоаналитиците средно на час в САЩ и у нас - имаш ли информация?

В САЩ ок 200 долара на час. У нас 60 лв. Тука четох, и за 30 лв...може
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #229 -: Юли 04, 2011, 05:25:12 pm »

Масово са провеждали електрошок на психично болни пациенти. Това си е Освиенцим!

А да - и електрошок, Хъбард много пише срещу това. Всъщност имам подозрения, че той е поставил основите на т.н. модерна психотерапия, а психиатрите първо мощно го оплюли и заклеймили, а после тихомълком окрали, каквото могли, и почнали да прилагат в практиката си...та....ако трябва да бъда непочтителна - да ви пикая на науката с претенции за научност....не знам дали да добавя с извинение или не...

Пример за бързата работа с Марая - не знам може ли психотерапевт да и отлепи за кратко време прилепналия постулат, че не иска да вижда, защото това и носи болка. А, има ли?
Да отдели виждането от болката.

А това и носи страдания, които с времето кой знае докъде могат да я докарат - примерно да се отучи да вижда. Или да лудне.

*

Марая

• 28287
« Отговор #230 -: Юли 04, 2011, 05:51:38 pm »

А да - и електрошок, Хъбард много пише срещу това. Всъщност имам подозрения, че той е поставил основите на т.н. модерна психотерапия, а психиатрите първо мощно го оплюли и заклеймили, а после тихомълком окрали, каквото могли, и почнали да прилагат в практиката си...та....ако трябва да бъда непочтителна - да ви пикая на науката с претенции за научност....не знам дали да добавя с извинение или не...

Пример за бързата работа с Марая - не знам може ли психотерапевт да и отлепи за кратко време прилепналия постулат, че не иска да вижда, защото това и носи болка. А, има ли?
Да отдели виждането от болката.

А това и носи страдания, които с времето кой знае докъде могат да я докарат - примерно да се отучи да вижда. Или да лудне.

Абсолютно вярно...при това безболезнено се получи...Много от техниките познават и болката.... ;)

По принцип аз съм много доверчива и за експериментите /луна тригон уран/...може и това да ме накара да се доверя...Но техниката на Кайли е страхотна...Подкрепям...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #231 -: Юли 04, 2011, 06:10:06 pm »

Абсолютно вярно...при това безболезнено се получи...Много от техниките познават и болката.... ;)

По принцип аз съм много доверчива и за експериментите /луна тригон уран/...може и това да ме накара да се доверя...Но техниката на Кайли е страхотна...Подкрепям...

Тогава разкажи какво преживя с техниката и каква ти беше ползата от това.

Ако се върнеш и започнеш да четеш...ще разбереш... :blink: Само с дърляне не става... ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #232 -: Юли 04, 2011, 06:41:00 pm »
аз смятам, че от повечето техники има какво да се извлече, както и че можеш да научиш от всеки по нещо

между другото Келвин е публикувал линк към тест, но не ми е останало време и настройка да го направя :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #233 -: Юли 04, 2011, 07:25:27 pm »
Важното е човек да е open-minded въпреки всичко. Най-лесното е да изпаднеш не само в чуждите, но и в собствените си модели на мислене и осъзнаване. Сайтовете, които са "против", винаги ще намерят доводи и извъртяни причини, както и тези, които са "за". Това не означава да не се разглеждат - колекционирай, но преглеждай събраното лично. Така например преди време попаднах на един сайт, който оплюва всички религии и изкарва християнството като правилната религия, макар че доводите за това са пълни с пробойни. И разбира се друг сайт, който пък тотално олюва християнството. :)

Имам известни резерви към традиционната психотерапия и още повече към психиатрията. Познавам лично един от добрите психиатри и психитерапевти в страната ни (той е и двете). Говорили сме си, че едно 80% от познанието ни за мозъка е натрупано едва през последните 20-ина години. А лоботомията и електрошокът ги намирам за извратен терор просто. Най-вероятно Хъбард си е положил за основа нещо и се е огледал какво има, но доколко то е свързано с традиционните методи тогава, които са били първобитни неотрочета... Ако живеех по него време, не бих се обърнал към тях. Доколкото знам, въпросът със съзнанието и мисленето не е разрешен още, т.е. как и от какво се "изработват" мислите. Мисля си, че съзнанието изобщо не е в мозъка. Така че може да си скъсат задниците да ровят в мозъка, но там нищо няма да открият.

Като цяло, приветствам новите и алтернативни виждания по всеки въпрос, и в частния случай, без значение другото, подкрепям Хъбард свободно да описва своите виждания и методи - нека има алтернативи. Дипломата е много ограничен начин за определяне на хората. Честно казано, по ми е интересно какво има да каже някой самобитен и самоук ум или талант, отколкото академичната общност, към която съм натрупал известни негативи и намирам, че има доста трески за дялкане - много его, много внимание към титлите и някакъв илюзорен елит, някои членове на който не виждат по-далеч от носа си и се оказват подвластни на сковаността и обремеността от собствените си методи, традиции и пр. Ако знаех за това още по времето, когато завършвах средното си образование, щях да помисля доста по-внимателно дали искам да им пълня гърлата и да завършвам висше.

*

kaily

• 5145
« Отговор #234 -: Юли 04, 2011, 07:46:14 pm »
Де го теста бе?  :unsure:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #236 -: Юли 04, 2011, 08:07:35 pm »
Кайли, нали не очакваш, че всеки, който прочете за процесинга/ сциенотнологията веднага ще се прехласне. Сигурно си очаквала, че ще има и противници на това. Аз съм против всички секти. Имам основание да съм. Като ученичка бях залитнала по една, която обещаваше просветелние, по-добър живот и т.н. После нещата се оказаха съвсем други. за щастие родителите ми помогнаха да се измъкна от там. Моя прителка се самоуби под влияние на секта. Знам и други такива случаи .. Така, че ако моето дете някога реши да членува в някакво такова движение или секта ще направя всчко възможно да го спра. А ти го наричай това както искаш.
Естествено, че измежду психотерапевтите има и некадърници...както има и некадърни лекари. Навсякъде има черни овце.
Била съм при психотерапевт- помогна ми да осъзная някои неща и да променя, това което не харесвам в себе си. Цените са рзлични, както и времето на лечението.
И понеже ти спомена психиатрията- процесинга как се справя с шизофренията например...
Ти казваш че не си била при психоаналитик но едва ли не искаш да ми покажеш колко не ги бива психолозите, а колко много е дал Хъбард в тази област.
Много от видните психолози са посветили живота си на тази наука. А може ли да се каже същото за Хъбард.

Информацията ми за сциентологията не е само от този сайт. Тук беше най-кратко. Има и в други сайтве. Гледала съм и по новините. Имаше интервю с жертви на това движение. Не искам да кажа, че всичко това е вярно. Може и да е преувеличено. Но ти сама казва, че всичко трябва да се подлага на съмнение и аз го подлагам. Ако ти кажат за някой лекар, че е лош лекар, ще отидеш ли при него. Ти как можеш да ми докажеш, че това което съм прочела не е вярно.

Какато и да е ... Аз исках да кажа само, че човек трябва много да внимава на кого се доверява и на кого поверява психичното си здраве.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #237 -: Юли 04, 2011, 08:09:26 pm »
Келвин, в кой знак ти е Мерка? :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #238 -: Юли 04, 2011, 08:13:33 pm »
Ако не друго е в аспект със Сатурн, Юпитер или има връзка някаква и нещо въздушно трябва да има.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #239 -: Юли 04, 2011, 08:14:49 pm »
Вероятно е водолейски....Мерка на Келвин...