Според моите виждания сектите се създават за да подичнат маса хора и за лични облаги на създателите й – за печалба. Обикновено съдателят се издига в култ. Зарибяват хора като им обещават, че ще решат всичките им проблеми, обещават да ти покажат пътя към щастието, успеха и просветлението и то за кратко време. Разпрострянват безплатно летарурата си, организират семинари и курсове. Всичко това го правят и сцеинтолозите. Освен това са забранени в България ...
“Хъбард е много интересна личност, за която се знае малко. Бил е писател, учен, фотограф, философ, инженер, хуманист, моряк, пътешественик, изследовател, математик, физик, режисьор, композитор... Владеел е 27 професии. Написал е над 530 книги... “ - чудя се кога му е останало време да се отдаде на изследване на човешката психика .
И аз сефте чувам, че е бил композитор, математик, режисьор и прочее...ама щом казваш...
Венера, спри да се плъзгаш по повърхността на гуглето, когато говориш с човек, който три години се е занимавал с изключително с материя, която ти на момента вадиш от търсачката. какво си въобразяваш, че ще извадиш от ръкава си? Асо пика или бяло зайче?

Разпрострянват безплатно летарурата си
Ми сциентолозите я продават, значи не са секта. :rolleyes:
Освен това са забранени в България
...и доколкото знам, че не ми се рови, и в Албания и Сърбия. В останалите страни от Европа имат църкви.
:34:
Не си създавай твърди убеждения от повърхностни знания, чопнати от гугле, вредно е...