Не е работа за един живот и за един човек.
Мисля, че първата наука за човеството /която отговаря на академичните представи за наука/ е астрологията.
В последствие тя остава ориентирана към мистичното и труднопознаваемото, а класическите науки бързо я изпреварват.
Явно е естествено и закономерно, но въпросът е защо.
Защото ние имаме илюзията, че знаем нещо. Само концепцията за това, всичко останало е "майа". Много астролози казват: "Астрологията никога няма да бъде признатa като наука" и бла бла - не, астрологията е наука(и изкуство едновременно

) и може да бъде доказана. Според мен определени хора (църквата като институция) имат интерес да не е, но това е друга тема.
Астролога не прави нещо по-различно от доктора/примерно/. Ако отидем при доктор, той ни изписва дадена рецепта на база на физическото ни състояниe, има си химични съставки в лекарствата, които действат по природните закони. Астрологa гледа картата както доктора, който гледа рецептата, и на база показатели може да състави пълна диагностика. Да речем, че отидем при доктор и примерно го питаме най-простото нещо: "Защо имаме пулс", при което доктора ще каже нещо от сорта: "Добре, значи кръвта в тялото се движи, циркулира, създава се налягане, и на определени интервали сърцето изпомпва тази кръв и оттам ти имаш пулс", и да речем казваме "Добре, но откъде сърцето знае да го прави това?", и доктора съответно ще каже нещо от сорта: "Нервната система контролира активността на вътрешните органи, невроните в мозъка изпращат електрически импулси към съответния орган. Tака, че дори когато си в безсъзнание вегетативна функция на нервната система ще командва сърцето ти да бие и да изпомпва кръв, и така ще те поддържа жив, дори когато си в несъзнателно състояние/кома/ ". Кaкво ще кажете? Bеликолепен отговор, а?
Мхм, това е добър отговор .. :72:
При което, ако питаме доктора обаче: "Добре, а как невроните в мозъка знаят да изпращат този електрически импулс?" - край доктора свършва до тук, просто защото не знае.
Коя е искрата, която е създала живот - никoй не знае.
Така и всъщност науката си мисли, че знае или има обяснение, но това е само заблуда.
Астрологията като изучаване на божествената вселена, която е създала всичко(защото това е според мен най-точната дефиниция) прави същото както всички други науки, и по нищо не се различава от тях, борави с физични закони, и може да бъде "научно" доказана, но кой има интерес от това да не бъде, вече казах.
А "3ащо" мисля, че въпроса съдържа отговора. Изниква и един последен въпрос "Kак?"/това се е получило/, за което също отговора се съдържа в горния въпрос. :blink: