Здравей Гост

Слънцето в Рак

• 183 Отговора
  • 25612 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:Слънцето в Рак
« Отговор #40 -: Юли 06, 2011, 04:43:37 am »
в съня не майка ми е притеснителната, а баща ми

*

abroad

• 2187
« Отговор #41 -: Юли 06, 2011, 04:53:39 am »
нямам му доверие, твърде манипулативен е :-\

*

abroad

• 2187
« Отговор #42 -: Юли 06, 2011, 05:10:26 am »
физически не би било по-добре, но психически - не

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Юли 06, 2011, 05:26:47 am »
да

*

abroad

• 2187
« Отговор #44 -: Юли 06, 2011, 05:31:55 am »
да

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Юли 06, 2011, 06:38:08 pm »
Възможно е. Сънят беше дълъг. Ако ти имаш желание да тълкуваш сън  ;D ;D ;D ще го напиша.

;)

Уважавам работата със сънищата и  смятам, че коства енергия на подсъзнателно ниво.
Надали мога да кажа нещо повече по твоя сън.
А най-общо по темата бих казала, че повтарящите се сънища могат да се свържат с МЦ, а предсказателните – с прогностиката.
Интерес ми представляват паралелни сънища /например близки по тематика и послания сънища между майка и дъщеря/, както и провокирани сходни сънища между двама човека, при опит за контролирано сънуване.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #46 -: Юли 06, 2011, 06:59:34 pm »
Кастенда има техника за контролираното сънуване в книгата си "Изкуството на сънуването". Има я в нета. Аз сънувам контролирано много преди да чуя за тази книга.  Интересно е...но за сега не съм имала някаква полза от това.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #47 -: Юли 06, 2011, 07:17:20 pm »
Кастенда има техника за контролираното сънуване в книгата си "Изкуството на сънуването". Има я в нета. Аз сънувам контролирано много преди да чуя за тази книга.  Интересно е...но за сега не съм имала някаква полза от това.
За да предизвикаш сън, който да ти даде някакво послание, трябва само да си го пожелаеш, нали? Не е нужно да се прави нищо друго!
А как мога да осъзнавам, че сънувам и да се намесвам, за да задавам въпроси? Пак трябва само да си го пожелая ли?
Можеш да изгледаш и този филм ако се интересуваш. На мен ми даде някои отговори. Всъщност след този филм разбрах, че и аз сънувам така понякога.
http://www.zamunda.net/details.php?id=45462&hit=1

Аз започнах да ги правя тези техники на Кастенда, но ме домързя и спрях..и без това лично за мен бяха безсмислени.
Да, желанието е важно..поне при мен така става.
Идеята е, че разбираш, че си в съня си. Събуждаш се в съня си. Събуждаш се, оглеждаш се и си казваш..о, аз сънувам. Когато на мен ми се случва си казвам в съня- сега ще разгледам и ще запомня всичко. В единия от сънущата си бях в един грда, който имаше много различна и странна архитектура. Реших д вляза и да разгледам отвътре 1 сгрда ...още помнмя всичко. От тази гледна точка е интересно.

[/quote]

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #48 -: Юли 06, 2011, 09:02:10 pm »
Казва се Waking Life / Реален живот (2001)

Контролираните сънища се наричат още осъзнати сънища, ясни /лусидни/ сънища.
В тях  можеш да вземаш решения- това ги отличава от обикновените.

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Юли 07, 2011, 12:28:52 am »
Сега ще направиш нещо друго.

да те защитя и предпазя, да те разсмея

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Юли 07, 2011, 03:38:25 am »
Защо повтарящите се сънища ги свързваш с МС?

Защото се раждаме, реализираме се /МЦ/ и после идва време да умрем:)

Духът ни се грижи да се реализираме по различни начини, например, чрез повтарящи се сънища:) Понякога са приятни и подсказват, че сме на прав път и трябва да имаме вяра и да продължаваме, а друг път- не до там приятни и подсказват, че трябва да чакаме или да сменим посоката:)

А сега ще ти кажа един магически начин да се грижиш да си на правия път и Духът да ти помага с приятни сънища:)
В общи линии няма как да не минаваме през разни проблеми и изпитания в живота си, но кое да е от тях можем да го свържем със Слънцето или Луната /понеже са най-силните планети/.

Ако се погрижим Соларната /Слънчевата/ и Сребърната/Лунната/ магия да ни станат почти условни рефлекси, по-лесно ще преодоляваме проблемите и Духът ще ни носи само интересни и приятни сънища:)

И ето ти сега Соларната магия – тя се изразява в Егото /то трябва да е без  крайни схеми на поведение, да притежава желаните от нас качества, като ги олицетворяваме чрез облекло, интонация, поза, жестове и пр/; Чарът- излъчване на самоуверена аура /тук можем да ползваме оня трик- един-два дни с нулево самочувствие, а след това- обратното/; Смехът – търсим го и си помним, че хората с ниско самочувствие са с деструктивно чувство за хумор, присмиват се на неудачите или проблемите на другите и пр/; Самоутвърждаване – тук се включват следните трикове- ясно и бавно говорене, контакт с очи и жестове, изправена поза и т.н.

А сега Сребърната – двигателата сила е чарът – т.е. отражението на част от другия – тренираме привлекателност пред огледалото, грижим се да сме завършени:)/ незавършените личности – женствени или мъжествени до „мозъка на костите“ рядко са привлекателни дълго време/

Търси ги тия магии у другите и ги разпознавай:)

Ако някой твой траен и сериозен проблем те безпокои, причисли го към Слънцето или Луната /примерно проблем с любовта и взаимоотношенията- към Луната; а с работа и кариера- към Слънцето/ , и ако нямаш идея как да го решаваш, то прилагай ежедневно противоположната магия. Примерно, ако се тревожиш за работата, но няма как в определения период  да промениш ситуацията, то насочи вниманието си към аналогиите на Луната – погрижи се за приятни емоции чрез контакти, книги, филми и т.н.:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #51 -: Юли 07, 2011, 03:53:52 am »
Аз не търся само интересни и приятни сънища. Аз търся сънища, които да ми показват проблемите и как да ги реша.

А за забогатяване по Слънцето или по Луната да действам?!  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Юли 07, 2011, 03:56:59 am »
Аз не търся само интересни и приятни сънища. Аз търся сънища, които да ми показват проблемите и как да ги реша.

А за забогатяване по Слънцето или по Луната да действам?!  ;D

зависи за какво ти е да си богата - ако искаш да си спокойна и сигурна- по Луната; а ако искаш власт, просперитет и т.н. - по Слънцето:)

и как така- на съзнателно ниво отчиташ проблемите- ако ги няма в съзнанието, защо ще ги търсиш в сънищата?

*

abroad

• 2187
« Отговор #53 -: Юли 07, 2011, 04:10:36 am »
така, така (АН) - по-лесно се чуваме като на друг му се говори ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #54 -: Юли 07, 2011, 04:14:30 am »

зависи за какво ти е да си богата - ако искаш да си спокойна и сигурна- по Луната; а ако искаш власт, просперитет и т.н. - по Слънцето:)

И какво да правя после? Лунна и Слънчева магия за забогатяване?

*

AH

• 2201
« Отговор #55 -: Юли 07, 2011, 04:15:21 am »

и това е трик- пренасочване на вниманието:)
но ние с теб сме говорили за тия магии:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #56 -: Юли 07, 2011, 04:15:38 am »

Ти се съсредоточи върху разтълкуването на съня ти. А именно:

Сега ще направиш нещо друго.

да те защитя и предпазя, да те разсмея

Бебето иска да те защити и предпази и да те разсмее?

Сега продължаваш пак със същата техника. Питаш го - От какво си дошла да ме предпазиш?

После питаш - Защо трябва да ме разсмееш?

И сама си отговаряш като си в ролята на детето.

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Юли 07, 2011, 04:17:34 am »

за по-сигурно, я по-добре практикувай и двете:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #58 -: Юли 07, 2011, 04:19:12 am »

за по-сигурно, я по-добре практикувай и двете:)

Да. Ама не разбирам какво да правя, за да ги използвам за забогатяване. Кажи - направи това, това и това и ще увеличиш шанса да станеш милионерка.

*

AH

• 2201
« Отговор #59 -: Юли 07, 2011, 04:23:18 am »
нали ти казах:)- практикувай магиите- чарът, смехотворството, самоутвърждаването, егото и т.н.:)

Ти от няколко дни говориш за забогатяване:)))- не си ли открила и други магически начини-те са бързи- по-бързи и от обир на банка:)