Здравей Гост

Стара,балсамична Луна

• 27 Отговора
  • 5659 Прегледи
*

holanda

Стара,балсамична Луна
« -: Юли 04, 2011, 08:30:44 pm »
какви качества се приписват на хората ,родени по време на балсамична Луна ?

в какво се изразява въпросната фаталистичност на тази позиция,

как влияе на менталната същност и спрямо житейските обрати,уроци,
какво трябва да увладее такъв човек ?

(така и така сме започнали с душевни анализи и разкрития)

Съни ,ако познаваш и други ''старолунни'' и виждаш сходства,ще се радвам да ги споделиш :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Стара,балсамична Луна
« Отговор #1 -: Юли 04, 2011, 08:33:43 pm »
Обикновено хората родени по време на балсамична/балзамична/луна са така наречените пророци...Те никога не се обръщат назад , могат да скъсат с миналото и да продължат смело напред...Друг е въпроса , че има и голямо значение знака в който попада луната , както и нейната аспектация спрямо основните планети , двигател в натала....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #2 -: Юли 04, 2011, 08:52:59 pm »
Обикновено хората родени по време на балсамична/балзамична/луна са така наречените пророци...Те никога не се обръщат назад , могат да скъсат с миналото и да продължат смело напред...Друг е въпроса , че има и голямо значение знака в който попада луната , както и нейната аспектация спрямо основните планети , двигател в натала....

бърза реакция,мерси :blink:

ако темата се развие,ще се хвана за пророчеството и ще помисля над някои неща,които подготвят дадената Луна,за да се вплита в мистицизма.

но да видим сега..защо си прецакан,ако се родиш в стара Луна ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Юли 06, 2011, 05:57:26 am »
но да видим сега..защо си прецакан,ако се родиш в стара Луна ?

Еми старите винаги са по-прецакани от младите не мислиш ли, достатъчно обременени са. ;)

Ама както знаеш въпрос на гледна точка и всичко е съвсем условно
или ти търсиш наистина "прецаканата" част от работата, точно в момента искаш да опознаеш тази й страна, май имаше някаква Плутонова активност по дирекции или прогресии към Луна не помня...съвсем основателно е да си задаваш подобни въпроси.

Ако трябва да посочим някакви липси, то липсва стремежа за постигане на това, което обикновено се очаква от една Луна.
Най-често е потайна и сдържана (дори близките не могат да вдигнат всички завеси) и е повече желанието за обществена реализация, отколкото в личен план.
Тази Луна тя е минала през цъфнала, вързала, дала плод и сега иска да бъде оставена в покой.
Ама само привиден е той, под повърхността му се осъществява процес, който подпомага отново следващия зараждането, покълването.
Зимата съответства като сезон на нея, ясно какви са асоциациите, ти можеш да дадеш идеи със своите. Сезонът, в който всичко изглежда  застинало, сякаш нищо не се случва, най-мрачните и студени дни от годината, които обаче са част от кръговрата, време, в което всеки има по-голяма склонност да се обърне към себе си, да се вгледа надълбоко.

Аз имам няколко женски примера, при които съм успяла да намеря общото и доколкото е възможно да доловя деликатното влияние на тази фаза, но по-съм любопитна в картите на другия пол как се проявява. Имам само една такава и не мога само по нея да правя цялостен извод, а и мога само по някои странични фактори-майка, съпруга, семейство, но по самата му същност - не, и може би е още един знак, че трудно се стига до тази Луна.

Още мога да пиша, ма да не става монолог, а и карти ще кача, ако има защо.           

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #4 -: Юли 06, 2011, 07:46:42 am »
или ти търсиш наистина "прецаканата" част от работата, точно в момента искаш да опознаеш тази й страна, май имаше някаква Плутонова активност по дирекции или прогресии към Луна не помня...съвсем основателно е да си задаваш подобни въпроси.

имам квадрат на дир.Плутон с нат.Луна,може би наистина това ме провокира към дълбаене в тъмните Лунни нещица .

това за зимата не го знаех,
а добре илюстрира вътрешните съмнения и странните вълни и трептения на тази Луна .

Много по-лесно разбирам и вниквам в някакво негативно усещане или преживяване ,

интереса ми за асимилацията и разтълкуването му е значително по-голям,

може да се каже,че подхождам по-творчески в проблемите/трудностите/лошите мисли (предимно чуждите) и явленията,породени от тях . Имам почти пълната увереност да намеря слабото място след известно опознаване на даден човек и колкото по-нагнетен е,толкова по-силно провокира ''творческия'' ми устрем.
Което ми е интересно,защото показва подтиснати усещания в мен и аз в стремежа си да ги отработвам,осъзнавам как най-доброто е факта,че ги имам и никога не се изчиствам от тях. С вглъбяването си в другия се вглъбявам в себе си,но пък знам,че това е неспирен процес и реално няма да мога да ошлайфам и запълня празнините . Не резултата е важен,а процеса ме всмуква в себе си,това не води до запълване на нищо от това,което ми е липсвало..и се радвам,защото е много полезно .Не за мен,разбира се,въпреки че това може да ме докара до личностен прогрес,но . Не се чувства .

Незнам защо тръгнах да пиша за тези неща,идеята беше,че донякъде схващам това със старата Луна .
Но нещото,което ми прави впечатление е,че интереса към емоционалните състояния и прочие до такава степен приклещва,че се губиш по трасето и реалността не ти се вижда така наложителна,не ти се строят къщи,не ти се започва работа..вживяваш се в проблема,..та чак ти става страст..

И изглежда това е проблема..старата Луна губи поглед от значимото в настоящия момент .С пълно спокойствие се отдава на ''аскетизъм ''.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Юли 06, 2011, 07:54:48 am »
Ето ти няколко " балсамични"  Луници, при това на трон
съм ги избрала -Луна в Рак и Слънце в Лъв :P

Един велик френски режисьор, има страхотна карта :
Роман Полански

http://www.astrotheme.com/portraits/9t5mebmJ2ZJt.htm

Силви Вартан

http://www.astrotheme.com/portraits/Yr2Un5HR77h7.htm

Уго Чавес
http://www.astrotheme.com/portraits/XhNws3JbtPFY.htm

И една Мунданна карта, много интересна :
Бомбандировката на Хирошима

http://www.astrotheme.com/portraits/m5c4gHKsP77m.htm

Естествени минерали и амулети

*

holanda

« Отговор #6 -: Юли 06, 2011, 08:01:01 am »
Ето ти няколко " балсамични"  Луници, при това на трон
съм ги избрала -Луна в Рак и Слънце в Лъв :P

Един велик френски режисьор, има страхотна карта :
Роман Полански

Му:нлейди, благодарско за участието :)

а Роман Полански си е имал май дилемите,
доколкото знам е съден за нещо ..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Юли 06, 2011, 08:35:53 am »
По твоя коментар имам какво да добавя, но ще продължим.

ТЯ - в митологията:

Изчезващата Луна е символизирана от Хеката,
богинята на мрака, господарка на безлунните нощи, повелителка на нощните видения и кошмари,
покровителка на магьосниците и чародеите, има власт над тайнствените природни сили.
Може би една от най-хтоничните и мистични богини.
Тя олицетворява най-добре силата на подсъзнанието с цялата му мощ и влияние над съзнанието.
Тя управлява нашите сънища и ни изпраща знаци чрез тях.
Изобразявана с три тела и три глави, тя символизира трите пространства на Вселената – ада, земният свят и небето.
Тя е призовавана по време на изпълняване на магически ритуали.

Почитана и като богиня на кръстопътищата – като всяко вземане на решение има и хоризонтална посока, т.е. чисто събитийно в ежедневния живот и вертикалност, т.е. от едно към друго равнище на живот.
Хеката е богинята, управляваща дълбоките процеси в несъзнаваното, където буйстват диви животни и чудовища, тя броди в безлунните нощи със страховитата си свита от стигийски кучета или преведено на психологически език управлява най-първичните и некултивирани инстинкти.
Но в този ад има и един огромен запас от енергия, чието овладяване ще ни даде огромна сила и воля.
Там е складът на всички архитипове и праобрази, които се появяват в нашите сънища, дори в реалния живот.
Така, както Луната в тази фаза става невидима за нас, така и тези дълбоки подсъзнателни процеси са абсолютно невидими и неразбираеми за нас.

Хеката

:bedtime2:

Тъкмо "материал" за преди сън, до най-пълните отговори за нея можеш да достигнеш точно тогава.
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 08:53:59 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #8 -: Юли 06, 2011, 05:38:09 pm »
Хеката добре олицетворява това,което писах по-горе .
Значи тук говорим за едно естествено разбиране на инстинктите,първичните потребности .Изострена сензитивност.

Забелязваш ли нощна активност при ''старолунните'',сънуват по-особени неща ?

чудех се обаче..по силата на самовнушението,дали тези хора не предизвикват сами сложни събития,
все пак инстинктите са много увличаща материя ..

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Юли 06, 2011, 06:18:21 pm »
един глупав въпрос - какво е балсамична Луна  :-[
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #10 -: Юли 06, 2011, 06:31:18 pm »
не е глупав,
това е стара луна, малко преди пълнолуние  :blink: има теория, че с такива луни се раждат много стари духове

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 06, 2011, 06:33:49 pm »
Балсамична Луна е непосредствено преди новолуние, това са "дните на Хеката" - почти невидима, изчезваща, умираща Луна (образно казано).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #12 -: Юли 06, 2011, 06:41:18 pm »
не е глупав,
това е стара луна, малко преди пълнолуние  :blink: има теория, че с такива луни се раждат много стари духове

мерсаж

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #13 -: Юли 06, 2011, 06:42:02 pm »
а сега.... тоест, след пълнонуние, намаляваща, преди новолуние ли?

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юли 06, 2011, 06:50:46 pm »
Непосредствено преди новолуние... Ако не ме лъже паметта, последните 30 градуса преди съвпада на светилата.

Древните свързват Хеката, т.е. невидима Луна с 28ми и 1ви лунен дом, т.е. на 8 гр. 30 мин. от точния съвпад на светилата (новолуние). Според разстоянието на Луната от Слънцето в рамките на новолунната фаза тълкуванията са различни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Юли 06, 2011, 06:56:29 pm »
горе-долу ясно, мерси Лили  :blink:

А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #16 -: Юли 06, 2011, 07:23:46 pm »
аз съм го оплескала  :-[

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки

*

holanda

« Отговор #18 -: Юли 06, 2011, 08:31:28 pm »
Инфо за лунните фази:

http://www.cafeastrology.com/natal/lunarphases.html
http://www.khaldea.com/rudhyar/astroarticles/lunationbirthday_4.php

тъй,..значи балсамичните Луни си влачат карма-партнърите цял живот ,че и по-нататък . Знаех си  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Юли 07, 2011, 12:41:14 am »
яяяя, баща ми се оказа такъв...  :o нещо в поста на лилавка ме накара да го проверя... следя темата  ;)

А Шопенхауер