Здравей Гост

Нещо от Вещичка/или за духовете/

• 53 Отговора
  • 6248 Прегледи
*

AH

• 2201
Re:Нещо от Вещичка/или за духовете/
« Отговор #20 -: Юли 05, 2011, 09:04:58 pm »
Какво би провокирало тези хора ,да се "заобичат"? Дали различните методи,техники и т.н. успяват да събудят тази ни способност да "се заобичаме"? :blink: :blink:

Да направим опит да стигнем до пресечната точка, т.е. астрологията:)
От много страни може да се погледне, но нека видим какво ще кажат аспектите.
Опозицията – единство и борба на противоположностите. Областите, свързани с аналогии на планети в опозиция са ни предизвикателства, които идват от вън, някой или нещо ни кара да вземаме решения, обратни на тия, които желаеме, много сме склонни да се отказваме от диалог и компромиси. Промяната идва, след като се „приемем и заобичаме“, независимо по какъв начин и с каква техника ще го постигнем.  Може да е с „вадене на трънчета“ или с нещо друго.

Квадратурата – събитията и фактите, свързани с аналогиите на планети в квадратура искат активни действия, нови начини за действия. Предизвикателствата идват от вън или от вътре,  но промяната се случа  след като се предприемат действия. „приемането и заобичането“ в съответните сфери идва после.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #21 -: Юли 05, 2011, 09:50:44 pm »
Аз отговорих в другата тема...висш дух, низш дух, тинтири минтир...

просто въпрос на ЛИЧНА ХИГИЕНА

Като имаш кариес и идеш на зъболекар, той ти чегърта кариеса, маже с лекарства, чопка и чисти. И чак после ти слага пломба.
А тоя принцип на Вещичка е - имаш развалени зъби, научи се да се обичаш такава или иди на зъболекар да ти сложи коронка, че да изглеждаш хубаво - ама без да погледне преди това зъба и без да го изчегърта кариеса и излекува, квото трябва...

интересно съждение  :P  аз ти пиша, че си права, а ти ми отговаряш, че не съм права  :rolf: :rolf: :rolf:  последно какво е  ;D

и пак си погледнах писанията - абсолютно никъде не съм писала, че трябва да забравиш проблема и да го покриеш!  като писах, това което съм сметнала да напиша, то е защото съм имала нещо друго в предвид. като гледам отговорите, някои хора са се доближили до това, което искам да кажа  ;)

има много пътища и много отговори! за всеки важи различен принцип и различен подход! няма универсални подходи и това е факт, защото ако за 5% от населението даден подход не работи, то значи не е универсален! Духът е Индивидуалност и като такъв си има ЛИЧЕН ПЪТ, тоест това, което важи за теб, може да не важи за него!

но щом толкова искаш ти да бъдеш права - добре, твойто магаре е мъжко и да се свършва, че ми писна да се тъпче на едно място без ни най-малък напредък   ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Юли 05, 2011, 10:37:04 pm »
Честно казано, не си спомням за какво говорехме двете с теб...от поста ми, който си цитирала, аз само съм повторила и сега потретвам виждането си.

Не можем да говорим за духовни пътища, за извисености, за пътища на духа и нам си какво при такива елементарни случаи, които се решават с прост процесинг. Имаме кариеси на психическото си тяло и те просто трябва да се изчистят и затворят. Толкоз - въпрос на хигиена на душата.
Нищо велико, нищо духовно, нищо  отвъд земно и нищо свръхчовешко...

сигурно не съм ти отговаряла на теб, а съм използвала случая да си натъртя отново визията....сори за неразбирателството.

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Юли 05, 2011, 11:05:37 pm »
Не можем да говорим за духовни пътища, за извисености, за пътища на духа и нам си какво при такива елементарни случаи, които се решават с прост процесинг.

е, жалко, аз тъкмо реших, че чрез теб говори духа на някой велик духовен учител:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Юли 05, 2011, 11:34:19 pm »
А може и да говори...и да ми обяснява, че това е елементарно и нищо духовно няма в ниго. И значи още никъде не съм стигнала, а напротив - тепърва тръгвам...

А иначе хората по вода ходят...
http://www.youtube.com/watch?v=W6NSiHL0c44

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Юли 05, 2011, 11:52:25 pm »
А може и да говори...и да ми обяснява, че това е елементарно и нищо духовно няма в ниго. И значи още никъде не съм стигнала, а напротив - тепърва тръгвам...

А иначе хората по вода ходят...
http://www.youtube.com/watch?v=W6NSiHL0c44

за какво ни е да стигнем някъде..........
пред нас няма нищо по-различно от тук и сега:)- сещаш ли се за Пърсиг, или съвсем го отписа с тия твои духове:)

Впрочем, аз наистина мисля, че всеки от нас носи Дух в себе си:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #26 -: Юли 06, 2011, 01:05:39 am »
Опозицията – единство и борба на противоположностите. Областите, свързани с аналогии на планети в опозиция са ни предизвикателства, които идват от вън, някой или нещо ни кара да вземаме решения, обратни на тия, които желаеме, много сме склонни да се отказваме от диалог и компромиси.

сега, ако вземеш и да кажеш възможно ли е да се избегне това и как?

« Отговор #27 -: Юли 06, 2011, 01:12:39 am »
АН,за мен по-скоро опозициите като вид аспект по-скоро ни провокират да се научим на съдружие,да видим и другата гледна точка и да видим какво ни липсва вътре в нас и да го посрещнем в противоположния знак.

Точно така. Затова много дипломати от кариерата имат опозиции в картата си.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Юли 06, 2011, 01:35:05 am »
АН,за мен по-скоро опозициите като вид аспект по-скоро ни провокират да се научим на съдружие,да видим и другата гледна точка и да видим какво ни липсва вътре в нас и да го посрещнем в противоположния знак.

напълно съм съгласна:) трябва да търсим начини да учим планетите си в опозиции на съдружие:)

А сега Аброуд чака да и подскажем такива начини, щом сме толкова знаещи:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #29 -: Юли 06, 2011, 01:37:53 am »
чакам, добре че съм търпелива иначе ;D

« Отговор #30 -: Юли 06, 2011, 02:10:08 am »

напълно съм съгласна:) трябва да търсим начини да учим планетите си в опозиции на съдружие:)

Аз не вярвам, че хората се променят. В най-добрия случай...свикват.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Юли 06, 2011, 02:33:13 am »
Цитат
С процесинга не можеш да идеш над егото, мисля си?

С процесинга не знам, но с моя процесинг ще те изкарам.  ;D

Цитат
е, жалко, аз тъкмо реших, че чрез теб говори духа на някой велик духовен учител:)
АН
Впрочем процесингът работи с единици съзнание, казва, че човек се ражда с определено количество единици съзнание - всеки с определено количество. Докато се мотае насам натам през живота, той започва да си губи единиците съзнание, които полепват насам натам. И процесингът ги събира обратно - това също.
Събира ги с елементарен първичен процесинг, най-елементарната техника на преглед на събитията...да ти напомня това нещо? Например личната сила, събирането на личната сила с преглед....Хъбард е писал много подробно за тия неща още през 1950...някой сигурно го е изчел и е решил от простите и лесни, ама ежедневни техники да направи нещо по-така, мистично, загадъчно и духовно...

Цитат
Впрочем, аз наистина мисля, че всеки от нас носи Дух в себе си:)
Естествено, че носи, ама не може да го прояви, щото много камъни по пътя му...нали точно това прави процесингът - маха камъните, че духът да тече свободно... :P

Цитат
И как да променим нещо,което осъждаме или отричаме?
Основно правило в процесинга е приемането. Не можеш да работиш с каквото и да било, ако не го приемаш. Основата на повечето прилепвания е именно неприемането...

Цитат
Аз не вярвам, че хората се променят. В най-добрия случай...свикват.
Аз не вярвам, аз знам...аз се променям.  :confuse3:

*

abroad

• 2187
« Отговор #32 -: Юли 06, 2011, 02:43:37 am »

Аз не вярвам, че хората се променят. В най-добрия случай...свикват.  :rolleyes:

всъщност това беше добра провокация :blink:
Аурора, и аз до скоро съвсем не вярвах, докато не ми се налага да повярвам :blink:

ние притежаваме в себе си множество характеристики (като бактериите, вирусите ... и раковите предпоставени образувания) - въпрос на време, избор и разни други неща какво и как ще проявим, особено в критичен за нас момент (било то дисхармоничен или щастлив) - по мое съвсем скромно мнение, ако не можеш да понесеш нещастието, съвсем по-неадекватно понасяш щастието :blink:
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 02:51:39 am от abroad »

*

abroad

• 2187
« Отговор #33 -: Юли 06, 2011, 02:44:01 am »
Abroad, имаш ли желание да споделя ,как аз  се справям . :blink:...имам три опозиции към Слънце? :P

разбира се, че имам :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Юли 06, 2011, 02:49:55 am »

Аз не вярвам, че хората се променят. В най-добрия случай...свикват.  :rolleyes:

всъщност това беше добра провокация :blink:
Аурора, и аз до скоро съвсем не вярвах, докато не ми се налага да повярвам :blink:

И не само това, психичната материя е много по-подвижна и гъвкава, не оставят следи в нея, не е като физическата, появили са се бръчки и това е необратимо.
Психичната материя се подава много лесно на моделиране, просто трябва да знаеш, че може, и да имаш желание да се промениш.

*

abroad

• 2187
« Отговор #35 -: Юли 06, 2011, 04:30:21 am »
да, човек не се променя в този смисъл, но в себе си съдържа множество проявления, които в една или друга ситуация, поставен при различни обстоятелства избира да прояви едно или друго, съвсем вероятно по линията на пълната противоположност :blink:

в критични ситуации, както вече споменах най си личи, без значение със знак "+" или "-"

мислила ли си защо сред много хора и при грипна епидемия (например) едни се заразяват (т.е. поддават на бактериите, дето си ги носим вътре в нас), а други - остават съвсем здрави?

примерът е съвсем произволен, с оглед максимално онагледяване на принципа

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Юли 06, 2011, 05:03:57 am »
Цитат
Още се "уча" на толерантност във интимните си връзки и да приемам другата гледна точка. Wink...Така че ,аз споделям мнението на Aurora,че човек не се променя,а променя отношението и мирогледа си към заобикалящата го среда.Аз съм си пак същата своенравна,независима,доминираща ...но отношението ми към другите е променено т.е приемам хората такива каквито са.

И след като човек си променя отношението и мирогледа, как не променя себе си.
Дефинирай думата "човек"?
Хъбрад, че наистина почна да ми извира забравена информация от главата като фонтан, много странна работа... та Хъбард казва, че човек не е нищо друго, освен гледна точка....
Аз съм склонна да се съглася с него....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Юли 06, 2011, 05:04:24 am »
Хм, интересно защо... Като ученичка, особено в началните класове, бях една от малкото деца, които не се разболяваха по време на масова епидемия. При такива епидемии затваряха училището и оставах една от малкото неприхванали вируса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Юли 06, 2011, 05:33:03 am »
Е добре де, ама аз друго те питах.
Какво си ти, че ти оставаш непроменена, а отношението и гледната ти точка се променят.
Какво значи "моята същност"?

Аз по примера на квантовата физика съм склонна също да мисля, че човек не е нищо друго, освен набор от взаимоотношения между себе си и заобикалящата го среда. Най-малката градивна частица на нашата вселена е отношението.

Та- коя си ти тая, която не се променя?

*

kaily

• 5145
« Отговор #39 -: Юли 06, 2011, 05:47:10 am »
Аз съм на работа утре, Хело, не мога да ти служа за спаринг партньор, от който непрекъснато и страстно изпитваш нужда.

В ДАО на физиката - изключително полезна книжка, имаше някъде определение на един физик - учен, занимаващ се с елементарните частици.
Та той беше казал приблизително:

Най-малката елементарна частица не може да бъде описана по друг начин, освен като набор от взаимоотношения между себе си и останалия свят.