Yaya, не те познавам ... Може и да греша, затова не ми се обиждай
Обикновено ние излъчваме сигнали, които другите четат. От твоите постове аз усещам отчаяние и слабост. Мъжът ти сигурно също усеща това - усеща те слаба и беззащитна, възполза се от това, за да те манипулира. И ако е наистиана е така-ако излъчваш слабост, скоро няма да се отървеш от него. По някакъв начин трябва да му покажеш, че си силна. Трябва ясно и точно да му поставиш твоите условия, да определиш някакви правила. Да включищ в борбата с него и твои близки. Обикновено мъжете с ниско самочувстие се хващат като удавник за сламка за бившите си и ги тормозят. Така се чувстват силни и значими.
Ако имате дете, проблемът сигурно е по-сриозен ...
Съжалявам, за това, което ти се случва...
ХОРАТА СЕ ДЪРЖАТ С ТЕБ, ТАКА, КАКТО ИМ ПОЗВОЛИШ.
Грешиш :blink: аз не показвам емоция. Не му се и давам. На всяко негово действие отвръщам осезаемо. Но, ако той засяга емоцията в мен(което си позволих да призная само в тази тема, понеже, ако прочетеш поста на Рая точно преди този твой който цитирам - в същото усещане съм), то аз мога да засегна едниствено неговите финанси

.
Истината е, че искам да се отърва от него, но заради детето сме вързани до скончание света....
Вероятно ще кажеш, че трябва да спра и да не отвръщам. Да, ама моята Империя не може да спре и да не отвърне на удара, щото той ще ми се качи на главата - тогава ще види, че съм слаба, щото ще го оставя да ме тъпче. А така, сега, мога само да му кажа "виж кво, ти се занимаваш, но, когато ти го правиш, и аз ще го правя, когато ти спреш, и аз ще спра". Дори съм му го казвала директно. Еми, явно съдба, ще си го влача като гербова марка.
А притесненията ми са свързани единствено с детето - това са натрапчивите мисли. Защото той може и да се грижи перфектно за него, но в мен оставя усещането, че нещо се случва...
Както и да е.
Как да се освободим от натрапчивите мисли? :blink: Как да решим проблем, който не зависи от нас?