Здравей Гост

страховете или как да избягаме от "Защо на мен"

• 134 Отговора
  • 13701 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:страховете или как да избягаме от "Защо на мен"
« Отговор #20 -: Юли 07, 2011, 03:28:25 am »
Ма Силва психолог ли е? Чела съм, че и той се самообразовал? Демек нема тапия по психология?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #21 -: Юли 07, 2011, 03:36:55 am »
.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 03:02:53 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #22 -: Юли 07, 2011, 03:40:41 am »
Чела ли си за барон Мюнхаузен - когато паднал в едно блато се хванал за косата и се измъкнал сам - това, обаче противоречи на физичните закони. Ако наистина смяташ проблема си за сериозен - нужна ти е помощ, ако не - успех в справянето сама   :blink:

"Защо на мен", "докога" - ти си вкарала в подсъзнанието си програми, които те карат да губиш вяря в себе си, в Бог, в живота. Всъщност живота не е толкова безнадежден, колкото тези програми те карат да го чувстваш. Ако друга жена, с друга психика, би била поставена в същите житейски обстоятеслтва като теб, би приела тези неща, които  се случват много по- леко, по-различно.

Понеже търсиш помощ тук /с такова впечетление останах/, за това ти предложих психотерапевт :)
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 03:49:37 am от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Юли 07, 2011, 03:51:22 am »
Ако Силва не е психолог, то много интересно защо Венера признава Силва, а пък отрича Хъбрад основно на принципа, че последния няма тапия...това пак ми замириса на прилепнал постулат.  ;D

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #24 -: Юли 07, 2011, 04:03:09 am »
Ако Силва не е психолог, то много интересно защо Венера признава Силва, а пък отрича Хъбрад основно на принципа, че последния няма тапия...това пак ми замириса на прилепнал постулат.  ;D
Защото Методът Силва ми бе препоръчан от мой приятел психотерапевт и защото Силва не е сектант. А ти не си ми приятелка, не си и психотерапевт и не мога да се доверя на човека, който ти препоръчваш. Това, което четох в нета за Хъбард не ми харесва. Инфото ми е само от нета, но и ти за мен си човек от нета. По какви причини трябв да ти се доверя на теб, а не на всички статии в нета и новините по бтв и нова...?

Не мислиш, че това, което Хъбард проповядва няма да се превърне в постулати след време..дори и собствена терминология си е измислил. Това, че всичките му последователи повтаряте като папагали терминологията му е факт че вече са постулати.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 04:08:41 am от venerra »

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Юли 07, 2011, 04:21:14 am »
Ясно.  ;D
Просто ми беше интересно, щото бях останала с впечатление, че отричаш всичко, което не е "научно", а се оказа, че отричаш само онова, което не ти е препоръчано от приятели.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #26 -: Юли 07, 2011, 04:25:54 am »
И е така и не е така. Не отричам всичко ненаучно. Някои ненаучни неща съм изпробвала сама /въпрос на интуиция/ и ако вършат работа ги препоръчвам на приятели. Ако приятел ми ги препоръча ги предпочиатам. Както избирам лекари, които са ми препоръчани. Е, понякога има изключеняи и пак може да се набуташ..но понякога е и късмет.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #27 -: Юли 07, 2011, 04:40:16 am »
.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 03:03:26 pm от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #28 -: Юли 07, 2011, 05:09:54 am »
Практически - един човек те дразни умишлено, а ти трябва да стискаш и да търпиш, защото не разполагаш с инструмент да: 1) го накараш да спре, 2) да му повлияеш по същия начин, за да разбере, че боли и да спре, и, 3) няма кой да ти помогне да го спреш, защото има един единствен начин - подкрепата/закрила/защита на друг. Е, другия го няма.

Не можеш да се отървеш от бившия ли? Как точно те дразни? Заплашва ли те нещо? Ако  Да, уведомила ли си за това съответните служби? Казваш, че няма кой да ти помогне - споделила ли си, че те притеснява с твои близки или приятели? В такива случаи обикновено трябва да знаят колкото се може повече хора около теб. Ако си манипулирана по някакъв начин  не бива да оставаш сама. 

Не съм чела Алхимия на 9те измерения

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Юли 07, 2011, 05:15:12 am »
.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 03:03:38 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #30 -: Юли 07, 2011, 05:26:14 am »
sajalqvam, no ne6to kirilicata mi se gubi!!!

Yaya, peka se na sashtiq ogan!!!
Razbiram te!!!
Ne moga da izbqgam ot fakta, 4e bivshiq e ba6ta na decata mi, kolkoto i na nego da ne my dreme ot tozi fakt - ostavi ni bez jili6te, bez pari i bez moralna podkrepa -teji mi, zaradi tqh, no sam si obe6tala kolkoto i da mi e trudno da ne spiram da se borq, pak zaradi tqh!!!
Ima momenti v koito reva ot bezsilie, no sled tova se nadahvam otnovo.
Slanceto v Lav si kazva dumata.
Borba, borba i vprqgane na vsi4ki sili, dokato ne polu4a, jelanite ot men ne6ta.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #31 -: Юли 07, 2011, 05:34:01 am »
.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 03:03:52 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #32 -: Юли 07, 2011, 05:44:27 am »
to4no, za6toto mi pisna sprqh da izjivqvam ne6tata tolkova tejko.
no kogato re6i da napomni za sebe si, otnovo me vrahlitat emociite.
ako ima6e kak bih go za4erknala ot jivota si.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #33 -: Юли 07, 2011, 06:01:03 am »
Yaya, не те познавам ... Може и да греша, затова не ми се обиждай :)
Обикновено ние излъчваме сигнали, които другите четат. От твоите постове аз усещам отчаяние и слабост. Мъжът ти сигурно също усеща това - усеща те слаба и беззащитна, възполза се от това, за да те манипулира. И ако е наистиана е така-ако излъчваш слабост, скоро няма да се отървеш от него. По някакъв начин трябва да му покажеш, че си силна. Трябва ясно и точно да му поставиш твоите условия, да определиш някакви правила.  Да включищ в борбата с него и твои близки. Обикновено мъжете с ниско самочувстие се хващат като удавник за сламка за бившите си и ги тормозят. Така се чувстват силни и значими.
Ако имате дете, проблемът сигурно е по-сриозен ...  :-\ Съжалявам, за това, което ти се случва...

ХОРАТА СЕ ДЪРЖАТ С ТЕБ, ТАКА, КАКТО ИМ ПОЗВОЛИШ.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 06:16:37 am от venerra »

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #34 -: Юли 07, 2011, 07:20:54 am »
Ако Силва не е психолог, то много интересно защо Венера признава Силва, а пък отрича Хъбрад основно на принципа, че последния няма тапия...това пак ми замириса на прилепнал постулат.  ;D
Кайли, за да не махнеш с ръка пренебрежително и да си кажеш- "на тая главата никога няма да увре"  ;D и за да не ме разбереш погрешно да ти поясня- аз тоя хъбард не го отричам тотално. който има потребност от него, да си го ползва. И аз бих могла да го ползвам, но само в определени случаи и без да се вманиачавам в учението му- ако примерно ми е сдухано или се събудя със задника нагоре с удоволствие бих си початила с тебе  и може да науча някоя мъдрост и да прозра нещо важно ... обаче ако имам натрапчиви мисли, паник атак, тежка депресия или нещо такова тогава ще търся квалифицирана помощ.  ;)  :tauruss:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Юли 07, 2011, 02:33:54 pm »
Yaya, не те познавам ... Може и да греша, затова не ми се обиждай :)
Обикновено ние излъчваме сигнали, които другите четат. От твоите постове аз усещам отчаяние и слабост. Мъжът ти сигурно също усеща това - усеща те слаба и беззащитна, възполза се от това, за да те манипулира. И ако е наистиана е така-ако излъчваш слабост, скоро няма да се отървеш от него. По някакъв начин трябва да му покажеш, че си силна. Трябва ясно и точно да му поставиш твоите условия, да определиш някакви правила.  Да включищ в борбата с него и твои близки. Обикновено мъжете с ниско самочувстие се хващат като удавник за сламка за бившите си и ги тормозят. Така се чувстват силни и значими.
Ако имате дете, проблемът сигурно е по-сриозен ...  :-\ Съжалявам, за това, което ти се случва...

ХОРАТА СЕ ДЪРЖАТ С ТЕБ, ТАКА, КАКТО ИМ ПОЗВОЛИШ.

Грешиш  :blink: аз не показвам емоция. Не му се и давам. На всяко негово действие отвръщам осезаемо. Но, ако той засяга емоцията в мен(което си позволих да призная само в тази тема, понеже, ако прочетеш поста на Рая точно преди този твой който цитирам - в същото усещане съм), то аз мога да засегна едниствено неговите финанси  ;D.
Истината е, че искам да се отърва от него, но заради детето сме вързани до скончание света....
Вероятно ще кажеш, че трябва да спра и да не отвръщам. Да, ама моята Империя не може да спре и да не отвърне на удара, щото той ще ми се качи на главата - тогава ще види, че съм слаба, щото ще го оставя да ме тъпче. А така, сега, мога само да му кажа "виж кво, ти се занимаваш, но, когато ти го правиш, и аз ще го правя, когато ти спреш, и аз ще спра". Дори съм му го казвала директно. Еми, явно съдба, ще си го влача като гербова марка.
А притесненията ми са свързани единствено с детето - това са натрапчивите мисли. Защото той може и да се грижи перфектно за него, но в мен оставя усещането, че нещо се случва...
Както и да е.
Как да се освободим от натрапчивите мисли?  :blink: Как да решим проблем, който не зависи от нас?
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 04:31:39 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #36 -: Юли 07, 2011, 03:06:28 pm »
Да, сигурно, Хм, но ми е бивш. Само дето натрапливо мисля за него, като разбера, че е оставил детето само.... Да знаеш какви неща му мисля тогава... А полудявам от натрапчиви мисли за детето, не за баща му  ;D
Оставете бившия ми, казах какъв е проблема с него, защото Венера попита и реши, че съм отчаяна заради него.

Кажете как се справяте с натрапчивите мисли и с проблемите, които ви влияят, но не зависят от вас.
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 04:32:19 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Юли 07, 2011, 03:17:23 pm »

Кажете как се справяте с натрапчивите мисли и с проблемите, които ви влияят, но не зависят от вас.

Пренасочване на вниманието- гледаме  според  хороскопа си  на къде в тоя период са насочени външните енергии, за да сме в синхрон с тях и по-лесно да стават нещата, а после търсим  красота около себе си:)

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #38 -: Юли 07, 2011, 06:02:17 pm »
А притесненията ми са свързани с детето - това са натрапчивите мисли. Защото той може и да се грижи перфектно за него, но в мен оставя усещането, че нещо се случва...
Както и да е.
Как да се освободим от натрапчивите мисли?  :blink: Как да решим проблем, който не зависи от нас?
Натрапчивите мисли в повечето случаи издават стремеж за свръхконтрол над нещата. Все пак и той е баща и той иска да се грижи за детето. И аз съм майка, разбирам ти притесненията, но ти сама казваш "той може и да се грижи перефктно за детето.." т.е. мислиш ли, че е добър баща? Имаш усещането, че нещо се случва ... Тези натрапчиви мисли само на базата на усещането ли са ? Имаш ли нещо, което да подкрепи това усещане? притесняваш се за нещо, което може и никога да не се случи. Един от начините за справяне с натрапчивите мисли е логиката и оптимизма. негативизма и черногледтсвото са добра почва за натрапчивите мисли. Опитай се да погледнеш нещата от добрата им страна - детето може би се радва да е с баща си. Ако ти мислиш, че нещо се случва, трябва да намериш начин, за да го докажеш, че е така. Ако нямаш доказателва, значи притесненията ти са неоснователни. В такъв случай осъзнай, че това са просто мисли, мисли, които нямат нищо общо с реалността. Колкото повече се бориш с тези мисли, те ще се връщат с още по-голяма сила. Остави ги да се случват, без да се бориш с тях, като ги приемеш изцяло, но с ясното съзнание, че са ПРОСТО МИСЛИ, мисли, които пораждат страх у теб, страх, който идва от теб самата който няма общо с реалността...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Юли 07, 2011, 06:15:36 pm »
Ма Силва психолог ли е? Чела съм, че и той се самообразовал? Демек нема тапия по психология?

:57: :haha:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците