Yaya, приеми моите поздравления, че си решила да споделиш тук smiley Това, че ти говориш/пишеш тук е знак, че ти осъзнаваш и търсиш начин, а това е една стъпка напред, към успеха.
Ще споделя какво мисля, но имай предвид, че нямам голям житейски опит и нямам намерения допълнително да те обърквам... Ще пиша от гледна точка на 24-годишен човек имал страхове, натрапливи мисли и посещавал когнитивно-поведечески психолог... Понякога не е необходимо да се крием зад красиви маска, а да си казваме истината в очите smiley
Казват, че съществуват две основни чувства - страх и любов, и всички останали произхождат от тях. В даден момент ти си допуснала страхът, защото всичко започва отсамите нас и сега той владее по-голяма част от теб, от тук идват и натрапливите мисли, а те са като една спирала, която няма край ... Колкото повече ти отблъскваш страха, толкова повече се отдалечаваш от победата над него и влизаш в порочния кръг, колкото повече бягаш (още от самото заглавие се вижда думата "избягаме", толкова повече страхът в очите ти ще става все по-голям. Трябва да спреш да го игнорираш, а да се изправиш срещу него и да го приемеш. С постепенното ни израстване страховете стават все по-малки...Опитвай се да живееш тук и сега, концентрирай се върху настоящия момент, не мисли за миналото какво е било, то вече е минало и не означава, че нещата ще се повторят отново. Не мисли и за бъдещето какво ще е..... Приеми всичко, през което преминаваш през един път, през който трябва да минеш, за да станеш човека, който трябва да станеш, добър момент да се отласнеш ида намериш себе си.
А колкото до "защо на мен", защото Бог знае кое е най-доброто за нас и понякога (почти винаги) най-неприетните неща, които ни се случват са най-големите подаръци от съдбата...
Може би за момента трябва да спреш с книжките по позитивна л-ра, защото доста могат да ни объркат мислите (от личен опит) и да потърсиш помощ при подходящ специалист. Той ще ти каже най-подходящата за теб техника, която да използваш, ще ти помогне да подредиш мислите си... В допълнение ти препоръчвам да приемаш подходяща Бахова есенция.
Не забравяй, че всеки един, който е на Земята е на еднакво разстояние от звездите... kiss
П.П. Не мисля, че нещата ще се промеят, ако се появи друг. Може би ти трябва да се промениш най-напред, защото ние хората сме на принципа на огледалото...