Здравей Гост

страховете или как да избягаме от "Защо на мен"

• 134 Отговора
  • 13637 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:страховете или как да избягаме от "Защо на мен"
« Отговор #80 -: Юли 08, 2011, 11:40:56 pm »
Цитат
осъзнаването на проблема е крачка към решаването. Да лепна още една заучена фраза

Те някои фрази може и да са верни, а може и да са полезни даже. Не е речено, че трябва с баданарката да отсечем всичко. Не, трябва да го осъзнаем и преразгледаме. Ако остане същото, ОК.

В случая за мен тази заучена фраза си работи...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #81 -: Юли 09, 2011, 06:34:05 am »

Какви прилепнали убеждения, чувства или физ. усещания бихте искали да приемете? Просто им позволете да бъдат тук, да присъстват, без да ги избягвате или задържате.

Какво се явява противоположно на вашето убеждение или чевство? Можете ли да си позволите да изпитате противоположността, а след това отново да преместите вниманието си върху самото чувство, убеждение или усещане?
Направете 3 пъти това преместване между противоположностите. Какво изпитвате сега относно залепналата същност?

Каква значима служба или полезни неща върши за вас залепналото чувство, убеждение или усещане? Дайте си достатъчно време за отговор и го запишете. Изпитайте напълно значимата служба или полезните неща, които върши за вас залепналото чувство, убеждение или усещане.

Благодарност. По всякакъв начин, който ви се стори подходящ, дайте на своето чувство, убеждение или усещане да знае колко много сте му признателни за работата, която върши за вас. Изразете благодарност с максимална сърдечност и убеденост на глас.

Ако след 10 год се огледате назад, как ще се чувствате по отношение на факта, че даденото чувство, убеждение или усещане е било прието от вас сега? След като го приемете, как ще го оцените?

Залепналото чувство, убеждение или усещане има начало, среда и край. Вие вече сте създали началото и средата, а сега създайте желания край как сте приели това чувство, убеждение или усещане. Пълноценно изпитайте този край.

Ако някой друг изпитваше вашето чувство, убеждение или усещане, как би го приел той? Какво би го накарал да приеме по-леко тази същност?

Въобразете си, че това чувство, убеждение или усещане образува около вас затворен заплашителен кръг. Какво изпитвате?
Въобразете си, че залепналото чувство, убеждение или усещане приема образа на усмихнато лице. Какво изпитвате?

Ако прилепналото чувство, убеждение или усещане изисква опрощение, преди да бъде прието, меко натиснете 12 пъти центъра на месестата област между палеца и показалеца и произнесете убедено на глас: "Аз площавам на себе си, на другите хора, на събитията и на самата вселена за съществуването на това залепване."

Позволете си отново напълно да изпитате прилепналото чувство, убеждение или усещане, без каквото и да е намерение да го удържате или избягвате. Ако все още нямате пълно приемане, повтаряйте процеса.

Мисля, че тази практика би била успешна дори за спирането на цигарите, ще пробвам и ще споделя резултата. kaily  наистина чета писанията ти с интерес
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #82 -: Юли 09, 2011, 06:35:13 am »
  :-[ И моля да ме извините но нещо не се справям с цитатите

« Отговор #83 -: Юли 09, 2011, 06:46:07 am »
  :-[ И моля да ме извините но нещо не се справям с цитатите

Отстрани има един бутон "цитат". Натискаш го и пишеш под текста  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #84 -: Юли 09, 2011, 06:48:14 am »
 Написаното от мен влиза в цитата  :blink:

« Отговор #85 -: Юли 09, 2011, 07:00:56 am »
Защото ето тази скоба [/quote] е някъде много надолу. Текста ти трябва да е след нея. Освен това, ако искаш да цитираш поредица изречения, но отделно, трябва да имаш отваряща и затваряща скоба за всяко по отделно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #86 -: Юли 09, 2011, 06:42:16 pm »
Цитат
Мисля, че тази практика би била успешна дори за спирането на цигарите, ще пробвам и ще споделя резултата. kaily  наистина чета писанията ти с интерес

Пробвай, лично аз си пуша.  ;D

Обаче - от 25-30 цигари на ден намалих на 3-4, рядко до 5 на ден. И пуша с огромно удоволствие сага, направо чиста медитация.  :blink:

Ако искаш, да ти споделя как ги намалих? Щото то техники се измислят в крачка, те не са само техниките на Хъбард, имам от Ошо, от визуализации, отвсякъде събирам като Плюшкин техники...и накрая си измисля мои...неволята учи.  :confuse3:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #87 -: Юли 09, 2011, 06:51:34 pm »
Цитат

Пробвай, лично аз си пуша.  ;D

Обаче - от 25-30 цигари на ден намалих на 3-4, рядко до 5 на ден. И пуша с огромно удоволствие сага, направо чиста медитация.  :blink:

Ако искаш, да ти споделя как ги намалих? Щото то техники се измислят в крачка, те не са само техниките на Хъбард, имам от Ошо, от визуализации, отвсякъде събирам като Плюшкин техники...и накрая си измисля мои...неволята учи.  :confuse3:
моля те, сподели :)

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #88 -: Юли 09, 2011, 07:54:32 pm »
 Благодаря Aurora  :08:
kaily , това което ми се завъртя в главата си беше смес, но някак твоя пост даде направление.
 Ако пуша само по 5 цигари на ден ще си направя медал от кибритени клечки  ;D

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #89 -: Юли 09, 2011, 07:58:13 pm »
Благодаря Aurora  :08:
kaily , това което ми се завъртя в главата си беше смес, но някак твоя пост даде направление.
 Ако пуша само по 5 цигари на ден ще си направя медал от кибритени клечки  ;D

:-\ това е супер идея... но мога само айфевола  кула :-[

за храната беше лесно .. един личен метод. по едно време бях почнала да качвам за мой огромен ужас и просто си пренесох визулано-чувствената погнуса от други образи върху не рационално меню - стана лесно, но с цигарите това не се получава :(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Юли 09, 2011, 08:02:02 pm »
Цитат
Разбира се, съзнанието може и да избере да се направи, че то е определяно от битието.

Друг много важен "закон" на процесинга...
Ти си винаги причината за нещата. Дори ако в един момент си следствие, преди това в ролята си на причина си постановил, че искаш да бъдеш следствие...

Просто уникално! :o Изключително точно...Грабвам си го...ще ти събирам мъдрите мисли...,да знаеш.... :P ;D...

Хайде дай повечко за цигарите...Дай да пробваме...Прегряла съм.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #91 -: Юли 09, 2011, 08:18:41 pm »
аз вече искам да се телепортирам на друго място :91:
уморих се от заблуди и надежди.
уморих се от борби.
уморих се да се чувствам гадно.
току се прокрадне някой светъл лъч и в следващият момент тъмнината отново ме поглъща.
защо е всичко това?
с какво съм го предизвикала?
ако някой преди година ми беше казал, че ще се озова в това положение и ще се срина тотално, не бих му повярвала?
вече тотално загубих вяра в себе си!
и се питам къде изчезна онова борбено и уверено в себе си момиче?

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Юли 09, 2011, 08:29:17 pm »
Цигарите пробвах по много начини да ги спра, обаче аз съм от типовете хора, които а нещо им се забрани, а света ще обърнат да си го доставят. Т.е. не върви тая техника при мен да река, да отсека и край..

Та техниката е изумително проста, просто се чудя как никой досега не я е измислил. На първо време почнах да пуша, само когато ми се пуши. А не когато ми е скучно, когато няма какво да правя и прочее.
От 25 ведната паднах на 12-13. Пуших така половин година и после свалих на 6-7, а след още половин година на 3-4.

Техниката е да пушиш само когато ти се пуши. Пробвайте, може да има резултат.

*

Deter

• *
  • 387
Re:страховете или как да избягаме от "Защо на
« Отговор #93 -: Юли 09, 2011, 08:36:29 pm »
 Рая ще трябва да запазиш увереността си, но не се бори с вятърни мелници, дори звездите подсказват, че понякога не трябва да се бориш а да съзерцаваш. Може да звучи този пост както си иска  :mellow:

Марая, започнах с това да влизам в онова усещане когато си в автобус, трябва да сдържаш желанието за цигарения дим цели осем часа, опитвам се да изживея усещането многократно като го приемам в цялата му "цветност", всеки сам си решава ситуацията, ще трябва да интерпретирате от тук на сетне, това беше само насока. Днес като станах, първо закусих, за мен това е новост и запалих първата си цигара след две глътки кафе  :blink:
 Ще продължа по интуиция, мисля ще има резултат :rakeattack:
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 08:58:55 pm от Deter »

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #94 -: Юли 09, 2011, 08:55:25 pm »
Цигарите пробвах по много начини да ги спра, обаче аз съм от типовете хора, които а нещо им се забрани, а света ще обърнат да си го доставят. Т.е. не върви тая техника при мен да река, да отсека и край..

Та техниката е изумително проста, просто се чудя как никой досега не я е измислил. На първо време почнах да пуша, само когато ми се пуши. А не когато ми е скучно, когато няма какво да правя и прочее.
От 25 ведната паднах на 12-13. Пуших така половин година и после свалих на 6-7, а след още половин година на 3-4.

Техниката е да пушиш само когато ти се пуши. Пробвайте, може да има резултат.

интересно звучи!
в действителност повечето цигари се пушат ей така "защото няма какво да се прави друго" - чакаш автобуса, докато вървиш на някъде без компания, чакаш компа нещо, да мине време...

със забрана не се получава - точно обратния ефект има, захапваш цигарите все едно са злато, сякаш ти вземат нещо важно, забраната предизвиква обратна реакция

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #95 -: Юли 10, 2011, 04:08:14 pm »
Моя личен опит за цигарите - всъщност най-трудното от цялата работа беше да се осмеля да пожелая да не пуша и да взема решение -отне ми години.От там нататък беше трудно първите няколко дена и то не на физическо ниво ,а на психичческо.Психическата зависимост си остава .За това сигурно казват ,че няма бивш пушач.

Препоръчвам ви този сайт www.nicofree.bg .Не съм ги отказала заради сайта,но докато ги отказвах изчетох всичко.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #96 -: Юли 10, 2011, 04:55:20 pm »
за това харесах онази книга от спиралата (ако някои иска пак ще пусна линка) там цялата идея е да се приеме желанието за пушене, то няма как да изчезне, но колкото по-малко се пуши, толкова по рядко и слабо е то :) Според мен авторката е права, защото отказването не е да подтиснеш желанието (рано или късно ще му се подадем), а да приемеш това желание, редом до много други :) нереални и не осъществявани желания. :)
жалко, че няма магическа пръчка, с която да се откаже този навик :(

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Юли 10, 2011, 05:55:04 pm »
То всичко в крайна сметка опира до приемането.
Всички трънчета и буци са се появили заради неприемане и в основата на целия процесинг е да се научим да приемаме. Конфронтацията е това - да си спокоен в присъствието на нещо значи в крайна сметка да си го приел...

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #98 -: Юли 10, 2011, 06:30:14 pm »
 ;D едно от последните ми предизвикателства бе да приема овехтяла, стара, незабравена любов, по нов начин, приятелство, неподправено, не гонещо изгода и интереси - може да ви се вижда странно, но никак не ми беше лесно  :rolleyes: все пак тук говорим за нещо повече от приемане на обстоятелства - прошката, не към другия, а към самия себе си :)

приемането на света такъв, какъвто е не е лесно, приемането на нашите недостатъци и грешки също, те са частица от нас, но не е лесно да си останат само като част от нашето минало и опит, а по трудно е да не допускаме да ги проектираме в сегашното.
Волни или неволни болезнени частици са тези, които могат да изкривят цялото ни битие - ти си го писала, първата крачка е да се осъзнаят, да се разберат, да се овладеят и ако има начин (не винаги е възможно) да се излекуват и премахнат.
понякога проблем се явяват съвсем безобидни и невидими трънчета, малки но остри, незабележими, но пускащи отровата си във всичко здраво 

*

Yaya

• 2265
« Отговор #99 -: Юли 11, 2011, 03:51:54 pm »
аз вече искам да се телепортирам на друго място :91:
уморих се от заблуди и надежди.
уморих се от борби.
уморих се да се чувствам гадно.
току се прокрадне някой светъл лъч и в следващият момент тъмнината отново ме поглъща.
защо е всичко това?
с какво съм го предизвикала?
ако някой преди година ми беше казал, че ще се озова в това положение и ще се срина тотално, не бих му повярвала?
вече тотално загубих вяра в себе си!
и се питам къде изчезна онова борбено и уверено в себе си момиче?

Рая, няма да се даваш! Като започне да ти става лошо от глупостите на живота, измести фокуса. Аз се опитвам и така да променя случващото се. Например, смени прическата, нали знаеш, че една жена, като иска да промени нещо в саба си, обикновено започва от косата и дотам спира  ;D Винаги съм била с дълга коса, но от година насам съм с почти къса. Ей така, нарочно. Малко ми е трудно като Шива със сешоара, ама е интересно. После смени цвета, после може стила на обличане. Ползваш ли шалове? Я омотай един тънък около врата, над потника. Или един на дръжката на чантата. Сложи си малко шарени безопасни игли на подгъва на панталона.... Това си е вид самозаблуда, ама пък при теб може да проработи.
Дръж се, все едно няма проблем. Ти го решаваш, занимаваш се с него, но той е толкова незначителен, че не може да те притесни.  :blink:
Знам, че фактът, че отворих темата, означава, че не това е тактиката, ама аз така го правя
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер