Добре да разгледаме знаците, които управлява. Везни - инцииране на интелектуалния контакт. Иницииране, защото е кардинален знак, управляван от Венера, което значи започване на нещо, за да се възтанови някакъв вид красота и хармония в ситуацията, или да създаде някакво взаимодействие, което евентуално да възтанови реда, да се надяваме.
Едно от нещата, за които е Везни е също инициирането на идеи, не винаги думата е "балансиране", тази дума работи до смърт. Всеки, който се занимава с астрология и като го попитате как работи планета във Везни казва "баланс", и никой не казва нещо по-различно. "Баланс", добре, но какво всъщност означава това?
Искам да кажа, че нещо трябва да бъде неуравновесено, често Везни са небалансирани.
Баланса(аз също използвам думата, не все едно, че е грешна, но..) е за равенството, равнопоставеността, ангажимента, обмена, взаимодействието, да се надяваме, че нещо е балансирано, но често не е, често е небалансирано.

Природата на Везни, като противоположен на Овен, това са две кардинални точки, две опозиращи мъжки енергии. И те могат да стигнат до крайност, съдържаща се и в двете страни. Често Везни е за нашето индивидуално удоволствие и щастие ПЪРВО, всичко се върти около нас първо. Венера като управител на Везни на първо място иска взаимодействие, защото искаме да се чувстваме добре, искаме това да ни бъде право.
Някои хора може да кажат:
"Добре, аз съм просто миротворец, балансиращ хармонизатор", добре..
често това е, защото "Аз искам мир, по

".

Цикъла на Венера спрямо Слънцето и галактическия център, ретро фазите и т.н. определя най-големите войни, бедствия и проблематики за човечеството. Относно войни, винаги причината за такава е някъде в на някой Венерата - егото което иска да заграби нещо, да удовлетвори желанията си, да блесне - по Телеца е заграбването на земи, скъпоценности, петроли и т.н.
Марс е само един инструмент, а не причина за воденето на войни.