Здравей Гост

Слънцето и Венера

• 110 Отговора
  • 13014 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re:Слънцето и Венера
« Отговор #60 -: Юли 30, 2011, 11:08:24 pm »
Историята от 1-ва стр. ми напомня на един филм Wicked
Но защо да виним 14-годишната девойка само, бащата е бил далеч по-отговорен.
Историята във филма е не по-малко заплетена. Има го това съревнование с майката и най-вече нуждата да се хареса на баща си, да го прелъсти. А той е просто пионка в играта и явно не е в час, защото всичките гадости се случват пред очите му и той няма проблем с това (не обръща никакво внимание). :unsure: Но има и по-малка сестра и става пълен филма. Генетично e. Всички в семейството са кръшкачи, което явно създава грешния модел на сексуално поведение в двете дъщери. Децата виждат, усещат. От тях нищо не можеш да скриеш. От себе си може и да успееш, но от едно детe, което попива всяко твое поведение - надали.
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 11:13:11 pm от Shreya »

« Отговор #61 -: Юли 30, 2011, 11:30:47 pm »

Но се научих да не бъда категорична и да приемам хората, че даже и да ги разбирам...В ромските гета няма кой да ти се похвали за такава перверзия, по простата причина, че там секса не е табу и те от малки са ебливи и не им се налага да стигат до кокошките...Но виж в селата, отдалечени от цивилизацията това се случва доста често, че и сефтетата им са я с магарета, я с кози, я с кокошки....
Това имах напредвид и аз с извинението,че не се досетих за такива социални среди.Както и Uran пише табутата не са навсякъде еднакви.Но съм крайна и категорична в избора на хора,които допускам до себе си.Не бих стояла на по-малко от 50 м от хора с такива наклонности.Не искам да ги приемам у себе си и в живота си.И докато те са извън моя живот,само като статистика и любопитни факти,повярвайте ми проявявам толерантност в степен безкрайна,разбирам ги,те имат право да живеят както искат,те просто не ме интересуват,равнодушна съм към всичко,буквално всичко което имат в техния си живот и не им се меся.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #62 -: Август 02, 2011, 04:41:33 pm »
Интересна тема. Но защо обръщате толкова внимание на едни ненормални? Ако разглеждаме картата на въпросната жена, ок, но да обсъждате поведението й като ненормално и да си търсите извинение, че го квалифицирате така само защото имало стереотипи в обществото, ми е още по-ненормално.
Някаква дрисла бърка в гащите на баща!!! си и той се кефи, съответно, спи с нея... Какво по-точно определение, от "извратено". Те са си били наследствено ненормални. Какъв баща е? Все едно аз свирки да правя на сина си след време - ми гади ми се от идеята. Какво, аз съм програмирана от някакви ненормални обществени идеи ли?
И втория на майка й - баси, тя спала с него зад гърба на майка си, със сигурност си е разказала и секса с баща си и онзи чак семейство ще прави с нея - ми не са ми нормални тези хора...  :-\

Колкото до Венера - Маяна, защо ни отделяш АЦ Везни?
А разглеждате ли 45 градусовото отклонение като полуквадрат? Какви са тогава отношенията, според вас?
Аз имам такова, имам и Сатурн в опозиция на Слънцето и нямам трудни отношения с баща си.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #63 -: Август 07, 2011, 03:27:09 pm »
Венера е прокълната от маите...За тях , дори тя е мъжка планета.... :blink:
И Венера не  е това , което е...Няма според мен лоша и добра планета...няма и дуалност.....Нещата са много високо над това... :-\

И какво и е прокълнатото?

При ацтеките Кетцалкоатъл бил утринната звезда, а неговият брат, Xolotl бил вечерницата. Xolotl се свързвал със смъртта и Подземното царство. Той пазел Слънцето, когато то отивало в Подземното царство през нощта. Бил бог на светкавицата, огъня. (Между другото, сега прочетох, че руснаците по време на тяхната Програма Венера открили някаква светкавица на Венера и скоро след това се чул силен гръм. Предполага се, че е от пепелта от вулканите на Венера).

Той помогнал на Кетцалкоатъл в създаването на човечеството и в донасянето на огъня от Подземного царство.

Изобразявали го като скелет с кучешка глава.

Чета, че маите определяли войните си в зависимост от местоположението на Венера и Юпитер. Първото появяване на Венера на утринното небе обикновено се считало за лош знак, защото по това време започвали войните.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #64 -: Август 07, 2011, 03:38:05 pm »

Интересно, тук има много близък съвпад Слънце/Венера. При изгаряне от Слънцето (точна конюнкция) Венера може да се прояви и като богиня на войната - независимо дали става въпрос за междуличностни отношения или за манифестация на някоя идея в материалния свят

Това е много интересно! Защо не развиеш въпроса в тази тема!  :rolleyes:

Знаеш, че в митологията Венера наистина е богиня на войната. Например шумерската богиня Инана се асоциира с планетата Венера и управлява сексуалната любов и войната. Според легендата, докато Инана е в Подземното царство и после е убита от сестра си - владетелката на Подземного царство, мъжките и женските хора и животни изобщо не се интересували един от друг.

Обаче виж я в пълно бойно снаряжение:

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Август 07, 2011, 04:44:27 pm »

Интересно, тук има много близък съвпад Слънце/Венера. При изгаряне от Слънцето (точна конюнкция) Венера може да се прояви и като богиня на войната - независимо дали става въпрос за междуличностни отношения или за манифестация на някоя идея в материалния свят

Това е много интересно! Защо не развиеш въпроса в тази тема!  :rolleyes:

http://www.khaldea.com/planets/venus_type.shtml
http://www.zodiacarts.com/articles/Article_Venus.shtml
http://www.corax.com/tarot/index.html?venus

Цитат
Many ancient sky-watching cultures interpreted the periods of darkness when Venus disappears from view on the earth as a time when the goddess traveled to the the underworld. The ancient Babylonians called Venus the double-phased Ishtar -- the morning star of war and the evening star of love. As morning star Venus was often represented as a bearded warrior bearing weapons. However, as an evening star the archetype shifts and becomes softer, more attuned to reconciliation, treaties, bringing communication and cooperation to whatever she is uniting.

Източник

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Август 07, 2011, 05:31:15 pm »
Обаче виж я в пълно бойно снаряжение:

Изображението е бледо, но предполагам, че от дясната страна на фигурата се подава крак, настъпала е лъв.
Виж, и митологичният Раху се изобразява яздещ Лъв.
Лъвът е Слънцето и само Раху има силата да го затъмни, да причинява затъмнения. По-рано не е имало Раху и Кету, а един демон, впоследствие тялото му се разсича на две части и така се появява Кету.

Та може би лъвът в краката на Инана символизира съюзяването й със Слънцето по време на техния астрономически съвпад, когато Венера/Ищар изчезва и слиза в Подземното царство според вярвания на древните, преди да се появи пречистена и преродена.

Ти как мислиш? Не знам лъвът каква символика е имал в шумерската митология, може и да не са го свързвали със Слънцето, а с войната.

А короната на главата й какво представлява, знаеш ли? Тези извивки от двете страни да не са змийчета (рептили)?  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #67 -: Август 07, 2011, 06:41:42 pm »

Та може би лъвът в краката на Инана символизира съюзяването й със Слънцето по време на техния астрономически съвпад, когато Венера/Ищар изчезва и слиза в Подземното царство според вярвания на древните, преди да се появи пречистена и преродена.

Ти как мислиш? Не знам лъвът каква символика е имал в шумерската митология, може и да не са го свързвали със Слънцето, а с войната.

Богинята-Майка в най-различни митологии язди лъв или е седнала на трон от лъв. Такива са наплимер индийската богиня, убийца на демони - Дурга, богинята Кибела и още доста други богини от най-дълбока древност.

В Шумер са свързвали Венера, тоест Инана с войната. А Слънцето, наречето бог Уту и е брат.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #68 -: Август 07, 2011, 06:43:22 pm »
Лили,

в "Документите Тера" се разказва как преди милиони години Марс и Венера са били обитаеми. там предимно са живеели DAK бойците /ако не се лъжа/ - аванпоста на Земята, която е била орионско владение, но под командването на сирианите. сирианите са били в съюз с Орион, но главните управляващи са били Орионската кралица и принцесите. тази картинка за която коментираш е типична за изразяването в чии ръце е властта - жената е символ на орионската кралица и поставеният и крак върху лъв/куче/тигър - символ на Сириус и краля му е знак, че върховната власт иде от Орион.

другото интересно е, че така нарисувана картинката има нещо общо с картата от таро - Силата  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #69 -: Август 07, 2011, 06:52:36 pm »

другото интересно е, че така нарисувана картинката има нещо общо с картата от таро - Силата  ;)

И аз забелязах това. Разликата е, че при Силата лъвът е вързан с венец от цветя.

Иначе в индийската митология, когато от енергиите на всички мъжки богове била създадена Богинята Дурга, после всеки бог и дал подарък. Планината Хималаи и дала планински лъв. Този лъв и помагал при убийството на демоните, които боговете не успели да победят.

« Последна редакция: Август 07, 2011, 06:57:11 pm от Hm »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #70 -: Август 07, 2011, 06:59:27 pm »
Богинята-Майка в най-различни митологии язди лъв или е седнала на трон от лъв. Такива са наплимер индийската богиня, убийца на демони - Дурга, богинята Кибела и още доста други богини от най-дълбока древност.

естествено! орионската кралица е управлявала посредством така наречените орионски принцеси, тоест до всеки владетел е имало по една принцеса, така наречената сестра. така кралицата - майка е упражнявала властта си. в крайна сметка Орион, респективно рептилите са най-старата и силна раса в 3Д измерението в нашата Галактика  ;)  когато са срещнали сирианите са разбрали, че с тези зверове няма да се оправят ами трябва да влязат в съюз, като само деца родени от сириански крал /на Сириус е било патриархат/ и орионска принцеса са имали право да наследяват престола!

В Шумер са свързвали Венера, тоест Инана с войната. А Слънцето, наречето бог Уту и е брат.

нормално - Орион са доста войнствени и който не могат да покорят влизат в съюз с него.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #71 -: Август 07, 2011, 07:02:26 pm »
И аз забелязах това. Разликата е, че при Силата лъвът е вързан с венец от цветя.

в интерес на истината, картите Таро разказват историята на Земята и човечеството, но са доста символични /и не чак толкова/ - говоря за главните аркани. според древните египтяни създателят им е Тот  ;)

така, че не се лъжи по венеца - все пак е като примка около врата на лъва  ;) - управление с меки ръкавици  :P

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #72 -: Август 07, 2011, 07:06:47 pm »
Добре да разгледаме знаците, които управлява. Везни - инцииране на интелектуалния контакт. Иницииране, защото е кардинален знак, управляван от Венера, което значи започване на нещо, за да се възтанови някакъв вид красота и хармония в ситуацията, или да създаде някакво взаимодействие, което евентуално да възтанови реда, да се надяваме.
Едно от нещата, за които е Везни е също инициирането на идеи, не винаги думата е "балансиране", тази дума работи до смърт. Всеки, който се занимава с астрология и като го попитате как работи планета във Везни казва "баланс", и никой не казва нещо по-различно. "Баланс", добре, но какво всъщност означава това?
Искам да кажа, че нещо трябва да бъде неуравновесено, често Везни са небалансирани.
Баланса(аз също използвам думата, не все едно, че е грешна, но..) е за равенството, равнопоставеността, ангажимента, обмена, взаимодействието, да се надяваме, че нещо е балансирано, но често не е, често е небалансирано. ;D
Природата на Везни, като противоположен на Овен, това са две кардинални точки, две опозиращи мъжки енергии. И те могат да стигнат до крайност, съдържаща се и в двете страни. Често Везни е за нашето индивидуално удоволствие и щастие ПЪРВО, всичко се върти около нас първо. Венера като управител на Везни на първо място иска взаимодействие, защото искаме да се чувстваме добре, искаме това да ни бъде право.
Някои хора може да кажат:
"Добре, аз съм просто миротворец, балансиращ хармонизатор", добре..
често това е, защото "Аз искам мир, по".
 ;D

Цикъла на Венера спрямо Слънцето и галактическия център, ретро фазите и т.н. определя най-големите войни, бедствия и проблематики за човечеството. Относно войни, винаги причината за такава е някъде в на някой Венерата - егото което иска да заграби нещо, да удовлетвори желанията си, да блесне - по Телеца е заграбването на земи, скъпоценности, петроли и т.н.  
Марс е само един инструмент, а не причина за воденето на войни.
« Последна редакция: Август 07, 2011, 10:01:29 pm от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Август 07, 2011, 07:08:50 pm »

Да, виж как са свързани митологиите на народите.
А Луната е известна като Триликата Богиня и при индийците - Дурга (от новолуние до десети лунен ден преди пълнолуние), Лакшми (от десети лунен ден преди пълнолуние до пети лунен ден след пълнолуние) и Кали (от пети лунен ден след пълнолуние до новолуние). Кали е разгневената форма на Дурга. От своя страна богинята Кали има две форми - Бхадракали (нейната благоприятна форма) и Чамунда (злотворна форма, донякъде се доближава до Медуза Горгона в гръцката митология). В зависимост от позицията и фазата на Луната в хороскопа се определя коя от персонификациите на Триликата Богиня се манифестира в живота на родения, това има връзка и с образа на майката в хороскопа.

Така е представена най-свирепата форма на Кали - Чамунда:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #74 -: Август 07, 2011, 07:16:22 pm »

В зависимост от позицията и фазата на Луната в хороскопа се определя коя от персонификациите на Триликата Богиня се манифестира в живота на родения, това има връзка и с образа на майката в хороскопа.

Да, Тройна Богиня си имат и келтите и други народи. През пролетта е Девица, през лятото е Майка, а през зимата Старица. И народните им ритуали представят тези три форми на Богинята.

Лили, ти знаеш ли при куинконс - несъвпад на Слънцето и Луната, коя от трите форми на Тройната Богиня се проявява?

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #75 -: Август 07, 2011, 07:23:14 pm »
А иначе си е първата планета която се свързва с плътското и желанията, а както знаем желанието много рядко съвпада със закона и естествения ред. Нарушаването на реда или вървенето срещу него винаги е носело трагедии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Август 07, 2011, 07:32:26 pm »

Лили, ти знаеш ли при куинконс - несъвпад на Слънцето и Луната, коя от трите форми на Тройната Богиня се проявява?

За куинконкс нищо не се споменава при индийците, няма такъв аспект.
След опозицията със Слънцето Луната тръгва да намалява, т.е. превръща се в Кали.
Но зависи в кой лунен ден си родена, ти нали си непосредствено след пълнолуние? Луна около пълнолуние представя най-благотворния аспект на Лунната богиня - Лакшми. Особено ако се намира в екзалтация или мулатрикона (собствен знак) и не получава аспект от малефици (Марс, Сатурн, Раху, Кету). А твоята по сидерал остава в Стрелец, но там минава и Юпитер, доколкото се сещам, формира се специална йога (Луна/Юпитер в знак, където Юпитер има есенциални достойнства). Но ако такъв съвпад се намира върху възлите, може и друго проявление да даде, както е било при Хитлер например.

Има и други показатели, по които се определя, доста са. Досега не съм се занимавала да разисквам този въпрос.

Силна есенциално Луна, която се движи в посока към Раху, повече ще е свързана с образа на Дурга, слаба Луна в посока към Кету - Кали. В знаците, в които е силен Раху, може да представя Дурга, а в знаците, където има сила Кету - Кали.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #77 -: Август 07, 2011, 07:46:30 pm »
Ако ти пратя картата ми на ЛС ще ми кажеш ли в коя фаза ми е Луната?

Между другото, аз свързвам богинята Кали с Плутон. И по принцип съм леко обсебена от тази индийска богиня. Чудно ми е защо не съм обсебена от Лакшми, при положение, че Венера по западната астрология ми е много силна.

Явно Плутон и Луната, поне в някоя от фазите на Луната, имат нещо общо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Август 07, 2011, 08:05:28 pm »
Явно Плутон и Луната, поне в някоя от фазите на Луната, имат нещо общо.

Луна в твърд аспект със Сатурн също по-скоро ще е свързана с Кали, особено ако е намаляваща, отколкото с Дурга. В западната астрология това ще е Хеката. А Луна/Плутон можем да свържем и с Кора (ако е растяща), и с Персефона (ако е намаляваща). А Луна във фаза пълнолуние в твърд аспект с Плутон може да показва мига, в който девицата Кора, вече намирайки се в Царството на Хадес, изяжда онези зрънца от нар и символично се посвещава в тайнството на зрялата женственост. Така си го представям аз, понякога се случва и да фантазирам.  :blink:

В античната западна астрология трите фази на Луната са Диана (растяща), Церера (пълнолуние) и Хеката (намаляваща).

Но една Луна, затисната от малефици, ако ще да е растяща и силна есенциално, трудно бих свързала с образа на Лакшми (Церера). По един или друг начин тя ще представя някое от лицата на разгневената Богиня, такава ще е и несъзнателната нагласа на натива към света ("идвам с мир, но нося две тояги"  ;D). Допълнителна информация ще даде накшатрата, в която се намира.

Опс, темата е за Слънце/Венера, а ние я обърнахме на Луна.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #79 -: Август 07, 2011, 08:32:15 pm »
Тя темата е тема, въпросът е въпрос - остави каква е тематиката  ;D, но явно не ти се отговаря нещо по него.  :P :rolleyes:
Хората са казали наготово смлени знания никой не дава, но Хелото си е търсач и си мисля, че ще си отговори на въпросите.

Във всеки случай фазата на Луната спрямо Слънцето не знам какво общо има с миролюбивата или войнствената Венера.