Здравей Гост

Слънцето и Венера

• 110 Отговора
  • 12980 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Слънцето и Венера
« -: Юли 28, 2011, 02:17:13 am »
Знаете, че Слънцето и Венера никога не се отдалечават много един от друг и в хороскопа са близо.

Четох, че понеже Слънцето символизира бащата, а Венера дъщерята, близостта им символизира това, че бащите и дъщерите са много свързани.

Съвпадът на Венера със Слънцето в хороскопа на жени означавал, че има някаква голяма връзка между бащата и дъщерята, дори да не се разбират.

Вие какво мислите по този въпрос?

*

Hm

• **
  • 1397
Re:Слънцето и Венера
« Отговор #1 -: Юли 28, 2011, 02:32:45 am »
Чета, че когато Венера е в съвпад със Слънцето, бащата ще има доста силно влияние върху детето или детето несъзнателно ще играе ролята на майката, за да спечели одобрението на бащата. Обикновено тази близост с бащата трудно се разбира и е несъзнавана. Човек трябва да изследва връзките си, за да осъзнае тази връзка.

Същото важи и за мъжете с такъв съвпад. Те са емоционално близки с баща си. Момчето може да използва ролите, които играе майката, за да се сближи с бащата.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2 -: Юли 28, 2011, 02:54:22 am »
Знаете, че Слънцето и Венера никога не се отдалечават много един от друг и в хороскопа са близо.

Четох, че понеже Слънцето символизира бащата, а Венера дъщерята, близостта им символизира това, че бащите и дъщерите са много свързани.

Съвпадът на Венера със Слънцето в хороскопа на жени означавал, че има някаква голяма връзка между бащата и дъщерята, дори да не се разбират.

Вие какво мислите по този въпрос?

Аз имам съвпад Слънце / Венера и за мен е вярно. Въпреки опозицията им със Сатурн, винаги съм имала близка връзка с баща ми.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Юли 28, 2011, 03:40:06 am »

Добрутру!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Юли 28, 2011, 04:19:41 am »

Добрутру!

Ти що не пишеш в другия форум?

« Отговор #5 -: Юли 28, 2011, 04:52:19 am »
Да Венера не може да се "отдалечи" повече от 48 градуса от Слънцето, гледано от Земята.

Не потвърждавам тезата, че жени, в чийто натали има съвпад Венера-Слънце са близки с бащите си. Напротив имам две много близки приятелки с този аспект, но и двете с Луна в Козирог и леко казано не са в добри отношения с бащите си и не приличат на тях, нито по характер, нито по-външност.

« Отговор #6 -: Юли 28, 2011, 05:39:12 am »
С тая тема ме накарахте да се замисля доста...интересно!

Най-добрият ми приятел има такъв съвпад и то много точен в Близнаци в 11-ти дом, като нищо не го аспектира мажорно. Луната е в Скорпион в 4-ти дом, а Марс и Сатурн са ретроградни и са в съвпад помежду си и с Иц.
Баща му е много обсебен от собствената си майка и е страшно грижовен към нея, а към жена си е някак си либерално-приятелски-непукистично настроен с изключително голяма свобода, което е изнервяло майка му (Скорпион) на приятелят ми до безкрай. В същото време бащата се е държал доста собственически с него и властно го е контролирал...абе заплетена си е работата отвсякъде.

В същото време се сетих за една моя колежка от университета, която имаше най-странно шарено-пъстро-жълтите очи които някога съм виждал. Та тя беше родена 2 дни след въпросния приятел по-горе и също имаше тоя съвпад. Тогава тъкмо прохождах откъм изследването на астрологията  чрез проверки  и опити де факто практика с обратна връзка. Та тя има най-интересната история, която познавам и до ден днешен: тя обичала баща си и към 14-тата си година почнала да прави секс с него. Майка й и баща й не са се понасяли много. На 15 и нещо баща й умира(пътен инцидент до колкото помня)и след година и малко майката си докарва вкъщи по-млад мъж от нея, в когото колежката пък се влюбва и става една...Оня с две паралелни връзки, майката не знае, пък ако разбере е щяло да стане мазало и...в средата на 2-рия семестър на 1-ви курс майка й починала внезапно. В края на 2-рия семестър на 2-рата година (демек след година) се ожени за приятелят на майка й с когото имаха скришна връзка. После чух, че си имали и дете...
Бе хахава работа отвсякъде си мислех тогава, а са ми изглежда някак си интересно, загадъчно и перверзно...
« Последна редакция: Юли 28, 2011, 06:10:53 am от Тадж-алл »

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #7 -: Юли 28, 2011, 06:31:47 am »
Абе мен ако питаш, направо извратено... да прави секс с биологичния си баща...
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 28, 2011, 07:13:58 am »
Най-добрият ми приятел има такъв съвпад и то много точен в Близнаци в 11-ти дом, като нищо не го аспектира мажорно. Луната е в Скорпион в 4-ти дом, а Марс и Сатурн са ретроградни и са в съвпад помежду си и с Иц.

Цитат
Та тя беше родена 2 дни след въпросния приятел по-горе и също имаше тоя съвпад.  

А тази трябва да е имала Луна в Стрелец в опозиция със Слънце/Венера, така ли? Нептун участва във "филма"?  ;D

Голяма драма е наистина и не го намирам за естествено и аз, но хора всякакви... Интересното в нейния случай е, че поставяйки се в тази щекотлива ситуация, тя губи двамата си родители - първо при инцидент загива баща й, после го следва и майката... Странна история. Като че ли се е състезавала със собствената си майка - първо да й "отнеме" бащата, а после и любовника, един вид да я детронира и да й вземе първенството, да й изземе ролята в семейството. Много шантава изява на планетните енергии в хороскопа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #9 -: Юли 28, 2011, 07:37:36 am »
Чела съм нещо подобно за твърдите аспекти Луна / Венера - Възможно е майката да е възприемана като притежателка на монопола на красотата, стила или вкуса, следователно детето остава с чувството, че е неадекватно в сравнение с нея. Възниква конкуренция - Огледалце, кажи ми коя е най красивата? Това чувство, че не е толкова привлекателно като майка си, остава за цял живот у момичето, проявявайки се в трудности и конкуренция с другите жени.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Юли 28, 2011, 03:23:50 pm »
И на мен тази история ми звучи като съперничество с майката.

Но наистина смъртта и на двамата родители е много загадъчна. Или тя ги убива, или това и е наказанието, или има някаква семейна карма.

Само, ако можех да проследя семейната и карма и дали е имало такива случаи в миналото в рода.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Юли 28, 2011, 04:23:00 pm »
Ако Слънцето е нашата личност, нашето его, а Венера е постоянно близо до него, тогава кое ли е това нещо, което е постоянно близо до нас?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #12 -: Юли 28, 2011, 04:47:47 pm »
Ми сигурно любовта ... може би хората със съвпад слънце венара са самовлюбени и самодостатъчни.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #13 -: Юли 28, 2011, 04:53:33 pm »
Чела съм нещо подобно за твърдите аспекти Луна / Венера - Възможно е майката да е възприемана като притежателка на монопола на красотата, стила или вкуса, следователно детето остава с чувството, че е неадекватно в сравнение с нея. Възниква конкуренция - Огледалце, кажи ми коя е най красивата? Това чувство, че не е толкова привлекателно като майка си, остава за цял живот у момичето, проявявайки се в трудности и конкуренция с другите жени.
Аз съм с квадрат луна венера. Това изобщо не е вярно за мен и майка ми. Имаме чудесни отношения и никаква конкуренция. Разбирам се мн. добре както с мъжете, така и с жените като цяло.

« Отговор #14 -: Юли 28, 2011, 04:57:43 pm »
Цитат
И на мен тази история ми звучи 
Вие наивни ли сте или просто тъпи?Такава история може да чуе само криминален психолог или личен психотерапевт в лудница.Ако една жена няма психични отклонения,е невъзможно да споделя такива неща на раздумка с някого дори и да и е приятел.Поне докато не е стигнала до смъртния си одър.Това може да заклейми целия и социален,професионален и личен живот.Вие представяте ли си само един човек да я знае колко пъти и къде може да я разпространи.А света е малък.
На мен тази история ми звучи сериозно измислена.Дали от визираната жена или от разказвача тук,а също и по какви причини е измислена е друг въпрос.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #15 -: Юли 28, 2011, 05:10:09 pm »
Цитат
И на мен тази история ми звучи 
Вие наивни ли сте или просто тъпи?Такава история може да чуе само криминален психолог или личен психотерапевт в лудница.Ако една жена няма психични отклонения,е невъзможно да споделя такива неща на раздумка с някого дори и да и е приятел....
Ако е била насилвана от баща си, тогава е логично да го крие, но да спи доброволно с него - мн. ясно че има психични отклонения . В такъв случай какво й пречи да си разказва историята на приятели. Съзнанието й така или иначе  е изкривено. За нея това не  е толкова ненормално както за теб или мен.

« Отговор #16 -: Юли 28, 2011, 05:15:48 pm »
Какво и пречи ли?Например факта,че двама души да знаят,приятели няма как да има.Перверзници и извратеняци да я чукат да,но не и приятели.Освен ако и те не са с психични отклонения.А и би трябвало да не работи,защото колкото и да е толерантен света,в един работен колектив такъв човек никога няма да бъде приет.Обществото винаги е било и ще бъде безмилостно към различните,нищо че прокламират друго.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #17 -: Юли 28, 2011, 06:22:44 pm »
Може момичето да е искало да се похвали, че е победило майка си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 28, 2011, 06:41:39 pm »
Такива истории наистина много рядко и трудно се споделят дори с най-близкия приятел.
Не виждам Тадж да е имал мотив да измисли тази история, интересно ми е обаче как и с какво е успял да провокира у нея такава откровеност. Може пък и девойката да е послъгала тук-там, а ако е била напълно искрена, не си е давала въобще сметка за това, че истории с подобно съдържание обикновено се държат в сандък със сто катинара, а не се разнасят като шарена торба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #19 -: Юли 28, 2011, 08:42:48 pm »
Аз съм с квадрат луна венера. Това изобщо не е вярно за мен и майка ми. Имаме чудесни отношения и никаква конкуренция. Разбирам се мн. добре както с мъжете, така и с жените като цяло.
Аспекта може да се прояви и като противоречие между майчинското и еротичното в жената. Едното да вземе превес за сметка на другото.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх