Здравей Гост

Слънцето и Венера

• 110 Отговора
  • 12968 Прегледи
*

kris

• 2298
  • (:
Re:Слънцето и Венера
« Отговор #80 -: Август 07, 2011, 09:01:41 pm »
при Хитлер
Ретро Венера, има и Марс и Меркурий в комбустен градус. ;D
Искал е да влезе в художествено училище, Венера/Кету антрадаша - разбира, че не е приет, това е също и периода, в който майка му умира.
Неговата идентичност винаги е била под въпрос - това е ефекта на ретро Венерата.
Асцендента е буквално истинската ни идентичност, и ако управителя на първи дом е ретрограден, често хората не знаят кои са, коя е тяхната идентичност.
 Той намира истинския си Аз в около 30 годишна възраст, една от причините защо е въздействието на Луна дашата, която произвежда Сатурн, има цялa основа от тригерни кармичности във ведическата астрология. но е нужно да се отбележи, че неговата идентичност е била много объркана, защото лагна управителя му е ретрограден -кой е наистина, и пускане на нещата, правене на промени..
Всъщност Венера дашата на практика го е "убила" символично, защото не е получил каквото е искал, не е имал кариерата, която е искал, майка му умира. Цялата причина той да стане нещо е мистър Сатурн, директия аспект на Сатурн към Венера и Марс.
Това закотвя идентичността му когато започва Луна даша, защото Луната произвежда Сатурн, защото Сатурн е в Рак.
« Последна редакция: Август 08, 2011, 03:55:57 am от kris »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #81 -: Август 07, 2011, 09:04:59 pm »

Цялата причина той да стане нещо е мистър Сатурн, директия аспект на Сатурн към Венера и Марс.

Защо пък точно Сатурн да е причината той да стане нещо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Август 07, 2011, 09:30:25 pm »
Хората са казали наготово смлени знания никой не дава, но Хелото си е търсач и си мисля, че ще си отговори на въпросите.

А който дава, или ще го обявят за "гуру" в знак на благодарност, или ще кажат, че се прави не "важен".  ;D
Не, мерси, дотук съм с даването във форумния формат на общуване!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Август 07, 2011, 09:54:23 pm »
Амин. ;D

Не се обаждай, че току виж си станал следващият (гуру).  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #84 -: Август 07, 2011, 10:04:44 pm »
Кога са те провъзгласили за гуру ?   :o

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #85 -: Август 07, 2011, 10:09:47 pm »
Всъщност тук се потвърждава правилото, че "причината за всеки проблем, дълбоко в него се корени жена."

;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #86 -: Август 07, 2011, 10:18:27 pm »
Даммм....жените са " причината " за всичко   ;D

Малко интересни неща за Кали:
"
 Трите очи на Кали говорят за абсолютната й мощ над трите времена на миналото, настоящето и бъдещето и подсказват, че вътрешната й същност е дълбоко проницателна.
Като символизират възвишените сили на слънцето, луната и светкавицата, трите очи на Майка Кали показват нейния контрол над вселената.

Четирите й ръце символизират четирите посоки - север, юг, изток и запад, и ни напомнят, че човек трябва да проникне и да установи хармония в четирите главни психични центъра в пъпа, сърцето, гърлото и главата, преди да може да се постигне дълготрайно освобождение, Горната лява ръка на Кали държи меч, с който тя разрушава съмненията и двойствените ограничения; долната й лява ръка размахва току-що отсечена глава за косите й, като символизира отсичането на собственото аз и естествено ограничаващите сили на съдбата. Горната й дясна ръка прави мистичен жест, който закриля и разпръсва всички страхове на нейните почитатели, а долната й дясна ръка прави жест, с който удовлетворяват желанията. "

и една интересна статия за Кали:

http://filosofon.log.bg/article.php?article_id=55694

Естествени минерали и амулети

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #87 -: Август 08, 2011, 02:45:31 am »
*Не съм женомразец(трудно и бих могъл да бъда с Телец на десцендента ;D) или фен на теорията, че "жената не е като човека", или нещо подобно. Искам да кажа, че "жената е причината" и буквално, и преносно.

Това го казвам най-вече защото Луна - страхове, и искаме да е чувстваме щастливи на момента(затова и емоцията не е нещо равномерно), и Венера - притежания и чувства, а не за да принизя, ощетя или обидя женското съсловие(както много от хората, които ме четат биха си помислили).
Става въпрос за жената в нас, във всеки от нас има Венера, има Луна, има знаци управляващи дадена част от живота ни(дори да нямаме планети в тях)..
дори в най-големите мачовци има от тази жена..

Поради това не е и чудно защо толкова милиардери ламтят за още и още, но тук вече е намесено и Слънце, щото то е и пари, а когато вземеш пари, вземаш и власт.
Слънцето е енергия, мощ, власт(всички сме зависими от Слънцето/парите/). Ако обаче говорим конкретно за пари трябва да се включат и Юпитер, и Сатурн.

« Последна редакция: Август 08, 2011, 02:50:08 am от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Август 08, 2011, 03:34:18 am »
*Не съм женомразец(трудно и бих могъл да бъда с Телец на десцендента ;D) или фен на теорията, че "жената не е като човека", или нещо подобно. Искам да кажа, че "жената е причината" и буквално, и преносно.

РазбраФ те, не се притеснявай, ретро Меркурий още не ми е размътил мозъка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #89 -: Август 09, 2011, 04:36:24 am »
Слънце и Венера са в съвпад във втори дом.Венера е на 1гр и 23 сек от Слънцето,но изгрява след него т.е. със западно положение-не получава от блясъка на Слънцето изгрява след него.Венера управлява 5-ти и 10-ти дом в картата-не съм кой знае какъв кариерист,но винаги съм сред първите там,където съм работила,в любовта :-\  ех там положението не е много добро-все нещо липсва и не е както трябва-с една дума не съм срещнала любовта,която бих искала да имам.С баща ми не се разбираме,но пък мъжете в живота ми приличат на него-колкото и да бягам от такива типове! :-[
Докато дишаш...надявай се!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #90 -: Август 09, 2011, 04:50:34 am »
Слънце и Венера са в съвпад във втори дом.Венера е на 1гр и 23 сек от Слънцето,но изгрява след него т.е. със западно положение-не получава от блясъка на Слънцето изгрява след него.Венера управлява 5-ти и 10-ти дом в картата-не съм кой знае какъв кариерист,но винаги съм сред първите там,където съм работила,в любовта :-\  ех там положението не е много добро-все нещо липсва и не е както трябва-с една дума не съм срещнала любовта,която бих искала да имам.С баща ми не се разбираме,но пък мъжете в живота ми приличат на него-колкото и да бягам от такива типове! :-[

Интересно е да разбера какъв процент от жените, които имат съвпад на Слънцето с Венера се разбират с бащите си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Август 09, 2011, 05:03:55 am »

Интересно е да разбера какъв процент от жените, които имат съвпад на Слънцето с Венера се разбират с бащите си.

По мои наблюдения 50 към 50 е разпределението.
От тези, които познавам, половината жени със съвпад Слънце/Венера са момиченца на татко, другата половина не се разбират с бащите си, родителите или се развеждат, или бащата напуска семейството (но за това трябва да има други показатели в хороскопа).

По мои наблюдения, ако Слънцето и Венера се намират в един знак, харизмата е по-подчертана, няма значение как изглежда човекът. Но следва да разграничим харизма от присъствие. Един харизматичен човек не е нужно да бъде постоянно в центъра на вниманието, но винаги оставя особено усещане. Докато човек със силно присъствие не минава незабелязан никъде и няма значение начинът, по който го постига.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #92 -: Август 09, 2011, 05:14:34 pm »
.Венера е на 1гр и 23 сек от Слънцето,но изгрява след него т.е. със западно положение-не получава от блясъка на Слънцето изгрява след него.

Няма значение дали е след или преди, орбисата за директна Венера е 10 градуса така, че пак си остава в комбустен градус, и то доста близо до Слънцето.

* за Венера е най-малък градуса от всички планети, защото е най-склонната на компромис планета

Слънцето изгаря планетата, и доста пъти това окачествява бащата(особено в детството).

На изгорялата Венера и е трудно да се чувства оценена, в детството когато е показвала любов и привързаност е била отхвърляна/игнорирана/отблъсквана или изритвана, или не е било оценено по начина, по който да го разбере. И оттам вече, индивида е несигурен да покаже привързаност, и да поддържа здравословно чувство за достойнство, когато търси обич.
Венера като планета на красотата и даването, може да се опитва да даде на възлюбения, за да се чувства ценена, може би тези хора като се "украсяват", като служат на партнъора си някак, чрез секс(или по друг начин) (си мислят, че)ще бъдат възприети от другите. Много често е и без значение какво прави партнъора за тези Венери, то никога не е достатъчно, щото като изгоряла Венера, тя се чувства науважавана и неоценена. Често това чувство носи и страховито неуважение в тях или партнъорите. Доста пъти се привличат и партнъори, които са невнимателни, или неуважителни, което осигурява техните опити да се "украсят".

За изгорелите планети не съм забелязал да оказват по-особено влияние на домовете, които управляват, за разлика от ретроградните.
« Последна редакция: Август 09, 2011, 07:03:37 pm от kris »

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #93 -: Август 09, 2011, 05:26:20 pm »
.Венера е на 1гр и 23 сек от Слънцето,но изгрява след него т.е. със западно положение-не получава от блясъка на Слънцето изгрява след него.

Няма значение дали е след или преди, орбисата за директна Венера е 8 градуса така, че пак си остава в комбустен градус, и то доста близо до Слънцето.

* за Венера е най-малък градуса от всички планети, защото е най-склонната на компромис планета

Слънцето изгаря планетата, и доста пъти това окачествява бащата(особено в детството).

На изгорялата Венера и е трудно да се чувства оценена, в детството когато е показвала любов и привързаност е била отхвърляна/игнорирана/отблъсквана или изритвана, или не е било оценено по начина, по който да го разбере. И оттам вече, индивида е несигурен да покаже привързаност, и да поддържа здравословно чувство за достойнство, когато търси обич.
Венера като планета на красотата и даването, може да се опитва да даде на възлюбения, за да се чувства ценена, може би тези хора като се "украсяват", като служат на партнъора си някак, чрез секс (или по друг начин) ще бъдат възприети от другите. Много често и е без значение какво прави партнъора за тези Венери то никога не е достатъчно, щото като изгоряла Венера, тя се чувства науважавана и неоценена. Често това чувство носи и страховито неуважение в тях или партнъорите. Доста пъти се привличат и партнъори, които са невнимателни, или неуважителни, което осигурява техните опити да се "украсят".

За изгорелите планети не съм забелязал да оказват по-особено влияние на домовете, които управляват, за разлика от ретроградните.

Моята венера е на 4 градуса от слънцето, анаретна е. Написаното от теб, Крис за изгорялата важи за мен, но като малка не съм била игнорирана, напротив била съм обгрижвана и задоволявана. С баща ми се разбираме, аз съм " на тати момичето "  ;D Въпреки че той много обича да ме дразни и да се закача с мен.. обожавам да споря с него.. :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #94 -: Август 09, 2011, 06:19:17 pm »
Вие броите ли за съвпад, когато Венера е на 8-9 градуса от Слънцето и са в един знак?

*

Asol

• 4140
« Отговор #95 -: Август 09, 2011, 06:40:22 pm »
Планетата в толкова тесен орбис със Слънцето като тази на Мери "боядисва" личността според характеристиките си - Слънцето ще се отъждествява с този принцип, ако е Венера - човекът ще е венериански тип и ще има усет към красивото, а като цяло ще има такъв мироглед, подход, начин на действие - може и да си майстори пък макар и съвсем дребни неща за собствено удоволствие. Също така ще притежава по-адаптивен и общителен характер. Как ще го прави е в зависимост от знака, в който се намира съвпада.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Август 09, 2011, 06:46:59 pm »
Вие броите ли за съвпад, когато Венера е на 8-9 градуса от Слънцето и са в един знак?

В античната астрология орбисата на изгаряне е до 8 гр. и 30 мин.
Мисля, че и при индийците Венера се счита за изгорена, ако се намира на разстояние до 8 гр. от Слънцето.
В модерната астрология е прието да се счита, че планета на такова разстояние се намира "в лъчите" на Слънцето.
Имат значение и хелиакалните фази, дали планетата е видима или невидима (но тия фази така и не ги научих  :-[).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #97 -: Август 09, 2011, 06:59:24 pm »
Планетата в толкова тесен орбис със Слънцето като тази на Мери "боядисва" личността според характеристиките си - Слънцето ще се отъждествява с този принцип,

а когато е с Марс,а орбисата е 51 минути ,какво следва . Слънцето приема ли Марсови характеристики ?
Но съвпада е в знак на Венера и слаб дом ,това как ще се проявява ..

*

holanda

« Отговор #98 -: Август 09, 2011, 07:13:14 pm »
Слънчице, ти имаш Марс и Меркурий в комбустни градуси, като получават аспекти от Сатурн и Юпитер.  :-[
Като Меркурий ти е управителн на лагна + че е ретрограден, и участва в стелиум в първи дом.

мерси,зайченце  :93:

ще изчакам само да разбера за Марс (ако Асол се включи),че това ,което написа за Слънце и планетата в тесен обсег с него ми се видя много интересно

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #99 -: Август 09, 2011, 07:26:29 pm »

В античната астрология орбисата на изгаряне е до 8 гр. и 30 мин.
Мисля, че и при индийците Венера се счита за изгорена, ако се намира на разстояние до 8 гр. от Слънцето.
В модерната астрология е прието да се счита, че планета на такова разстояние се намира "в лъчите" на Слънцето.
Имат значение и хелиакалните фази, дали планетата е видима или невидима (но тия фази така и не ги научих  :-[).

Благодаря за информацията.

Значи моята Венера е само в лъчите на Слънцето.  :blink: :blink: