Здравей Гост

Архетипът на Бащата в астрологията

• 73 Отговора
  • 8136 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Архетипът на Бащата в астрологията
« Отговор #40 -: Август 13, 2011, 01:27:16 pm »
Уран управител на 4-ти дом сигурно дава това, че:

"През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава."

Хело , какво да търсим в тази карта? чаплин като баща или На чаплин баща му.... ;D ;D

Аз нищо не търся в картата му. Ти искаше да изследваш карта на човек, останал без баща. И аз сложих такава карта.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Август 13, 2011, 01:43:46 pm »
Уран управител на 4-ти дом сигурно дава това, че:

"През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава."

Хело , какво да търсим в тази карта? чаплин като баща или На чаплин баща му.... ;D ;D

Аз нищо не търся в картата му. Ти искаше да изследваш карта на човек, останал без баща. И аз сложих такава карта.

Доста е интересна и в двете посоки картата...Според мен упр.на 4-ти  Уран....показва нестандартния дом и баща....Идеята ми е , че архиетипа на бащата се запазва....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Август 13, 2011, 05:30:04 pm »
Познавам човек, роден един ден по-късно (за часа на раждане има съмнения), при него и двамата биологични родители липсват, осиновено дете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #43 -: Август 13, 2011, 05:39:18 pm »
е аз си имам една прекрасна майка  :blink:, всъщност никога не съм гледала и изживявала драматично това, може да е от Юпитер  :P, дори думата липса не ми е точна, щото как мове да ти липсва нещо, което не си имал...
Познавам човек, роден един ден по-късно (за часа на раждане има съмнения), при него и двамата биологични родители липсват, осиновено дете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #44 -: Август 13, 2011, 05:42:28 pm »
е аз си имам една прекрасна майка  :blink:, всъщност никога не съм гледала и изживявала драматично това, може да е от Юпитер  :P, дори думата липса не ми е точна, щото как мове да ти липсва нещо, което не си имал...

Имало ли е в живота ти друг мъж, който е играел роля на твой баща? Дядо, чичо, втори баща?

Това, че бащата го е нямало може да се отрази на Анимуса. Ама не знам как.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #45 -: Август 13, 2011, 05:52:02 pm »
а да, много силно присъствие на дядо..след което и втори мъж на майка ми...детето ми е с неаспектирано слънце в Д12 и сатурн в Д4, чудих се дали не му е нещо наследствено  ;)...мъжа ми ако ме чуе какви ги предсказвам  :rolf:

Имало ли е в живота ти друг мъж, който е играел роля на твой баща? Дядо, чичо, втори баща?

Това, че бащата го е нямало може да се отрази на Анимуса. Ама не знам как.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #46 -: Август 13, 2011, 05:53:55 pm »

а да, много силно присъствие на дядо..след което и втори мъж на майка ми...детето ми е с неаспектирано слънце в Д12 и сатурн в Д4, чудих се дали не му е нещо наследствено  ;)...мъжа ми ако ме чуе какви ги предсказвам  :rolf:

Я кажи, характерът на мъжа ти прилича ли на характера на дядо ти или на втория ти баща? Той държи ли се с теб така, както дядо ти или вторият ти баща са се държали с теб?

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #47 -: Август 13, 2011, 06:07:16 pm »
о не, абсолютно не, категорично никаква прилика...

Я кажи, характерът на мъжа ти прилича ли на характера на дядо ти или на втория ти баща? Той държи ли се с теб така, както дядо ти или вторият ти баща са се държали с теб?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Август 13, 2011, 06:49:21 pm »
не мисля, че винаги има присъствие, поне от личен опит не съм го усетила до момента...;)е да, генетичния материал се запазва, ама ако това е присъствие...явно не съм узряла дотам да го чувствам така  :P...прилагам ви карта с абсолютно липсващ баща

Няма липса на родител...в онзи смисъл...,защото за да има дете е нужен сперматоизод...принадлежащ на мъжа или на бащата...
Според мен има присъствие винаги и то може да не е физическо...Гените имат точно тази роля...Проекция на предците е факт има я в определени домове...,въпроса е как да разпознаем бащата и какъв е той?
В този ред...дайте карти и да пробваме...иначе само философия... ;D

Ти усещаш липсата като физическо измерение...,но иначе архиетипа се съдържа в теб..., защото ти си част от него...Дори и на подсъзнателно ниво , дори и неуловимо за теб...няма значение...архиетипа на баща ти , чрез гени е част от пътя ти.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #49 -: Август 13, 2011, 08:35:19 pm »

Ти усещаш липсата като физическо измерение...,но иначе архиетипа се съдържа в теб..., защото ти си част от него...Дори и на подсъзнателно ниво , дори и неуловимо за теб...няма значение...архиетипа на баща ти , чрез гени е част от пътя ти.... :blink:

Всички архетипи съществуват във всички хора.

Архетипът на Бащата е едно, а истинският баща е нещо друго.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #50 -: Август 13, 2011, 09:50:43 pm »
абсолютно съм съгласна с това, много ми хареса....а това, че чрез гени е част от пътя ми...да де,ама това си е моя път, реално и уловимо без него..

Всички архетипи съществуват във всички хора.

Архетипът на Бащата е едно, а истинският баща е нещо друго.

« Отговор #51 -: Август 13, 2011, 09:53:18 pm »
С три думи, Хело дрън, дрън шикалки  :P ;D
каква връзка с обществото, какви отговорности, това да не е феодален строй, и професията да се предава от баща на син, днешно време институцията УЧИЛИЩЕ прави връзката дете - общество. В България все още някой си мисли, че като е лекар и синът му е ще е добър лекар и си набутват децата където не им е мястото, но на Запад не е така и никога повече няма да е така.... Там има училищни съветници, изпити, контрол и който е най-кадърен и амбициозен, той ще стане важен за обществото. Има изключения разбира се, но масовият случай е такъв.

Лично за мен Сатурн е Дорифорий и винаги съм имала много възрастни преподаватели, разбирала съм се с тях и много са ми помагали, имам и добри дядовци, които също много са ми обръщали внимание. Баща ми, който е бил на 22, когато съм се родила и до сега го възприемам по Марс. И най-вече сме повече съперници за вниманието вкъщи, и другарчета, отколкото баща и дъщеря. 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #52 -: Август 13, 2011, 09:59:19 pm »

В България все още някой си мисли, че като е лекар и синът му е ще е добър лекар и си набутват децата където не им е мястото, но на Запад не е така и никога повече няма да е така.... Там има училищни съветници, изпити, контрол и който е най-кадърен и амбициозен, той ще стане важен за обществото. Има изключения разбира се, но масовият случай е такъв.

Това откъде го знаеш?

« Отговор #53 -: Август 13, 2011, 10:02:23 pm »
е учила съм и в БГ и в чужбина. Магистратура. И повечето ми приятели завършиха отвъд океана и съм им ходила на гости, така, че съм живяла и в българско общежитие, и в западно-европейско, и в американско и ми е пределно ясно как се случват нещата.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #54 -: Август 13, 2011, 10:15:30 pm »

В България все още някой си мисли, че като е лекар и синът му е ще е добър лекар и си набутват децата където не им е мястото, но на Запад не е така и никога повече няма да е така.... Там има училищни съветници, изпити, контрол и който е най-кадърен и амбициозен, той ще стане важен за обществото. Има изключения разбира се, но масовият случай е такъв.

Даммм....масовият " случай " на Запад е добре " пресъздаден " в една велика песен
" Стената ", но може вече да е позабравена   :(

http://www.youtube.com/watch?v=t4SKL7f9n58&feature=related
Естествени минерали и амулети

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #55 -: Август 13, 2011, 10:24:40 pm »
е учила съм и в БГ и в чужбина. Магистратура. И повечето ми приятели завършиха отвъд океана и съм им ходила на гости, така, че съм живяла и в българско общежитие, и в западно-европейско, и в американско и ми е пределно ясно как се случват нещата.

Много се съмнявам, че нещата там, където си била са такива. Това, което си видяла е едно, а действителността на останалите места е друго.

И стига си спамила темата.

« Отговор #56 -: Август 13, 2011, 10:30:09 pm »
Хело, мила, ти най-малкото си човекът, който да определи какво е спам.

Извинявай, че изобщо ще се опитам да проведа интелектуален разговор с теб, но дори дефинициите ти са неясни, а се обитваш да предефинираш реалността.

Мисля, че би ти било полезно да изкараш един курс по когнитивни науки, но не тук, а във Франция или САЩ, за да видиш поне още 2 реалности.

Или мини през Медицинска академия, юридическия факултет на СУ или УАСГ и направи анкета колко от студентите са потомствени "професионалисти", може и да научиш нещо.... освен да се държиш изключително грубо и некомпетентно.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #57 -: Август 13, 2011, 10:33:23 pm »

може и да научиш нещо.... освен да се държиш изключително грубо и некомпетентно.

Ти пък си много компетентна, няма що!  ;)

Учила има-няма 2 години някъде и вече си мисли, че знае всичко за хората и живота там.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #58 -: Август 13, 2011, 10:41:25 pm »
и след великите дипломи в крайна сметка всичко се опира на първите 7 години ВКЪЩИ, а преживяванията през първите 3 си оформят психологическия профил...

С три думи, Хело дрън, дрън шикалки  :P ;D
каква връзка с обществото, какви отговорности, това да не е феодален строй, и професията да се предава от баща на син, днешно време институцията УЧИЛИЩЕ прави връзката дете - общество.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #59 -: Август 13, 2011, 10:46:02 pm »

и след великите дипломи в крайна сметка всичко се опира на първите 7 години ВКЪЩИ, а преживяванията през първите 3 си оформят психологическия профил...

Тя може и да има дипломи, обаче това не значи, че може да си намери работа с тях. Така че, доколко са велики тези дипломи е друг въпрос.

Пише за когнитивни науки, а не познава елементарни неща от психоанализата като архетипите. Но явно тя се е специализирала в изкуствения интелект - там, където всичко е роботизирано и няма нужда да се мисли и не може да се използва интуиция.