Здравей Гост

За г-н Jinom

• 944 Отговора
  • 237279 Прегледи
Re:За г-н Jinom
« Отговор #80 -: Май 31, 2009, 04:57:14 pm »
хе, благодаря. в такъв случай ще се възползвам да си кажа и аз болката ..  :P

на мен лично ми допада разделянето на форумите в www.beinsadouno.com: т.е. отделна секция за начинаещи;  отделна за сериозно изучаващи. идеята ми е по този начин да се избегнат заяждания от типа на: 'ай стига сте писали глупости' и да не ги изброявам всичките..

аз след подобни изказвания съм на 98 % да напусна форума, казвам го като градивна критика и от гледна точка на това, че може би не само на мен ми прави лошо впечатление този тон на общуване.  и така ..

освен изброените от Aurora Borealis смятам, че трябва да има раздели:  

-култура и изкуство /примерно/, който да включва: музика, кино, лично творчество, книги, фотография и тн.т

-общ лаф - където да има свобода всеки да си пише каквото си поиска..

Културата и изкуството мисля че ще са към графа развлечения + общия лаф ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Май 31, 2009, 04:59:22 pm »
отделна секция за начинаещи;  отделна за сериозно изучаващи. идеята ми е по този начин да се избегнат заяждания от типа на: 'ай стига сте писали глупости' и да не ги изброявам всичките...

Добра идея, но да не се превърне и тя после в "ябълка на раздора"?
Представи си след време начинаещите да тръгнат да ритат срещу тази "дискриминация", т.е. отделянето им в обособена за това секция?
Това го казвам естествено в кръга на шегата, но знае ли човек...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #82 -: Май 31, 2009, 05:05:01 pm »
Ето един примерен изглед:

1.   Астрология
•   Обща дискусия
•   Хорарна / Елективна астрология
•   Да си поговорим за бъдещето – прогностична астрология
•   Индийска астрология
•   Току-що се регистрирах и спешно трябва да ви питам нещо, а който може кратко и ясно да ми отговори  :P

2.   Мистика
•   Обща дискусия
•   Таро
•   Нумерология
•   Гадателски методи

3.   Съновник
4.   Алтернативна медицина
5.   Полезни връзки
6.   Развлечения
7.   Предложения и въпроси

към раздел АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА предлагам следните подтеми:
* камъни, минерали /или нещо от сорта за значенията на камъните и лечението с тях/
* чакрите
* меридианите
* акупунктура

към раздел МИСТИКА още:
* медитации и видове медитации
засега друго не се сещам  :P

*

malina

« Отговор #83 -: Май 31, 2009, 05:15:57 pm »
Представи си след време начинаещите да тръгнат да ритат срещу тази "дискриминация", т.е. отделянето им в обособена за това секция?

аами., тук пишат само интелигентни хора и мисля, че всеки самостоятелно ще си прецени нивото и съответно ще се самодискриминира ..   :P

Културата и изкуството мисля че ще са към графа развлечения + общия лаф ;D

аа, нямам никакви претенции., казах го колкото да се възползвам от правото си на мнение и да участвам с някакво предложение  и аз ..   :P
« Последна редакция: Май 31, 2009, 05:20:22 pm от ga3l »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Май 31, 2009, 05:20:31 pm »
Чудя се "Йога и медитация" към Мистика или към Алтернативна медицина да добавим?

Мисля, че
- йога
- аюрведа
- медитация
- чакри, аура, енергийни канали (меридиани)

би трябвало да са обединени в един раздел.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Май 31, 2009, 05:27:01 pm »
Алтернативна медицина:

- камъни, минерали
- енергийно лечение
- акупунктура
- хомеопатия
- ароматерапия, лечение с цветове, есенции и т.н.

и друго, за което се сетите.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #86 -: Май 31, 2009, 05:28:34 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Септември 08, 2013, 04:54:48 pm от Asol »

*

veshti4ka

« Отговор #87 -: Май 31, 2009, 05:29:36 pm »
Лили, тези ги писах по-горе  ;)  но чакри, аурата, енергийните меридиани спадат към алтернативната медицина, защото се борави с тях с цел постигане на здравословен баланс в енергийното тяло на човек и според мен нямат работа в мистиката  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Май 31, 2009, 05:33:46 pm »
Относно "карма" в раздел Мистика няма ли да е по-сполучливо темата да се казва "Реинкарнация" или нещо от този сорт?
Аргументирам го с това, че "карма" е доста разтегливо понятие и отделена от концепцията за прераждане губи своето значение, т.е. когато се разглежда извън контекст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #89 -: Май 31, 2009, 06:18:39 pm »
Това не мисля че му е мястото в Астрология

-•   Току-що се регистрирах и спешно трябва да ви питам нещо, а който може кратко и ясно да ми отговори 

Или това е т.нар. раздел "Лична драма" ?  :P

Идеята за начинаещи и напреднали тук е неуместна-това не е училище и второ аз и досега гледам кой къде се включва-спрямо възможностите си.Мисля и че така ще стане нещо като преди в дира-клуб астрология и астролози,
където в последния 5 човека си гукат,а в другия 50 са го ударили на шведска маса  ;D

За Мистика,трябва да има секция "Необяснимо" , "Извънземни цивилизации", "Контактьорство","Медитация",където да се събират материали и да се водят дискусии.

Абе ние хубаво ги мислим,но ако няма кой постоянно да модерира (както до в момента поне аз не съм видял някой да подрежда всичко по темите и да коригира грешките на потребителите от към спазване на ред ),всичко това след време ще си стане същият хаос какъвто е сега. Какво ще кажете по въпроса? Как ще има контрол за спазване на реда?

« Отговор #90 -: Май 31, 2009, 06:26:56 pm »
Това не мисля че му е мястото в Астрология

-•   Току-що се регистрирах и спешно трябва да ви питам нещо, а който може кратко и ясно да ми отговори 

Или това е т.нар. раздел "Лична драма" ?  :P

Идеята за начинаещи и напреднали тук е неуместна-това не е училище и второ аз и досега гледам кой къде се включва-спрямо възможностите си.Мисля и че така ще стане нещо като преди в дира-клуб астрология и астролози,
където в последния 5 човека си гукат,а в другия 50 са го ударили на шведска маса  ;D

За Мистика,трябва да има секция "Необяснимо" , "Извънземни цивилизации", "Контактьорство","Медитация",където да се събират материали и да се водят дискусии.

Абе ние хубаво ги мислим,но ако няма кой постоянно да модерира (както до в момента поне аз не съм видял някой да подрежда всичко по темите и да коригира грешките на потребителите от към спазване на ред ),всичко това след време ще си стане същият хаос какъвто е сега. Какво ще кажете по въпроса? Как ще има контрол за спазване на реда?
;D ;D ;DТи пък сега ,що така направо "Лична драма"

И в допълнение само ще споделя ,че Aurora Borealis застъпи основните форуми ,а това какво ще се включва в тях е просто въпрос на теми ,а не на подфоруми.

*

malina

« Отговор #91 -: Май 31, 2009, 06:46:20 pm »
поведението на някои свръхнапреднали хора тук изключително много ме дрази, и тъй като във форума не е предвидена опция за изключване мненията на определен потребител,  мисля да се разкарам докато е време ., аре чао на всички, приятно изкарване.., беше ми драго  ..    :P

/off

понеже не е много по темата., сори за спама ..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Май 31, 2009, 07:11:07 pm »
някои свръхнапреднали хора тук

А има ли изобщо такива в този форум?  :-[

ПП. Ще ми се да останеш, но ти преценяваш сама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #93 -: Май 31, 2009, 07:15:31 pm »
поведението на някои свръхнапреднали хора тук изключително много ме дрази, и тъй като във форума не е предвидена опция за изключване мненията на определен потребител,  мисля да се разкарам докато е време ., аре чао на всички, приятно изкарване.., беше ми драго  ..    :P

/off

Нещо изпуснах докато говорех 3 часа по телефона  :-\ ???  :o С какво те обидихме?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #94 -: Май 31, 2009, 07:17:10 pm »

/off

Ами кажи си направо ,кое те дразни .Това ,че не си свръхнапреднала ,не означава ,че не си човек.
То, ако се отнася до астрология или звездобройство и аз не се тикам в тая графа свръхнапреднал ,но пък виж как чинно си изказвам мнение ,дори и да не ме питат ;) ;D
Мисля ,че плюнките ,които вчера си отправяхме са един пример ,че всеки може да си сподели нещата пред някой и да се потърсят решения за проблемите ,които възникват помежду ни.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #95 -: Май 31, 2009, 07:22:38 pm »
Сигурно е визирала мен.

Нейна си работа-кой както си иска да ме възприема.Ако само заради това си тръгва или "заплашва" за това, това говори много зле за нея.Няма да я коментирам повече.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Май 31, 2009, 07:40:21 pm »
Ами кажи си направо ,кое те дразни .

Може би е останала с усещането, че този форум пращи от нарцисизъм (идва ми друга, по-остра дума на ума, но засега ще се въздържа), а тук уж нали сме все духовни хора...
Която промяна усетих сравнително отскоро, има-няма една година. Споделям, защото вече ми бяха отправени такива въпроси лично. От колеги, които не пишат активно тук. Та се чудех какви са причините да не пишат... Трудно ми е да се абстрахирам от отношенията ни във форума, които сме изградили с течение на времето, и да го погледна като изцяло страничен човек. Въпреки това не изключвам възможността да има неуловима вибрация, на която ние да не сме обърнали внимание и която да създава отблъскващо впечатление у някои посетители.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #97 -: Юни 01, 2009, 11:29:09 am »
И мен не ме питат-)))),ама съм нахална и ще си кажа...Лили,не мисля,че тук има лошо излъчване,като вибрации,напротив.Спокойно е...-)))Сега,това,че някой се обижда или се чувства недооценен,това е въпрос на характер. Обидил си се-добре...сподели го. Нали виждаш,че много от тези хора имат и проблеми във взаимоотношенията си. "Сърдит съм" и край-не продумва 2 дни и се чудиш 'кво си направил-)))).Знаеш,че чета отдавна,рядко се включвам,но честно,не съм открила някакви мегаломански изказвания.Ако на някой така са прозвучали,това е друг въпрос-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #98 -: Юни 01, 2009, 12:16:42 pm »
И аз непитана да си кажа ;)
На първо четене нещата са топли и уютни и за капак - отворени към новото. Чудна комбинация. За съжаление, на второ четене, изведнъж, се намесват по-високи нива на преработка, стари духове, извисени души и други подобни “страхотии” ;) Да не споменаваме, че въпросните проработки, извисявания и старини от моята гледна точка са доказуеми някъде около последния ми смъртен час..евентуално. Щото той, примерно, един нептунианец/ка може да не се чука с всеки срещнат след като се е алкохолизирал/наркоманизирал подобаващо, ама това едва ли го поставя автоматично на “по-високо” стъпало. Та, мен лично това ми е забавно и не ми пречи да го отсея от другото, но за някой друг знам ли?
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #99 -: Юни 01, 2009, 12:40:10 pm »
Ай,ся,дан' сА заяждаме за нептунианците,че моят си го подхранвам редовно-))))),но не се считам за по-нисша от останалите-)))). По-скоро съм на принципа,че прекаления светец и Богу не е драг-)))))).
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека