Здравей Гост

Добри и лоши родители

• 45 Отговора
  • 5219 Прегледи
*

Veselin

Добри и лоши родители
« -: Август 11, 2011, 04:33:47 pm »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:41:34 am от Veselin »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Добри и лоши родители
« Отговор #1 -: Август 11, 2011, 04:35:59 pm »
По кое в наталната карта може да се разбере кой човек би бил добър родител и кой не? Все пак да си родител не е за всеки и има много хора, които даже би било по-добре да нямат деца, най-малкото защото не обичат децата въобще и не се грижат за тях. А и да си родител е нещо изключително отговорно, а не всеки е такъв.
Кои домове, планети и аспекти между тях трябва да се разглеждат?

Веселин , а ти самя родител ли си?

И какво имаш в предвид ***добър*** и ***лош***.....Кой , как ще дефинираш?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #2 -: Август 11, 2011, 04:48:02 pm »
Ето ти дилема тогава: Ако родител обича безусловно своето дете, което е сериен убиец, как виждаш ти постъпката му, ако знае за деянията на детето си? Да го укрива, да го предаде на властите или нещо друго?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #3 -: Август 11, 2011, 04:54:14 pm »
В затвора ли? А ако го чака смъртна присъда? И дали пък това не може да се разгледа и като форма на несловесно отричане?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Август 11, 2011, 06:17:17 pm »
В затвора ли? А ако го чака смъртна присъда?
Пак същото. Ако човек наистина обича детето си, обичта му не би трябвало да се променя въпреки това.

Глупости на търкалета! Ако обичаш детето си, въпреки, че е извратен убиец, тогава си лош родител, защото "на мама синчето" си е най-доброто, дори и да е най-големия извратеняк. Такива родители са направо за затвора, защото прикриват едни престъпнци. Смятам, че такива родители са умопомрачени.

Умопомрачен си и ти.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #5 -: Август 11, 2011, 06:30:03 pm »
чакайте малко....
мисля, че говорите за 2 различни неща...едно е да знаеш, че детето ти обективно е престъпник, но въпреки това да го обичаш...дете ти е, нормално. Друго е да го защитаваш като "на мама доброто синче"...значи, можеш да изпитваш любов, но и да виждаш ясно в какво се е превърнало детето ти. И това е огромна драма за родителя.
А по въпроса за добрия и лошия родител...в психологията има понятие "достатъчно добра майка", т.е. да правиш най-доброто, на което си способен към дадения момент. някои дават повече, други по-малко, но всеки се опитва поне...и да си дадеш възможност да не си идеален, а просто човек, със своите си слабости и трудни моменти.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Август 11, 2011, 06:57:19 pm »
По-интересно би било да се обсъди например, ако едно дете има в хороскопа силна Венера, Телец, Везни и показатели, че обича докосване, целувки, че е любвеобилна личност.

Но има и обратните показатели - за студена личност, която крие емоциите си.

Да кажем, че второто е провокирано от родители, които не си показват чувствата и никога не са целували детето си, защото така са научени и защото са такива по характер - не че са се държали лошо с него. То така е свикнало, така е научено и наистина не си показва чувствата.

И сега остава въпроса доколко е вероятно да се прояви втората природа на детето - тази по Венера.

Тук има две подличности на детето. Може би природата на детето, която е по Венера би се появила при някой транзит на Уран?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Август 11, 2011, 07:00:19 pm »
Много ми е интересно да чета мнението на хора , които все още не са родители...и имат изключително интересна представа за родителството... ;D

Бих попитала...Вие как оценявате Вашите родители?! Добри или лоши? И защо? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Август 11, 2011, 07:04:28 pm »

Бих попитала...Вие как оценявате Вашите родители?! Добри или лоши? И защо? :blink:

Любопитството ти е доста подозрително!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Август 11, 2011, 07:40:40 pm »
В затвора ли? А ако го чака смъртна присъда?
Пак същото. Ако човек наистина обича детето си, обичта му не би трябвало да се променя въпреки това.

Глупости на търкалета! Ако обичаш детето си, въпреки, че е извратен убиец, тогава си лош родител, защото "на мама синчето" си е най-доброто, дори и да е най-големия извратеняк. Такива родители са направо за затвора, защото прикриват едни престъпнци. Смятам, че такива родители са умопомрачени.

Умопомрачен си и ти.

Съгласна съм с Хелото без последното изречение  :haha:

аз съм дете с разни там Венери, Телци и Везни. И кво? Това прави родителите ми добри или ще направи от мен добър родител? Не мисля.
Що тогава да не попитаме кои деца са добри и кои лоши?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Август 11, 2011, 07:48:52 pm »
По кое в наталната карта може да се разбере кой човек би бил добър родител и кой не? Все пак да си родител не е за всеки и има много хора, които даже би било по-добре да нямат деца, най-малкото защото не обичат децата въобще и не се грижат за тях. А и да си родител е нещо изключително отговорно, а не всеки е такъв.
Кои домове, планети и аспекти между тях трябва да се разглеждат?
5-ти дом- знак, управител, планети в него и аспектите към управителя и планетите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Август 11, 2011, 08:06:11 pm »
В индийската астрология обаче никъде не съм видяла да се споменава кога роденият ще е добър родител и кога лош.
Но има безброй комбинации, по които се определя дали нативът ще има добър или лош късмет с децата. Те, разбира се, си го обясняват с учението за кармата - причинно-следствената връзка.
И тук следва да разгледаме показателите за характера и моралните устои на родения, ако искаме да разберем как може да се държи с децата си. Ако човекът сам за себе си е проблематичен, няма начин това да не рефлектира върху отношенията с децата. Освен това има карти, в които определени теми влизат в конфликт една с друга, например децата и партньорството, в крайна сметка едната тема натежава и това рефлектира върху другата (това го знам от професионален астролог).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #12 -: Август 11, 2011, 08:11:33 pm »
да, аз също съм на мнение, че и в този случай е засегнат субективен момент - веднага пример: детето е проблемно, има конфликт с майката, която всячески с различни средства, било добри или лоши, се опитва да го вкъръ в правия път. Добра ли е майката като родител? За детето не, но има вероятност да й е благодарно един ден. А това, че използва и лоши, неприятни и пр. средства? Не е ли важен резултатът в отношенията? И пак - може и най-отстъпчивата мама да е била, но какво е направило това от детето й... тези приказки могат да са до безкрай. Идеята на астрологията е и идеята на кармата - заслужаваме си децата или родителите, които сме си заработили в минал живот  :-[ Лили е права.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Август 11, 2011, 08:19:17 pm »

Идеята на астрологията е и идеята на кармата - заслужаваме си децата или родителите, които сме си заработили в минал живот  :-[ Лили е права.

Не и ако става въпрос за миналия живот на хората от рода ти. Ако повтаряш ситуации, които са се случвали в миналото на рода ти, това не е честно, когато тези неща са лоши.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Август 11, 2011, 08:25:12 pm »
Прилагам карта на жена, която за мен е еталон за всеотдайност към децата и семейството.
Изключително отговорен човек, жертва личния си живот в името на децата и отглеждането им, веднъж не съм я чула да се оплаква от съдбата си, а се справя цял живот сама.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #15 -: Август 11, 2011, 08:33:45 pm »
Прилагам карта на жена, която за мен е еталон за всеотдайност към децата и семейството.
Изключително отговорен човек, жертва личния си живот в името на децата и отглеждането им, веднъж не съм я чула да се оплаква от съдбата си, а се справя цял живот сама.

Сигурно заради Сатурн в Скорпион на ИЦ - дълг, отговорност (Сатурн) и грижа за гените (Скорпион).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Август 11, 2011, 08:38:10 pm »
И в други карти съм забелязвала, че Сатурн на ІС или в 4 дом често дава грижа за възрастен близък/родител по-късно в живота. Ако в семейството има няколко деца, нерядко се случва роденото със Сатурн в долна кулминация да бъде натоварено с тази отговорност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #17 -: Август 11, 2011, 08:43:20 pm »
И в други карти съм забелязвала, че Сатурн на ІС или в 4 дом често дава грижа за възрастен близък/родител по-късно в живота. Ако в семейството има няколко деца, нерядко се случва роденото със Сатурн в долна кулминация да бъде натоварено с тази отговорност.

Това важи ли и ако Сатурн е управител на 4-ти дом, но се намира в друг дом?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Август 11, 2011, 08:48:49 pm »
Не съм проследявала всички възможни варианти, имам наблюдения само за горепосочения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #19 -: Август 11, 2011, 09:01:20 pm »
Не съм проследявала всички възможни варианти, имам наблюдения само за горепосочения.

Ами, ако Уран е в 4-ти дом това не дава ли подобно на Сатурн в 4-ти дом влияние?

Човекът може да напусне рода си и дори да отиде в чужбина по Уран, но после да се върне, за да гледа възрастен родител?