"I have searched everywhere to find an answer to my question, "Is there enlightenment?", but have never questioned the search itself. Because I have assumed that goal, enlightenment, exists, I have had to search, and it is the search itself which has been choking me and keeping me out of my natural state. There is no such thing as spiritual or psychological enlightenment because there is no such thing as spirit or psyche at all. I have been a damn fool all my life, searching for something which does not exist. My search is at an end." - U.G. Krishnamurti
"Търсил съм навсякъде отговора на въпроса ми, има ли просветление, но никога не съм поставял под въпрос самото търсене. Понеже съм приемал, че тази цел - просветлението - съществува, трябвало е да търся, а именно търсенето е това, което ме е задушавало и държало вън от естественото ми състояние. Няма такова нещо като духовно или психологическо просветление, защото няма такова нещо като дух или душа. Бил съм глупак през целия си живот, търсейки нещо, което не съществува. Търсенето ми свърши." - Ю Джи Кришнамурти