Здравей Гост

Думи за размисъл

• 10 Отговора
  • 2483 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Думи за размисъл
« -: Август 20, 2011, 03:40:21 pm »
"I have searched everywhere to find an answer to my question, "Is there enlightenment?", but have never questioned the search itself. Because I have assumed that goal, enlightenment, exists, I have had to search, and it is the search itself which has been choking me and keeping me out of my natural state. There is no such thing as spiritual or psychological enlightenment because there is no such thing as spirit or psyche at all. I have been a damn fool all my life, searching for something which does not exist. My search is at an end." - U.G. Krishnamurti

"Търсил съм навсякъде отговора на въпроса ми, има ли просветление, но никога не съм поставял под въпрос самото търсене. Понеже съм приемал, че тази цел - просветлението - съществува, трябвало е да търся, а именно търсенето е това, което ме е задушавало и държало вън от естественото ми състояние. Няма такова нещо като духовно или психологическо просветление, защото няма такова нещо като дух или душа. Бил съм глупак през целия си живот, търсейки нещо, което не съществува. Търсенето ми свърши." - Ю Джи Кришнамурти

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Думи за размисъл
« Отговор #1 -: Август 20, 2011, 04:12:36 pm »
дрън дрън

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #2 -: Август 20, 2011, 04:19:42 pm »
Дрън-дрън да не се окаже трън. :)

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Август 20, 2011, 07:35:17 pm »
обаче тук не знаем, дали неговото просветление е същото, за което мислим ние:)

но от опит- като вървим на там, на където ни се вижда "светло" е по-леко:)

ти не казваш какво мислиш:) - дамите са ясни:) - много категорично са казали мнението си:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #4 -: Август 20, 2011, 08:12:11 pm »
Цитат
Няма такова нещо като духовно или психологическо просветление, защото няма такова нещо като дух или душа.

Човекът смята, че няма дух, душа, духовно и нищо друго освен земно, а всички ний сме земни червеи, аз даже не вярвам, че това е негова мисъл, толкова откачена е, че все едно излиза от устата на последния мърльо западняк атеист кон с капаци фанатизиран.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #5 -: Август 20, 2011, 08:54:42 pm »
Разбира се, че са негови думи - има ги и в книгите му. :) Ю Джи Кришнамурти да не се бърка с Джиду (Джей) Кришнамурти.

И да, тук не знаем дали си мислим с него за същото. При това, с малко експериментален дух и въртене на перспективата, думите могат да заизглеждат по-иначе. Според реакцията и интерпретацията, която някой показва при нещо подадено, той сам разказва за себе си. Не е нужно да питаш явно и да бърбориш много, може да запазиш тишина и да наблюдаваш. :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Август 20, 2011, 10:06:46 pm »
Ми от твоите реакции аз заключавам, че умреш да се правиш на интересен.  :rolf:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #7 -: Август 21, 2011, 12:02:45 am »
О, в това отношение съм дребно рибче в тоя форум. :)

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Август 21, 2011, 07:33:28 pm »
аз тук май съм склонна да гледам на тая мъдрост като на нещо от рода на това, на което учи астрологията - да живеем в СЕГА:) - или пък като на оная духовната- не е важен крайният резултат- важен е пътят:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Август 27, 2011, 05:35:13 pm »
Други? :) До момента темата се разви съвсем очаквано. :)

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #10 -: Септември 01, 2011, 01:37:32 am »
Kelvin, ти какво неочаквано очакваш?.... кажи си какво ти се върти из главата?