Здравей Гост

Един експеримент

• 200 Отговора
  • 20036 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Един експеримент
« Отговор #100 -: Август 28, 2011, 03:02:44 pm »
Не мсиля, че е българска черта. Скандинавките, германките, американките и т.н. са доста отдадени на децата си, макар че в някои от страните-САЩ социалната система не е точно насърчителна в това отношение.

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Август 28, 2011, 03:15:46 pm »
Детето се гледа до 2-3 годишна възраст от майката. След това е по-добре за него да се социализира и всички жертви са излишни, защото могат да се окажат в негова вреда.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #102 -: Август 28, 2011, 03:28:18 pm »
Е според вас ,коя е причината повечето български жени-майки да пренебрегват своите желания,стремежи в името на децата-семейното възпитание,семейната среда,традициите ...или е въпрос на вътрешно усещане при всеки?

Тези жени според мен стават все по-малко. Семейните ценности, семейните традиции са потъпкани и донякъде отречени.
Винаги има изключения. Но мисля, че голяма част от майките на 21 век са съвсем други, от тези, които са била преди век. Тя не пренебрегва своите желания (имам наблюдения върху 2 познати жени - роднини, майки на ~32 и 33г.), тя поставя себе си на 1 място и след това детето, не й пречи да си хване любовник и да се занимава повече с него, отколкото с детето си. В едната стая тя прави секс, а в другата детето й гледа турски сериали. Предпочита да си купува парцалки и маркова козметика, но не и тоалетна хартия, и салфетки за детската градина, защото там детето й не я ползва. Защо да му чете приказки, когато е на 3г., нали то нищо не разбира - що да си губи времето и т.н.....
Голяма част от децата растат в не здрава семейна среда и по този начин се съсипва живота на децата им след това...

Това си е лично мое мнение и не настоявам никой да се съгласява с него :blink:
« Последна редакция: Август 28, 2011, 03:32:25 pm от romantica »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Август 28, 2011, 03:40:39 pm »
Съвременните майки наистина са по-различни от поколението на нашите баби и прабаби, но и понастоящем се срещат много всеотдайни майки, а в миналото също е имало майки, които не ги е било грижа за децата и повече са гледали собствения си кеф. Ценностите са други в момента, но душевността, с която идваш на този свят, не се влияе от епохата, в която си се родил. Има неща, които са вътрешно заложени у всеки човек. Егоисти са се раждали през всички времена и епохи, с това обаче не искам да кажа, че одобрявам робската отдаденост - да жертваш целия си живот, да теглиш и да гледаш децата си, след като са станали вече на по 30-35 години и е време да помислят как да се справят самостоятелно в живота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Август 28, 2011, 04:52:50 pm »
Лили, Марс в Риби се чувства длъжен. Не се изрепчва току така.

Мислех, че е от рачешката Луна, макар че сатурнов аспект нямам, но в комбинация с рибешки Марс наистина не е най-доброто, което може да ти се случи. Доста умело бях манипулирана чрез вменяване на вина ("каква си егоистка!"  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Август 28, 2011, 05:39:39 pm »
Всичко е относително.
Познавам много всеотдайни майки с Луна в Овен, но имат и рачешко влияние.
Луна в Дева в женски радикс също може да даде преекспонирана загриженост за децата и близките, но трябва да го потвърждават и други фактори в хороскопа.
Познавам и много всеотдайна майка с Луна във Водолей, макар и разпиляна  ;D, но при нея има новолуние във Водолей в съвпад с ретро Венера в 4 дом (Венера управлява АС /Везни).

Две млади жени с Луна в Телец познавам, които са загрижени единствено за собственото си удобство и не ги интересуват децата, не искат и да имат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #106 -: Август 28, 2011, 06:09:03 pm »
От това ,което споделяте явно причините по-скоро са индивидуални ,не толкова зависещи от времето и обществото ,в което живеем.Може ли тогава да приемем,че Луната в Рак ,Телец,Риби...в женския радикс е склонна повече да се жертва в името на децата си,в сравнение с тези с Луна в Овен,Стрелец,Везни...( не изключвам значението на 5 дом :blink:;)?

Защо избра тези знаци?
Луната е със състав „влажно“ и „студено“.  С такива пракачества са водните знаци – Рак, Скорпион и Риби. Естествено е в тия знаци Луната да е в „свои води“ и да се изявява силно, включително и родителският  инстинкт, който и е присъщ/независимо Луна в женски или мъжки хороскоп/.
Родителят се жертва в различни случаи за децата, но не заради тях, а заради себе си- така разбира дълга  към себе си- естествено, при висша изява на Луната. Всъщност, при висша изява на Луната това важи за какво да е нейно космично състояние. Просто във водните знаци на Луната ще и идва „от вътре“:)

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #107 -: Август 28, 2011, 06:12:23 pm »

Мислех, че е от рачешката Луна, макар че сатурнов аспект нямам, но в комбинация с рибешки Марс наистина не е най-доброто, което може да ти се случи. Доста умело бях манипулирана чрез вменяване на вина ("каква си егоистка!"  ;D).

Моя марс не е рибешки, ама и мен умело ме манипулират с вина - ти не мислиш за децата си.

Моята майка има Луна квадрат с Плутон и близичък Лилит до нея квадрат със Слънце. Луна в първи дом, Скорпион.

*

Uran

• 6041
« Отговор #108 -: Август 28, 2011, 06:22:34 pm »
Какво разбирате под жертва?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #109 -: Август 28, 2011, 06:25:58 pm »

Моя марс не е рибешки, ама и мен умело ме манипулират с вина - ти не мислиш за децата си.

Моята майка има Луна квадрат с Плутон и близичък Лилит до нея квадрат със Слънце. Луна в първи дом, Скорпион.

Освен знака в който попада Луната е важно да погледнем и дома.... ;D ;)...Нямам добро мнение за Луната в 1-ви дом...,не мисля, че е много подходящо място за нея...И така, когато луната е в 1-ви дом  тя е толкова обсебена от собствените си емоционални комплекси и чувства , че изобщо не е в състояние да види живота на хората по обективен начин. Нейния приоритет е задоволяване на собственото и ЕГО...В пъти раздуто...,  особено когато се намира във воден или огнен знак....
Тук емоциите са нещо толкова естествено за егото , че забрави.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #110 -: Август 28, 2011, 06:37:35 pm »
Марая, не позна. Моята Луна е баш такава първодомна, че и лъвска, а и част от тау..абе с всички предпоставки да гледа само собствения си интерес и величие ;D, но..тц.
Луната ми им четеше книги всяка вечер на глас (прочетах доста детска класика), после ги учеше да четат и да решават задачи и т.н. Не казвам, че съм си умирала от кеф да го правя, но това е част от предпоставените задължения като готвенето, хигиената...

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Август 28, 2011, 06:44:58 pm »
Може Уран... ;D , всяко правило си има изключения...Споделям мои наблюдения...,а щом съм го забелязала в повече от 10 карти....,значи имам основание да го споделя... ;) ;D...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #112 -: Август 28, 2011, 06:45:42 pm »

Не се оплаквай,Господ гледа ....

и Честит рожден ден на патерица, радвам се да те видя тук,преживяваш Нептуново каре, не е лесно да ти умрат илюзиите,но пък е здравословно
предстой ти Уранова квадратура, нещо като втори шанс да направиш  избор за вярната посока

замислих се - коя Луна е по грижовна тази в 7 или тази в 1  :rolleyes: или ненаранената
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Август 28, 2011, 06:50:14 pm »
По Луната са потребностите, а егото не го ли свързваха със Слънцето?
За Луна на АС имам наблюдения, че дава по-впечатлителна и емпатична натура, но си зависи от знака и аспектите, де. Едно е да имаш Луна в съвпад с Венера и Нептун в първи дом, друго е да има твърд аспект с Марс или Сатурн. И марсовите Луни могат да бъдат емпатични, но те изразяват съпричастността си малко по-драматично, реагират бурно.
Независимо от аспектите Луна на АС първо се учи да разграничава собствените си емоции и потребности от тези на другите, на нея й е заложено да реагира като попивателна. Интуитивни са и добри психолози, с лекота усещат настроенията и нагласите на хората, с които общуват. Успеят ли да ги разграничат от своите собствени, могат да бъдат достатъчно обективни. При по-нисша изява могат да бъдат по детски егоцентрични, инфантилни, но това по принцип често се среща и при силно ранените Луни, ако не се намери начин да се овладее тази енергия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Август 28, 2011, 06:55:24 pm »
По Луната са потребностите, а егото не го ли свързваха със Слънцето?
За Луна на АС имам наблюдения, че дава по-впечатлителна и емпатична натура, но си зависи от знака и аспектите, де. Едно е да имаш Луна в съвпад с Венера и Нептун в първи дом, друго е да има твърд аспект с Марс или Сатурн. И марсовите Луни могат да бъдат емпатични, но те изразяват съпричастността си малко по-драматично, реагират бурно.
Независимо от аспектите Луна на АС първо се учи да разграничава собствените си емоции и потребности от тези на другите, на нея й е заложено да реагира като попивателна. Интуитивни са и добри психолози, с лекота усещат настроенията и нагласите на хората, с които общуват. Успеят ли да ги разграничат от своите собствени, могат да бъдат достатъчно обективни. При по-нисша изява могат да бъдат по детски егоцентрични, инфантилни, но това по принцип често се среща и при силно ранените Луни, ако не се намери начин да се овладее тази енергия.

Да, така е...НО ДОМА НА ЕГОТО Е 1-ВИ.... ;) ;D..не АСЦ....

« Отговор #115 -: Август 28, 2011, 06:55:45 pm »
Лили ти каза много точно това,което аз не успях  ;)

« Отговор #116 -: Август 28, 2011, 06:56:41 pm »

Да, така е...НО ДОМА НА ЕГОТО Е 1-ВИ.... ;) ;D..не АСЦ....
при теб е така щот Слънцето ти е в 1

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #117 -: Август 28, 2011, 07:03:25 pm »
За Луна на АС имам наблюдения, че дава по-впечатлителна и емпатична натура, но си зависи от знака и аспектите, де...........................
Независимо от аспектите Луна на АС първо се учи да разграничава собствените си емоции и потребности от тези на другите, на нея й е заложено да реагира като попивателна. Интуитивни са и добри психолози, с лекота усещат настроенията и нагласите на хората, с които общуват. Успеят ли да ги разграничат от своите собствени, могат да бъдат достатъчно обективни. ...................
Лили, моя най-добър приятел е с Луна в първи дом и това което си написала напълно му отговаря. Много точно си го описала. Познавам още 2-ма души с луна в първи, притежаващи същите качества. Подкрепям го за вярно.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Август 28, 2011, 07:13:25 pm »
С някои от пишещите тук имаме общ познат (Стреличка ще се сети  ;)) с Луна в точен съвпад с АС/Козирог - отличава се с изключително добър усет за хората, изключителен психолог (без да е учил психология), работи в голям екип. И не бих го определила като студен и неемоционален (Луна в Козирог), нито като нестабилен и непоследователен (Луна в квадрат с Меркурий). Но има наистина невероятен усет за човешката психология, какъвто не винаги се среща при нептунови Луни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #119 -: Август 28, 2011, 07:28:51 pm »
Луна в точен съвпад с АС/Козирог - отличава се с изключително добър усет за хората, изключителен психолог (без да е учил психология), работи в голям екип. И не бих го определила като студен и неемоционален (Луна в Козирог), нито като нестабилен и непоследователен (Луна в квадрат с Меркурий). Но има наистина невероятен усет за човешката психология, какъвто не винаги се среща при нептунови Луни.

потвърждавам! личната ми лекарка е с такава Луна - козелска, съвпад с Ас откъм 12 дом. освен емпатията си прилепя всякакви негативи от хората около нея и след това се сдобива с идиотско главоболие, което аз и лекувам  ;D

една от дългогодишните ми приятелки е също с Луна съвпад Ас в козел, само че откъм 1 дом - също невероятно емпатична личност, на тя някак по-видимо изживява емоциите.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/