Здравей Гост

БЛАГО-ДАРЯ

• 31 Отговора
  • 3645 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
БЛАГО-ДАРЯ
« -: Август 27, 2011, 09:11:46 pm »
Всъщност...,колко много се съдържа в думата....Колко силма и стойностна дума....

Отварям темата по предложение....на Лили....

Може да се създаде и специална тема, в която да се изказват благодарности. :93:

Повода  за коментара и е....въпрос на Прия....и отговор на Shreya

Shreya, някога ползвате ли думата благодаря?
Да  ;) Но си имам мои начини да благодаря. И майка, която да ми прави забележки "небрежно" си имам.

А моя коментар е ....въпрос....Защо хората стават толкова жлъчни ? :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: БЛАГО-ДАРЯ
« Отговор #1 -: Август 27, 2011, 09:22:39 pm »
Супер.  ;D

Използвам случая да изкажа специална благодарност на Бог (може да са били и извънземните?) за това, че ме е създал по свой образ и подобие, на мама и татко, че са ме направили толкова умна  :57:, на АН за това уютно местенце, на Админа за това, че бди денем и нощем за сигурността на нашия виртуален дом, и на всички останали, присъстващи и неприсъстващи в момента, за това, че ми помогнаха да осъзная колко различни сме хората.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Август 27, 2011, 09:26:53 pm »
Точно това е думата....за която стават войни.... ;D ;D

Лили..., ще предам.... :72:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 27, 2011, 09:30:12 pm »
"Благо-даря" = "дарявам благо", нали?

Между другото, такава е и етимологията на руското "спаси-бо", което буквално означава "Бог да ви спаси".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Август 27, 2011, 09:42:32 pm »
"Благо-даря" = "дарявам благо", нали?

Между другото, такава е и етимологията на руското "спаси-бо", което буквално означава "Бог да ви спаси".  :blink:

ДА.... ;) :blink:...Това е смисъла...Това искам да кажа и с темата....,не просто мерси.... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 27, 2011, 09:45:45 pm »
Мерси не е българска дума, но масово е навлязла в употреба у нас и все по-често я предпочитат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 27, 2011, 09:49:00 pm »
Мерси не е българска дума, но масово е навлязла в употреба у нас и все по-често я предпочитат.

Френския е модерен навярно... ;D...,а какво ли значи етимологията на думата.... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 27, 2011, 09:57:35 pm »
"Мерси" освен знак на благодарност означава милосърдие, състрадание, пощада на френски и английски.
А за произхода на думата не зная, не съм лингвист.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 27, 2011, 10:48:36 pm »
...по повод на това, че сега Марс е най-близо до Земята, в сравнение с последните няколко хиляди години.

То всъщност се оказа, че не е, но медиите вече го превърнаха в сензация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #9 -: Август 27, 2011, 10:50:57 pm »
Радвам се, че съм провокирала такава тема макар и с жлъчния си коментар (не съм искала така да звучи, за което се извинявам). Не тая негативни чувства към никого.

Благодаря вътрешно, но това явно няма как да се разбере, сигурно може да се усети. Вярвам, че тази благодарност е много по-силна и носи далеч по-голяма стойност. Но всеки е различен...
« Последна редакция: Август 27, 2011, 11:17:06 pm от Shreya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 27, 2011, 10:52:37 pm »
Шрея, коментарите в темата не са отправени към теб  :blink:, просто начин да си поговорим извън астрологичните теми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #11 -: Август 27, 2011, 10:59:39 pm »
Не се изразих правилно, Лили.:)

Имам за какво да благодаря и ви благодаря на теб, Мирабела, Стела, аброад и всички, които по някакъв начин са ми помогнали от този форум, защото Бога ми тези години са ми много тежки.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 11:05:07 pm от Shreya »

« Отговор #12 -: Август 27, 2011, 11:02:20 pm »
Няма за какво, Шрея. Аз също се уча като теб. Учим се всички заедно, защото човек се учи докато е жив. Нали така. ;)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #13 -: Август 27, 2011, 11:12:21 pm »
Така е, да :blink: Хубаво нещо ще се окаже благодарността :-[ За мен е най-важно да е искрена, от сърцето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 27, 2011, 11:20:19 pm »
Радвам се, че съм провокирала такава тема макар и с жлъчния си коментар (не съм искала така да звучи, за което се извинявам). Не тая негативни чувства към никого.

Благодаря вътрешно, но това явно няма как да се разбере, сигурно може да се усети. Вярвам, че тази благодарност е много по-силна и носи далеч по-голяма стойност. Но всеки е различен...

НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТЕБ ШРЕЯ...,А ЗА ПРИЯ! Проследих темата и видях , че в нея липсва коментар на Прия , а само жлъчна забележка към теб! Което просто ме накара да се усмихна от отговора ти...,а Лили даде идея за темата.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 27, 2011, 11:22:14 pm »
Хубаво нещо ще се окаже благодарността :-[ За мен е най-важно да е искрена, от сърцето.

И аз когато видя привидна/фалшива благодарност, предпочитам въобще да не ми благодарят.
В крайна сметка ако нещо съм решила за някого да направя, съм следвала сърцето си, не съм тръгнала с кошница за хвалби и аплодисменти... Но има и такива хора вероятно...

Когато видя, че човек искрено ми благодари, се чувствам неудобно, ако вземе всеки път да ми го повтаря.

Благодарност от лицемерие не приемам - нея лесно я разпознавам и предпочитам да се премълчи, да не се хабят думите напразно, ако не идват от сърцето.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Август 27, 2011, 11:24:12 pm »
НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТЕБ ШРЕЯ... {...}

Тя калинката навярно е слънчасала.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 27, 2011, 11:24:44 pm »
Марая, вместо да ми спамиш с глупостите си темата ми за професията, кажи някоя магия по повод на това, че сега Марс е най-близо до Земята, в сравнение с последните няколко хиляди години.

Слушай , когато става дума за астрология е редно да не говорим глупости , защото тук влизат хора които не познават изобщо материята...А ТИ Е РЕДНО ДА СЕ ОРИЕНТИРАш КЪМ ПО-БЛАГОРАЗУМНО ПОВЕДЕНИЕ...ПИТАМ ТЕ И ИСКАМ ДА СЕ ОБОСНОВЕШ АСТРОЛОГИЧНО!

С МАГИИ НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ...ОСВЕН С МАГИЯТА НА ЛЮБОВТА.... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 27, 2011, 11:26:21 pm »
НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТЕБ ШРЕЯ... {...}

Тя калинката навярно е слънчасала.  ;D

Да ти кажа не ми прилича на калинка това...,леко на нещо като хлебарчица... :rolleyes: Верно ли е калинка... :-\ ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 27, 2011, 11:36:24 pm »
А защо по време на лунното затъмнение при пълнолуние писа, че правиш магии в този момент?

Не бе, ритуали!  ;D

Още си спомням полемиката "за" и "против", която последва след една тема на Марая, посветена на ритуалите за благополучие.
Да запалиш свещ пред олтара също е ритуал, зависи с каква нагласа го правиш, пък някой ако ще да го обяви за магия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.