Здравей Гост

За разликата между Асцендента и Първи дом

• 69 Отговора
  • 9836 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За разликата между Асцендента и Първи дом
« Отговор #20 -: Август 28, 2011, 10:44:17 pm »
Да, макар че от време на време май ме възприемат и по Сатурн, което ми е много странно, понеже аспектите на Юпитер
спрямо асцендента и Мерк са по-точни от аспектите на Сатурн, а Юпито остава невидим.

Мога да ти кажа моето виртуално усещане за теб какво е, ако ти е любопитно.  :blink:

Меркуриево-сатурнов тип, присъствието на Венера в първи дом по-слабо се усеща, но сигурно на живо е по-забележимо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #21 -: Август 28, 2011, 10:47:59 pm »
На мен ми казват, че излъчвам нежност (Луна в съвпад с АЦ), загадачност (Плутон У1) и че съм лъчезарна. Ама това лъчезарие от къде идва, идея си нямам.  :-\ ;D
Усмивката всъщност по коя планета би трябвало да е?

*

Divna

• 2478
« Отговор #22 -: Август 28, 2011, 11:00:53 pm »
На мен ми казват, че излъчвам нежност (Луна в съвпад с АЦ), загадачност (Плутон У1) и че съм лъчезарна. Ама това лъчезарие от къде идва, идея си нямам.  :-\ ;D
Усмивката всъщност по коя планета би трябвало да е?

От Юпитер в 1 дом ;)

Той е във втори. На 2* от куспидата му е. Но пък знакът Стрелец е подуправител на първи дом, така че имаш абсолютното право.  ;D

Благодаря!  :kissd:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #23 -: Август 28, 2011, 11:11:46 pm »
Да, макар че от време на време май ме възприемат и по Сатурн, което ми е много странно, понеже аспектите на Юпитер
спрямо асцендента и Мерк са по-точни от аспектите на Сатурн, а Юпито остава невидим.

Мога да ти кажа моето виртуално усещане за теб какво е, ако ти е любопитно.  :blink:

Меркуриево-сатурнов тип, присъствието на Венера в първи дом по-слабо се усеща, но сигурно на живо е по-забележимо.

При положение, че имам Луна в лъв, мнението на другите за мен няма как да не ме интересува  ;D .

На живо влиянието на Венера и везни определено доминира.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #24 -: Август 28, 2011, 11:24:38 pm »
Аз съм асцендент везни. Имам Меркурий във везни, в съвпад с асц откъм 12ти дом. Венера е във везни в 1ви дом. Други
планети в 1 дом няма. В 10ти дом имам Юпитер в рак, в точен съвпад с МЦ.
Наблюденията ми са, че Меркурий макар и в съвпад с асц остава скрит за околните, Юпитер ми се струва, че също остава незабелязан.

Меркурий ,винаги ще ти придава младежко излъчване ,даже и в напреднала възраст и любопитен поглед,но харизмата се пада на Упр.ти на АСЦ Венера в 1 дом. :blink:Имаш ли трапчинки по лицето или на сгъвката на коленете? ;)

Нямам трапчинки. Погледът ми определено не е любопитен  :mellow: (сега като се замисля, по отношение на външния ми вид Сатурн е най-силно изразен в погледа ) ,а  младежкото излъчване ще бъде добре дошло след някое друго десетилетие.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #25 -: Август 28, 2011, 11:51:01 pm »

Защо толкова силно акцентираш на Сатурн като излъчване и външен вид при теб,стана ми любопитно? :blink:Имаш акцент на Козирог в натала,Сатурн около АСЦ или силни аспекти на Сатурн към личните планети?

Самият ми външен вид си е по Венера и везни, но в излъчването се просмукват сатурнови влияния.

Сатурн ми е най-силната планета в натала, като това го казвам на базата на самонаблюдения и самоанализи, защото
от чисто астрологична гледна точка имам 2 други силни планети и не бих могъл да кажа само от гледане на радикса, коя от трите доминира.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #26 -: Август 29, 2011, 12:41:28 am »

Значи да приема ли ,че по-скоро ти се самоопределяш като човек със Сатурново излъчване? :blink: :blink:

Не, излъчването ми е комбинация от Сатурн и Венера, като на моменти Сатурн е по-силен, но влиянията на Венера никога
не изчезват напълно.
Аз по отношение на Сатурн се чудех толкова, защото в натала Венера в 1ви дом е нормално да е видима за околните, но Сатурн е в 4ти дом и ми се виждаше странно, че той може да оказва толкова забележимо влияние без да е в 1ви дом.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #27 -: Август 29, 2011, 12:43:31 am »
Лили, ако АСЦ е в последните 1 - 2 градуса на знака, има ли влияние от следващия знак?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #28 -: Август 29, 2011, 10:21:35 am »
всъщност ако АСЦ е последните 4-5 градуса на един знак, възможно ли е следващия знак да се усеща силно и да има голямо значение за човека....?
моя АСЦ КОзирог, Сатурн на МЦ в Скорпион....Диспозитора на Сатурн си е в знака....
в 1-ви дом имам Юпитер във Водолей връх на Тао квадрат, в който пак участва Сатурн....
аз си мисля, че енергията, която възприемат от мен е смесена Сатурн и Плутон.....обикновено съм дръпната и обичам да наблюдавам какво става около мен.....друго, което се отразява на възприятието на хората за мен мисля е предимно Ин-ския ми натал.....
Юпитера не знам къде остана.... :umnik: :thinking:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Август 29, 2011, 10:29:48 am »
При мен АЦ ми е на 4гр от Скорпион и имам Плутон на 5гр над АЦ. Венера е в Телец, хармонично аспектирана като цяло и от кръста надолу съм по-развита   ;D . Странното е, че хората ме възприемат по 10 дом  :-[, не по АЦ
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Август 29, 2011, 07:14:30 pm »
При мен Сатурн е в 10 дом и според мен първото впечатление, което оставям е по него. Луната в 1 дом не е видима (или поне така ми се струва). Нищо лунно, меко няма в излъчването ми. :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #31 -: Август 29, 2011, 08:27:51 pm »
При мен Сатурн е в 10 дом и според мен първото впечатление, което оставям е по него. Луната в 1 дом не е видима (или поне така ми се струва). Нищо лунно, меко няма в излъчването ми. :blink:

Да, Уран, виртуално ми даваш чувството за доста сдържана личност. Сатурн е гокленов, силен е и е в тригон с Луната ти, може би затова ми е такова усещането. Но в същия момент някак всичко, което пишеш ме докосва истински и мисля, че те чувствам (дано не те плаша с тази си откровенност). Това обаче го свързвам със синастрията ни. Твоето натално пълнолуние е точно в/у нодалната ми ос.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 29, 2011, 09:15:00 pm »
Ето една карта на жена с Луна в първи дом, сравнително далеч от Асцендента.
При нея влиянието на Луната се усеща силно.

И Уран във 2 дом има - баш по темата на Хело.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Август 29, 2011, 09:57:21 pm »
При нея се усеща силно влиянието на съвпада Луна/Плутон, нищо че е с широка орбиса. Но Луната е оставила отпечатък и върху външността.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Август 29, 2011, 10:14:03 pm »
Пробвайте да го прочетете в картата, иначе е лесно, ако изпея всичко.
Давам я за пример със силно лунно влияние, нищо че не е в съвпад с АС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 29, 2011, 10:26:23 pm »
Ето и картата на Мадона - и тя е с Луна в първи дом, нейната също получава квадрат от Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 30, 2011, 12:09:11 am »
Давам за пример картата на Мадона, защото има подобна конфигурация.
Не съм казала, че има лунно излъчване. Понеже в темата коментираме каква е разликата между Луна на АС и Луна в първи дом, поне по-горе за това се спомена. Подкрепям всичко с примери, за да не се говори само на теория. Иначе на теория фермани може да се изпишат...

В коя от картите има рецепция между Луната и Сатурн?
Ти как би определила излъчването на Мадона? На мен ми се струва, че има смесено влияние в излъчването й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 30, 2011, 01:35:14 am »
Меркуриевото силно се усеща при нея, особено с напредването на възрастта - по-остри черти, издължено носле...
Иначе като гледам снимките от младежките й години, има по-лунно лице. Впоследствие се променя драстично, да не говорим през колко стилистични метаморфози преминава, постоянно си променя визията - тук Луната и Меркурий в мутабелен знак си казват думата, както и Плутон.

Преди малко каква снимка намерих  ;D, разликата е невероятна:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Август 30, 2011, 02:22:45 am »
Луната в картата на Мадона е земна...и е под диспозиторството на Меркурий , който е в съвпад с нея...но Меркурий управлява и МЦ...Ето я причината да я виждаш Меркуриева.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #39 -: Август 30, 2011, 11:37:17 am »
Пробвайте да го прочетете в картата, иначе е лесно, ако изпея всичко.
Давам я за пример със силно лунно влияние, нищо че не е в съвпад с АС.
ами за картата на жената с Луна в 1-ви ....Луната е диспозитор на Сатурн в Рак в 10-ти и в същото време са в квадрат(Луната и Сатурн)....
Лили, не би ли трябвало повече Сатурна да се усеща...?
при мъже, които познавам с такъв квадрат много силно се усеща Сатурн, а познавам и една жена с такъв квадрат при която Луната е в Рак и на пръв поглед пак Сатурн е много силно осезаем....
Може би пък по-силно влияние да оказва Венера в случая(от примера на Лили) да подсилва женските качества и енергия на Луната... :umnik: :thinking: