Здравей Гост

За разликата между Асцендента и Първи дом

• 69 Отговора
  • 9841 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За разликата между Асцендента и Първи дом
« Отговор #40 -: Август 30, 2011, 12:26:42 pm »
Лили, не би ли трябвало повече Сатурна да се усеща...?

В професията и в отношенията с родителите.
А тя самата е много експресивна и емоционална. Навличала си е и доста проблеми в службата с емоционалността си и с острия език. Не може да мълчи, ако нещо я подразни. Не е прикрит човек, напротив, всичко е на показ. Лоялна и добра приятелка, но от време на време обича да злослови.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #41 -: Август 30, 2011, 12:34:22 pm »

А тя самата е много експресивна и емоционална. Навличала си е и доста проблеми в службата с емоционалността си и с острия език. Не може да мълчи, ако нещо я подразни. Не е прикрит човек, напротив, всичко е на показ. Лоялна и добра приятелка, но от време на време обича да злослови.
явно Плутон и Уран както са я оградили тази Луна не я оставят на мира.....хм благодаря Лили, много полезен пример  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Август 30, 2011, 12:42:25 pm »
явно Плутон и Уран както са я оградили тази Луна не я оставят на мира.....

Дори си мисля, че Луната попадаше в мидпойнта Плутон-Уран в нейната карта.
Хубаво е да има и примери, а не само теоретични интерпретации, целта е да се научим да усещаме и разпознаваме човека, стоящ зад картата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Август 30, 2011, 01:41:43 pm »
А при жената от моя пример излъчването не е меркуриево, тя също е с АС Дева и Меркурий в същия знак, но той е далеч от АС и се намира близо до Слънцето. И като се замисля, има нещо от Везните (Луна във Везни), но се усеща и плутоновото, не е обаче толкова натрапчиво и тежко. Има много правилни черти, но не е сладникава, излъчва загадъчност и сексапил, но по един естествен начин, не е пресилено. И обича да се кичи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Август 30, 2011, 02:13:54 pm »
АС Везни не би ли трябвало да даде също правилни черти, но може би по-омекотени?
При нея влиянието на знака Везни се усеща по-силно от Девата - има правилни черти, но не остри, нито пък сладникави. Мисълта ми беше, че Луната и Плутон в първи дом действат заедно, нищо че съвпадът е широк, не знам защо се разглеждат разделно. Влиянието на сатурновия квадрат с Луната като че ли не се усеща във външността и излъчването. Много е привлекателна и има слънчева усмивка, това е от Лъва. Понякога става жлъчна, хаплива, но няма стаена злоба у нея, става доста крива обаче, ако нещо я подразни. Обикновено сатурновите Луни и проблемите им надушвам отдалеч, без да знам, че човекът отсреща има такъв аспект в картата си, просто го излъчват.
Въпросната дама е доста отговорен човек и работата й е такава. Има и подход към хората, умее да изслушва, да бъде съпричастна към проблемите им.
Ето че описах всичко от картата, май няма голям смисъл да пускам практически казуси и да разказвам всичко по тях. Щях да пускам още една карта за пример, но нека си караме на теория по-добре.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #45 -: Август 30, 2011, 02:45:26 pm »
Ей, някой щеше да ме описва!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Август 30, 2011, 02:48:32 pm »
Вече няма тръпка да те описваме  :P, след като разказа сама житието и битието си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #47 -: Август 30, 2011, 03:00:13 pm »
Вече няма тръпка да те описваме  :P, след като разказа сама житието и битието си.

айде мен ме опишете, мисля си че съм типичен пример за сатурнианово излъчване съчетано с лъвския асцедент.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 10:09:38 am от sladurkata »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #48 -: Август 30, 2011, 03:01:46 pm »
На външен вид, бре човек! :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 30, 2011, 03:55:26 pm »
айде мен ме опишете, мисля си че съм типичен пример за сатурнианово излъчване съчетано с лъвския асцедент.

Не се занимавам с описания на външния вид по хороскопа, но за забавление мога да напиша това-онова.  :blink: И без това съм тук за разтоварване, а не да се ангажирам със сериозни анализи.

Мисля, че в твоя случай не става въпрос за кукленска красота, но си магнетична жена, с ненатрапчив чар, но завладяващ, а когато се усмихваш, излъчваш харизма, някак предразполагаш хората да ти се доверяват. И ще печелиш повече симпатии, ако се усмихваш по-често.  :blink:
Сатурн близо до АС или в първи дом рядко дава сладникава външност, освен ако няма акцент върху знака Везни. Ако има тригон или съвпад между Луна и Венера, той също омекотява излъчването, няма да е чак толкова по сатурниански сухо. А и при теб управителят на АС е в Риби, има съвпад с Меркурий. Нептун е в точен тригон с Асцендента, чудя се дали се усеща по някакъв начин във външността или само в излъчването и усещането, което оставяш у хората?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #50 -: Август 30, 2011, 04:08:23 pm »
Ей, някой щеше да ме описва!

Мисля, че си дружелюбна, приказлива, доста общителна. Хората те възприемат като щастливка, човекът с вечната усмивка, виждат само доброто в теб. Може да не виждат колко усилия ти коства да постигнеш онова, което искаш. Може да не забелязват колко труд е трябвало да положиш, за да имаш онова, което притежаваш. Те виждат лъчезарната, любопитната, жизнерадостната купонджийка и мислят, че животът ти се усмихва винаги и че нямаш никакви проблеми. Ти от своя страна, мисля, че не желаеш да разваляш илюзията им и ти харесва да те възприемат така. Обичаш да си център на вниманието и да те слушат със захлас.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #51 -: Август 30, 2011, 04:25:54 pm »
Незнам как ме възприемат, ама не съм приказлива, макар че има теми, по които много мога да говоря. С нови хора си мълча. Ама център на внимание не съм и никога не съм била. Всъшност ти пишеш обичам да съм - не държа, ама и не бягам.

И що си мислех, че на външен вид ще ме описвате? По-надолу се пробваха така хората.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #52 -: Август 30, 2011, 04:43:13 pm »
И що си мислех, че на външен вид ще ме описвате? По-надолу се пробваха така хората.
На външен вид според мен не си много висока, слабо тяло, издължени крайници или продълговато лице, светла си - светла кожа, може би и светли очи /тези неща ги казвам заради мц дева, 4 планети в 10 дом и част от козирог в първи дом/.
Асц стрелец може би ти е дал тръпчинки, чип нос и хубава усмивка. Всички с асц стрелец, които познавам са симпатични ...
Чела съм, че в по-късна възраст този асц дава бирено коремче, но мисля че при теб може и да няма заради девата на мц  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #53 -: Август 30, 2011, 04:51:26 pm »
Ами, висока съм, но другото е така. Светлото е само в очите.
Мразяяяя кореми!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #54 -: Август 31, 2011, 09:00:06 am »
passion-desire слънчевото излъчване, да, за раменет също си права но всичко друго не е вярно :-[

Лили, мисля че е точно описанието ти, според мен сатурн до асц при мен дава строгост на излъчването, и усещане в хората че съм взискателна (което си е вярно). за нептун в тригон с асц не знам точно как се проявява, напоследък от много места чувам че съм имала много положително излъчване, но то по-скоро е в резултат на моята вътрешна работа в отношенията ми с другите.

понеже нептун се свързва и с киното, много често, и като малка, са ми казвали че имам излъчване на кинозвезда (как прозвуча само, но наистина често са ми го казвали)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Август 31, 2011, 12:01:00 pm »
понеже нептун се свързва и с киното, много често, и като малка, са ми казвали че имам излъчване на кинозвезда (как прозвуча само, но наистина често са ми го казвали)

И на мен са ми казвали, когато бях тийнейджърка. Вероятно ще да е от Нептуна това усещане, без оглед на външността, особено в съчетание с Венера/ЮЛВ.  При мен е разположен в края на първи дом, хвърля тригони към три планети в пети.
Сега се сетих, че и Марая Кери има съвпад Луна/Нептун в Стрелец в 5 дом като теб.
Имах една колежка с АС Лъв и Сатурн на АС, Нептун в 5 дом в опозиция с Луната, Венера в Риби - въобще няма такова излъчване, нито чар и харизма, но при нея аспектите са други.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #56 -: Август 31, 2011, 02:00:17 pm »
Въпросът ми от 2-ра страница остана незабелязан... Даже и в интернет понякога съм невидим. :)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #57 -: Август 31, 2011, 02:06:35 pm »
Лили, ако АСЦ е в последните 1 - 2 градуса на знака, има ли влияние от следващия знак?
Има влияние, да. Все пак заема първи дом. Поне при мен важи, затова си позволявам да го кажа смело.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #58 -: Август 31, 2011, 02:51:34 pm »

рамененете са леко приведени напред,вътрешна плахост и несигурност,която рефлектира при запознанство ,малко тромава походка.

По какво съдиш за леко приведени напред рамене?

.
По Сатурн близо до АСЦ. :blink:,но той дава и фотогеничност.

хъмм за фотогеничност не мисля, но определено дава по-младежки вид  ;D
за строг вид не мисля, на снимки обикновено съм ухилена до уши :)))  - вярно, че при мен има и един Плутон, освен Сатурн в съвпад с асц.,

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #59 -: Август 31, 2011, 03:15:07 pm »

рамененете са леко приведени напред,вътрешна плахост и несигурност,която рефлектира при запознанство ,малко тромава походка.

По какво съдиш за леко приведени напред рамене?

.
По Сатурн близо до АСЦ. :blink:,но той дава и фотогеничност.

въобще не съм фотогенична, сигурно за 35 години имам 1-2 хубави снимки.