Здравей Гост

На някой случвало ли му се е подобно нещо?

• 7 Отговора
  • 5831 Прегледи
Здравейте! Искам да споделя мои случки от преди няколко месеца. Говорил съм с двама човека за това и не можем да си го обясним. Случвало ми се е да спя сам много пъти. Но на два пъти стана нещо странно. Както си спя усещам някаква тежест върху мен, сякаш има някого отгоре ми и ме притиска и не мога да мръдна. Чувствах се в полубудно състояние. Обземаше ме неверятен страх, усещах цялото си тяло като вкоченено. Усещането беше наистина гадно. Все едно съм във филм на ужасите. В последствие се с ъбуждах напълно и се опитвах да се успокоя и да се размърдам. Със сигурност нямаше никого в стаята, но немго да си обясня защо се случи.
Някой преживявал ли е нещо подобно?

*

iris_n

• *
  • 208
Re: На някой случвало ли му се е подобно нещо?
« Отговор #1 -: Август 31, 2011, 02:45:17 pm »
Аз имах подобно усещане преди време, макар че беше по-различно. Аз също спя сама. Усещах, че някой ме гали по главата - със сигурност не сънувах и се събуждах. Дори още докато заспивах, имах това усещане и бързо ставах и святках лампата. В началото си мислех, че сънувам или е било просто моментно усещане, но това започна да се случва много често. Споделих с майка си и тя ме посъветва да се помоля на мъртвите (имаме доста близки починали) да ме оставят, защото ме плашат и не мога повече да живея така. И всичко спря...При мен погалването по главата определено беше изпълнено с много любов и нежност и въпреки това умирах от страх, защото го усещах съвсем истинско. Имаш ли някой починал близък, който си наранил, обидил или нещо друго? Извини му се наглас или пък отиди до гроба му и поискай прошка. Колкото и налудничаво да звучи, пробвай!   

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2 -: Август 31, 2011, 04:48:58 pm »
Както си спя усещам някаква тежест върху мен, сякаш има някого отгоре ми и ме притиска и не мога да мръдна. Чувствах се в полубудно състояние. Обземаше ме неверятен страх, усещах цялото си тяло като вкоченено. Усещането беше наистина гадно. Все едно съм във филм на ужасите. В последствие се с ъбуждах напълно и се опитвах да се успокоя и да се размърдам. Със сигурност нямаше никого в стаята, но немго да си обясня защо се случи.
Някой преживявал ли е нещо подобно?
Да, на мен ми се е случвало същото и на други хора също :) . Има си обяснение. Това е сънна парализа и е нормално състояние по време насън. В организма се отделят  вещества, които блокират движението на част от мускулите. Това е за да не се нарани тялото от неволни движения докато спи. Със събуждането мозъкът „отблокирва“ въпросните мускули, но ако връщането в тялото е неочаквано, т.е. финото тяло е принудено от някаква причина да се завърне бързо, може да се получи  събуждане преди тялото да е готово за това...и  ако се смеси със съня може да се усети това чувство, че някой те притиска или души, защото все още не си напълно буден. Усещането за чуждо присъствие също  е нормалано. То е резултат на страха- плод на съзнанието е...защото с познатите неща се справяме по-лесно.
Ако се съпротивляваш,когато усетиш тежест и се опитваш с всички сили да помръднеш, усещането може да е по-гадно. Следващият път просто изчакай спокойни да отмине това състояние, а то минава от самосебе си.

Възможно е това състояние да е резултат от стрес или потискан гняв. В следствие на стреса се отделя много адреналин и свръхдозата му причинява тези усещания в тялото.
 Помисли си какво се е променило в живота ти преди да започне да се случва това, защото стрес се получава при всяка промяна в живота ни.

Старай се преди сън да си спокоен, да не мислиш за ежедневните проблеми и да заспиваш с положителни мисли.

Ако искаш пиши в гугъл "сънна парализа" или "синдромът на старата вещица" ще научиш повече неща  ;)
« Последна редакция: Август 31, 2011, 05:14:55 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3 -: Септември 27, 2011, 04:17:29 pm »
ей браво Венера... точно това е случаят ;)
Хей Петров, имам приятел който нарочно "влиза" в това състояние щото се кефи, има различни видения, явно му е интересно, така че не се притеснявай. Просто трябва да си наясно какво се случва с теб в този момент и да знаеш, че е просто физическо "неразположение" опитвай се бавно да раздвижваш крайниците и малко по малко ще излезеш от парализата. БТВ  от това състояние можеш да "влезеш" в осъзнат сън, ако се вълнуваш от такива неща..

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #4 -: Септември 28, 2011, 03:42:18 pm »
може да е психична атака ..

---

По-често срещано явление, обаче, е появата на характерни сънища, които се наблюдават при психична атака с достатъчна мощ. Те могат да включват усещане за тежест върху гърдите, като че ли някой е коленичил над спящия. Ако е налице усещането за тежест, със сигурност атаката се излъчва локално, понеже тежестта е резултат от концентрацията на етерна субстанция или ектоплазма и е достатъчно осезателна да наклони везните на кантар, ако е възможно да я уловим и измерим. Направени са многобройни изследвания с материализиращи медиуми върху природата на тази осезаема и фина субстанция.

Чувството за страх и потиснатост е много характерно за психичната атака и е един от най-силните симптоми, които я предхождат и придружават. Изключително рядкo атаката би могла да се появи "отникъде", като следствие от меланхолия. Тогава не сме в нашето обичайно състояние на ума и тялото, а обстоятелствата внезапно ни запращат в разгара на невидима битка...

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=9043.0
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5 -: Септември 28, 2011, 05:34:42 pm »
Психична атака, тъмни енергии, невидими същества, странни отпечатъци, стъпки...
ама ти сериозно ли вярваш на това?  ;)
Що за измишльотини...
За разлика от състоянието на "психична атака" за което за сефте чувам и да си призная звучи доста ненормално, сънната парализа е обоснована научно има изследвания, познавам хора на които се случва, гледала съм по Дискавъри за това и съм чела по темата. Има си съвсем логично обяснение, което не намесва горе изброените, причинени от магьосник ефекти, както е описано в линка който си дала  ;D  ;D  ;D
Не мога да разбера хората като вярват на такива неща. И защо да плашим Петров с глупости  ;D
 Аз пък ще дам ето този линк към Уикипедия, нека човека сам си реши на кое да вярва
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #6 -: Септември 28, 2011, 06:08:36 pm »

ама ти сериозно ли вярваш на това?  ;)

не, нямам си работа и си фантазирам ..   ;D
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

« Отговор #7 -: Декември 21, 2011, 01:45:51 am »
притеснявай. Просто трябва да си наясно какво се случва с теб в този момент и да знаеш, че е просто физическо "неразположение" опитвай се бавно да раздвижваш крайниците и малко по малко ще излезеш от парализата. БТВ  от това състояние можеш да "влезеш" в осъзнат сън, ако се вълнуваш от такива неща..