Както си спя усещам някаква тежест върху мен, сякаш има някого отгоре ми и ме притиска и не мога да мръдна. Чувствах се в полубудно състояние. Обземаше ме неверятен страх, усещах цялото си тяло като вкоченено. Усещането беше наистина гадно. Все едно съм във филм на ужасите. В последствие се с ъбуждах напълно и се опитвах да се успокоя и да се размърдам. Със сигурност нямаше никого в стаята, но немго да си обясня защо се случи.
Някой преживявал ли е нещо подобно?
Да, на мен ми се е случвало същото и на други хора също

. Има си обяснение. Това е сънна парализа и е нормално състояние по време насън. В организма се отделят вещества, които блокират движението на част от мускулите. Това е за да не се нарани тялото от неволни движения докато спи. Със събуждането мозъкът „отблокирва“ въпросните мускули, но ако връщането в тялото е неочаквано, т.е. финото тяло е принудено от някаква причина да се завърне бързо, може да се получи събуждане преди тялото да е готово за това...и ако се смеси със съня може да се усети това чувство, че някой те притиска или души, защото все още не си напълно буден. Усещането за чуждо присъствие също е нормалано. То е резултат на страха- плод на съзнанието е...защото с познатите неща се справяме по-лесно.
Ако се съпротивляваш,когато усетиш тежест и се опитваш с всички сили да помръднеш, усещането може да е по-гадно. Следващият път просто изчакай спокойни да отмине това състояние, а то минава от самосебе си.
Възможно е това състояние да е резултат от стрес или потискан гняв. В следствие на стреса се отделя много адреналин и свръхдозата му причинява тези усещания в тялото.
Помисли си какво се е променило в живота ти преди да започне да се случва това, защото стрес се получава при всяка промяна в живота ни.
Старай се преди сън да си спокоен, да не мислиш за ежедневните проблеми и да заспиваш с положителни мисли.
Ако искаш пиши в гугъл "сънна парализа" или "синдромът на старата вещица" ще научиш повече неща