Здравей Гост

за призванието

• 83 Отговора
  • 11093 Прегледи
*

AH

• 2201
за призванието
« -: Септември 02, 2011, 06:36:55 am »
Често използваме като синоними „призвание“, „талант“, „дарба“, „умение“ и др.

За целите на тоя разговор ще ги разграничим. Има, например, дефиниция за таланта- 99% труд и 1% дарба.

Според определението за призванието в уикиречника, това е умение, което си имаме, независимо, че не сме го усвоявали или развивали съзнателно. За това го свързваме с Луната и минали животи. Но ние сме се прераждали много пъти и е естествено да имаме много „стари“ умения. Но това, което е от  особена важност за тоя живот , е призванието и го свързваме и с асцендента – показваме го пред другите, видно е, чрез него общуваме със себе си и другите. Например, имаме дарбата да пеем – пеем и в мъка, и в радост. Някои астрологични теории твърдят, че в тоя живот, примерно, живеем с асценденти Овен, Телец, Близнаци/с прогресивните/, а в следващия живот ще се преродим със следващите асценденти- Близнаци, Рак, Лъв- и т.н.

А професионалната реализация, а  и работата- често са въпрос на конюнкура:) /както каза Уран/ – за тях съдим по други неща в хороскопа.

Защо откриваме призванието трудно – може би защото смятаме, че трябва да сме невероятен талант в някаква си област – а всъщност не е точно така – по-скоро важното е, че чрез призванието се изразяваме, че без него не можем, че го прилагаме в живота си направо по инстинкт, че то е „здравата почва“ под краката ни в тоя живот, че ни връща равновесието, когато нещо го наруши и т.н.  Например, имаме си дарба да общуваме с животните или растенията – когато сме сред тях се чувстваме добре, в „свои води“, но не е задължително да сме животновъди или растениевъди:) Или пък сме спортни натури, приятно ни е и даже ни е потребно  да тичаме всеки ден из парка, но може да не сме се захванали със спортна кариера.
А можем просто да обичаме и да умеем да подреждаме чекмеджета:)/сетих се за един филм, в който главната героиня заяваваше, че подрежда чекмеджета, когато иска да се съсредоточи, да вземе решение, или пък просто иска да си почине:)/

Всъщност, може и да не се препитаваме с призванието си, но живеем с него и то присъства непрекъснато в живота ни. 

А дали можем да печелим от него /трябва ни връзка с втори дом, с управителя му, или пък с кардиналните сигнификатори за пари/. Дали може да ни е професия и работа- там пък трябва да се връзва с 6-ти и 10-ти дом. И най-вече- свободният ни избор- той си казва думата във всичко.

Неудовлетворението и мизерията – ами те не е задължително да имат нещо общо с призванието – пример- поетеса/завършила е педагогика, не е работила като учител, работила е малко като журналист, печели някакви смешни суми като щатен секретар на половин работен ден като секретар на дружеството на писателите, живее си в мизерия, често е неудовлетворена от живота, даже и от стиховете си, но тя е ПОЕТ във всеки ден от живота си, каквото и да върши, както и да живее и т.н.

Човек не може да е нищо повече и нищо по-малко от това, което е – независимо какви титли има, какво работи, колко печели и т.н.

И стигаме до това, как откриваме  и „назоваваме“ призванието си – аз предложих метод на Hm, но нещата рядко стават с прозрение за 5минутен разговор- като много неща- търсим връзка със себе си и подсъзнанието дълго понякога. Дивна може да разкаже как и кога е разбрала, че призванието и е да е художник.

*

Hm

• **
  • 1397
Re: за призванието
« Отговор #1 -: Септември 02, 2011, 07:54:00 am »
АН, ти учила ли си нещо психологическо? И сяматш ли се за астролог, който се занимава с психологическа астрология?

Ако при теб дойде клиент, който знае какво е призванието му, но смята, че не би могъл да съчетае призвание с професия, но все пак би искал, ако не е ориентиран кариерно, само хороскопа ли използваш, за да го насочиш?

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Септември 02, 2011, 09:27:24 am »
Имам афинитет към точните науки, завършила съм МГ, а после- инженер.
И съм съгласна, че за успех в някаква област трябва 1% дарба и всичко останало-труд- за учене и практика.
Психологията – усещам и силно ми въздействат чуждите емоции – налага ми се да се дистанцирам и от собствените емоции и от чуждите, когато е необходимо. Целенасочено не проявявам интерес към теоретичните трудове на капацитети в тая област.
Съзнателно се въздържам от категорични съвети и прогнози в астрологичната си практика. Смятам, че задълбочената и трезва интерпретация на хороскопа, както и специален разговор в някаква насока следва да доведеат човека срещу мен до негови си решения и поемане на отговорност.
Категорична съм  в разбирането си, че човек трябва да ползва  призванието си, като при консултация подсказвам какви евентуално са проблемите или предизвикателствата, когато човек избере тоя път според хороскопа му, като никога не забравям конюнктурата:)
Пък и виж- според астрологията, ние имаме генерални кармични задачи за тоя живот/северен възел/ - Душата си е избрала в това прераждане да трупа опит точно там- независимо, какво му е призванието и опитностите от предишни животи, които го определят. Призванието може да се разминава с тия нови задачи /старите опитности са си стари, но се предполага, че трябва да учим и нови неща/. Човек следва да си навлезе в тия въпроси, да се самоопознава, да мисли, да избира, да решава – не е редно да остави астрологията да му взема решенията- тя само помага да се чувства по-добре и да вземе трезво неговите си решения.
Разбирам твоя проблем- не случайно те питах какво би избрала- и ти избра не спортната гимнастика, а художествената –и маратона- запаси се с търпение и се грижи за висок дух – имаш необходимите предпоставки да съчетаеш призвание с източник на доходи – виждаш вътрешно противоречие в себе си- идва ти от „вътре“ да си бавна/предпочиташ маратона/, а искаш като на спринт да стигнеш до нещо – единствено и вечно:) – трябва време за баланс:) Посвещаваш достатъчно енергия за призванието си- отпусни се- нещата следват естествения си ход и сами ще се подредят:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Септември 02, 2011, 09:48:52 am »
Ми аз не разбрах много смисъла на темата, ама чукча писатель и без това.  ;D

Моето призвание е духовното, иде ми отвътре, иде ми от пуберИтетски времена, от 11-12 годишна и до ден днешен.
А че няма как да ми е професия, вече установих.  :-X
Но още не съм се предала де, ще намеря начин и начинът даже ми се мержелее - ефектът на пеперудата или теорията на хаоса.
Ако пеперуда размаха крилца в Пекин, това може да предизвика торнадо в Ню Йорк.
Това ми е призванието - с повдигане на вежда да почвам революции и спирам войни.  :rolleyes:

*

kaily

• 5145
« Отговор #4 -: Септември 02, 2011, 11:02:57 am »
Много интересен текст топъл топъл от фейсбука

:blink:

„ЧОВЕКЪТ ЩЕ СТАНЕ БОГАТ”

Някои от вас могат да кажат:

„Еди-кой си гадател предсказа, че човекът ще стане богат."
...
Прав е, но при какви условия? На някой, който има двеста-триста декара земя, който я разработи и направи десет декара лозе от нивите, ще му предскажа, че след двадесет-тридесет години ще бъде богат. Но той може да каже:

„Ще дам тази нива на наемател на изполица."

Ако дадеш на изполица и наемателите обещават, а нищо не дават, тогава какво ви ползва това, което имате? Това е вярно и по отношение на Живота. Всеки един човек се самозаблуждава в нещо.

Някой се самозаблуждава, че като свърши училище, ще заеме висок пост и ще си нареди работата - някой път това става, а някой път не става.

Когато за първи път повикали човека на Земята, която тогава била като райска градина, той започнал да избира какъв занаят да хване.

Помислил за градинарство, но си казал, че тази работа не е за него, защото няма кой да гони мухите по листата. Стигнал до един човек, който предял и си казал:

„Този занаят е лесен."

Онзи човек обяснил:

- Изтеглям тънки нишки, за да връзвам мухите, които ядат дърветата.
-
Тогава се явил паякът и казал:

- Вземаш ли ме за ученик?

- Вземам те.

Паякът се учил при него, почнал да преде, станал по-майстор от учителя си и накрая казал:

- Няма да ги гоня по дърветата, но ще направя примка и като кацне някоя муха в нея, ще я питам защо ходи по дърветата да яде цветовете.
-
Вие се смеете на този паяк, че не могъл да си избере занаят - той се сърдел на мухите и на пеперудите, че ходят по дърветата.

Това се отнася до човека, който често се занимава с някой занаят, несъответстващ на неговия живот - това е губене на време.

Както ти чакаш от билета, така и този паяк понякога по десет дена чака да хване някоя муха и стои гладен, понеже няма друг занаят.

Отначало мухите не знаели и се хващали, но после се научили и паякът започнал да гладува.

Гладуването в света, това са непостигнати желания. На всеки, който като паяка чака да хване муха, но не хваща, желанията му са непостигнати.

Непостигнати желания са тези, които не вървят по онзи Божествен път.

УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ
12 май 1932 г., 16 ч., София, Изгрев

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Септември 02, 2011, 11:47:03 am »
Ми аз не разбрах много смисъла на темата, ама чукча писатель и без това.  ;D

Моето призвание е духовното, иде ми отвътре, иде ми от пуберИтетски времена, от 11-12 годишна и до ден днешен.
А че няма как да ми е професия, вече установих.  :-X
Но още не съм се предала де, ще намеря начин и начинът даже ми се мержелее - ефектът на пеперудата или теорията на хаоса.
Ако пеперуда размаха крилца в Пекин, това може да предизвика торнадо в Ню Йорк.
Това ми е призванието - с повдигане на вежда да почвам революции и спирам войни.  :rolleyes:

А, аз само отговорих на въпросите на Аброуд- но си е интересна тема за призванието. Спомням си преди години гледах едно момче на стадиона колко красиво бяга – като гледаш човек, който се е отдал напълно на заниманието си в даден момент и направо се извисяваш:)
А за Стивън Кинг по повод една негова книга съм си мислила, че милиардите хора се раждаме за да се изкомбинират гените ни по начин, по който после се раждат гениите:) –е, естествено и звездите ще включим:)

Добре- защо държиш призванието да ти е и професия? – та има доста интересни неща по белия свят, с които човек може да се занимава и да отговарят на призванието му- защо да е само едно и само него да работи и от него да печели? После, нали се променяме с времето – нормално е и интересите ни да се променят- за това преди няколко дни казах, че е важно да сме свободни- в изборите си, в заниманията си, във всичко:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Септември 02, 2011, 12:48:12 pm »
Цитат
Добре- защо държиш призванието да ти е и професия?

Много просто, щото предпочитам да си работя хобито и да ми е интересна професията.  ;D
А който е пил веднъж от живата светлина, много трудно ще яде мърша, само за да е живо физическото му тяло.  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Септември 02, 2011, 12:57:34 pm »
Не всеки обаче има призвание....Като изключим травиалните човек, майка, баща....

Цитат

Много просто, щото предпочитам да си работя хобито и да ми е интересна професията.  ;D
А който е пил веднъж от живата светлина, много трудно ще яде мърша, само за да е живо физическото му тяло. :P

Страхотно....Много ми хареса концентрацията на тезата в две думи.... :blink:

На мен много ми хареса дефиницията на думата "призвание" от латински "vocatio"-"влечение" или "призив",от глагола "vocare"-"призовавам".Т.е. призванието като "призовка " идваща някъде вътре от нас,повик да изразим себе си ,посредством някаква служба или работа,усещане за способност или божествен призив към кариера или занаят.За това би трябвало всеки от нас да се опита да открие своя собствен модел,онова нещо в нас,с което можем да си сътрудничим по предназначение и да го реализираме.Или човек е "помолен" да направи от себе си онова,което се предполага да бъде.За това според мен ключа към призванието се крие в целия хороскоп и за да открием точното си призвание ,трябва да открием към кои "богове" ;)(планети) отговаряме,кои са най-съществени за нас,на кои симпатизираме . :blink:

Реализацията на призванието се крие в целия хороскоп...,но призванието онова което сме придобили в предишни инкарнации.../а напоследък си мисля , че живеем в няколко инкарнации едновременно/...се йкрие във втори дом и луната.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Септември 02, 2011, 01:17:50 pm »
Не в няколко инкарнации едновременно а всичко живее в нас, според моя втори дом и луната аз какво призвание имам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Септември 02, 2011, 01:43:02 pm »
Не в няколко инкарнации едновременно а всичко живее в нас, според моя втори дом и луната аз какво призвание имам?

Видно от картата ти , втори дом е супер акцентиран...тук е слънце , меркурии/стрелец/ , тук е юпитер и сатурн.../не е пред мен картата , говоря по спомени/...Луната мисля , че беше водна и попада в Риби.../може и да греша/- поправи ме , ако бъркам...
Призванието ти е да материализираш всичко от енергия до финансии...Имаш спомени за това как да го направиш...Умееш да влезеш в дълбокото...макар понякога да изпитваш страх/асц.Скорпион/...страх от това до къде можеш да стигнеш....Призванието ти е да реализираш таланта си - по пътя на нодалната ос...СЛВ в 10-ти...съвпад с Плутон....Политика , психология....работа в банка или финансова институция...,работа с хора.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #10 -: Септември 02, 2011, 01:47:28 pm »
ама вижте сега ;D
ако навържа Луната, АС, СЛВ, за капак и втори дом ще трябва да съм една талантливааа, а пък не съм
а най-малко ще трябва да мога да печеля от призванието си, а аз дори не съм го открила :lol:
аз ли неправилно ги тълкувам или нездравословно съм се фиксирала върху грешната точка?

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Септември 02, 2011, 01:50:33 pm »
ама вижте сега ;D
ако навържа Луната, АС, СЛВ, за капак и втори дом ще трябва да съм една талантливааа, а пък не съм
а най-малко ще трябва да мога да печеля от призванието си, а аз дори не съм го открила :lol:
аз ли неправилно ги тълкувам или нездравословно съм се фиксирала върху грешната точка?

И все пак по-добре късно отколкото никога..... ;) ;D

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #12 -: Септември 02, 2011, 01:57:11 pm »

Видно от картата ти , втори дом е супер акцентиран...тук е слънце , меркурии/стрелец/ , тук е юпитер и сатурн.../не е пред мен картата , говоря по спомени/...Луната мисля , че беше водна и попада в Риби.../може и да греша/- поправи ме , ако бъркам...
Призванието ти е да материализираш всичко от енергия до финансии...Имаш спомени за това как да го направиш...Умееш да влезеш в дълбокото...макар понякога да изпитваш страх/асц.Скорпион/...страх от това до къде можеш да стигнеш....Призванието ти е да реализираш таланта си - по пътя на нодалната ос...СЛВ в 10-ти...съвпад с Плутон....Политика , психология....работа в банка или финансова институция...,работа с хора.... :-\

хъммм това е много точно написано, но как се работи с такова призвание?

с риск да съм повлияна от някои транзити също съм склонна, че има хора, които нямат призвание или трябва дълго да го търсят след серия неуспехи (метода на изключване)

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Септември 02, 2011, 02:03:21 pm »
Цитат
Призванието ти е да материализираш всичко

Ъхъ де, ще материализирам светове  :93:

Призванието ми е да служа като връзка, мост между отвъдното и това. Това ми е истинското призвание. Оня, който измъква от безформеното, от тънките светове, и сваля на земно ниво.
Ето това ми е придванието.  :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Септември 02, 2011, 02:10:01 pm »

хъммм това е много точно написано, но как се работи с такова призвание?

с риск да съм повлияна от някои транзити също съм склонна, че има хора, които нямат призвание или трябва дълго да го търсят след серия неуспехи (метода на изключване)

Не случайно хората се раждат или идват на този свят с различни задачи....
При Кайли е задължително да се търси материализация , защото втори дом изисква това....Ако не съумеем да материализираме енергия , знания , опит , възможности ...то значи , че не сме в правилната посока..,а каква е тя ни показва Нодалната ос....
Куспидата на 5-ти дом и знака на куспидата могат да помогнат в реализацията на вродения талант във втори дом....Ако в 5-ти има планета/и/...те ще ни покажат чрез какво и как бихме могли....Призванието свързвам с талант...,човек е призван да прави онова , което му идва отръки...и , ако не разбере какво е то...неминуемо ще следват много и различни сътресения по пътя му...
Кайли би могла чудесно да се справя с финансиите на другите , да достига до чуждата енергетика..с минимални усилия...Нещо повече в картата и има голям воден тригон...и знам , че и тя като мен има Нептун в 12-ти дом...,а той е на трон по дом.... ;)...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #15 -: Септември 02, 2011, 02:10:26 pm »
Призванието ми е да служа като връзка, мост между отвъдното и това. Това ми е истинското призвание. Оня, който измъква от безформеното, от тънките светове, и сваля на земно ниво.
Ето това ми е придванието.
Кайли, месото и алкохола пречат за връзката с финия свят, да знаеш.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Септември 02, 2011, 02:13:02 pm »
Цитат
Призванието ти е да материализираш всичко

Ъхъ де, ще материализирам светове  :93:

Ето това ми е придванието.  :72:

Да...,така е ..не случайно Нептун е в 12-ти...и водния тригон си казва думата.... ;) А за да има мост...трябва да има стабилна основа/вяра, познание/...,без мост няма как да стигнеш до финото на другите светове.,да го усетиш , сдъфкаш и предадеш в достъпна форма на околните.... ;)

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #17 -: Септември 02, 2011, 03:13:17 pm »
не е ли също и СЛВ? и МС? те не са ли ориентир? на къде трябва да вървим

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Септември 02, 2011, 03:15:08 pm »
Не всеки обаче има призвание....Като изключим травиалните човек, майка, баща....

Цитат

А който е пил веднъж от живата светлина, много трудно ще яде мърша, само за да е живо физическото му тяло. :P

Страхотно....Много ми хареса концентрацията на тезата в две думи.... :blink:

На мен много ми хареса дефиницията на думата "призвание" от латински "vocatio"-"влечение" или "призив",от глагола "vocare"-"призовавам".Т.е. призванието като "призовка " идваща някъде вътре от нас,повик да изразим себе си ,посредством някаква служба или работа,усещане за способност или божествен призив към кариера или занаят.За това би трябвало всеки от нас да се опита да открие своя собствен модел,онова нещо в нас,с което можем да си сътрудничим по предназначение и да го реализираме.Или човек е "помолен" да направи от себе си онова,което се предполага да бъде.За това според мен ключа към призванието се крие в целия хороскоп и за да открием точното си призвание ,трябва да открием към кои "богове" ;)(планети) отговаряме,кои са най-съществени за нас,на кои симпатизираме . :blink:

Реализацията на призванието се крие в целия хороскоп...,но призванието онова което сме придобили в предишни инкарнации.../а напоследък си мисля , че живеем в няколко инкарнации едновременно/...се йкрие във втори дом и луната.... :blink:

Не се ли получава противоречие в това ,"че не всеки има призвание...като изключим тривиалните...",а Луната е основния сигнификатор за нашето призвание,нали всички имаме Луна ?!? ;)Да ,Луната носи информация от миналото ,която се проявява автоматично като начин на усещане и съществуване,която човек трябва да осъзнае,за да се чувства вътрешно сигурен,да се усеща като самия себе си и да задоволява своите вътрешни потребности....но според мен тя по-скоро реагира и показва,с коя енергия спонтанно се настройваме към индивидуалните ни начини на себеизразяване.За това мисля,че само по Луната не можем да съдим по призванието на човека ,съдя по себе си най-вече.Моята Луна е в Овен съвпад със Сатурн и Венера в 5 дом...като Сатурн е упр.на 2 дом ,Венера на 6 ,а Луна на 8 дом...какво е моето призвание според вас?... :blink:

Ми...при теб е толкова красноречиво...,че думите са излишни..... ;D 6-ти здраве , 8-ми психика...,5-ти деца, творчество, позитивизъм, любов , група/5-11-ти/...и от това изкарваш пари- 2-ри.... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Септември 02, 2011, 03:21:35 pm »
в 6-ти са и занаятите...да допълня... ;D...А 2-ри дом е в козирог...Не бива да го забравяме.....Упр. на 2-ри в 5-ти.../свободна професия/... ;)