Здравей Гост

за призванието

• 83 Отговора
  • 11163 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: за призванието
« Отговор #20 -: Септември 02, 2011, 03:36:22 pm »
Малко допълнителни щрихи по темата: А призванието само едно ли е или може и да са две, примерно? :)

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #21 -: Септември 02, 2011, 03:37:40 pm »
Кайли, дали ще можеш да постнеш картата (или да дадеш линк къде я има)

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Септември 02, 2011, 03:38:13 pm »
Малко допълнителни щрихи по темата: А призванието само едно ли е или може и да са две, примерно? :)

ставаш нахален ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #23 -: Септември 02, 2011, 04:38:08 pm »
Ако става въпрос за мойта карта, ето я, упражнявайте се на воля.  :29:

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Септември 02, 2011, 04:48:58 pm »
Наслушала съм се на случки с други хора, при които ей така по стечение на обстоятелствата и среща с някакви хора без да се напрягат даже или пък като резултат от градация на нещата, професионалната им реализация тръгва по някакъв път, който пък вследствие се оказва тяхното призвание.
 Eй тази магия искам да разбера на какво се дължи? Да ти се случват нещата, а не да ръчкаш като изоглавен и да се чудиш защо аджеба не ти се получава.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #25 -: Септември 02, 2011, 04:51:00 pm »
Ако става въпрос за мойта карта, ето я, упражнявайте се на воля. 
Според мен ставаш за счетоводителка  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Септември 02, 2011, 04:51:28 pm »
Много просто - на оставянето на потока да те носи. Само че се учи много дълго време.
Аз лично точно с това се занимавам от има няма 20-ина години. И имам известни успехи.  :rolleyes:
Но има родени научени...всъщност всеки се отпуска в едни области и не се в други, номерът е да успееш да се отпуснеш във всички.
Хората му викат късмет, хуанистите викат, че късметът е въпрос на лична сила.

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Септември 02, 2011, 04:51:56 pm »
Ако става въпрос за мойта карта, ето я, упражнявайте се на воля. 
Според мен ставаш за счетоводителка  ;)

Само?  :-\ :-X

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #28 -: Септември 02, 2011, 04:52:56 pm »
не, нее..просто това е първото, което ми мина през ума. ще си помисля и за друго. после нали ще кажеш какво работиш  :blink:

с упр. на асц в 10ти и упр. на мц в стрелец, както и част от 1ви в стрелец - май ставаш и за духовен водач
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Divna

• 2478
« Отговор #29 -: Септември 02, 2011, 04:57:27 pm »
Дивна може да разкаже как и кога е разбрала, че призванието и е да е художник.

О, Ан, далеч съм от идеята, че това ми е призвание.

Като всяко малко дете и аз имах голямо въображение. Какво ли не съм опитвала. Да пея, да рецитиран, да танцувам и най-вече да рисувам. Гледах цветята, дърветата, хората, илюстрациите в книжките ... и се опитвах да си правя моите си истории.  :blink: Пишех си моите си романи и към тях включвах моите си рисунки. Така прекарвах с часове и се чувствах много щастлива. В главата ми винаги са съществували много идеи - слушам музиката и думите на някоя песен например, и ако с нещо песента или музиката са ме грабнали ги трансформирам в изображение. Или пък пътувам в метрото и някакъв страничен разговор ме провокира към изразяване на моето отношение към темата, която хората са коментирали. И понеже се изразявам най-добре чрез рисуването (може и да си въобразявам, но така го чувствам), сядам и рисувам. Емоционална съм (наранена Луна, в първи дом, която изисква действие). Явно съм открила, че чрез игрите (К5 Риби), мога най-добре да се изразявам (Луна в съвпад с АЦ), и че щастието ми е в това, което ми харесва да правя играейки (Юпитер в съвпад с Нептун). И понеже този съвпад прави секстил със съвпада ми Слънце/Плутон, където Слънце е У10, а Плутон е У1 се надявах, че това е призванието ми. Но далеч съм от мисълта, че мога да работя някога истински това, което обичам да правя, тъй като Марс (У6) е в точен съвпад с нодалната ос, които се намират на ИЦ квадратирайки Луната и опозирайки МЦ.  :-[

ПП: Да допълня, че У9 е Рак, Луна в съвпад с АЦ. И въпреки, че Луна ми е много наранена имах изключителни постижения през студенските си години. Завърших с отличие, представях на конференции катедрата, подготвях се за докторат ... Днес, гледайки си радикса се чудя от къде идва всичко това, при положение, че Луна е толкова наранена в радикса, а и нямам никаква планета в 9 дом.  :-\
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 05:24:23 pm от Divna »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #30 -: Септември 02, 2011, 05:01:22 pm »
твоята я :))))
с тази вода... много психология и емпатия, интуция бол, мисля, че и където се иска грижа към другите не е зле, но тук говорим за призвание де, а не за работа и кариера - тези неща рядко са едно и също :),

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Септември 02, 2011, 05:47:21 pm »
Дивна може да разкаже как и кога е разбрала, че призванието и е да е художник.

О, Ан, далеч съм от идеята, че това ми е призвание.

Като всяко малко дете и аз имах голямо въображение. Какво ли не съм опитвала. Да пея, да рецитиран, да танцувам и най-вече да рисувам. Гледах цветята, дърветата, хората, илюстрациите в книжките ... и се опитвах да си правя моите си истории.  :blink: Пишех си моите си романи и към тях включвах моите си рисунки. Така прекарвах с часове и се чувствах много щастлива. В главата ми винаги са съществували много идеи - слушам музиката и думите на някоя песен например, и ако с нещо песента или музиката са ме грабнали ги трансформирам в изображение. Или пък пътувам в метрото и някакъв страничен разговор ме провокира към изразяване на моето отношение към темата, която хората са коментирали. И понеже се изразявам най-добре чрез рисуването (може и да си въобразявам, но така го чувствам), сядам и рисувам. Емоционална съм (наранена Луна, в първи дом, която изисква действие). Явно съм открила, че чрез игрите (К5 Риби), мога най-добре да се изразявам (Луна в съвпад с АЦ), и че щастието ми е в това, което ми харесва да правя играейки (Юпитер в съвпад с Нептун). И понеже този съвпад прави секстил със съвпада ми Слънце/Плутон, където Слънце е У10, а Плутон е У1 се надявах, че това е призванието ми. Но далеч съм от мисълта, че мога да работя някога истински това, което обичам да правя, тъй като Марс (У6) е в точен съвпад с нодалната ос, които се намират на ИЦ квадратирайки Луната и опозирайки МЦ.  :-[

ПП: Да допълня, че У9 е Рак, Луна в съвпад с АЦ. И въпреки, че Луна ми е много наранена имах изключителни постижения през студенските си години. Завърших с отличие, представях на конференции катедрата, подготвях се за докторат ... Днес, гледайки си радикса се чудя от къде идва всичко това, при положение, че Луна е толкова наранена в радикса, а и нямам никаква планета в 9 дом.  :-\

Е, ти сега скромничиш:)
Но можеш да кажеш на Кайли как стои въпроса с призванието и паричките, че тя е тръгнала с голямата кошница:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Септември 02, 2011, 05:47:38 pm »
Е, духовен водач по ми харесва от счетоводител, така че си заплювам длъжността духовен водач.
Вие се оправяйте нататък.  :P

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Септември 02, 2011, 05:48:04 pm »
Всякак може да усещаш няколко неща като призвание:) – нали говорим за опитности от минали животи:) – но можеш да кажеш на дамите как си ги открил и разпознал, защото понякога това май се явява проблем:)

*

Divna

• 2478
« Отговор #34 -: Септември 02, 2011, 06:53:20 pm »
Е, ти сега скромничиш:)
Но можеш да кажеш на Кайли как стои въпроса с призванието и паричките, че тя е тръгнала с голямата кошница:)

Явно трябва да внимавам какво пиша, че май изглеждам на някоя дето живее на стари лаври.  :blink:

На Кайли относно парите, вече и писах. Аз до сега не съм срещала някой с К2 в Стрелец и Юпитер във втори дом да стои съвсем без средства. Все се намира нещо, което да спаси положението, колкото и безнадеждно да е.  :blink:
Кайли, не знам какво работиш. От картата ти се вижда, че е нещо най-вероятно свързано с изкуство. Луната ти е изключително добре поставена и аспектирана (не приемам квадратурата й с Меркурий, тъй като според мен, орбиса е голям). Луната, в Нептун е в тригон с АЦ (Скорпион, също воден знак), а У1 дом (Плутон е в съвпад с МЦ). Ами до тук какво? Освен, че знаеш как да омайваш публиката, имаш вроден талант, който ти дава възможността да не бъдеш лесно забравяна и думите ти да са чути, а делата ти видяни.
Марс (У5) е в 8ми дом, в тригон с Луна, АЦ, Нептун е в секстил с У1 и СЛВ. Хобито е свързано с духовното и от теб зависи дали ще го превърнеш в призвание. Марс в Рак е малко тромав на действия, особено през младежките години поради ретроградието. Марс е в опозиция на Юпитер (У2) - трудно можеш от хобито си да направиш пари.  :-[ То ти е свързано с духовната сфера (мисля, че езотеризма е твоята слабост) а там място на материята (парите) няма. С тоя СЛВ и Плутон на МЦ би могла да направиш голяма кариера и да искарваш добри пари. Ерудирана си и имаш големи познания в много области на живота, влагала си доста средства в набавянето на тези знания, а и ПФ и тя е на МЦ.  :blink:

Всъщност, какво работиш и с какво си се занимавала?

И да обобщя: Кайли, според мен (което не значи, че съм права) пари можеш да направиш посредством кариерата си, призванието ти обаче ще ти донесло само духовни блага и популярност сред определен кръг хора.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Септември 02, 2011, 07:25:45 pm »
Не всеки обаче има призвание....Като изключим травиалните човек, майка, баща....

Цитат
Добре- защо държиш призванието да ти е и професия?

Много просто, щото предпочитам да си работя хобито и да ми е интересна професията.  ;D
А който е пил веднъж от живата светлина, много трудно ще яде мърша, само за да е живо физическото му тяло. :P

Страхотно....Много ми хареса концентрацията на тезата в две думи.... :blink:

На мен много ми хареса дефиницията на думата "призвание" от латински "vocatio"-"влечение" или "призив",от глагола "vocare"-"призовавам".Т.е. призванието като "призовка " идваща някъде вътре от нас,повик да изразим себе си ,посредством някаква служба или работа,усещане за способност или божествен призив към кариера или занаят.За това би трябвало всеки от нас да се опита да открие своя собствен модел,онова нещо в нас,с което можем да си сътрудничим по предназначение и да го реализираме.Или човек е "помолен" да направи от себе си онова,което се предполага да бъде.За това според мен ключа към призванието се крие в целия хороскоп и за да открием точното си призвание ,трябва да открием към кои "богове" ;)(планети) отговаряме,кои са най-съществени за нас,на кои симпатизираме . :blink:

Реализацията на призванието се крие в целия хороскоп...,но призванието онова което сме придобили в предишни инкарнации.../а напоследък си мисля , че живеем в няколко инкарнации едновременно/...се йкрие във втори дом и луната.... :blink:

Не се ли получава противоречие в това ,"че не всеки има призвание...като изключим тривиалните...",а Луната е основния сигнификатор за нашето призвание,нали всички имаме Луна ?!? ;)Да ,Луната носи информация от миналото ,която се проявява автоматично като начин на усещане и съществуване,която човек трябва да осъзнае,за да се чувства вътрешно сигурен,да се усеща като самия себе си и да задоволява своите вътрешни потребности....но според мен тя по-скоро реагира и показва,с коя енергия спонтанно се настройваме към индивидуалните ни начини на себеизразяване.За това мисля,че само по Луната не можем да съдим по призванието на човека ,съдя по себе си най-вече.Моята Луна е в Овен съвпад със Сатурн и Венера в 5 дом...като Сатурн е упр.на 2 дом ,Венера на 6 ,а Луна на 8 дом...какво е моето призвание според вас?... :blink:

Ми...при теб е толкова красноречиво...,че думите са излишни..... ;D 6-ти здраве , 8-ми психика...,5-ти деца, творчество, позитивизъм, любов , група/5-11-ти/...и от това изкарваш пари- 2-ри.... ;D

Аз попитах ,какво е моето призвание ,а не с каква професия изкарвам пари. :blink:Нали в момента не търсим каква професия ще упражняваме,а за какво се чувстваме "призовани" в този живот и дали това наше призвание можем да го изразим вече като такава.Аз винаги съм усещала и знам ,че съм призвана да провокирам,да разчупвам статуквото и да зареждам хората с настроение , оптимизъм и вяра. :blink:Моята Луна в Овен съвпад със Сатурн едва ли отразява всичко това :blink:,но виж АСЦ ми Стрелец и Слънце в Риби опозиция Уран и не само това в натала ми са по-красноричиви.Но основната ми професия от която изкарвам пари не е свързана със здраве,психика,деца,групи.... :blink:(поне за сега ;))...а е свързана точно с упр .на МЦ Меркурий и планетите в 10 дом  . :blink:

Според мен работата ти е свързана с призванието ти....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Септември 02, 2011, 08:03:48 pm »
Марая, ако наистина си добър астролог, както твърдиш, съм готова да се регистрирам във форума ти, ако мислиш, че можеш да ми помогнеш да открия как да съчетая професия с призвание или поне да открия подходящата за мен професия.

Но, ако се регистрирам, не гарантирам, че ще пиша дълго.  ;D

Аз не твърдя нищо... ;D Тук има много хора , които могат да ти кажат какъв астролог съм....Избора е твой...,форума е на Глобалната мрежа....
ще опитам...,знам ли...може да успея... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 02, 2011, 08:24:16 pm »
Сега се сетих, че ти може да ми видиш Ай Пи-то, така че няма да се регистрирам в твоя форум.

И какво те притеснява?
И на мен някои хора са ми виждали айпито, ала това прави ли ги с нещо по-специални?
Споко, никой няма да пусне хрътки по следите ти. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 02, 2011, 08:36:25 pm »
Марая, ако наистина си добър астролог, както твърдиш, съм готова да се регистрирам във форума ти, ако мислиш, че можеш да ми помогнеш да открия как да съчетая професия с призвание или поне да открия подходящата за мен професия.

Но, ако се регистрирам, не гарантирам, че ще пиша дълго.  ;D

Аз не твърдя нищо... ;D Тук има много хора , които могат да ти кажат какъв астролог съм....Избора е твой...,форума е на Глобалната мрежа....
ще опитам...,знам ли...може да успея... :P

Сега се сетих, че ти може да ми видиш Ай Пи-то, така че няма да се регистрирам в твоя форум.

Това е най-малкото нещо което ме интересува.... ;D...Избора е твой... :P

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #39 -: Септември 02, 2011, 10:34:40 pm »
Всякак може да усещаш няколко неща като призвание:) – нали говорим за опитности от минали животи:) – но можеш да кажеш на дамите как си ги открил и разпознал, защото понякога това май се явява проблем:)

Резонанс с нещото, който изпълва иначе онова, което без него би било просто по-куклено.