Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29087 Прегледи
*

AH

• 2201
За звездните схеми
« -: Септември 03, 2011, 07:29:19 am »
Професията и работата са в голяма степен  въпрос на конюнктура.

Интересите, хобито, призванието са вътрешна потребност.

Доколко ще имаме стремеж и  възможност  да съчетаваме желанията за професия и работа/Слънцето/ и вътрешните потребности /интереси, призвание – Луната/ е заложено в радикса и е отразено в рождената звездна схема.

Личности, със схеми „локомотив“ и „ведро“ обикновено са усърдни и устремени към постигането на дадена цел, понякога до заличаване на инстинкта за самосъхранение.

Личности с „разпръснати“ схеми или „люлка“ имат широка гама от интереси, припознават различни дейности като призвания, не изпускат от поглед и „двете страни на монетата“.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За звездните схеми
« Отговор #1 -: Септември 03, 2011, 02:10:47 pm »
Личности, със схеми „локомотив“ и „ведро“ обикновено са усърдни и устремени към постигането на дадена цел, понякога до заличаване на инстинкта за самосъхранение.
Втази звездна схема *локомотив*проявата на тригона като енергия се преекспонира...според мен...Понякога ми се струва като ракурс...Все пак тук има едно силно и голямо вакумно пространство , което създава чувство за неудовлетвореност и непълноценност ...Какви са резултатите на тази звездна схема зависи от планетата на в-ха....дали е достатъчно силна за да изтегли товара....или тук е важно какъв е неиния статус ....Не отричам практичността и прагматизма на конфигурацията...но тук най-точно пасва израза:*Или си пътя или си валяка* и тъй като говорим за локомотив - често става дума за валяк....
Личности с „разпръснати“ схеми или „люлка“ имат широка гама от интереси, припознават различни дейности като призвания, не изпускат от поглед и „двете страни на монетата“.

Факт , че тук са налице крайностите....Но един решителен натив и темперамент би могъл да реализира много....

И продължавам да твърдя , че зависи от статуса на планетата/те/които участват в тези схеми....

По различен начин ще изглеждат схемите когато говорим за топло + сухо или сухо + хладно....Това просто като пример...,разбира се , че можем да съчетаем и топло +влажно и влажно+хладно....

Възможности много...Прочит различен...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Септември 03, 2011, 08:10:57 pm »
Аз пък смятам, че незаетите сегменти от хороскопа се ползват като "отдушник". Обикновено те се запълват от партньорски планети в синастрията и така други хора ви "допълват", така че няма нужда да се напрагяте много-много там.  При такива хора обаче, енергиите са концентрирани в едни области за сметка на други, но пък това им дава възможност да бележат успех именно благодарение на тази целенасоченост.

При пръснатите схеми има разпилавяне на енергия в различни области. Освен ако няма тао-квадрати или големи кръстове. Щото при тях енергията събаря стени.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Септември 03, 2011, 08:35:23 pm »
Наивно е да разчитаме на синастрията , за да запушим празните дупки...В тази връзка астрологията ни е дала възможността да потърсим къде са управителите , в коя декада са куспидите , къде са субдиспозиторите...,какви аспекти правят с кого...,къде е концентрирана енергия на даден дом и знак....Понякога най-невидимите неща се оказват най-важни...Или в празните домове има не по-малко възможности за реализация на енергията....
В моята карта например има празен 8-ми , 9-ти и 11-ти домове...Никога не съм имала партньори , които да компенсират липсата на планети там...,но това не значи , че онова , което показват и символизират домовете ми липсва....
8-ми рак- Луна....в 6-ти в аспекти с цялата карта/знаеш ми хороскопа/....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Септември 03, 2011, 11:04:44 pm »
Всеки има "празни дупки". Никой не е застрахован. Но те хората инстинктивно се надушват, именно на принципа на ключа и ключалката.

И аз се чудя как така  някои търпят да ги унижават публично неверни съпрузи, и на какво основание крепят отдавна изхабени бракове, заради бизнес интереси или фалшив обществен морал, но никой не е съвършен. Дали е наивност или нещо друго - не знам, но е масово.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Септември 03, 2011, 11:09:59 pm »
Всеки има "празни дупки". Никой не е застрахован. Но те хората инстинктивно се надушват, именно на принципа на ключа и ключалката.

И аз се чудя как така  някои търпят да ги унижават публично неверни съпрузи, и на какво основание крепят отдавна изхабени бракове, заради бизнес интереси или фалшив обществен морал, но никой не е съвършен.

Ако ми кажеш какво е общото с темата ще бъда благодарна....Щото нещо не го разбрах...
Да празните домове са дупки..., като онези при които гравитацията е много силна...Но не е нужно да има синастрична зависимост...,за да има компенсация...Човек се ражда сам и с една натална карта...ключа е в картата , а не в друг....
Просто празните места в хороскопа са специални места със скрити послания...И се иска повече от копи-пейст за да разберем какво, къде, защо?

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Септември 03, 2011, 11:16:14 pm »
за копи-пейст не ми говори, щото не съм длъжна да мисля като тебе,... а аз мисля, макар и различно.

Не казвам, че е правилно да привличаш някой за да си решаваш кармичните проблеми, но проблемът е в това, че точно така става, независимо дали го искаме или не.

Една квадратура става още по-силна, когато се превърне в тао-квадрат от партньорска или транзитна планета. Но това ти си го знаеш най-добре, защото си разглеждала стотици карти и не се чувствам удобно в ролята да ти го обяснявам, затова само пояснявам какво съм искала да кажа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Септември 03, 2011, 11:26:39 pm »
за копи-пейст не ми говори, щото не съм длъжна да мисля като тебе,... а аз мисля, макар и различно.

Не казвам, че е правилно да привличаш някой за да си решаваш кармичните проблеми, но проблемът е в това, че точно така става, независимо дали го искаме или не.

Една квадратура става още по-силна, когато се превърне в тао-квадрат от партньорска или транзитна планета. Но това ти си го знаеш най-добре, защото си разглеждала стотици карти и не се чувствам удобно в ролята да ти го обяснявам, затова само пояснявам какво съм искала да кажа.

За хора , които имат тао-квадратура в наталната карта....не е нужно да има още някой , който да подсили аспекта...Аспектите се активират при транзити...Синастрията работи на всички нива...,човек в живота си има доста партньори/бизнес, интимни, приятели/...Това , че съществува енергийна верига е факт....
Човек се ражда с една карта , която прогресира , директира ....и като такава се развива сама...,а онези с които се срещаме по пътя на развитието са само обмен на енергия...Всеки има път и този път следва да бъде извървян....За това и не случайно 1* в астрологията е от значение....И всеки човек е различен...дори и близнаците/ ;D не зодията/....

« Отговор #8 -: Септември 03, 2011, 11:50:11 pm »
Да ,всеки човек е различен.Имам 2 съпрузи водолеи с авсц водолей :blink:-сякаш съм ги избирала.Всеки от тях ми е активирал дадени качества.Чудя,се защо все водолеи?-ами имам Уран на К5.,както  и сев.възел във водолей
Значи първиячи,си имам звездна програма :blink:Всеки от тях ми запълва различни домове-с първия бях активна,а с втория съм пасивна/той има стелиум,който ми запълва целия 10 дом/

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Септември 04, 2011, 12:05:06 am »
Да ,всеки човек е различен.Имам 2 съпрузи водолеи с авсц водолей :blink:-сякаш съм ги избирала.Всеки от тях ми е активирал дадени качества.Чудя,се защо все водолеи?-ами имам Уран на К5.,както  и сев.възел във водолей
Значи първиячи,си имам звездна програма :blink:Всеки от тях ми запълва различни домове-с първия бях активна,а с втория съм пасивна/той има стелиум,който ми запълва целия 10 дом/

Какво значи активна с първия и пасивна с втория? :-\ :rolleyes: Има ли нещо с което е допринесъл за активността по 10-ти дом? И ако ДА...какво? :blink:

« Отговор #10 -: Септември 04, 2011, 12:18:44 am »

Какво значи активна с първия и пасивна с втория? :-\ :rolleyes: Има ли нещо с което е допринесъл за активността по 10-ти дом? И ако ДА...какво? :blink:
При първия аз бачках като луда и печелих пари - освен това поддържах емоцинално връзката,при втория - има марс,юпитер и нептун,които влизат в моя 10 дом - той печели парите и поддържа емоционално връзката.Явно това със запълването на домовете ина значение в синастрията
Извинявам се ,ако съм излязла извън темата

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Септември 04, 2011, 12:31:11 am »

При първия аз бачках като луда и печелих пари - освен това поддържах емоцинално връзката,при втория - има марс,юпитер и нептун,които влизат в моя 10 дом - той печели парите и поддържа емоционално връзката.Явно това със запълването на домовете ина значение в синастрията

Влияние в/у соц.статус ДА...Ама парите не ми се връзват по 10-ти дом...,ама хич...Би следвало да е активирал твоето соц.положение , да е спомогнал за кариерата ти , за публичността ти....
Ако гледам производен дом...това е негов 4-ти....пак пари не виждам....Поддържа емоционално връзка следва да търсим други домове и други планети.... :-\ :rolleyes:

« Отговор #12 -: Септември 04, 2011, 12:39:14 am »

ървия и пасивна с втория? :-\ :rolleyes: Има ли нещо с което е допринесъл за активността по 10-ти дом? И ако ДА...какво? :blink:

Влияние в/у соц.статус ДА...Ама парите не ми се връзват по 10-ти дом...,ама хич...Би следвало да е активирал твоето соц.положение , да е спомогнал за кариерата ти , за публичността ти....
Ако гледам производен дом...това е негов 4-ти....пак пари не виждам....Поддържа емоционално връзка следва да търсим други домове и други планети.... :-\ :rolleyes:
в МОМЕНТА изцяло разчитам на на неговите финанси - какво друго да кажа -негова луна в мой 2 дом.незнам от къде идва-откакто сме заедно,на него му потръгна в работата

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Септември 04, 2011, 12:46:29 am »
Значи ти му активираш нещо.... ;D , щом му е потръгнало в работата...2-6-10- ти...Това е верижката....А не той на теб!

« Отговор #14 -: Септември 04, 2011, 01:19:59 am »
Da! в НЕГОВ 10 попадад мои - луна,нептун юпитер и марс.sorry аз съм в грешка - писала съм обратното :-[
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 01:24:21 am от natalia »

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Септември 04, 2011, 01:37:51 am »
Da! в НЕГОВ 10 попадад мои - луна,нептун юпитер и марс.sorry аз съм в грешка - писала съм обратното :-[

Така по-съм съгласна.... ;D ;)....

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Септември 04, 2011, 01:46:53 am »
Оспамихме темата.... :-[ :P...а беше добре да поговорим и за локомотива и за ведрото и за люлката и за грозда и за паяка...и други има ...Е...,все някой ден някой ще има интерес към тези схеми...Всъщност от тук започва разглеждането на наталната карта.... ;) :blink:

« Отговор #17 -: Септември 04, 2011, 01:50:38 am »
аз не анам каква ми е схемата - какво да гледам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Септември 04, 2011, 01:56:18 am »
аз не анам каква ми е схемата - какво да гледам?

Наталната карта...се гледа..Качи я да видим..каква конфигурация/звездна схема/ имаш....
Фигурата , която образуват наталните планети показва кармичния статус на натива - стратегията , както и определените обстоятелства които не зависят от ролята ни..В нея се крие развитието ни...Има малко ситуации при които говорим за така наречения празен кармичен резервоар....Тук се крие избора на планетата с която боравим най-много.... ;) :blink:

« Отговор #19 -: Септември 04, 2011, 01:58:24 am »
Ами това е  :blink: