Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29221 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: За звездните схеми
« Отговор #40 -: Септември 04, 2011, 05:36:52 pm »
и ми прави впечатление нещо - много често отчитаме, че сме изключение от правилата в астрологията:)- и ако наистина сме такива изключения, то тя не ни върши работа- защо тогава се занимаваме с нея?:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #41 -: Септември 04, 2011, 05:54:14 pm »
А има ли реално изключения от астрологията или са привидни?

*

Asol

• 4140
« Отговор #42 -: Септември 04, 2011, 06:11:20 pm »
Доколко можем да наречем правило, че наличието или отсъствието на даден елемент е предпоставка за нещо извън цялата карта ?
Може някакъв елемент да ми е в превес в сравнение с друг, но какво от това?  Това означала ли, че трябва да си мисля, че заради това съм прецакана по дефолт и колкото да се пъна е без значение без право на обжалване ?! Едва ли има човек на който елементите да са му в идеално съотношение. Всички ли срещат отпор в тази сфера и си задават подобни въпроси ?  :-\

*

AH

• 2201
« Отговор #43 -: Септември 04, 2011, 06:12:23 pm »
А има ли реално изключения от астрологията или са привидни?

Според мен са привидни- всяка наша мисъл, емоция, състояние, действие, решение си има съответствие в хороскопа. Като го намерим, то ни помага или да приемем нещата, ако не можем да ги променим,  или да ги променим, ако  можем и не ни харесват.

А в добрия случай ни харесват и тогава можем да се стремим да се развиваме, което прави живота интересен:)

Защото с времето закономерно научаваме доста неща и малко губим интерес към живота- сетих се за евтаназията:) – доста досадно е това състояние, като се загуби интереса:) - а пък законодателите ни са на друго мнение:)

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Септември 04, 2011, 06:19:43 pm »
Asol, не е нормално на човек да му върви във всичко и всичко и винаги да му е идеално- номерът е да си създаде правилна нагласа, но това се случва по-често в една зряла възраст, когато предпочиташ да си с грешна нагласа, но да си млад:)
Тогава се научаваш да живееш в СЕГА, защото ти е много близко до ума, че "утрето" може и да го няма:)
 И оценяваш по достойнство всичко хубаво и минало, като си забравил всякакви трудности и предизвикателства - напротив- почваш да ги виждаш като постижения, защото щом си ги преживял, значи си по-силен и си се доказал:)
Важно е сега да се чувстваш в хармония- ако астрологията ти помага- добре- ако не ти помага, зарязвай я и търси нещо друго:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #45 -: Септември 04, 2011, 06:50:37 pm »
Аз се себеоправдавам с липсата на мутабелност и земя и двете изключително важни за приспособимостта и реализацията. Другият виновник е наранената Луна- емоциите особено изразени като дилеми пречат.

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Септември 04, 2011, 07:25:05 pm »
Аз се себеоправдавам с липсата на мутабелност и земя и двете изключително важни за приспособимостта и реализацията. Другият виновник е наранената Луна- емоциите особено изразени като дилеми пречат.

Интересно, за кое по-точно се самооправдаваш:)?
Ако си сигурна, че искаш да си по-приспособима, мигар не можеш да си? - тук изглежда, че си имаш нещо на ум и точната дума не е "приспособимост" :) - какво ще рече да се реализираш? - да печелиш повече?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #47 -: Септември 04, 2011, 08:25:36 pm »
 има сериозно противоречие в това изказване
1) мерк- е трансмитерна, преводаческа и много свързана с контактуването планета, а под контактуване имам предвид това с боговете  (  и това е основната митологична теза за ролята на меркурий, като  вестител на волята) правителяма част от разни контактьори имат луна в дева, мерк на трон, на мц, на асц в съвпад със слънцето;
2) що те отнася до везните  = те са интересна зодия по отношение на товао , че в целият зодиак само те  са педмет и  някъде назад по форума се коментираше специланото им място и това на хората с рожденно слънце там; да не се повтарям с вече развита информация, а и така ще накара новодошлите да поровят:) тук имаме управител, който е венера и затова не я коментирам, но има понякога спрягане за хирон като у на везни ;
3) водолеите- абсолютно отговарят на описанието за същностно свързани с друго измерение и други правила- що се отнася до уран- разположението му  на главни оси, в съвпад с лична планета дава елетрическо и безпрепяствено  свързване с "космичния разум"- във форумите по астрология е тъпкано с уранианци, и по време на уранов дранзит или дирекцийка се стартира обикновено астро интереса

п.п.извинете за грешките малко е трудно писането

та като обобщение: форумите по астрология са общество на хора, които контактуват с друга истина, друго знание, митилогията на боговете  и са "тълкуватели" на това, което те казват и е много лесно- тъпкани са със силни меркурии, често са везни ( в някакъв друг форум имаше анкета по темата) и уран е ясно засталтъпен;
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 08:29:56 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #48 -: Септември 04, 2011, 08:32:02 pm »

та като обобщение: форумите по астрология са общество на хора, които контактуват с друга истина, друго знание, митилогията на боговете  и са "тълкуватели" на това, което те казват

Тълкуват, ако могат!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #49 -: Септември 04, 2011, 08:54:52 pm »

та като обобщение: форумите по астрология са общество на хора, които контактуват с друга истина, друго знание, митилогията на боговете  и са "тълкуватели" на това, което те казват

Тълкуват, ако могат!

Аз искам да попитам , какво разбираш под *тълкуват ако могат*?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #50 -: Септември 04, 2011, 09:07:23 pm »

Интересно, за кое по-точно се самооправдаваш:)?
Ако си сигурна, че искаш да си по-приспособима, мигар не можеш да си? - тук изглежда, че си имаш нещо на ум и точната дума не е "приспособимост" :) - какво ще рече да се реализираш? - да печелиш повече?
Под реализация имам предвид усещането, че вършиш нещо значимо. Ако говорим за печалби то те трябва да са значителни, за да заместят другото. :blink:
Или разбиваш ядрото на атома, или печелиш милиони. ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #51 -: Септември 05, 2011, 02:06:49 am »

Тълкуват, ако могат!

Аз искам да попитам , какво разбираш под *тълкуват ако могат*?

Всеки сънува, но повечето хора не могат да си разгадаят сънищата. Всеки може да тегли Таро, но не всеки може да си го разтълкува. Всеки може да гледа хороскопи и да чете митология, но не всеки може да тълкува значението и да разбере смисъла.

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Септември 05, 2011, 07:35:36 am »
Защо такива хора говорят с мъртвите или с извънземните?
Може да е защото специфичното космично състояние на някоя планета се свързва и със специфично проявление.

Би трябвало да разграничим „проблеми в общуването“ от „специфика на общуването“.

Бих казала, че да общуваш с мъртвите, или по телепатичен път, или да заделяш много време да общуваш  виртуално , или чрез творчеството си да общуваш с другите е специфика.
А ако общуваш основно чрез противопоставяне си е вече проблем на общуването – макар че последното в астрологията се свързва по-скоро с ниско ниво на изява както на Меркурий, така и на Венера и Марс, които също имат дял в общуването със света.

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Септември 05, 2011, 07:37:18 am »
Под реализация имам предвид усещането, че вършиш нещо значимо. Ако говорим за печалби то те трябва да са значителни, за да заместят другото. :blink:
Или разбиваш ядрото на атома, или печелиш милиони. ;D

Огнена максималистка си:)

Но пък задачите със звездички са по-интересни:)

Знаеш ли, с най-висок рейтинг в радикса когато е Марс, човек все си намира разни борби в живота:)
И съвсем малко му отстъпва Слънцето, т.е. амбициите.

Тия две планети са с над 30% грубо по-висок рейтинг от останалите ти – даденост, която следва да се приеме и използва – т.е. в каквато и ситуация да е човек, все ще има по-високи изисквания  и все ще си намира борби:) – от тук – системно и дисциплинирано човек се справя с натоварванията и чака да се появят резултатите, когато е най-важно – примерно, при транзит на Уран и Сатурн над важни радикални точки – сериозен изпит- тъкмо в момента протича- доброто е, че Сатурн ще отслаби натиска скоро:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #54 -: Септември 05, 2011, 11:51:25 am »
АН, а защо упоритостта не е достатъчна ? Аз стоя зад мотото, че човек стига да иска винаги може да постигне това, което желае стига да направи всичко възможно нещо типично за елемента Земя, но човек не е независим електрон. Къде е мястото в такъв случай на поговорката "Да попаднеш на подходящото място, в точното време и на такива хора" т.нар. късмет ?
« Последна редакция: Септември 10, 2011, 11:14:01 am от Asol »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #55 -: Септември 05, 2011, 01:09:47 pm »
Абе за можене може, ама ето на, аз се опитвам вече втора година да си посадя трета ръка и не става.  :-X

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Септември 05, 2011, 02:27:29 pm »
Така е Кайли.

Иначе когато човек е в хармония и му се подреждат лесно нещата или не чак толкова трудно,  някак си няма стимул да се развива и да рови в по-дълбоките пластове. Такива хора, на които им се получат и без да се напрягат много много нещата, а като на поднос са и по-егоцентрични, липсва им съпричастност и емпатичност и си мислят, че някой им е длъжен по презумпция да им угажда и да прави нещо за тях.  :mellow:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #57 -: Септември 05, 2011, 04:10:03 pm »
Бе и така не е, аз се опитвам точно такъв човек да стана.
Само че за да станеш такъв човек, трябва да се научиш да се носиш по гребена на вълните. А за да се научиш на това ,трябва да станеш лек като перце, гъвкав като змиорка, мъдър като делфин и обигран като мутирала хлебарка.  ;D

Не можеш да се носиш по вълните, ако тежиш и си непохватен, това изкуство е последната стъпка към вечността, отвъд него не знам какво има...

*

AH

• 2201
« Отговор #58 -: Септември 06, 2011, 03:53:24 am »
Четох оня ден едно интервю с Далай Лама. Сравняваше източната и западната философия на живот. Смяташе, че на изток доста хора вярват в кармата и прераждането и това им помага по-лесно да приемат разни дадености в живота. Недостатък на тая философия е, че може да прави малко пасивни хората. А на запад са по-активни, защото вярват в свободния избор и равни възможности, но пък недостатък е, че може да им се случва да водят много ненужни битки.

Все пак си е добре да знае човек от какво е неудовлетворен или поне да си има разни цели или желания:) Иначе и да си беше законна евтаназията, пак не е оферта:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #59 -: Септември 06, 2011, 04:02:01 am »
Бе и така не е, аз се опитвам точно такъв човек да стана.
Само че за да станеш такъв човек, трябва да се научиш да се носиш по гребена на вълните.

Не можеш да се носиш по вълните, ако тежиш и си непохватен, това изкуство е последната стъпка към вечността, отвъд него не знам какво има...

kaily, мисля, че си обсебена от негативния си Анимус. Много философстваш, много мъдруваш, но това не води до реални резултати. Многото дървена философия е резултат от негативния Анимус. Но това се отразява и външно, в живота. Каквото вътре, такова и вън.