Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29246 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: За звездните схеми
« Отговор #60 -: Септември 06, 2011, 12:41:34 pm »
Все пак си е добре да знае човек от какво е неудовлетворен или поне да си има разни цели или желания:) Иначе и да си беше законна евтаназията, пак не е оферта:)

Много ми хареса това.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Септември 06, 2011, 12:43:30 pm »
Бе и така не е, аз се опитвам точно такъв човек да стана.
Само че за да станеш такъв човек, трябва да се научиш да се носиш по гребена на вълните.

Не можеш да се носиш по вълните, ако тежиш и си непохватен, това изкуство е последната стъпка към вечността, отвъд него не знам какво има...

kaily, мисля, че си обсебена от негативния си Анимус. Много философстваш, много мъдруваш, но това не води до реални резултати. Многото дървена философия е резултат от негативния Анимус. Но това се отразява и външно, в живота. Каквото вътре, такова и вън.

Би ли обяснила какво е негативен и какво е позитивен Анимус. А негативна и позитивна Анима?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #62 -: Септември 06, 2011, 12:59:01 pm »
Хело, ако има човек тук, който да говори само което е преживял, това съм аз.
Престани с тия твои проекции, винаги се изумявам как можеш да не разбираш и човек едно да каже, ти само през бръмбарите в главата си го пречупваш и съвсем друго излиза.
Почисти се, за да бъдеш адекватна на света, а не на виденията си за него.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Септември 06, 2011, 02:10:43 pm »
Звездите предполагат...човек разполага със себе си и потенциала с които е дошъл.... :blink:
Нищо не е по-важно от собствения опит и мъдрост придобити по пътя на живота...Тази мъдрост разбира се , че е част от общата мъдрост, но е по-скъпа и от най-красивите думи написани в книгите..,защото е автентична и придобита , чрез смирение , болка , щастие ......А неиното споделяне ни дава възможност да погледнем по различен начин...И точно това обогатява , а не ощетява...
Проекцията не е нищо повече от страх...да се откриеш към света и живота....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #64 -: Септември 06, 2011, 02:20:55 pm »
Четох оня ден едно интервю с Далай Лама. Сравняваше източната и западната философия на живот. Смяташе, че на изток доста хора вярват в кармата и прераждането и това им помага по-лесно да приемат разни дадености в живота.
,

A на запад вярват, че душата им ще бъде спасена. Едно и също е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Септември 06, 2011, 03:34:30 pm »
А проекцията не е ли да виждат у другите същите качества, които не харесваш у себе си и поради тази причина да ги заклеймяваш?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #66 -: Септември 06, 2011, 05:17:04 pm »
Хело, ако има човек тук, който да говори само което е преживял, това съм аз.
Престани с тия твои проекции, винаги се изумявам как можеш да не разбираш и човек едно да каже, ти само през бръмбарите в главата си го пречупваш и съвсем друго излиза.
Почисти се, за да бъдеш адекватна на света, а не на виденията си за него.

Вече съм отбелязвала, че ти не изразяваш много лично мнение, а повече цитираш какво някой си - Лайтман, Ошо или друг, бил казал. И при това цитираш само мъже. Това също е признак за обсебване от негативния Анимус.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #67 -: Септември 06, 2011, 05:25:12 pm »

Би ли обяснила какво е негативен и какво е позитивен Анимус. А негативна и позитивна Анима?

Ти не беше ли учила психология? Е, вярно, че по психология не се учат много тези неща. Всъщност, дори българските преподаватели по психоанализа - забележи, не психология, а психоанализа, също нямат особена връзка с тези неща, защото не са ги преживели.

По-добре да прочетеш какво пише по въпроса Юнг. Кайли е типичен случай на обсебена от негативния Анимус. Първо - празно мъдруване, умуване, дървена философия. Второ - постоянно цитира авторитетни или "авторитетни" мъже. Трето - макар да се твърди, че не може да се каже със сигурност, че, ако жена има позитивен Анимус, то ще има положителна връзка с мъж, аз не мисля, че е така. Каквото е вътре, такова е и вън. Ако имаш положителен Анимус, имаш шанс да срещнеш подходящ мъж.
Признак на отрицателен Анимус е, ако сънуваш мъж или по-често група мъже, които са заплашителни, бандити и други с лоши намерения към теб.
Ако бащата е обиждал момичето и се е държал лошо с него, то в началото може би Анимусът и ще бъде отрицателен. Може да стане положителен просто така, с годините. Обаче по-сигурно е да се подложиш на психоанализа и постепенно да стане положителен.

*

kaily

• 5145
« Отговор #68 -: Септември 06, 2011, 06:11:53 pm »
Хело, винаги, когато ти си отбелязвала, което си отбелязвала, ама винаги съм ти опонирала, че говоря само и единствено от личен опит, просто ми е по-лесно да се изразявам чрез чужди думи.
Никога не съм използвала чужди думи, за да опиша нещо, което не е станало преди това моя опитност.
Ти обаче това си го пропускаш покрай ушите, изглежда не можеш да схванеш какво ти се казва, и мине не мине време - пак същото.
НЯМА НЕЩО КОЕТО ДА СЪМ КАЗАЛА И КОЕТО ПРЕДИ ТОВА ДА НЕ Е СТАНАЛО МОЯ ЛИЧНА ОПИТНОСТ!
Независимо чии думи съм изпозвала, набий си го в главата и го запомни ... до следващия път... ;D
Виж, много се съмнявам ти да имаш каквито и да било опитности, защото си толкова негативна и отвлечено отнесена, че не виждам как изобщо можеш да се сблюскаш с реалността някъде.

Анимус, позитивен, негативен, сънища...ти кога последно си излизала на улицата?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #69 -: Септември 06, 2011, 06:16:11 pm »

Анимус, позитивен, негативен, сънища...ти кога последно си излизала на улицата?

Наскоро бях на семинар по психология, в който се обсъждаше Анимуса. Обаче и днес пак излизах.  ;D

Я кажи, мъжките образи в сънищата ти като група от много мъже ли се явяват по-често или като един мъж? И тези мъжки фигури заплашват ли се, страхуваш ли се от тях? Сънуваш ли цигани, които са заплашителни?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #70 -: Септември 06, 2011, 06:18:01 pm »

Я кажи, мъжките образи в сънищата ти като група от много мъже ли се явяват по-често или като един мъж? И тези мъжки фигури заплашват ли се, страхуваш ли се от тях? Сънуваш ли цигани, които са заплашителни?

:haha: :haha: :haha:

ох ще се напишкам вече  :rolf: :rolf: :rolf:

Кайли, веднага си признавай какъв групов секс сънуваш и дали има и пердах в него  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
« Отговор #71 -: Септември 06, 2011, 06:30:45 pm »
Хело, вземи си намери мъж, омъжи се, роди си дете и почни да си го гледаш.

*

AH

• 2201
« Отговор #72 -: Септември 06, 2011, 06:34:44 pm »
Четох оня ден едно интервю с Далай Лама. Сравняваше източната и западната философия на живот. Смяташе, че на изток доста хора вярват в кармата и прераждането и това им помага по-лесно да приемат разни дадености в живота.
,

в какъв смисъл е едно и също?
Ставаше въпрос за това как обществото възпитава индивида в приемане и пасивност или в борбеност и активност, а от там- как реагира човек в неудовлетворителна ситуация според хороскопа си и според възпитанието - бори ли се или търпи.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #73 -: Септември 06, 2011, 06:55:10 pm »

Hm,няма позитивен/а и негативен/а Анимус и Анима. :blink:

Напротив, има!

Моите уважения към К.Г.Юнг,но не мисля,че той е бил в толкова близка връзка със своята Анима-исторически факт е как се е отнасял към жените ;),но въпреки всичко е светило в тази област...По същата логика,означавали че ако не си бил никога семеен не можеш да бъдеш брачен консултант?.....Аз като не съм професионална баничарка ,означава ли ,че не мога да правя баница? ;)

И аз смятам, че Юнг е имал проблеми със своята Анима, защото е имал известни проблеми с отношението си към жените. Не съм сигурна, но в по-късна възраст май успява поне до известна степен да преодолее проблема.

Тук не намирам връзка с баниците.

Българските психолози не могат да помогнат на някой човек да намери своята позитивна Анима или позитивен Анимус, ако не са способни да достигнат до своите собствени такива. И, ако чакат чрез клиентите да помогнат на себе си, вместо обратното - първо да помогнат на себе си и после да използват този опит, за да помогнат и на клиените, жална им майка на клиентите. Трябва да разчитат на случайността!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #74 -: Септември 06, 2011, 06:56:44 pm »
Хело, вземи си намери мъж, омъжи се, роди си дете и почни да си го гледаш.

Проблемът с омъжването и с намирането на подходящ мъж е твой, защото, докато си обсебена от негативния си Анимус е малко вероятно да си намериш подходящ мъж. Мъже много. Разводи много. А де го единствения?

« Отговор #75 -: Септември 06, 2011, 07:04:20 pm »
,

Едно и също плацебо е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

AH

• 2201
« Отговор #76 -: Септември 06, 2011, 07:23:57 pm »
,

Едно и също плацебо е.

чакай, чакай:) - за вярата ли си говорим?:) - добре си е да вярва човек в нещо:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #77 -: Септември 06, 2011, 07:37:53 pm »
Хело,
освен интернета какво друго си имаш?  ;)
Човек трябва да е прекалено голям егоист, за да не иска и да не може да се сподели с друг човек, кажи ти с кого се споделяш?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #78 -: Септември 06, 2011, 07:42:16 pm »
Хело,
освен интернета какво друго си имаш?  ;)
Човек трябва да е прекалено голям егоист, за да не иска и да не може да се сподели с друг човек, кажи ти с кого се споделяш?

А ти какво ще отговориш на този въпрос?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #79 -: Септември 06, 2011, 07:54:10 pm »

Hm,няма позитивен/а и негативен/а Анимус и Анима. :blink:

Напротив, има!

има Анимус и Анима, и тъмна и светла страна у всеки от нас. психологията може и да ги е раздробила на по-дребни, но нещата са такива и това е. всеки човек ги притежава, но от съзнанието на човека зависи кое ще използва и кое не. идеята е, че като напредваш трябва да овладееш отрицателното у себе си и да го използваш само тогава, когато имаш нужда от него - демек съзнателно...

относно сънищата според психоанализата мога да кажа само: психоанализата да го духа под вода!  ;D 

на сън човек миткосва из други реалности и вижда свои паралелни животи. сънят не е това, което го пише у дебелите книги по психология и психоанализа - сънят е много повече от това и затова психоанализата трябва да мълчи и точка!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/