Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29251 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: За звездните схеми
« Отговор #80 -: Септември 06, 2011, 08:00:21 pm »

относно сънищата според психоанализата мога да кажа само: психоанализата да го духа под вода!  ;D 

на сън човек миткосва из други реалности и вижда свои паралелни животи. сънят не е това, което го пише у дебелите книги по психология и психоанализа - сънят е много повече от това и затова психоанализата трябва да мълчи и точка!

Е, друго си е да вярваш, че наистина насън се срещаш с извънземни и ги побеждаваш. Особено, ако си Нептунианец!

Аз теб исках да те питам едно нещо. Нали като си медитирала върху тъмната страна на Луната си видяла... май Висшата жрица от Таро, за която май писа, че я свързваш с Орионската кралица. И тя била зла и ти е оставила неприятно чувство.

Искам да те питам, ти имаш ли негативно отношение към майка си?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #81 -: Септември 06, 2011, 08:02:18 pm »

Hm,добре е че ,искаш да разгледаш темата за Анима-та и Анимус-а ,като архетипове,но първо по-внимателно и задълбочено се подготви какво всъщност означават ,за да можеш правилно да ги коментираш. :blink:
И никой психолог не е универсален и могъщ за да "помогне" на всички. :blink:Ще ти цитирам Юнг в случая:"Намерете ми някой нормален човек и аз ще го излекувам". :blink:

Ти мислиш ли, че знаеш по-добре от мен?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #82 -: Септември 06, 2011, 08:05:39 pm »

относно сънищата според психоанализата мога да кажа само: психоанализата да го духа под вода!  ;D 

на сън човек миткосва из други реалности и вижда свои паралелни животи. сънят не е това, което го пише у дебелите книги по психология и психоанализа - сънят е много повече от това и затова психоанализата трябва да мълчи и точка!

Е, друго си е да вярваш, че наистина насън се срещаш с извънземни и ги побеждаваш. Особено, ако си Нептунианец!

Аз теб исках да те питам едно нещо. Нали като си медитирала върху тъмната страна на Луната си видяла... май Висшата жрица от Таро, за която май писа, че я свързваш с Орионската кралица. И тя била зла и ти е оставила неприятно чувство.

Хело, абсолютно наясно съм, че в телешки Меркурий няма как да проникне нещо Нептуново, па камоли да бъде разбрано правилно. не се напъвай, дете мое, не ти се отдава да разбираш едно уранианско мислене!

и колко пъти трябва да ти обяснявам, че нямам проблем с никого, още повече пък с майка си  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #83 -: Септември 06, 2011, 08:29:11 pm »

Хело, абсолютно наясно съм, че в телешки Меркурий няма как да проникне нещо Нептуново, па камоли да бъде разбрано правилно. не се напъвай, дете мое, не ти се отдава да разбираш едно уранианско мислене!

и колко пъти трябва да ти обяснявам, че нямам проблем с никого, още повече пък с майка си  ;)

Ти имаш проблеми само с извънземните, които те нападат насън.  :P ;D

Моят Нептун е в тригон с Меркурий, съвпад с Луната и в секстил с асцендента. За щастите не е в квадратура със Слънцето и Слънцето не е в Риби.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #84 -: Септември 06, 2011, 08:37:45 pm »
Ти имаш проблеми само с извънземните, които те нападат насън.  :P ;D

Моят Нептун е в тригон с Меркурий, съвпад с Луната и в секстил с асцендента. За щастите не е в квадратура със Слънцето и Слънцето не е в Риби.

скъпа, и това колко пъти трябва да го повтарям, че и с извънземните нямам проблеми! никой не ме напада  :P

и колкото и да се фукаш ще ти кажа следното: Мерка в Теле си остава дърво и туй то! няма никакво значение какви са му аспектите! тригона с Нептун ти засилва самозаблудите, защото тригона много лесно прокарва енергиите и като вземем и факта, че Нептуна ти е неотработен с това телешко Слънце и Мерк, става ясно, че дори и бегла представа си нямаш за какво говоря аз  ;)  освен това имаш съвпад на Слънце с Хирон - с него доста бой ще изядеш по егото си докато се научиш на някои основни неща...

има енергии, които никога няма да ги разбереш, защото не ги усещаш, а не ги усещаш, защото не ги признаваш. това не е мой проблем обаче. можеш да си обиждаш колкото си искаш - няма да станеш по-умна и няма да ме нараниш по никакъв начин  :P

първо си отработи енергиите в собственият си хороскоп и тогава започни да оправяш чуждите  ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #85 -: Септември 06, 2011, 08:46:36 pm »

има енергии, които никога няма да ги разбереш, защото не ги усещаш, а не ги усещаш, защото не ги признаваш. това не е мой проблем обаче. можеш да си обиждаш колкото си искаш - няма да станеш по-умна и няма да ме нараниш по никакъв начин  :P

Тъкмо смятах да се засмея шумно на това, дето писа за самозаблудите, като се има предвид, че точно ти пишеш по този въпрос. Обаче като ти прочетох цитираната част, ми става ясно, че явно наистина думите ми те нараняват. Ще ти кажа защо - усещаш, че са истина, но все още не искаш да си признаеш. Все едно! Оставям те, защото и без това всеки си има съдба, а Нептунианец с толкова негативни аспекти на Нептун трудно би си признал самозаблудите.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #86 -: Септември 06, 2011, 08:52:50 pm »
Тъкмо смятах да се засмея шумно на това, дето писа за самозаблудите, като се има предвид, че точно ти пишеш по този въпрос. Обаче като ти прочетох цитираната част, ми става ясно, че явно наистина думите ми те нараняват. Ще ти кажа защо - усещаш, че са истина, но все още не искаш да си признаеш. Все едно! Оставям те, защото и без това всеки си има съдба, а Нептунианец с толкова негативни аспекти на Нептун трудно би си признал самозаблудите.

в грешка си чадо мое, но не се притеснявай - има път и за теб. един ден дедо боже ще се смили над теб и ще ти даде ум  :haha:  и спри да пушиш люцерината ами я паси, че пушенето нещо не ти понася  ;D

ето ти и подарък от мен - порция прясна, зелена люцерна  ;D

« Последна редакция: Септември 06, 2011, 09:03:17 pm от Вещичка »

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Септември 06, 2011, 08:58:16 pm »

Би ли обяснила какво е негативен и какво е позитивен Анимус. А негативна и позитивна Анима?

Ти не беше ли учила психология? Е, вярно, че по психология не се учат много тези неща. Всъщност, дори българските преподаватели по психоанализа - забележи, не психология, а психоанализа, също нямат особена връзка с тези неща, защото не са ги преживели.

Исках да видя как ти разбираш нещата, пречупени през твоя поглед. Ако повечето преподаватели нямат особена връзка с тези неща, понеже не са ги преживявали, то ти вероятно си преживяла абсолютно всичко, което изповядваш като философия - браво!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Септември 06, 2011, 09:00:25 pm »
в грешка си чадо мое, но не се притеснявай - има път и за теб. един ден дедо боже ще се смили над теб и ще ти даде ум  :haha:  и спри да пушиш люцерината ами я паси, че пушенето нещо не ти понася  ;D

Наистина ли си вярвате, че хората са по-глупави от вас?

Иначе в кръга на шегата такива закачки минават за забавни.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #89 -: Септември 06, 2011, 09:05:59 pm »

ти па къде се вреш между шамарите  :rolf:   да си ме чула/видяла да говоря за другите  :P 

с така оплювания ми Нептун искрено вярвам, че всички ще са щастливи и умни, ама на Хело всеки път се опитва да ме опровергава  :rolf: :rolf: :rolf:

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Септември 06, 2011, 09:08:12 pm »
О, не тука не става дума за глупост...а много хитро се насочва разговора към слабостите на другите хора.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Септември 06, 2011, 09:08:21 pm »

ти па къде се вреш между шамарите  :rolf:   да си ме чула/видяла да говоря за другите  :P 

един ден дедо боже ще се смили над теб и ще ти даде ум  :haha: 

Сигурно Хелото е някоя нехуманоидна инкарнация.  ;D ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #92 -: Септември 06, 2011, 09:10:13 pm »

един ден дедо боже ще се смили над теб и ще ти даде ум  :haha: 

Сигурно Хелото е някоя нехуманоидна инкарнация.  ;D ;D

ам тъй де - това си е между мен и нея - не касаеше другите  :tongue2:

не я знам каква инкарнация е, ама ако даде малко въздух на ума си, няма да направи лошо  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Септември 06, 2011, 09:11:14 pm »
О, не тука не става дума за глупост...а много хитро се насочва разговора към слабостите на другите хора.

Представяш ли си да напише после дисертация като вземе най-тежките случаи от тук?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #94 -: Септември 06, 2011, 09:12:22 pm »

ами да, колко по-лесно е да събираме матриал за чужди слабости и да плюем, вместо да се потрудим над себе си  ;D  само, че не вярвам тук да има толкова несъобразителни хора да и наливат вода в мелницата със собствените си грехове  ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #95 -: Септември 06, 2011, 09:13:36 pm »

Представяш ли си да напише после дисертация като вземе най-тежките случаи от тук?  :-[

Да. Имаше една потребителка тука дето накрая си тръгна с гръм и трясък, казвайки, че си провела социалния експеримент.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #96 -: Септември 06, 2011, 09:13:48 pm »

Не е така. Хело проектира себе си върху другите и така говорейки за другите уж, изучава себе си. Само че дори и тя не го осъзнава това.
Хело говори единствено за собствените си слабости.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #97 -: Септември 06, 2011, 09:13:52 pm »
Проблемът ми е, че нещо ме кара да се опитвам да помагам на хората и да им показвам самозаблудите им. Иска ми се да им посоча в коя област се самозаблуждават, за да обърнат внимание.

преди да направиш каквото и да било се запознай със закона за непоисканото добро  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Септември 06, 2011, 09:14:16 pm »
ам тъй де - това си е между мен и нея - не касаеше другите  :tongue2:

Разбира се, винаги има път за изплъзване, дори ако е поставен ребром въпросът.  :72:

Между другото, какво мислиш за телешкия Мерк от картата, която наскоро обсъждахме по казуса на Тадж за тъй наречените индиго? Според теб възможно ли е наистина да има някакви способности или е позьорска работа?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #99 -: Септември 06, 2011, 09:14:40 pm »

ами да, колко по-лесно е да събираме матриал за чужди слабости и да плюем, вместо да се потрудим над себе си  ;D  само, че не вярвам тук да има толкова несъобразителни хора да и наливат вода в мелницата със собствените си грехове  ;D ;D ;D

Няма безгрешни хора. Привилегията да се греши принадлежи единствено  на хората, които правят ИЗБОР.