Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29184 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: За звездните схеми
« Отговор #160 -: Септември 07, 2011, 12:21:25 am »

Не случайно споменавам Фройд. Прочела съм много психологични книги, Хело! Всичко което ми цитираш тука, ми е минало през ръцете под една или друга форма. така че няма нужда да ме убеждаваш в теориите на другите. казвам на "другите", защото това не са твои теории, извлечени от личен опит, а прочетено и асимилирано от книгите. Една от теориите на Фройд е за "Ерос и Танатос". В някоя от книгите си той свързваше страхът на мъжа от жената със смъртта - "страх да не бъде погълнат от утробата"- Аз не споделям това мнение.

За пореден път се убеждавам, че Фройд не е бил напълно с всичкия си и с право не ме кефи  ;D .

В този сайт, виждам че често се упреква Фройд. Това е автор, който не се чете лесно и ако не сте специалисти (психоаналитици, психотерапевти ...) и не можете да вникнете в дълбочината на неговите прозрения, моят съвет е да не го нападате. Той е бащата на психоаналитиката и световните светила в тази област и до ден днешен продължават да го наричат "Татко Фройд" и да му благодарят за ценните открития, в областа на психоанализата които е направил.

И той е продукт на своето време. Много от учениците му се разграничават от него. Кои сме ние, та да го упрекваме...Лично аз не подценявам прониса му ,но се разграничавам от нещата, които считам за абсурдни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #161 -: Септември 07, 2011, 12:37:03 am »
Фройд, Юнг, Адлер са все важни фигури. Но Фройд го виждам някак малко ригиден и с по-тясно полезрение. Освен горепосоченото, мисля, че е имал още и агорафобия. Но определено към Юнг са ми най-големите симпатии. Друга причина да не харесвам Фройд особено е, че той има роля в негативното осветяване на интровертността.
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 03:14:50 pm от Kelvin »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #162 -: Септември 07, 2011, 03:27:08 am »
Абе как помните толкова чуждо лично инфо?
Аз съм като тоалетно казанче-прочета и изхвърля.

Телците поВнят дъъъъъълго!

Помня и за попа и за това как Скарлет се беше регистрирала като Салатка Измилова и псуваше и за Марая и как се изпокара с тези, с които уж са и дружки и се познават не само от форума и изнесе лична информация.

Лична информация изнесе ти , а не АЗ и то на мъж...,за да се направиш на важна...Няма човек в този сайт за който да съм изнесла лична информация...ВИЖ ЗА МЕН ДА...НО АЗ ИМАМ СИЛЕН АЗ И ВЕРОЯТНО ТАКА Е ТРЯБВАЛО....НЯКОЙ ДА УКРАСЯВА НЕЩАТА И ДА ПЛЮЕ....
Телците не знам дали помнят...,но знам със сигурност , че са хора свързани прекалено с материалното...Един съвет...материализирай онова , което ти идва отръки...Не ставаш за анализатор или откривател....,най-малкото щеше да не говориш глупости с този си пост....И В ТОЗИ РЕД ЩЕ ТИ КАЖА...,ЧЕ ЗНАМ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ , ЗАЩОТО МЪЖЕТЕ ОБИЧАТ ДА ГОВОРЯТ МНОГО....ПОНЯКОГА.... :rolleyes: :-\...Така , че.... :-\ ;D ;)...вероятно...бих могла да разкажа.... :P...,но не затова съм тук :blink:

П.П. Само не разбрах...какво общо има темата със звездните схеми.... ;D Анима и Анимус в звездна схема....Доказателство , че астрологията не е за всеки...и като такава е дори опасна в ръцете на хора , които се опитват да правят чрез провокации свои си обобщения...Понякога твърде опасни както за изследователя..така и за изследваните........
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 03:31:41 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #163 -: Септември 07, 2011, 03:13:39 pm »

Фактът, че отделяш много време за да опровергаваш хората, които не са дори и малко съгласни с теб и да им казваш, че не ти пука за писанията им означава, че всъщност ти пука и се съмняваш в себе си.

никога не съм се съмнявала в себе си чадо мое  :P  а за твоите писания изобщо не ми пука - нямам какво да науча от едно напълно объркано създание  ;)

Винаги има какво да се научи от всеки....Инак звучи като духовно възгордяване....
Нещо повече , щом се пише в темата и се обръща внимание...,значи твърдението е лицемерие.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #164 -: Септември 07, 2011, 03:46:01 pm »

Фройд има принос, но самият той е страдал от сериозни психични проблеми.

Той пише, че детето се влюбвало в родителя от противоположния пол. ...

Но мисля, че това е ясно и няма смисъл дори да се обсъжда.

Ехе, сега и на луд го искарахте човека.  :57:

Това е една от фондаменталните теории на Фройд, която се нарича Едипсов комплекс.

Аз не разбрах кое е ясното в случая? Това, че Фройт е труден за асимилиране от непрофесионалисти, мисля вече го споменах.

*

abroad

• 2187
« Отговор #165 -: Септември 09, 2011, 12:36:26 am »
и ми прави впечатление нещо - много често отчитаме, че сме изключение от правилата в астрологията:)- и ако наистина сме такива изключения, то тя не ни върши работа- защо тогава се занимаваме с нея?:)

много добър въпрос :blink:
защото ме разтоварва по странен начин, а изключението ме спира да задълбая докрай, като и се посветя изцяло, както е когато нещо да ме развълнува до степен да му се отдам без излишни лутанки и питанки?! :blink:
но пък нещо остава чисто инстинктивно да влече, ти какво мислиш за това противоречие, нищо че го нямаш сега?

Четох оня ден едно интервю с Далай Лама. Сравняваше източната и западната философия на живот. Смяташе, че на изток доста хора вярват в кармата и прераждането и това им помага по-лесно да приемат разни дадености в живота. Недостатък на тая философия е, че може да прави малко пасивни хората. А на запад са по-активни, защото вярват в свободния избор и равни възможности, но пък недостатък е, че може да им се случва да водят много ненужни битки.

това, освен замисъла на религията има отношение към бавното и нищожно развитие на "окултните" науки, пред традиционните, нещо като да оставиш милиони гладуващи, с постоянно ниво за усещане в околните за подпомагането им

п.п. и в тоя ред на мисли - зад всяко благородно (добре материализирано) "добро" стои един от бялата раса

*

AH

• 2201
« Отговор #166 -: Септември 09, 2011, 05:28:17 pm »
но пък нещо остава чисто инстинктивно да влече, ти какво мислиш за това противоречие, нищо че го нямаш сега?

п.п. и в тоя ред на мисли - зад всяко благородно (добре материализирано) "добро" стои един от бялата раса

А може и да няма противоречие:) – колкото по-надълбоко навлиза човек, толкова повече привидни противоречия и несъответствия се явяват, но това го провокира да продължава още по-навътре:) Ако успеем да отчетем всички фактори, които ни влияят, пъзелът ще се подреди:)

Но това ще важи за прогностиката, само ако човек е твърде примитивен и сляпо се подчинява на обстоятелства и външни влияния или пък ако се откаже от свободен избор по някаква си причина. Макар че дори да се откажем да избираме и се оставим на течението, това пак е избор. Ще са важни правилните избори, ако искаме да си управляваме и контролираме живота.
В същото време, няма как да се случи да изберем да станем милионери или да се появят принцове и принцеси  и наистина да се случи, само защото сме го избрали:)

А колкото до изтока и запада........- ами виждаме миграцията на къде е..........- явно възможностите за реализация за болшинството от хората е като се доверяват на собствения избор и активността си – но всякак е добре да се съобразяваме и с кармата.

За бялата раса....... – защо, според теб?:)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #167 -: Септември 09, 2011, 05:43:49 pm »
" А колкото до изтока и запада........- ами виждаме миграцията на къде е..........- "
-------------------------------------------------------------------------

Миграцията вероятно ще бъде към Китай в недалечно бъдеще  ;D
Естествени минерали и амулети

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #168 -: Септември 09, 2011, 05:57:58 pm »
То всичко е относително, какво са 20 години за вселената, вода в потока заобикаля камък нагоре, временният отрязък на заобикалянето се приема от някое едноклетъчно за всемирен закон, според който водата тече обратно на гравитацията.

*

abroad

• 2187
« Отговор #169 -: Септември 09, 2011, 11:00:21 pm »
Миграцията вероятно ще бъде към Китай в недалечно бъдеще  ;D

не мисля
за справка - виж по-горе :blink:
за обяснението ще помисля..

*

Uran

• 6041
« Отговор #170 -: Септември 10, 2011, 11:35:59 am »
Миграцията към Китай ще е единствено като конквиста. :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #171 -: Септември 10, 2011, 02:50:18 pm »
И какво според вас ще предложи Китай на имигрантите си?
За сега само предлага новородени и захвърлени бебета (знаете какъв е закона при тях относно популацията).  :-[ Средностатистичния американец предпочита да отиде до там, за да си осинови бебе. Процедурата по осиновяване е максимално кратка.
БГ правителството може да се замисли сериозно по тоя въпрос. Толкова нещастни българчета биха могли да живеят като "царе" в Северна Америка, в адоптивни семейства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Септември 10, 2011, 03:00:55 pm »
БГ правителството може да се замисли сериозно по тоя въпрос. Толкова нещастни българчета биха могли да живеят като "царе" в Северна Америка, в адоптивни семейства.

Така осезаемо ще намалее и популацията на ромите у нас.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #173 -: Септември 10, 2011, 03:15:09 pm »

Така осезаемо ще намалее и популацията на ромите у нас.

Със сигурност ще са по-щастливи в някое семейство отвъд океана, отколкото захвърлени в някое сиропиталище в БГ. Ако ще и български роми да са, какво са виновни децата, да не би те да са пожелали да ги изхвърлят на улицата? По тоя въпрос не би трябвало да има расизъм.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Септември 10, 2011, 03:23:40 pm »
Дивна, за съжаление си далеч от българската действителност.
И веднага се досетих, че за расизъм ще се спомене.
Да, в България има форма на расизъм и национална дискриминация, скрита зад привидната доброжелателност и гостоприемство (което масово се рекламира в туристическите брошури). Просто са си кофти хората, това е. За радост се намират и изключения.
Обикновеният българин изнемогва, защото на всеки българин, плащаш данъци и осигуровки, сигурно се падат по десет неработещи роми, вземащи социални помощи... А колко изоставени деца има по сиропиталищата, положението е много тежко, тънат в мизерия... Липсва сексуална култура, няма контрол над раждаемостта... Докато при българите има ниска раждаемост, защото трябва да се бачка, те помощи не вземат от държавата. Естествено, никой няма да си осинови дете с такъв произход тук като се знае, че кръвта вода не става. И след като получат основно образование (в най-добрия случай) децата отиват на улицата. Същото е и положението с чернокожите в Англия. Дадени са им толкова свободи и привилегии в сравнение с останалите, сакън да не обвинят управляващите в расизъм, че чак се злоупотребява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #175 -: Септември 10, 2011, 03:53:39 pm »
Лили, имах предвид, че новороденото не е виновно, че родителите му са имали ниска сексуална култура например, и че заради това се е появило на бял свят.
И поговорката е много тежка. Детето може да носи гени, но в зависимост как протича неговото детство, в каква среда е и как бива отглеждано не е за подценяване. Никак даже. Подчертавам, че говоря само за новородени бебета, а не за пораснали роми.

В Англия и Франция има най-вече дискриминация. И едно е осиновено дете, друго е зрял човек. Да не би правителствата да имат проблеми с неработещи бебета?
Според мен всяко бебе, заслужава грижи, внимание и обич и ако биологичните родители не могат да му осигурят всичко това, то има и друг начин.
Дал Господ на всяко изоставено дете да израсне в сплотено и здраво семейство, което ще полага нужните грижи за него и ще му се радва като на собствено!

Идва ми на ум следната поговорка: "Роди ме мамо с късмет, па ме изхвърли на смет! " :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #176 -: Септември 10, 2011, 03:56:22 pm »
Гледах някакъв научно-образователен филм по тв преди време. Идеята беше, че човеците първо са се появили в Африка и всички са били чернокожи. В следствие промяна на климатичните условия при миграцията им на север предимно, кожата изсветлява. Тръгвали са на път и са оцелявали най-смелите, природно интелигентните  и предприемчивите – после- естествен подбор.

Може да е обяснение на ей това: „п.п. и в тоя ред на мисли - зад всяко благородно (добре материализирано) "добро" стои един от бялата раса“ – сигурно е задължително условие обществото  да е практично  за да напредва технически, пък и духовно.

А Китай-  последните години икономистите дават главозамайщи икономически успехи за Китай – пък и е очевиден  факт, че цял свят е залят от евтини китайски стоки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Септември 10, 2011, 04:03:05 pm »
Лили, имах предвид, че новороденото не е виновно, че родителите му са имали ниска сексуална култура например, и че заради това се е появило на бял свят.
И поговорката е много тежка. Детето може да носи гени, но в зависимост как протича неговото детство, в каква среда е и как бива отглеждано не е за подценяване. Никак даже. Подчертавам, че говоря само за новородени бебета, а не за пораснали роми.

В България не само липсва сексуална култура сред малцинствените групи, а и култура по адаптацията на техните деца, вкл. осиновяване. Разбира се, че не са виновни децата, а тях от малки или ги захвърлят, или ги карат да просят по улиците.
Прилагат се редица програми за тяхната интеграция, но в нашите условия те не могат и не искат да бъдат интегрирани, поне на този етап. Тук не сме Англия и Франция, не сме и Канада.  :blink:

Обаче те като нашите проблеми нямат, съвсем друг начин на мислене имат, друга душевност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #178 -: Септември 10, 2011, 05:06:14 pm »
Всяка държава си има своите вътрешни проблеми. Важното е, дали държавата се опитва да ги разреши и как. Колкото и да не ми е интересна политиката, щом съм жива, значи малко или много съм свързана с нея и имам отношение към същата. Не живея сам сама на пустинен остров, а съм зоабиколена от хора, както радващи се, така и нещастни. Болка има навсякъде, защото тя е част от живота, но важното е да се работи по проблема, за да не е толкова болезнен.

Да, съгласна съм с теб, че начина на мислене е коренно различен. Имам познати, с които съм обсъждала този болезнен въпрос на България. Миналата година имах две колежки, едната си осинови момиченце от Китай (както вече споменах процедурата е изключително бърза и на нея и отне 2 години точно), а другата ми колежка с мъжа си си осиновиха момченце от Таити (при нея процедурата е още по-кратка). И двете деца са в изключително добри и сплотени семейства, с високообразовани родители, с големи доходи. От сега се знае, че на тези дечица няма да им липсва нищо.
И още нещо се сетих. В България се сочеха навремето с пръст осиновените деца. Имам братовчедка, която беше осиновена. Няма да забравя как тя се чувстваше зле да я сочат с пръс в училище и да и казват толкова тежки думи, като копеле например.  :'( От къде знаят децата? От родителите. И тези родители какво ги бърка всичко това? Ето например, това в Канада специално не съществува. Семействата си имат свои и въпреки това осиновяват. Така е и в САЩ. На хората, които са поели грижи, ласки, възпитание, финансова издръжка за едно дете, което не им е биологично се гледа с голямо уважение. Тук не се прави разлика между биологично и небиологично дете. Всички са равни. В училищата, в които съм работила съм имала много осиновени ученици (преобладават китайчета). Разбирам, че са осиновени едва на родителските срещи като видя родителите. А в БГ се знае още преди началото на учебната година. Клюки сред колегите, като че ли детето е виновно за това, че е било изоставено. Много злоба има все още в БГ. Много е жалко, че го казвам, но такива са ми наблюденията. Не е човешко да се наранява една малка душичка с тежки думи, които не е заслужила.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Септември 10, 2011, 05:14:28 pm »
В България се сочеха навремето с пръст осиновените деца. Имам братовчедка, която беше осиновена. Няма да забравя как тя се чувстваше зле да я сочат с пръс в училище и да и казват толкова тежки думи, като копеле например.  :'(

Доколкото съм чувала, по едно време в България дори е имало практика да се засекретяват рождените данни на такива деца, сменяли са им датата и месеца на раждане. Но си ходеха с клеймото "осиновен", информацията рано или късно изтича отнякъде, а и зли езици винаги е имало достатъчно.
Чувала съм и истории как жените са симулирали бременност или са заминавали в провинция, за да се върнат после с детето, ако става въпрос за осиновяване на малко бебе. Такава практика се е прилагала и за да се "отсрами" дъщерята в семейството, ако забременява с извънбрачно дете, докато е непълнолетна. Майка й симулира бременност и осиновява внучето, представя го за свое дете, за да спести на дъщеря си срама и унижението в обществото.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.