Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29199 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: За звездните схеми
« Отговор #180 -: Септември 10, 2011, 10:12:30 pm »
В България не само липсва сексуална култура сред малцинствените групи,

Сред малцинствените ли? Образовани хора не знаят как да се предпазват. Фондацията ни е провеждала анкетиране на различни групи млади хора. Изумена съм от ниската сексуална култура на девойките от медицинския колеж.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #181 -: Септември 10, 2011, 10:13:51 pm »
В България се сочеха навремето с пръст осиновените деца. Имам братовчедка, която беше осиновена. Няма да забравя как тя се чувстваше зле да я сочат с пръс в училище и да и казват толкова тежки думи, като копеле например.  :'(

Доколкото съм чувала, по едно време в България дори е имало практика да се засекретяват рождените данни на такива деца, сменяли са им датата и месеца на раждане. Но си ходеха с клеймото "осиновен", информацията рано или късно изтича отнякъде, а и зли езици винаги е имало достатъчно.
Чувала съм и истории как жените са симулирали бременност или са заминавали в провинция, за да се върнат после с детето, ако става въпрос за осиновяване на малко бебе. Такава практика се е прилагала и за да се "отсрами" дъщерята в семейството, ако забременява с извънбрачно дете, докато е непълнолетна. Майка й симулира бременност и осиновява внучето, представя го за свое дете, за да спести на дъщеря си срама и унижението в обществото.

Верно е, така се правеше.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Септември 10, 2011, 10:14:29 pm »
Изумена съм от ниската сексуална култура на девойките от медицинския колеж.

И в Медицинския ли? Леле майко!  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #183 -: Септември 10, 2011, 10:17:18 pm »
Това е, защото явно още се смята за срамно да се говори за секс между родители и деца. Аз, например, немога да говоря за това с майка си. Обаче говоря с дъщеря си, поне доклкото мога да и обясня на този етап.
Та от там и безграмотието по въпроса.

*

abroad

• 2187
« Отговор #184 -: Септември 11, 2011, 10:09:16 pm »
Гледах някакъв научно-образователен филм по тв преди време. Идеята беше, че човеците първо са се появили в Африка и всички са били чернокожи. В следствие промяна на климатичните условия при миграцията им на север предимно, кожата изсветлява. Тръгвали са на път и са оцелявали най-смелите, природно интелигентните  и предприемчивите – после- естествен подбор.

Може да е обяснение на ей това: „п.п. и в тоя ред на мисли - зад всяко благородно (добре материализирано) "добро" стои един от бялата раса“ – сигурно е задължително условие обществото  да е практично  за да напредва технически, пък и духовно.

най-ярките асоциации в тази връзка са "благородство", "Англия", "ум", "овладяна или липса на емоция" - не ги свързвам съвсем добре засега...
теорията за Африка звучи сходно на тази с произхода от маймуните, а и конкуренцията не е бели/черни, а бели/жълти

А Китай-  последните години икономистите дават главозамайщи икономически успехи за Китай – пък и е очевиден  факт, че цял свят е залят от евтини китайски стоки.

последните години и икономиката на Турция "прегрява", някои арабски (но малки) страни успяха да овладеят прегряването
Турците бяха първите с евтините стоки (вярно значително по-малобройни са от Китай)
раят на евтиния ресурс в Китай отшумя през последните 5г.

п.п. какво, ако нямаме конкретна звездна схема към която да се отнесем или го правим приблизително?
можем ли да преодолеем схемата?

*

AH

• 2201
« Отговор #185 -: Септември 12, 2011, 07:04:12 am »
п.п. какво, ако нямаме конкретна звездна схема към която да се отнесем или го правим приблизително?
можем ли да преодолеем схемата?

Все към някоя звездна схема се отнасяме – поглеждаш картинките на типовете звездни схеми, поглеждаш твоята и виждаш с коя от типовете има сходство.

Но това не е толкова важно. И да си знаеме схемата, не значи, че ще сме наясно с призванието си. За него трябва да си направим труд  да го назовем:)

Но няма нищо трудно в откриването му. /друг въпрос е, ако искаме да го свържем с работа, кариера или печелене на пари – то може да  е съвсем различно от тях/
И  призванието не е нещо сложно като управление на космически кораб. Елементарно действие, което не ни е чуждо и не ни е проблем да го прилагаме в ежедневието си. Имам приятелка, която държи една разхлабена дръжка на кухненско шкафче с месеци и когато попитам няма ли все пак да я завие, тя просто отговаря, че трябва да се смени шкафчето- толкова и е чужда представата да се види с отверка в ръка. А това е работа за секунди.  /и аз бих я завила, но въпросната дръжка е повод за философстване от страна на приятелката ми за света на отверки, фазомери и „майсторски“ дейности, а философстването и е стихия, и ми е интересно:)/

Друг пример – има хора, които просто сядат в автомобила и знаят как да шофират, без изобщо да се натоварват:) – и други, за които нещата са съвсем различни:)

Т.е. дори да сме съвсем „млади“ души или да не откриваме умения от предишни животи, то поне от детските години имаме неща, които са ни приятни и релаксиращи.

С други думи – трябва да си знаем призванието и да го прилагаме живота си колкото може по-често, не защото ще спечелим от него пари или ще направим успешна кариера и т.н., а защото ни зарежда със сила и енергия за да сме успешни във всичко останало, което излиза на дневен ред. /може да ти изглежда несериозно, че ако завиеш едно болтче  за секунди, действието ще те изпълни със сила, но си е така- усещаш някакво удовлетворение или удоволствие за миг, а после ти спори и в мислене и във физическа дейност :)/

*

abroad

• 2187
« Отговор #186 -: Септември 12, 2011, 07:31:19 am »
да, хубаво е да открием призванието си в този смисъл
но дори да пренебрегнем чисто практичното му приложение, като печелене на пари от него, аз го разбирам като действие, в което можеш да потънеш с часове, без да забележиш кога са минали, да може да те откъсне от останалия свят с лекота и доброволно, иначе не става

и предполагам призванието няма как да се мени с годините, нали? а може и звездната схема да не предполага намирането на горното?

ето карта на човек, който превърна хобито си в паралелна и печеливша дейност, без да се отказва от основната (която няма нищо общо с другата)

« Последна редакция: Септември 12, 2011, 08:56:52 pm от abroad »

*

abroad

• 2187
« Отговор #187 -: Септември 12, 2011, 07:39:20 pm »

Призванието няма как да се променя в годините,защото то е специфично за всеки човек и може би това донякъде ни прави уникални :blink:...

знаех си аз, че не съм го намерила ;D
извън шегата - не мисля, че за всеки има подобно благотворно решение
отдушник - може би, призвание - не :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #188 -: Септември 12, 2011, 07:43:48 pm »
да, хубаво е да открием призванието си в този смисъл
но дори да пренебрегнем чисто практичното му приложение, като печелене на пари от него, аз го разбирам като действие, в което можеш да потънеш с часове, без да забележиш кога са минали, да може да те откъсне от останалия свят с лекота и доброволно, иначе не става

и предполагам призванието няма как да се мени с годините, нали? а може и звездната схема да не предполага намирането на горното?

ето карта на човек, който превърна хобито си в паралелна и печеливша дейност, без да се отказва от основната (която няма нищо общо с другата)

Допускам, че е възможно да имаме по няколко призвания:) И в различни периоди да доминира в живота ни някое от тях.
А кои хора превръщат хобито или призванието в печеливша дейност – тия, които го искат и са готови да платят цената:) – шегувам се, но не съвсем:) Човек по призвание може да е пътешественик и изследовател, но това в повечето случаи не са печеливши занимания – напротив, харчиш пари, които от нещо друго трябва да ги спечелиш:)
Не случайно призванието го търсим по Луната – то е потребност- ако е необходимо, плащаш за потребностите си. На заден план остава печеливши ли са потребностите...........

Хубав радикс- с огнен асцендент и светила на МЦ. Но нали знаем, че космичната ситуация се проявява събитийно и във физически план в зависимост от нивото на проработка на планетите, както и от още куп други неща. Т.е. друг човек, със същия радикс, можеше да не е превърнал въпросното призвание в кариера и печеливша дейност.

*

abroad

• 2187
« Отговор #189 -: Септември 12, 2011, 08:48:38 pm »
Не случайно призванието го търсим по Луната – то е потребност- ако е необходимо, плащаш за потребностите си. На заден план остава печеливши ли са потребностите...........

призванието с харченето отдавна съм го открила, невероятно ми се отдава ;D
но много напомня за онази приказка: "Човешко е да се греши, но на някои хора само в това им се изразява човещината"  ;D

Но нали знаем, че космичната ситуация се проявява събитийно и във физически план в зависимост от нивото на проработка на планетите, както и от още куп други неща. Т.е. друг човек, със същия радикс, можеше да не е превърнал въпросното призвание в кариера и печеливша дейност.

не, не знаем
а и е трудно като не вярваме, защото не намираме логика :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #190 -: Септември 12, 2011, 08:52:18 pm »
"Човешко е да се греши, но на някои хора само в това им се изразява човещината"  ;D
Ако сгрешиш един път- наистина е грешка, но ако сгрешиш втори път за едно и също нещо, вече е избор  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

AH

• 2201
« Отговор #191 -: Септември 12, 2011, 09:30:50 pm »

дай да я потърсим логиката - в кое точно не я откриваме?

*

AH

• 2201
« Отговор #192 -: Септември 12, 2011, 09:44:45 pm »
AH,защо според теб само Луната да показва нашето призвание? :blink:Моето не е по нея... ;)

как така не откриваш връзка между Луната и призванието си?:) - аз мога да открия връзка когато и между каквото си пожелая:) - шегувам се, но всъщност съществува връзка между всичко:)

а за Луната - нямам вкус към чата по сериозни въпроси, но нека все пак отговоря - как ще наречеш ти тая връзка на Вещичка със Земята?

Слънцето го свързваме със съзнанието , а Луната - с подсъзнанието. Гледа ли клипчето, което пусна Келвин?  - то съдържа добър отговор защо свързваме Луната с опитностите, които имаме по рождение. /нали сме с еднакво разбиране, че призванието е "можене" по рождение/

Ако погледнеш табличката със силата на Луната, ще установиш, че тя е почти два пъти по-силна от коя да е от другите планети, вкл. Слънцето. Носител е на най-важното за човек, но не като негово желание или избор, а като инстинкт.

*

abroad

• 2187
« Отговор #193 -: Септември 12, 2011, 09:50:36 pm »
Носител е на най-важното за човек, но не като негово желание или избор, а като инстинкт.

точно така - инстинкт, нещо по рождение, за което не си полагал никакви съзнателни усилия и пак ти се отдава - минала съм през три подобни, никое не се задържа, характеризира се със загуба на интерес в един момент - защо?

*

AH

• 2201
« Отговор #194 -: Септември 12, 2011, 09:59:50 pm »
Носител е на най-важното за човек, но не като негово желание или избор, а като инстинкт.

точно така - инстинкт, нещо по рождение, за което не си полагал никакви съзнателни усилия и пак ти се отдава - минала съм през три подобни, никое не се задържа, характеризира се със загуба на интерес в един момент - защо?

какво те смущава - сигурно всеки губи интерес към любимите си неща или призванията си от време на време- това не ги прави по-малко ценни:)
Те не са панацея, но много помагат, точно когато наистина имаме нужда от тях.
Повечето хора, през повечето време, си се занимават с други неща. Призванията са си минали опитности, а сега трябва и нови да трупаме. Не може да си лежим само на стари лаври:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #195 -: Септември 12, 2011, 10:53:29 pm »
Призванието по Луна по-скоро при мен е било инстинктивно, но и с нищо по-различно от това на 90% от децата. С годините Луна отиде значително назад и е само за ентъртеймънта. Може би дълбоко в сене си знам, че имам талант да градя личности в определено порище, но както се казва ту лейт, а и не тук.

*

Uran

• 6041
« Отговор #196 -: Септември 12, 2011, 11:10:29 pm »
По Луна в лъв. Аз нямам талант да бъда на сцената, НО знам като как трябва да изглеждат нещата.
п.п.Досега не съм се лъгала в преценките си доколко някой може да пробие най-общо казано на сцена. За някои от сегашните звезди знаех, че ще станат такива още кокато бяха никой (съпругът ми като свидетел на тезите ми е бил след това изненадан ако и да е имал професионално отношение към въпроса и тогава не е бил съгласен), както и обратното- за тези, които в момента са имали някаква популярност (знаела съм, че ще е лек летен дъждец).
Мога да градя, но ще съм по-голяма кучка от Н. Робева. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #197 -: Септември 12, 2011, 11:34:37 pm »
Не.

*

AH

• 2201
« Отговор #198 -: Септември 13, 2011, 06:42:18 am »
Призванието по Луна по-скоро при мен е било инстинктивно, но и с нищо по-различно от това на 90% от децата. С годините Луна отиде значително назад и е само за ентъртеймънта. Може би дълбоко в сене си знам, че имам талант да градя личности в определено порище, но както се казва ту лейт, а и не тук.

То не се знае- на човек може да му се случи да има деца и внуци, или пък други важни за него хора :)
На съзнателно ниво знаем, че не бива да манипулираме и предопределяме житейския път на други човешки същества, но също така знаем, че семейната среда и възпитание са важен фактор, отделно, че по-висшите изяви на планетарните енергии са свързани с въздействие върху околните:)
А когато е указано в радикса, дори никога да не си направим труд да го забележим и отчетем, то се е случвало и ще се случва – помисли, примерно, за някоя приятелка от детството, на която е възможно да си повлияла при житейски избор:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #199 -: Септември 13, 2011, 07:18:52 pm »

дай да я потърсим логиката - в кое точно не я откриваме?

теорията издиша, като тази за отвъдния живот, а на мен ми трябват доказателства ;D
 - да допуснем, че двама души се раждат по едно и също време, с равен потенциал, но при различни условия и обстоятелства - мислиш ли, че това няма как да е отразено в картите?
 - да кажем, че не е  - тогава къде се намърдва теорията за избора на душата, която е позволила да се роди точно в еди коя си среда, която от своя страна попроменя отзвучаването на планетните взаимодействия?
 - приемаме, че едната от миналото е заслужила едно, другата - друго - какво мисли тук кармичната астрология, дето пак трябва да е отразена в картата?

*жалко, че нямам пример от реалния живот - майка ми е раждала едновременно с една циганка (отново момиче). Била съм толкова грозно бебе (заради трудното раждане), че е имала съмнения за евентуална размяна ;D, но какво се е случило с некръвната ми близначка няма как да знам

горното е още по-неиздържано като иде реч за близнаци, отгледани в една и съща среда (макар и отношението никога да не е еднакво, дори при положено родителско старание), или казваш, че на 15-20 годишна възраст преждевременно помъдрелия близнак така проработва планетните схеми, че се оказва със завидна преднина на 30, а другият му диша праха - не вярвам
освен това с какво се обяснява това, че едното бебе оцелява при раждане, другото - не? прерождена проработка или?
има някаква рамка или елипса на позволено движение и в тая плоскост вариантите са си сходни

ако не - не разбирам, защо не?