Здравей Гост

Изгряващи външни планети

• 42 Отговора
  • 5529 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Изгряващи външни планети
« -: Септември 07, 2011, 08:52:18 pm »
Ето цитат от книгата на Ерин Съливан "Астрология на семейната динамика":

"На много дълбоко равнище, което е количествено и следователно без грешка, детето с изгряващи планети не е желано или е неудобно и е рожба на колектива, а не на семейството. Оттук идва и чувството за отделеност и изолация у подобни хора."

И повеже имам Плутон на асецнеднта, сега ще питам всички, които имат външни планети в съвпад с асцендента - Вие имали ли сте (а може би все още имате) като деца чувството за отделеност и изолация? Аз да! А вие?

Може би трябва за начинаещите да напиша, че външни планети са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

« Последна редакция: Септември 07, 2011, 09:24:03 pm от Hm »

*

Stella

• 7765
Re: Изгряващи външни планети
« Отговор #1 -: Септември 07, 2011, 09:02:39 pm »
Ето цитат от книгата на Ерин Съливан "Астрология на семейната динамика":

"На много дълбоко равнище, което е количествено и следователно без грешка, детето с изгряващи планети не е желано или е неудобно и е рожба на колектива, а не на семейството. Оттук идва и чувството за отделеност и изолация у подобни хора."

И повеже имам Плутон на асецнеднта, сега ще питам всички, които имат външни планети в съвпад с асцендента - Вие имали ли сте (а може би все още имате) като деца чувството за отделеност и изолация? Аз да! А вие?

Трябва вече да си го преодоляла. Това, което е на асцендента или изгрява в първи дом е равнозначно на първите 7 години от живота.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 07, 2011, 09:18:01 pm »
Е, кои от вас с изгряващи планети са имали чувството, че са по-различни и на изолация от другите?

При мен Уран изгрява откъм 12 дом в знака на АС, Нептун е в края на първи дом... И двамата имат доста аспекти с лични планети - два големи тригона. В съчетание с Плутон в 11 дом винаги съм имала чувство за отделеност и изолация, дори когато се намирам сред много хора, в колектив. С течение на времето се научих аз да изолирам и отхвърлям вместо да не ме приемат мен в някое отбрано общество на "свои" хора, затова всичките ми приятелства минават през изключително фина цедка, малцина успяват да прескочат бариерата (но си струва). :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Септември 07, 2011, 09:18:52 pm »
Izolaciq NE! Но различност и до ден днешен....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Септември 07, 2011, 09:20:28 pm »
Ако стане дума и за кулминиращи планети, ще се обадя и аз. :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #5 -: Септември 07, 2011, 09:20:41 pm »

При мен Уран изгрява откъм 12 дом в знака на АС, Нептун е в края на първи дом... И двамата имат доста аспекти с лични планети - два големи тригона. В съчетание с Плутон в 11 дом винаги съм имала чувство за отделеност и изолация, дори когато се намирам сред много хора, в колектив. С течение на времето се научих аз да изолирам и отхвърлям вместо да не ме приемат мен в някое отбрано общество на "свои" хора, затова всичките ми приятелства минават през изключително фина цедка, малцина успяват да прескочат бариерата (но си струва). :mellow:

Още от малка ли имаш подобно чувство?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Септември 07, 2011, 09:21:48 pm »
Ако стане дума и за кулминиращи планети, ще се обадя и аз. :blink:

Да се обаждат и тези с външни планети на МС, за да проверим по-добре.

;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 07, 2011, 09:25:07 pm »
Още от малка ли имаш подобно чувство?

Да.
На детска градина почти не съм ходила, но го имам това усещане още от ученическа възраст, от началните класове. Сякаш бях от "друго тесто", не като тях. И наистина впоследствие животът ми протече по коренно различен начин в сравнение с моите съученици, доста повече способности успяха да се разгърнат с течение на времето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Септември 07, 2011, 09:28:42 pm »
Уран на MC, но Уран е У1. Не за първи път си признавам, че съм малко като д-р Хаус, само че не толкова жлъчна и умна като него. Никога не съм била little miss sunshine, но и не съм антисоциална. Понякога се усамотявах (и продължавам да го правя) доброволно, когато ми писне от разни гадняри да са ми на главата и да ми тровят нервите. Когато бях дете, малко деца искаха да си играят с мен. Техен проблем - аз си играех сама. ;D Е, не, намираха се и такива, които ме харесваха. В училище беше същото положение - малко, но добри приятели и много използвачи и предатели. Какво да се прави - май по целия свят е така, не е само у Уран причината. Колкото до семейството - там няма проблеми, всичко е в рамките на обичайното... А и аз не съм ходила на градина.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Септември 07, 2011, 09:40:13 pm »
Да се присъедия и аз, от малка се усамотявам, така се
зареждам енергийно, тълпата ме изморява - не ходя по МОЛ-ове,
но го отдавам на Луната в 12-дом повече, отколкото на изгряващия
 Уран.... Много интресно, но от няколко мнения как могат да се
направят някакви " изводи " - трябва по-голяма статистическа извадка   :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Септември 07, 2011, 09:42:34 pm »
Izolaciq NE! Но различност и до ден днешен....

Ти как мислиш, че ти се е отразил, особено в детството твоят Нептун на асцендента?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Септември 07, 2011, 09:46:32 pm »
Имам Нептун съвпад с АСЦ откъм 12 дом и Плутон съвпад с МЦ ,Юпитер и Уран в широк съвпад с МЦ,никога не съм се чувствала изолирана,но различна,нестандартна,странна-да... ;)

Това, че си се чувствала различна как те е карало да се чувстваш - добре или зле? Казваш, че не си се чувствала отблъсната заради това, че си различна?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #12 -: Септември 07, 2011, 10:02:33 pm »
Нямам планета в съвпад с АЦ или в първи дом, но са ми присъщи същите чувства на различност, отделеност, изолация от най-ранна детска възраст. Ясла, детска градина, училище и т.н. са ми били все чужди, досадни и дори изтощаващи места, към които не принадлежа; почти не съм търсил контакт с връстниците и "другарчетата" и трудно бих могъл да се впиша в определена среда. Най-много съм себе си, когато съм сам.

Интересуват ли те други аспекти с АЦ освен съвпад?
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 10:08:00 pm от Kelvin »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Септември 07, 2011, 10:15:16 pm »
Нямам планета в съвпад с АЦ или в първи дом, но са ми присъщи същите чувства на различност, отделеност, изолация от най-ранна детска възраст. Ясла, детска градина, училище и т.н. са ми били все чужди, досадни и дори изтощаващи места, към които не принадлежа; почти не съм търсил контакт с връстниците и "другарчетата" и трудно бих могъл да се впиша в определена среда. Най-много съм себе си, когато съм сам.

Интересуват ли те други аспекти с АЦ освен съвпад?

Ако искаш си сложи картата. Ако не, кажи имаш ли планета в съвпад с МС, както и коя зодия и кой асцендент си.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Септември 07, 2011, 11:05:17 pm »
Аз съм с Луна в съвпад с АЦ.
Винаги съм имала моето си време: да си чета, да рисувам, да слушам музика, да мечтая и т.н.  :blink: Това обаче никога не съм го приемала, а най-малкото не съм го чувствала като изолация, а като начин по който мога да остана сама със себе си и да правя каквото Луната ми (душата ми) харесва.
Не съм се чувствала и изолирана. Живеех с родителите ми, но те бяха толкова заети (обикновенни трудови хора), че дори нямам спомени да ми е четена от тях поне една детска приказка. От умора заспиваха рано вечер и се налагаше да се справям сама. Ако имах добро поведение пред сестра ми (по-възрастна от мен), то тя тогава ми четеше за награда.  ;D
Иначе ми е била достатъчна една единственна приятелка (не си падам по количеството), ама вярна.  ;D
Изключително съм общителна, но само тогава, когато пожелая. Така че, ясно е, че не с всеки съм длъжна да го правя, както и обратно, разбирам, че не всеки е длъжен да общува с мен. Хубавото на всичко това е, че няма сърдити.  ;D

« Отговор #15 -: Септември 07, 2011, 11:06:39 pm »
A това за външните планети на асц. и като се замисля не само външните е на 100% сигурно в моя живот.

Изгряващ Сатурн при мен - аз съм причината родителите ми да се оженят. Баща ми е бил на 22, когато се раждам. Уран 1 дом.

Естествено всичките ми, не толкова много "връзки" - Плутон на асц. първородни и до голяма степен си мисля, че не са били планирани, със сигурност са расли на "самотек". Изключително саморазрушителни личности. Видя ли Плутон в 1 дом при мъж, много емоции, много драми, много падания....алкохол и други Плутоновски екстри. А и майките им - властни, силни жени.

Най-близките ми приятелки, почти без изключение с ПОНЕ 2 планети в 1 дом, всички първородни и всички хорактерче до характерче. Нито една типична жена, всички с тежки мъжки професии, особено Уранианките и това им харесва. Около 60-70% от родителите разведени. Засега имат влияние по един или друг начин на обществото около себе си.

Никога не е имало интриги между нас. Някак това им е под нивото, всичко ще ти кажат в прав текст, по възможно е да те "ударят с папка по главата" (реален случай) в пристъп на "ярост" (енергия), отколкото да са лукави.   

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #16 -: Септември 07, 2011, 11:10:00 pm »
A това за външните планети на асц. и като се замисля не само външните е на 100% сигурно в моя живот.

Изгряващ Сатурн при мен - аз съм причината родителите ми да се оженят. Баща ми е бил на 22, когато се раждам. Уран 1 дом.

Естествено всичките ми, не толкова много "връзки" - Плутон на асц. първородни и до голяма степен си мисля, че не са били планирани, със сигурност са расли на "самотек". Изключително саморазрушителни личности. Видя ли Плутон в 1 дом при мъж, много емоции, много драми, много падания....алкохол и други Плутоновски екстри. А и майките им - властни, силни жени.

Най-близките ми приятелки, почти без изключение с ПОНЕ 2 планети в 1 дом, всички първородни и всички хорактерче до характерче. Нито една типична жена, всички с тежки мъжки професии, особено Уранианките и това им харесва. Около 60-70% от родителите разведени. Засега имат влияние по един или друг начин на обществото около себе си.

Никога не е имало интриги между нас. Някак това им е под нивото, всичко ще ти кажат в прав текст, по възможно е да те "ударят с папка по главата" (реален случай) в пристъп на "ярост" (енергия), отколкото да са лукави.

Твоята майка била ли е властна а баща ти бил ли е с подобни слабости, каквито са имали твоите мъже?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #17 -: Септември 07, 2011, 11:13:50 pm »
Нептун на 6 гр от АС и Плутон на 3 гр. от МС брои ли се за съвпад?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #18 -: Септември 07, 2011, 11:16:57 pm »
Нептун на 6 гр от АС и Плутон на 3 гр. от МС брои ли се за съвпад?

Да, всички са в съвпад. Е, отговаряш ли на описанието?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #19 -: Септември 07, 2011, 11:17:39 pm »
Не го знам. :-[