Здравей Гост

Любима или не вълшебна приказка

• 210 Отговора
  • 30901 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Любима или не вълшебна приказка
« Отговор #100 -: Септември 08, 2011, 08:29:24 pm »
Значи имаш родова карма по женска линия, която трябва да отработиш.

Кажи ми начин да я отработя, само ако знаех как.
И ако може, да не се налага да измръзвам като изхвърлено куче някъде.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Септември 08, 2011, 08:33:40 pm »
Хело, а дали си си задала няколко основни въпроса:

1. Като се има се предвид, че приказките се четат в първите 5 до 7 години от живота. Дали детето е знаело информация за миналото на родителите си и прародителите си, та тази информация да е изиграла някаква роля в избора на предпочитани или недолюбвани приказки.
2. А дали избора за това какви приказки да се четат не е бил на родителите? (Едно време нямаше Дисни, само "Ну, погоди!" Ако е така, то детето изобщо няма да може да направи връзката със собствения си живот.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #102 -: Септември 08, 2011, 08:35:36 pm »
Много интересно! Тук отново можем да свържем съня с приказката "Ледената кралица".

Чувствала ли си се така? А дали си имала роднини, които са се чувствали така?

И аз съм се чувствала така, и майка ми. Най-вероятно и баба ми, веднъж го чух от майка.

Значи имаш родова карма по женска линия, която трябва да отработиш. Непрекъснато повтаряш - осмодомната ми Луница.
Хело, всички имаме карма по женска и по мъжка линия в зависимост от това, къде са ни разположени Слънцето и Луната и какви аспекти сключват.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #103 -: Септември 08, 2011, 08:41:34 pm »
Сега ми се иска всички вие, които си казахте любимата или тъжната детска приказка, която има общо с вашия личен живот, да помислите дали във въшия род е имало роднини, които са преживели същите неща, които споменахте или са се чувствали по същия начин.

И на мен ми е интересно дали някой от моите близки се е чувствал като в приказката за малката русалка, но за съжаление няма начин да го разбера. Може би първо трябва да потърся връзка с тази приказка и главния персонаж в моя живот, но като че ли засега такава не намирам, особено в отношенията с мъжете.

Тук съзирам, че в името на любовта си готова да направиш всичко. Поемаш рискове също като малката русалка.   :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #104 -: Септември 08, 2011, 08:43:20 pm »
Значи имаш родова карма по женска линия, която трябва да отработиш.

Кажи ми начин да я отработя, само ако знаех как.
И ако може, да не се налага да измръзвам като изхвърлено куче някъде.  ;D

Знам, че семейна карма се отработва със Семейни констелации. Може да има във Варна.

Отделно от това можеш да пробваш с медитация по въпроса и да пожелаеш да получиш отговор за изцеление.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #105 -: Септември 08, 2011, 08:46:42 pm »
Хело, а дали си си задала няколко основни въпроса:

1. Като се има се предвид, че приказките се четат в първите 5 до 7 години от живота. Дали детето е знаело информация за миналото на родителите си и прародителите си, та тази информация да е изиграла някаква роля в избора на предпочитани или недолюбвани приказки.
2. А дали избора за това какви приказки да се четат не е бил на родителите? (Едно време нямаше Дисни, само "Ну, погоди!" Ако е така, то детето изобщо няма да може да направи връзката със собствения си живот.

Ти осъзнато ли повтаряш съдбата на прародителите си?

Това става неосъзнато.

Ти осъзнато ли следваш това, което планетите имат намерение да направят, като се има предвид момента на раждането ти, дори, когато не познаваш хороскопа си и не вярваш в астрологията?

Защо изобщо задаваш такива въпроси?

*

Divna

• 2478
« Отговор #106 -: Септември 08, 2011, 08:46:50 pm »

Истината е напълно отразена в реалния ми живот. Тук не става въпрос за физическа непривлекателност нито при мен нито при мъжете ми.
Просто един вид, те не са човеци когато е необходимо да бъдат такива.  :blink:

Какво имаш предвид? Лоши хора ли са?
Проявявали са нечовечност в обикновени човешки ситуации.

В добър или в лош смисъл?

Хело, думата нечовечност, сама по себе си предполага, че става въпрос за нещо, което не може да бъде квалифицирано като добро, т.е. , че става въпрос за лоши неща .

Ох, струваше ли си?

Ох, да ти кажа честно, благодарение на тези си преживявания израстнах като индивид.

Един развод не е за подценяване що се отнася до цялата енергия, която губиш.  :-[ Навярно се чувстваш изцедена изцяло.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #107 -: Септември 08, 2011, 08:52:30 pm »

Един развод не е за подценяване що се отнася до цялата енергия, която губиш.  :-[ Навярно се чувстваш изцедена изцяло.

Останах с впечатление, че се е чувствала като героинята от приказката "Малката кибритопродавачка".

Аз искам да я попитам дали и баща и се е отнасял към нея така, както и въпросните мъже.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #108 -: Септември 08, 2011, 08:59:43 pm »

Истината е напълно отразена в реалния ми живот. Тук не става въпрос за физическа непривлекателност нито при мен нито при мъжете ми.

Хело, думата нечовечност, сама по себе си предполага, че става въпрос за нещо, което не може да бъде квалифицирано като добро, т.е. , че става въпрос за лоши неща .

Ох, струваше ли си?

Ох, да ти кажа честно, благодарение на тези си преживявания израстнах като индивид.

Верно е , за съжеление е така, но все пак живота е пред мен.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #109 -: Септември 08, 2011, 09:05:14 pm »

Останах с впечатление, че се е чувствала като героинята от приказката "Малката кибритопродавачка".

Аз искам да я попитам дали и баща и се е отнасял към нея така, както и въпросните мъже.

Ако се даде в насока себеопознаване, тази тема става за професионална дискусия в някой форум за психология.
Аз лично те поздравявам за хубавата тема!  :blink:

Опитваш се да я свържеш с кармата, но да ти кажа честно все още не мога да приема напълно тази връзка. По-скоро насоката е "как чрез приказките можем да изживеем личните си страсти?" и от тук веднага отиваме в проучването на 1ви дом и асцендента.

*

Divna

• 2478
« Отговор #110 -: Септември 08, 2011, 09:06:47 pm »

Ох, струваше ли си?

Верно е , за съжеление е така, но все пак живота е пред мен.

Оооооо, Елфи, хубавото тепърва ти предстои! Много скоро ще започнеш да го усещаш.  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #111 -: Септември 08, 2011, 09:09:48 pm »

Оооооо, Елфи, хубавото тепърва ти предстои! Много скоро ще започнеш да го усещаш.  :blink:

Ако промени вътре в себе си това, което я кара да избира все непохдодящи мъже. Тя следва историята от приказката.

Сега се сещам за една лечебна техника - визуализираш сценария на приказката и си представяш такъв развой на събитията, който би те направил щастлива. Променяш приказката в ума си. Трябва да има хепи ендинг. Ако после сънуваш сън в тази връзка го напиши в тази тема.

*

Divna

• 2478
« Отговор #112 -: Септември 08, 2011, 09:21:28 pm »

Ако промени вътре в себе си това, което я кара да избира все непохдодящи мъже. Тя следва историята от приказката.

Сега се сещам за една лечебна техника - визуализираш сценария на приказката и си представяш такъв развой на събитията, който би те направил щастлива. Променяш приказката в ума си. Трябва да има хепи ендинг. Ако после сънуваш сън в тази връзка го напиши в тази тема.

Хело, готови рецепти за тая работа не се дават.
Ти била ли си някога омъжена?
Когато срешнеш "твоя човек" никога не мислиш за раздяла. В много от случаите, тя идва тогава, когато единият от партньорите продължи да еволюира, а другия зацикли на едно място.  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #113 -: Септември 08, 2011, 09:55:51 pm »

Хело, готови рецепти за тая работа не се дават.
Ти била ли си някога омъжена?
Когато срешнеш "твоя човек" никога не мислиш за раздяла. В много от случаите, тя идва тогава, когато единият от партньорите продължи да еволюира, а другия зацикли на едно място.  :-[

Абсолютно съм съгласна с написаното от теб-пътищата се разделят, когато двама души изпълнят задачата, заради която са се събрали и отношенията "забият" в десета глуха, т.е. не се развиват...Съвети не се дават. Особено неавторитетно звучи от човек, който не е имал опитности в сферата, в която се опитва да дава съвети.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #114 -: Септември 08, 2011, 09:58:48 pm »
Ако човек повтаря кармата на родителите си, защо аз се разведох, защо мъжа ми ми изневери след като и майка ми ибаба ми имаха щастливи бракове, особено баба ми остана обичана до края на живота си...Всъшнот май си отговорих - то и моя сега ми се кълне в любов.

Аз не си спомням конкретна приказка - само, че се обличах като принцеса и все царе и царици ми бяха в главата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #115 -: Септември 08, 2011, 10:02:30 pm »
Цитат
се обличах като принцеса и все царе и царици ми бяха в главата.

голяма част от жените следват безусловно орионските си ДНК команди  ;)  това е типичното поведение. и аз съм минала оттам, но се радвам, че прегорих командите овреме...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #116 -: Септември 08, 2011, 10:07:04 pm »
Няма достоверна връзка между любимите или нехаресваните приказки и кармата на родителите. Трудно ще намериш неоспорими доказателства.  Може пък да не харесвам дадена приказка, защото съм се трогнала от живота на някой съсед или приятел на семейството и това да няма нищо общо с родителската карма. Понякога предпочитанията ни се определят от напълно непознати хора. А понякога родителите разказват недостоверни истории, което оказва влияние върху избора и реакциите на детето. Например като бяхме малки баба ми и дядо ми много често обсъждаха със съседите у дома (у нас почти всяка вечер имахме гости) как кръвопийци отвличали малки деца, държали ги в едни бъчви с мас, да им ставала хубава кожата и после им пиели кръвта, след което ги изяждали и им изхвърляли кокалите. Това нещо се разказваше без оглед на това дали децата са наблизо. После децата сънуваха кошмари и се стряскаха на сън, а да не говорим как децата на свой ред бяха хипнотизирани от тези истории и се надпреварваха да си разказват на тъмно под завивките страшни истории за вампири и караконджули. Семейната динамика е много сложно нещо.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #117 -: Септември 08, 2011, 10:11:37 pm »

Например като бяхме малки баба ми и дядо ми много често обсъждаха със съседите у дома (у нас почти всяка вечер имахме гости) как кръвопийци отвличали малки деца, държали ги в едни бъчви с мас, да им ставала хубава кожата и после им пиели кръвта, след което ги изяждали и им изхвърляли кокалите. Това нещо се разказваше без оглед на това дали децата са наблизо. После децата сънуваха кошмари и се стряскаха на сън, а да не говорим как децата на свой ред бяха хипнотизирани от тези истории и се надпреварваха да си разказват на тъмно под завивките страшни истории за вампири и караконджули. Семейната динамика е много сложно нещо.

Баба ти и дядо ти преживели ли са разни страшни неща като са били деца?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Септември 08, 2011, 10:19:56 pm »
Например като бяхме малки баба ми и дядо ми много често обсъждаха със съседите у дома (у нас почти всяка вечер имахме гости) как кръвопийци отвличали малки деца, държали ги в едни бъчви с мас, да им ставала хубава кожата и после им пиели кръвта, след което ги изяждали и им изхвърляли кокалите. Това нещо се разказваше без оглед на това дали децата са наблизо. После децата сънуваха кошмари и се стряскаха на сън, а да не говорим как децата на свой ред бяха хипнотизирани от тези истории и се надпреварваха да си разказват на тъмно под завивките страшни истории за вампири и караконджули.

Много познато звучи  ;D, и аз израстнах закърмена с такива страшни истории, викахме им "страшилки".

Имаше го това с бъчвите, имаше и други - Ковчегът с колелца, Червената ръка...

Цитат
Гроб на колёсиках

Одна девочка стала убираться в доме. Радио говорит:
- Девочка, девочка, гроб на колёсиках ищет твой город.

Девочка не прячется. Радио опять:
- Девочка, девочка, гроб на колесиках ищет твой дом.

Девочка не прячется. Радио:
- Девочка, девочка, гроб на колесиках ищет твою квартиру.

Девочка не прячется. Радио снова:
- Девочка, девочка, гроб на колесиках уже у тебя за спиной.

Девочка не спряталась, и гроб ее прибил, подвесил к потолку и поставил под нее таз, чтобы кровь стекала.

http://koshechkaneko.mindmix.ru/1954-729-grob-na-kolesikah.zhtml

Бъррр, още ме побиват тръпки като се сетя за тези истории.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #119 -: Септември 08, 2011, 10:23:36 pm »

Много познато звучи  ;D, и аз израстнах закърмена с такива страшни истории, викахме им "страшилки".

В миналото на рода ти имало ли е страшни истории с много кървища?
Макар, че в Русия сигурно при много семейства е имало.