Здравей Гост

тао квадратура

• 19 Отговора
  • 3187 Прегледи
тао квадратура
« -: Септември 12, 2011, 01:31:57 pm »
От скоро уча астрология и имам да уча много дакато ви догоня.Трудно ми е да интерпретирам една тоа квадратура-Венера(11 дом в близнаци,управлява 10 дом),Марс на върха на квадратурата(9 дом в риби,управлява 10 дом),Нептун(5 дом в стрелец,управлява 12 дом).И друго искам да ви попитам-ако в една карта няма нито една пранета в елемента огън,то позицията на Марс в 9 дом,който мунданно е огнен,може донякъде да компенсира отсъствието на огън?

*

Stella

• 7765
Re: тао квадратура
« Отговор #1 -: Септември 12, 2011, 03:12:58 pm »
От скоро уча астрология и имам да уча много дакато ви догоня.Трудно ми е да интерпретирам една тоа квадратура-Венера(11 дом в близнаци,управлява 10 дом),Марс на върха на квадратурата(9 дом в риби,управлява 10 дом),Нептун(5 дом в стрелец,управлява 12 дом).И друго искам да ви попитам-ако в една карта няма нито една пранета в елемента огън,то позицията на Марс в 9 дом,който мунданно е огнен,може донякъде да компенсира отсъствието на огън?

Не, липсата на планети в огнен елемент не може да се компенсира от присъствието на планети в лични домове. Принципът на знаците и домовете е различен. Знаците са твоя темперамент - елементите, които са подчертани от присъствието на планети в тях опредлят характеристиките на твоя темперамент. Домовете са сферите на активност - там, където си прилагаш енергията.

Ако имаш огнен асцендент, това донякъде може да набави липсата на огън. Брои се...огънят се прибавя като черта на личността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Септември 12, 2011, 03:21:07 pm »

Венера и Марс ти съ-управляват 10-ти дом, доколкото разборам и са в квадратура помежду си. Това е много динамичен аспект, който създава напрежение, но и дава тласък за развитие. Квадратурите винаги дават тласък за развитие. Проблем е тао-квадратът с Нептун, който е в 5-ти и управлява 12-ти. Може да имаш нужда от усамотение, за да  реализираш своите творчески, художествени и музикални потребности и заложби. Може да имаш нужда от лично пространство за медитация, бягство от грубата действителност в света на мечтите и фантазиите. Хората с този тип аспекти на Нептун са по-разсеяни, мечтателни, понакога стават еуфорични и лесно могат да станат жертва на лъжи и заблуди. Необходимо е да се развива бдителност и да се поставя ясна граница между фантазиите и реалността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3 -: Септември 12, 2011, 03:38:45 pm »
Благодаря ти,Stella!Липсата на огън при мен не мога да си я обясня,в никакъв случай не съм песимист и не ми липсва активност,динамика и амбиция.Може би съм по-дълго обмислям нещата,когато трябва да взема решение,т.е.не съм прибързана.Асцендентът ми е рак. :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4 -: Септември 12, 2011, 05:40:22 pm »
Липсата на огън при мен не мога да си я обясня,в никакъв случай не съм песимист и не ми липсва активност,динамика и амбиция.Може би съм по-дълго обмислям нещата,когато трябва да взема решение,т.е.не съм прибързана.Асцендентът ми е рак. :blink:

липсата на огън означава, че огънят като елемент ти е отработен в минали животи и в този не ти е нужен  ;) явно си имаш достатъчно динамика в натала и огънят не е от такова значение, колкото и неприемливо да звучи за астрологичното войнство  :P

аз нямам елемнт земя в натала си, но това не ми пречи да имам невероятно силна връзка с Майката Земя, дори по-силна от хората с натоварена земя в хороскопите си. отделно в огън имам само един Нептун, но това е повече от достатъчно  ;)

тук трябва да се различава архетипът на елемента от онова, което символизира, защото онова което символизира може да се набавя от самите аспекти, а не от стихиите  :P  самите стихии присъстват в натала и показателят при тях е находяща се планета, ако няма, то въпросната стихия е отработена в миналите инкарнации и в тази инкарнация се набляга на това, което тепърва се отрабтва, тоест стихии в които присъстват планети.

с тази тау квадратура си имаш достатъчно уроци да учиш, че кусур ти е и огън  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #5 -: Септември 12, 2011, 07:22:46 pm »
Явно в този живот ще страдам от липса на любов и приятели такива ,каквито са в представите ми.А повечето ми планети са във въздушни и подвижни знаци.Ще се наложи да наблегна на духовното май,но то така си ми идва и отвътре :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Септември 12, 2011, 07:53:00 pm »
аз нямам елемнт земя в натала си, но това не ми пречи да имам невероятно силна връзка с Майката Земя, дори по-силна от хората с натоварена земя в хороскопите си. отделно в огън имам само един Нептун, но това е повече от достатъчно  ;)

това, че нямаш акцент в земя в радикса,  може и да си личи в живота ти:) - не мислиш ли?
А това изобщо не пречи да имаш здрава връзка със Земята - имаш я, точно защото няма много "земя" и има друго:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Септември 12, 2011, 08:01:02 pm »
Благодаря ти,Stella!Липсата на огън при мен не мога да си я обясня,в никакъв случай не съм песимист и не ми липсва активност,динамика и амбиция.Може би съм по-дълго обмислям нещата,когато трябва да взема решение,т.е.не съм прибързана.Асцендентът ми е рак. :blink:

Липсата на огън не означава липса на амбиция и липса на оптимизъм. може да имаш силен Юпитер, силно поставено Слънце. Липсата на огън по-скоро дава известна липса на вдъхновение и спонтанност. Огнените планети изразходват пряко енергията си, жизнените сили на индивида се проектират директно върху околната среда, посредством волята и импулсите за действие. Хората, които нямат планети в огнени знаци, проектират огнената си енергия опосредствувано - пречупено през другите елементи и среди, в зависимост от местоположението на управителите на Овен, Лъв и Стрелец.

Просто местоположението на планетите показва върху кои качества трябва да акцентираш в живота си. Нямаш друг избор. Това не означава, че другите качества не съществуват, но те няма да бъдат толкова развити. Стивън Аройо съветва да си набавяме липсващите елементи от околната среда... или да се учим от противоположите знаци, защото те ни осигуряват баланса.
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 08:06:34 pm от Stella »

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Септември 12, 2011, 08:17:04 pm »

дамата май се занимава със специални практики, според това, което чета от нея в "мистика":)

това, че нямаш акцент в земя в радикса,  може и да си личи в живота ти:) - не мислиш ли?
А това изобщо не пречи да имаш здрава връзка със Земята - имаш я, точно защото няма много "земя" и има друго:)

Всъщност какво се има в предвид под "имам силна връзка с Майката Земя?" :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Септември 12, 2011, 08:19:03 pm »

чеки сега, защо бъркаш нещата?

дали си личи в живота ми или не няма никакво значение. пак повтарям: не бъркайте архетипите на стихиите със качествата на стихиите. едното няма нищо общо с другото.

и точно в езотеричната литература се споменава факта, че липсата на даден елемент е точно отрабтката му в миналото. човешката еволюция се движи напред, а не назад! нещо, което си отработил в други инкарнации не ти е нужно - то просто го знаеш и точка. това, което ми е било нужно в тази си го имам в доволно количество...

това, че нямам земя не означава, че не мога да мисля рационално - мога, но просто вече не ми е интересно. не означава, че не мога да си отрабтвам материалните аспекти - мога и съм го доказала в този си живот, просто вече не ми е интересно... и така мога да продължавам до безкрай за качествата на земният елемент - имам ги, отработени са, но не са ми нужни в този живот  ;)

и още нещо: няма как да имаш здрава връзка с Майката Земя, ако не си я отработила! това е просто абсурдно! тук не става въпрос за магични ритуали и манипулации, а за нещо съвсем различно и на съвсем друго ниво...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #10 -: Септември 12, 2011, 08:23:06 pm »

дамата май се занимава със специални практики, според това, което чета от нея в "мистика":)

ма не се занимавам с никакви практики, по точно с абсолютно нищо не се занимавам!  ;D  като чуя думата ритуал и задника ми се изприщва, а мозъка ми блокира напълно  :rolf:  а както е ясно на всички - магиите и другите практики са на основата на ритуали и прочее дивотии... ми нъц - не са моята стихия  :P

като искам да направя нещо просто го правя - нямам нужда от ритуали и магии. съзнанието ми ме води навсякъде и ме среща с когото си пожелая - хоп и готово... просто го мога - така съм родена...

нямам нито нерви, нито търпение да се занимавам с практики  ;D  искам нещото да става веднага и по моите правила! и то си става... верно е, че осъзнах наскоро, че го мога, но то и затова е застъпен въздухът в натала ми - него имам да отработвам в тоя живот, а не друго  ;)
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 08:27:48 pm от Вещичка »

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Септември 12, 2011, 08:30:39 pm »
това, че нямам земя не означава, че не мога да мисля рационално - мога, но просто вече не ми е интересно. не означава, че не мога да си отрабтвам материалните аспекти - мога и съм го доказала в този си живот, просто вече не ми е интересно... и така мога да продължавам до безкрай за качествата на земният елемент - имам ги, отработени са, но не са ми нужни в този живот  ;)

и още нещо: няма как да имаш здрава връзка с Майката Земя, ако не си я отработила! това е просто абсурдно! тук не става въпрос за магични ритуали и манипулации, а за нещо съвсем различно и на съвсем друго ниво...

хубаво де, не се пали толкова:) - става въпрос как се проявява в тоя живот някакъв акцент:) - и говорим за типични случаи, а не за изключения- пък тук са все изключения:) - типичният случай при липса на "земя" е липса на достатъчно практичност:) - нормалните земни и практични хора не се мотаят с часове във виртуалната реалност и не осъществяват здрава връзка с майката земя:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Септември 12, 2011, 08:31:04 pm »
Веще, ти имаш силен Сатурн в голям тригон с Юпитер, Меркурий и Уран и в съвпад с Луна. Няма как да не си практична. Липсата на Земя се компенсира от силен Сатурн.

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Септември 12, 2011, 08:33:01 pm »

ма не се занимавам с никакви практики, по точно с абсолютно нищо не се занимавам!  ;D  като чуя думата ритуал и задника ми се изприщва, а мозъка ми блокира напълно  :rolf:  а както е ясно на всички - магиите и другите практики са на основата на ритуали и прочее дивотии... ми нъц - не са моята стихия  :P

като искам да направя нещо просто го правя - нямам нужда от ритуали и магии. съзнанието ми ме води навсякъде и ме среща с когото си пожелая - хоп и готово... просто го мога - така съм родена...

нямам нито нерви, нито търпение да се занимавам с практики  ;D  искам нещото да става веднага и по моите правила! и то си става... верно е, че осъзнах наскоро, че го мога, но то и затова е застъпен въздухът в натала ми - него имам да отработвам в тоя живот, а не друго  ;)

ами ако не го наречем практика, как да го наречем?:) - можене, способност, призвание - как си го наричаш?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #14 -: Септември 12, 2011, 08:34:14 pm »
Веще, ти имаш силен Сатурн в голям тригон с Юпитер, Меркурий и Уран и в съвпад с Луна. Няма как да не си практична. Липсата на Земя се компенсира от силен Сатурн.

Сатурн ми управлява 12 дом, а 12-я дом е и миналото прераждане - това е повече от достатъчно за сегашните ми знания и умения  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Септември 12, 2011, 08:38:42 pm »

Сатурн ми управлява 12 дом, а 12-я дом е и миналото прераждане - това е повече от достатъчно за сегашните ми знания и умения  ;)

Управлява 12-ти и се намира в 4-ти. Това са все мистични домове.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #16 -: Септември 12, 2011, 08:40:07 pm »

Управлява 12-ти и се намира в 4-ти. Това са все мистични домове.

4-ти дом е на дома. Кое е толкова мистично там? Смъртта?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Септември 12, 2011, 08:40:14 pm »

ами ако не го наречем практика, как да го наречем?:) - можене, способност, призвание - как си го наричаш?

ами не е практика, защото не е нещо установено и с правила както е при всички практики. не е и магия защото няма церемонии, ритуали и наизустяване на латински дивотии... не знам как го наричам, щото никак не го наричам... просто го мога...

ей ти пример: например даден човек за да се свърже с Майката Земя трябва да медитира с часове и я хване влака за там, я не. други пък пак медитират и изричат мантри за да се "свържат"... е, аз просто за части от секундата се пренасям в центъра в кристалното ядро на Земята и я виждам - тя е пред мен, питам каквото питам или си излагам молбата и съм готова... и това трае секунди. отделно всяка вечер имам навика да обвивам Земята с воал от Божествена енергия и Любов и така да си заспивам... но честно казано не знам как да го нарека това  :-\  защото при мен трае секунди и опредлено не е медитация или ритуал  ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #18 -: Септември 12, 2011, 08:43:34 pm »

Аз съм същия случай - нямам земя ( нито една планета в земен знак ),
но имам силен Сатурн, който ми дава " заземяване " предостатъчно   ;)
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Септември 12, 2011, 10:55:54 pm »

Аз съм същия случай - нямам земя ( нито една планета в земен знак ),
но имам силен Сатурн, който ми дава " заземяване " предостатъчно   ;)
И аз съм в отбора на незаземените, но пусто НЕ мога да го сторя дори паразитирайки в/у силно земен индивид.