Ан, права си за разликата в поколенията, но мисля, че това е един универсален фактор и в повечето случаи изиграва роля в живота на всеки човек, но моя конфликт далеч не се изразява само със разликите в поколенията. Майка ми и сестра ми са едни много експресивни, драматични персони, чиито усилия са насочени ЗА всичко КЪМ семейството. Имам сблъсък на ценности с тях, понеже аз нито съм толкова експресивна, нито толкова драматична, нито виждам като основна цел в живота да браня сегашното и да създавам ново наследство. Проблема е, че от тази страна на рода ми се налага вид поведение, което ако не възприемеш, си коравосърдечен, незаинтересован и не си способен на съпричасност.
Другата страна на рода ми е прекалено отдадена на работата си, свръхамбициозна и там вече наистина има някаква студенина от страна на хората, и един към друг, и към другите хора, не можеш лесно да се сближиш с тях. И баща ми, и баба ми по бащина линия, лелите ми, все са така. Въпроса е, че аз не съм ЧАК така и подобно отношение стресира и озадачава и мен самата.
Аз съм на средата. И понеже бяхте казали изследване на родовата си карма, аз по-сериозно се залових да намеря данни освен за родителите ми, и за прародителите ми. Намерих датите на дядо ми и на баба ми по майчина линия. В тоя род се раздават раци, лъвове, овени, риби - на поразия. И аз в интерес на истината в южната хемисфера имам два рака, три лъва, с други думи тлъста драматична работа. Раците ми за красота се веят в 10 дом, лъвовете в 11. В северната хемисфера в 4 дом (Козирог) имам Луна (доминантна планета на целия хороскоп), северен възел, Нептун, Уран. За да е красива цялата тази опозиционна работа, Сатурн е в 5 дом във Водолей и опонира на лъвовете, щото си нямам малко опозиции от раци-козирози. Козирогът вероятно е наследствен от другия ми род, въпреки че лично баща ми няма нещо в Козирог като лична планета. Идеята ми беше, че съм насадена по средата

И виждам и двете страни, но и от двете страни получавам "АНАТЕМА" за това, че имам някакви балансирани разбирания - едно драматично, наранено АНАТЕМА и едно типично козирожко такова АНАТЕМА - щото господството на техните разбирания не трябва да се оспорва.