Здравей Гост

Луна в РАК ?

• 73 Отговора
  • 11228 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Луна в РАК ?
« Отговор #20 -: Септември 26, 2011, 05:41:15 pm »
Всеки си има кусури, то е ясно, но трябва да има някаква търпимост и граници. Знаете ли, че приятелката ми с Луна в Рак, завърши нейната магистратура, а приятелят и, който я издържаше и замина с нея (самият той Рак, но с Луна в Стрелец и асц Стрелец) имаше шанс да направи много силна магистратура по биология в Австралия, и тя го спря, защото не можела да бъде сама - това преди 6-7 години. А той е от семейство на научни работници, а дядо му в бил министър преди комунизма и наистина считам, че е един от 10-те ми най-умни приятели....

И като капак, когато той мислеше да я оставя, тя се разболя (на нервна почва - обриви и тн) и сега той пак си я гледа... това е абсолютно несъзнателно, но е факт.
When One Door Closes Another Door Opens

*

abroad

• 2187
« Отговор #21 -: Септември 26, 2011, 06:14:06 pm »
Какво очакваш да чуеш? Или си водиш монолог за потушаване на нещо си...
Звучиш като да те е яд на тронова Луна :blink: Имаш ли обяснение (извън описаното) защо така? Сякаш ти липсва нещото, което тя би могла да притежава. Кое е то? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Септември 26, 2011, 06:17:32 pm »
Цитат
Рачешката ЛУНА ще ти внуши какво да е твоето мнение...

За Луна в опозиция с Плутон имам такива наблюдения, но пак си зависи от човека.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #23 -: Септември 26, 2011, 06:26:01 pm »
Звучиш като да те е яд на тронова Луна :blink: Имаш ли обяснение (извън описаното) защо така? Сякаш ти липсва нещото, което тя би могла да притежава. Кое е то? :blink:

Вероятно това, което предлагат на познатите й с подобна Луна.
Опитностите на Анабел за хора, които имат Луна в Рак и от написаното от нея, че не си дават много зор и въпреки това другите правят всичко за тях и им се получават нещата. Явно при нея се получават по-трудно и се чувства прецакана по някакъв начин.

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Септември 26, 2011, 06:37:51 pm »
Темата ми беше провокирана от бивш мой колега с Луна в Рак.

Той много често казва "аз не си пазя идеите, защото идеите са навсякъде", но след като работи с нашия екип 3 месеца, забелязахме как нищо не създава той, но много добре успява да "отрази" нашите идеи. Освен това успя и много добре да ги представи за собствени (и пред пресата и пред шефовете ни). Наложи се да го отстраним, но беше доста тежко решение, освен това той има достъп до много ценна информация все още и няма никакви скрупули да се възползва максимално от личния чужд труд и дори имам усещането, че не усеща границата на свое и чуждо - интелектуално консуматорство. Но все повече си мисля, че наистина до голяма степен реакциите му са инстинктивни и неосъзнати. Някак много бързо му идва от вътре....

О, той нарочно говори така за идеите, за да ви предразположи да си ги споделяте. Водните луни не си искат нещата директно, те са на принципа "Казвам ти дъще, сещай се снахо", т.е. има известна степен на подмолност. Водата може да бъде много подмолна.
Щом нищо не сте научили от него, значи ви е използвал.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #25 -: Септември 26, 2011, 06:50:22 pm »
Водните луни не си искат нещата директно, те са на принципа "Казвам ти дъще, сещай се снахо", т.е. има известна степен на подмолност. Водата може да бъде много подмолна.

Всъщност, подмолна съм. Не съм достигнала онези висини, за които мечтая, но все още се уча :blink:
И много бих се радвала да "получа" вече описаните по-горе дадености на Луна в Рак в тоя си живот, ама ако може без зависимостите ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Септември 26, 2011, 06:53:59 pm »
Водните луни не си искат нещата директно, те са на принципа "Казвам ти дъще, сещай се снахо", т.е. има известна степен на подмолност. Водата може да бъде много подмолна.

Всъщност, подмолна съм. Не съм достигнала онези висини, за които мечтая, но все още се уча :blink:
И много бих се радвала да "получа" вече описаните по-горе дадености на Луна в Рак в тоя си живот, ама ако може без зависимостите ;D

Готино, че си признаваш...Споко, аз имам 5 планети във водни знаци-добре си тригонирам с водните луни и др. подобни водни...Умирам си за повече огън, та да си "гледам кефа".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Септември 26, 2011, 06:54:49 pm »
По тази логика и на мен цял живот всичко другите трябва да ми снасят (или Вселената) - хем съм с Луна в Рак, хем в 8 дом  ;D... За съжаление реалността е друга, нищо дотук не съм получила даром.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Септември 26, 2011, 06:56:20 pm »
Абе, дайте му хороскопа на този човек, бе! Не може така само по една луна да се разсъждава.

*

abroad

• 2187
« Отговор #29 -: Септември 26, 2011, 06:57:16 pm »
По тази логика и на мен цял живот всичко другите трябва да ми снасят (или Вселената) - хем съм с Луна в Рак, хем в 8 дом  ;D... За съжаление реалността е друга, нищо дотук не съм получила даром.

трай, бе
нали трябва да се доказвам ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #30 -: Септември 26, 2011, 07:40:25 pm »
Абе, дайте му хороскопа на този човек, бе! Не може така само по една луна да се разсъждава.

Направо синастрията с този човек.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Септември 26, 2011, 08:36:02 pm »

Направо синастрията с този човек.

Да.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #32 -: Септември 29, 2011, 10:48:32 am »
Аз съм с Луна в Рак 7 дом и съм много семеен човек, отдаден на децата, държащ да дава максимално обич и подкрепа на децата си. Опрезелено си меня мнението често - много е гадно, това хич не го харесвам. Много съм чувствинерна и ранима. Плача по филми и съпричастнича на болката на хората.
За подмони манупилации - незнам, ако е несъзнателно може и да не го усещам.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Септември 29, 2011, 03:03:00 pm »
О аз имам Венера на трон  ;D :P и за мен този аспект е благословия.

Трябваше да "уволня" (в случая отстраня, защото всеки иницирал проекта, получава заплащане до края на  този проект) и ми бе изключително трудно. Но не може на професионално ниво да го караш на инстинкти и приливи и отливи, трябва ОСЪЗНАВАНЕ и ИНТЕЛЕКТ.

Това беше причината за темата.

БЛАГОДАРЯ на тези, които споделиха мнението си на астролози и на другите, за участието.
« Последна редакция: Септември 29, 2011, 03:21:30 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #34 -: Септември 29, 2011, 03:17:23 pm »

Щях да го дам Стела, права си, целият хороскоп е нужен, но нещо стана много лична и нападателна темата, а определено не ми беше целта да обидя някой във форума. Аз имам огнена Луна и то фиксирана и много добре си знам "различията" от другите. За някой неща това е перфектната Луна (да водя конференции, да правя презентации, да творя и тн и тн) за други - да си замълча и да не си кажа мнението, да се подчиня и тн. не е.

Но когато работиш и влагаш толкова усилия и труд и забелязваш, че нещо не е наред, трябва да си "защитаваш" територията. Изобщо не ме интересува кой колко е чувствителен и тн., като е подписал договор и е приел ПО СОБСТВЕНА воля някакви условия, трябва да ги изпълнява, както го правят всички останали. В къщи може да е най-милото същество на света, но да внушава на колежките ми (забележете само на ЖЕНИ и то чувствителните), че са некадърни и да ни прецаква работата, за да блесне той.....

Не казвам, че всички Луни в Рак са така, но от житейския си опит съм забелязала, че не са най-добрите професионалисти, най-самоотвержаните хора (дори собствения ми брат, като огладнее може да убие човек), и определено ще излъжат/извъртят нещата, което на ПРОФЕСИОНАЛНО ниво обърква целия колектив.... ИНТРИГИТЕ...

Само ще поясня, че две от най-близките ми приятелки са Слънчеви Раци, и при тях също има чувствителност, такт, ненасилие (пряко - Луна в Лъв понякога е насилник) и тн и тн. но някак са МНОГО по-осъзнати.

До голяма степен обаче отчитам, че хора с Луна в Рак са изключително нарцистични, субективни и не ги правят дори нарочно нещата, неосъзнати са.

Мнението на Стела много добре ги обяснява нещата. Може би пък хора с Луна в Рак са родени за семеен живот предимно, не тежка научна работа, и вместо да работят, интензивно, по 12 часа на ден биха се чувствали много по-добре като родители например, с по - лека професия....така ги отчитам нещата.
« Последна редакция: Септември 29, 2011, 03:27:13 pm от Anabell »

*

Divna

• 2478
« Отговор #35 -: Септември 29, 2011, 05:27:02 pm »
Не казвам, че всички Луни в Рак са така, но от житейския си опит съм забелязала, че не са най-добрите професионалисти, най-самоотвержаните хора (дори собствения ми брат, като огладнее може да убие човек), и определено ще излъжат/извъртят нещата, което на ПРОФЕСИОНАЛНО ниво обърква целия колектив.... ИНТРИГИТЕ...

Аз нямам такива наблюдения за колегите с Луна в Рак. Възхищавам им се, от това колко са интуитивни.
Не знам защо свързваш Луна с мисловния процес и с игрите (интригите)?  :-\ На твое място бих търсила Меркурий (интелект, работа, работна среда...) и Слънце (личностни характеристики, игри (интригата е вид игра)...).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #36 -: Септември 29, 2011, 05:36:46 pm »
Аз съм Козирог с изгряващ Сатурн, и може би имам по-високи изисквания от средните за професионализъм. Работата, дисциплината, организацията, спазването на правилата и йерархията са важни за мен, но и в живота (извън форума) дразня много хора в България със сериозността си и изискванията си, само за пояснение дори във висшето си образование нямах 5 (всъщност само една в магистратурата)..........и имам доста награди от конкурси и тн., така завишени са ми изискванията, но и професията ми е изключително отговорна. В САЩ например това беше много добре, в БГ дразни.......но ние нямаме общество.... манталитет.

Обаче зависи и от професията, нали  :P :rolf:

И всъщност Дивна до някъде си права - колегата ми ПРЕКАЛЕНО разчиташе на вътрешни усещания (а трябва да изнесем продукт за рационалната евро комисия.... а той не беше прочел и един доклад по темата, но имаше "усещания"...... непрофесионализъм) и не знае един чужд език....няма задълбочен поглед върху нито една чужда култура..... но манипулираше други, много по-образовани колежки с по 2-3 езика.

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Септември 29, 2011, 05:48:33 pm »
До голяма степен обаче отчитам, че хора с Луна в Рак са изключително нарцистични, субективни и не ги правят дори нарочно нещата, неосъзнати са.
... Може би пък хора с Луна в Рак са родени за семеен живот предимно, не тежка научна работа, и вместо да работят, интензивно, по 12 часа на ден биха се чувствали много по-добре като родители например, с по - лека професия....така ги отчитам нещата.

Живея с една Луна в Рак и мога да кажа, че си е супер и за двете - семейство и кариера.  ;) :blink:
Та тази Луна работи в световноизвестна компания и работата й е интелектуална. Работи това от повече от 20 години. Поради естеството на работа често се случва да стане в малките часове на денонощието. Работата й е изключително отговорна и изисква светкавични реакции, силна интуиция, умственна концентрация... Приятелите именно на тази Луна, с които се вижда извън работно време са й колеги. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #38 -: Септември 29, 2011, 05:53:20 pm »
Аз съм Козирог с изгряващ Сатурн, и може би имам по-високи изисквания от средните за професионализъм. Работата, дисциплината, организацията, спазването на правилата и йерархията са важни за мен, но и в живота (извън форума) дразня много хора в България със сериозността си и изискванията си, само за пояснение дори във висшето си образование нямах 5 (всъщност само една в магистратурата)..........и имам доста награди от конкурси и тн., така завишени са ми изискванията, но и професията ми е изключително отговорна. В САЩ например това беше много добре, в БГ дразни.......но ние нямаме общество.... манталитет.

Обаче зависи и от професията, нали  :P :rolf:

И всъщност Дивна до някъде си права - колегата ми ПРЕКАЛЕНО разчиташе на вътрешни усещания (а трябва да изнесем продукт за рационалната евро комисия.... а той не беше прочел и един доклад по темата, но имаше "усещания"...... непрофесионализъм) и не знае един чужд език....няма задълбочен поглед върху нито една чужда култура..... но манипулираше други, много по-образовани колежки с по 2-3 езика.

В САЩ си работила, а случаят за който говориш става на работното място в БГ?
Ако е така, няма смисъл да обсъждаш всичко това. Нормално е да имаш съвършенно друг поглед що се отнася до професионализма. Работните отношения  в Америка са на светлинни години от БГ.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 29, 2011, 05:58:09 pm »
А за пристрастността в радикса по какво съдим?
Наблюдавам го в доста карти с Луна в твърд аспект със Сатурн, между другото, ако не се намери друг "отдушник" за усвояване на тази енергия (много често се фокусира в професията и има своите предимства).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.