Здравей Гост

Телепатията

• 74 Отговора
  • 8273 Прегледи
*

Asol

• 4140
Телепатията
« -: Септември 25, 2011, 10:21:42 am »
Като стана въпрос за телепатията с какво в наталната карта можем да я свържем ?
Може би с Нептун/Луна/Меркурий ? Какво мислите по въпроса ?

*

Lillie

• 30532
Re: Телепатията
« Отговор #1 -: Септември 25, 2011, 10:37:54 am »
Може би с Нептун/Луна/Меркурий ?

Да, но същия аспект може да се свърже и с фантазьорство, лъжа, самозаблуда.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Септември 25, 2011, 10:42:16 am »
в първия вариант на форум към сайта бяхме търсили индикации при хората, които твърдяха, че имат афинитет към телепатията и установихме, че има повтаряемост на акценти в Риби, 12-ти дом и Юпитер- той често беше или твърде силен, или ретрограден.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #3 -: Септември 25, 2011, 10:59:00 am »
Определено съм забелязала, че телепатията е много силна
( при хора, които имат тази дарба разбира се )
между близки, родственици, хора, които обичаме и за които ни е грижа...
Често получаваме " послания " за тях и за нещата, които се случват
чрез доста символични картини и образи и нерядко не можем
да ги " разчетем" правилно  :mellow:

P.S. Даммм... акцентиран 12-дом, Риби, Луна/Нептун, са важни в случая
Естествени минерали и амулети

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4 -: Септември 25, 2011, 10:59:43 am »
За мен тригонът ми Уран Меркурий.
За Нептун не знам, не мога да мисля дотам.  :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #5 -: Септември 25, 2011, 11:00:08 am »
Може би с Нептун/Луна/Меркурий ?

Да, но същия аспект може да се свърже и с фантазьорство, лъжа, самозаблуда.  :blink:

А ако лъжеш необходимо ли е да си телепат, за да изречеш думите, които ще хванат дикиш ?  :P

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #6 -: Септември 25, 2011, 11:07:32 am »
А ако лъжеш необходимо ли е да си телепат, за да изречеш думите, които ще хванат дикиш ?  :P

Хората, които лъжат имат добри способности да " внушават " и " манипулират"
т.е. те притежават отрицателните качества на едни и същи констелации,
но често имат и добри " прозрения" съзнателно или не, просто ги използват
с някаква цел
Естествени минерали и амулети

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Септември 25, 2011, 11:09:22 am »
Случвало ми се подобно предаване на информация посредством телепатия, само че изобщо не съм си поставяла за цел т.е да го правя по "команда" и да мисля за нещо конкретно и то с хора, с които имаме нещо сходно. Обикновено когато се запъна и си наложа да се сетя нещо, то процеса се блокира, а когато не мисля по въпроса ми "изплува" търсеното.

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Септември 25, 2011, 11:17:09 am »
удобство си е:) - вместо да зависиш от телефони:)

А и в книгите твърдят, че тя е естествена сигнална система, присъща на всеки човек.
Въпросът е как да я развиваме пък и каква ли е ползата от нея, ако не сме сигурни:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #9 -: Септември 25, 2011, 11:25:59 am »
АН, а ти как го правиш и развивала ли си тези си способности ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Септември 25, 2011, 12:11:39 pm »

Всеки аспект може да има двойнствено проявление, споменах и за другия възможен вариант.
Пък може човек с по-развито въображение или склонен да изрича лъжи, същевременно да е надарен със силно изразена сензитивност, стигаща до телепатия.
При силно влияние на Нептун в радикса съм наблюдавала едновременно и двете нива на проявление - и силно развито въображение, творчески таланти, и склонност към уклончивост, послъгване, понякога и неискреност, престореност.
Както каза Мунлейди, почти на всеки от нас се е случвало да има телепатична връзка с някой, особено с близки и любими хора. И на мен много пъти ми се е случвало в момента, в който си мисля за някоя по-близка приятелка, тя да ме набира по телефона, т.е. позвъняването идва след броени секунди.

Хората, които лъжат имат добри способности да " внушават " и " манипулират"
т.е. те притежават отрицателните качества на едни и същи констелации,
но често имат и добри " прозрения" съзнателно или не, просто ги използват
с някаква цел

Имах предвид същото.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Септември 25, 2011, 12:46:21 pm »
само като се замисля асц.риби; нептун в стрелец 9 дом тригон с меркурий 1 дом; уран 8 дом скорпион; марса 12 дом водолей ; при такива показатели в повечето случаи на момента усещам ако някой се опитва да послъгва.
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Септември 25, 2011, 12:54:17 pm »
Имам силно нептуново влияние в хороскопа - Нептун в края на първи дом (тригон към Слънце, Меркурий и Венера), ъглова доминанта в Риби (диспозитор на три лични планети). Надушвам лъжата отдалеч, винаги усещам кога отсрещният се опитва да ме лъже, бързо ми стават ясни онези, които се опитват да избаламосат определена група хора ("целева аудитория"  ;D), както и мотивите им.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Септември 25, 2011, 08:54:02 pm »
съвпад Луна/Нептун, Юпитер ретро по оста 3-9, при игра на карти и др.подобни знам какво ще хвърлят или искам да хвърлят определена карта и се случва
телепатия,емпатия  ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Септември 25, 2011, 09:03:56 pm »
Аз имах силна телепатия с покойният ми баща.Аз съм риби,той дева.Не съм правила синастрична карта обаче.

Имам телепатична връзка и с моя колежка от бившата работа.Тя е около 60 годишна ,зодия овен.Не и знам картата,но когато помисля за нея и ми се обажда.

Но нямам аспекти между луна,меркурий и нептун.
Имам меркурий-уран .

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #15 -: Септември 25, 2011, 09:18:12 pm »
И аз залагам на силно проявена водна стихия - добра интуиция. Но за телепатия между двама човека - трябва синастрия. За мен лично човекът, с който имам на 100% телепатична връзка (не ми е роднина) имаме връзка пълен съвпад на негов асц мой МЦ (и от там на всичките кардинални оси), съвпад под 1 градус негова Венера, мое Слънце, тригон негова Луна мое Слънце, моя Луна опозиция негово Слънце. Марсовете ни са в силен тригон също.

Последният път по едно и също време публикувахме почти едни и същи снимки във фейсбук (на залеза, при 200 км разстояние).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Септември 25, 2011, 09:30:02 pm »
съвпад Луна/Нептун, Юпитер ретро по оста 3-9, при игра на карти и др.подобни знам какво ще хвърлят или искам да хвърлят определена карта и се случва
телепатия,емпатия  ;D

...значи имаш потенциал за тото милионер  :P

*

Tiana

• 17
« Отговор #17 -: Септември 25, 2011, 11:40:24 pm »
Аз искам да кажа нещо което може да ви прозвучи странно.
Предварително да се оправдая че не съм много навътре в астрологията.
В моята карта не мога да намеря някакви показатели за каквато и да било телепатия, но откакто родих нещата малко се    промениха. Моето дете има Луна в лъв без никакви аспекти в 12 дом. (Според една известна астроложка при която правих хороскоп като се роди имала аспект с меркурий (10 дом) 66 градуса и със слънцето 52 гр.независимо че не показвали програмите) Както и да е. Първо когато се роди детето, то беше отделено от мен защото трябваше да стои в кувьоз. През цялото време се чувствах затворена и заключена в нещо без реална причина. Отдадох го на упойки, стрес и т.н. Когато се прибрахме в къщи, мина известно време, започнаха колики, и при мен започнаха тъпи, но доловими болки в червата.  С една дума, когато детето ми е болно, или изпитва някакъв дискомфорт, аз също изпитвам нещо подобно, понякога е само като силно чувство, понякога директно на физическо ниво. Детето не понася завои когато пътуваме и започва да реве и да му се повдига.  Аз съм пропътувала хиляди километри и какви ли не завои, планини и т.н, никога не съм имала подобен проблем, а сега повръщам при най- малките завои. Отделно от това, на околните им се струва странно, когато аз знам в кой момент какво точно му се яде и какво иска да каже, знам кога му е топло, студено и т.н. Той все още не говори така че да обясни. Донякъде съм притеснена, донякъде учудена, защото по принцип аз съм човек с напълно нормална психика, една такава практична съм с Луна в Дева, изобщо не допусках такива неща, но определено не става въпрос за съвпадения, твърде много са.
Има и нещо друго, той обича да крие някъде всякакви вещи, където намери мушка дистанционни, джиесеми, ключове и т.н. винаги знам кое къде е скрито. Но ако друг го скрие не се получава.
Когато се консултирах с астроложката (известно име, с огромен опит) и споделих притесненията си за тази луна, тя каза че твърде често в днешно време се среща при деца стояли в кувьози луни в 12 дом,  но и че обяснението за тези събития била именно в аспекта със Слънцето, който е 52 градуса, аз не знам какъв е този аспект, търсих много из интернет , но не намирам нищо подобно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Септември 25, 2011, 11:44:25 pm »
Аз искам да кажа нещо което може да ви прозвучи странно.
Предварително да се оправдая че не съм много навътре в астрологията.
В моята карта не мога да намеря някакви показатели за каквато и да било телепатия, но откакто родих нещата малко се    промениха. Моето дете има Луна в лъв без никакви аспекти в 12 дом. (Според една известна астроложка при която правих хороскоп като се роди имала аспект с меркурий (10 дом) 66 градуса и със слънцето 52 гр.независимо че не показвали програмите) Както и да е. Първо когато се роди детето, то беше отделено от мен защото трябваше да стои в кувьоз. През цялото време се чувствах затворена и заключена в нещо без реална причина. Отдадох го на упойки, стрес и т.н. Когато се прибрахме в къщи, мина известно време, започнаха колики, и при мен започнаха тъпи, но доловими болки в червата.  С една дума, когато детето ми е болно, или изпитва някакъв дискомфорт, аз също изпитвам нещо подобно, понякога е само като силно чувство, понякога директно на физическо ниво. Детето не понася завои когато пътуваме и започва да реве и да му се повдига.  Аз съм пропътувала хиляди километри и какви ли не завои, планини и т.н, никога не съм имала подобен проблем, а сега повръщам при най- малките завои. Отделно от това, на околните им се струва странно, когато аз знам в кой момент какво точно му се яде и какво иска да каже, знам кога му е топло, студено и т.н. Той все още не говори така че да обясни. Донякъде съм притеснена, донякъде учудена, защото по принцип аз съм човек с напълно нормална психика, една такава практична съм с Луна в Дева, изобщо не допусках такива неща, но определено не става въпрос за съвпадения, твърде много са.
Има и нещо друго, той обича да крие някъде всякакви вещи, където намери мушка дистанционни, джиесеми, ключове и т.н. винаги знам кое къде е скрито. Но ако друг го скрие не се получава.
Когато се консултирах с астроложката (известно име, с огромен опит) и споделих притесненията си за тази луна, тя каза че твърде често в днешно време се среща при деца стояли в кувьози луни в 12 дом,  но и че обяснението за тези събития била именно в аспекта със Слънцето, който е 52 градуса, аз не знам какъв е този аспект, търсих много из интернет , но не намирам нищо подобно.

Септил...Един кармичен аспект... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #19 -: Септември 26, 2011, 05:46:46 am »
АН, а ти как го правиш и развивала ли си тези си способности ?

Не съм напреднала в телепатията – упражнявам се.
Мозъкът приема 400 милиарда бита информация в секунда и осъзнава само 2000 бита – виж какви неизползвани ресурси.

Последните години се появява доста популярна информация за квантовата физика. Общо взето със сетивата си действаме по законите на класическата физика и на Нютон. /даже законът за кармата е в съответствие със законите на класическата физика:)/
Но квантовата физика с появата си променя разбиранията – и тепърва ще ги променя:) – ще сближи класическите с духовните и окултните науки – това е бъдещето за човечеството:) – естествено, закономерно и неминуемо:)

Да не навлизам в чужда терминология, но с прости думи,  според класическата механика, частиците са  тук и сега, а според квантовата  - могат да бъдат едновременно на много места. Какво предизвикателство пред прогностиката! – и животът го доказва. Несериозно е твърдението, че може да се предсказва  безпогрешно , защото възможностите ни са неограничени.

Астрологията отговаря на това предизвикателство, като казва, че се набелязват общите тенденции /след като е стъпила на твърдата почва на класическите закони/  и акцентът пада върху собствената воля след осъзнаване. 

А до осъзнаването стигаме като разширяваме способността да възприемаме, т.е. идеята е да увеличим ония 2000 бита информация.
/не случайно във форума непрекъсно се отбелязват изключенията:) – такива няма, защото са валидни класическите закони, но освен тях действат и се проявяват и квантовите:)/