Здравей Гост

Предизвикани сънища

• 16 Отговора
  • 4266 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Предизвикани сънища
« -: Септември 26, 2011, 03:36:48 pm »
Някои от вас са имали опит с контролирано сънуване, АН спомена за паралелно сънуване. Разкажете за опита си с предизвиканите от вас сънища. Как сте ги предизвикали и имали ли сте полза от тях?

*

Freya

• **
  • 1178
Re: Предизвикани сънища
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2011, 07:08:25 pm »
Имаш в предвид да провокираш/зададеш тема за сън от будно състояние?
Контролирано сънуване е различно от това за което ти говориш. Свързва се с осъзнато сънуване, там имаш възможността за контрол над самия сън, докато сънуваш.
За паралелно сънуване не бях чувала, но мисля че става въпрос за "споделено сънуване" от англ. "shared dreaming"
Знам, че трябва и двамата да се наговорят и да са дали съгласието си. Интересното е, че не е задължително сънят да им се е явил по едно и също време. Освен това за да практикуваш споделеното, трябва да си осъвършенствал до някъде осъзнато сънуване. Защото най-често там се случва това, трябва ти контрол за да го постигнеш. В форума на http://www.dreamviews.com/ съм попадалоа на някои хора които го практикуват. Постват си сънищата и ги сравняват. Някои имат невероятни преживявания заедно, не знам до колко е вярно, не ми се е случвало все още..
Не знам как точно се нарича това за което ти говориш, но според мен трябва да си емоционално повлиян от темата която искаш да ти се присъни за да се случи.. 
По същата логика когато сме влюбени и някой много ни интересува, често го сънуваме.
Аз получих нещо като отговор на мой въпрос в един сън, защото наистина много ме вълнуваше и цял ден мислех за това.
Тази тема не е ли за съновник? Или по-точно не трябва ли раздел съновник да се преименува на раздел Сънища. Хората ги вълнуват най-различни теми свързани с това...  :unsure:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2011, 09:24:28 am »
Сетих се, инкубиране на сънища се нарича, конкретния въпрос по темата..
http://en.wikipedia.org/wiki/Dream_incubation

« Отговор #3 -: Октомври 19, 2011, 10:38:47 pm »
Ми аз понякога практикувам, преди да си легна, да задам въпрос към посъзнанието си и да отправя молба да ми прати сън, за да ми отговори на въпроса. Доволна съм от резултатите, има много символи, гледам да ги тълкувам сама, на тези съновници нещо не вярвам. Ако нещо не ми е ясно, помагам си и с едни карти Таро. По отношение на споделените сънища, с една много близка приятелка имаме, без да се наговаряме или нещо, просто се разкарваме и си вършим кармичната работа заедно. Има разлики, естествено в самите сънища, накрая идеята е същата. Но тези разлики се дължат според мен на факта, че имаме различен тип съзнания, ако щете. Всеки човек си има индивидуален "приемник" на фините енергии на Вселената. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2011, 08:12:26 am »
Ми аз понякога практикувам, преди да си легна, да задам въпрос към посъзнанието си и да отправя молба да ми прати сън, за да ми отговори на въпроса. Доволна съм от резултатите, има много символи, гледам да ги тълкувам сама, на тези съновници нещо не вярвам. Ако нещо не ми е ясно, помагам си и с едни карти Таро. По отношение на споделените сънища, с една много близка приятелка имаме, без да се наговаряме или нещо, просто се разкарваме и си вършим кармичната работа заедно. Има разлики, естествено в самите сънища, накрая идеята е същата. Но тези разлики се дължат според мен на факта, че имаме различен тип съзнания, ако щете. Всеки човек си има индивидуален "приемник" на фините енергии на Вселената. :blink:

а да "тласнеш" чрез сънуване развитието на събитията в определена посока опитвала ли си?:)

« Отговор #5 -: Октомври 20, 2011, 09:33:56 am »
Не, Ан, но попринцип за това използвам визуализации. Още нямам чак такова доверие на подсъзнанието си ли, не знам, имам чувството, че ако ползвам сънища, действието ще бъде много размито и затова концентрирани визуализации като искам нещо - по 5-10 минути на ден, мисля, че помага :)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2011, 09:51:03 am »
а дали има значение следното:

опитвам се (не много сериозно защото ми е ново нещо) да сънувам дадено събитие, което искам да се случи. неуспешно засега, но в будно състояние започвам да виждам картината на събитието. дали все пак не съм повлияла по някакъв начин на фините полета?

« Отговор #7 -: Октомври 20, 2011, 10:40:50 am »
Това е визуализацията, така че да, концентрирай се и си го представяй и вярвай, че го имаш и влияеш на фините енергии в такъв случай и то в доста голяма степен :))

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2011, 07:05:12 pm »
Лошото обаче е, че дори и да сънуваме зададената тема, ние имаме по едно 7-8 че и повече сънища на нощ. И обикновено помним последните 1-2 най-много. Може и да го забравим..
Макар, че е доказано, че се будим около 12 пъти на нощ, ние го правим за момент и несъзнателно, заспиваме отново без да се усетим.
Цитат
Ми аз понякога практикувам, преди да си легна, да задам въпрос към подсъзнанието си и да отправя молба да ми прати сън, за да ми отговори на въпроса. Доволна съм от резултатите
Аз ще пробвам довечера, дано има резултат!
Да имаш някакви допълнителни препоръки, как точно го правиш? или просто си задаваш въпроса и очакваш да сънуваш отговора?

« Отговор #9 -: Октомври 20, 2011, 07:45:15 pm »
Просто си задай въпроса и се отърси от чувството, че е глупаво да говориш сам на себе си. Един разговор със цялото ти подсъзнание, или части от него понякога помага повече от всичко друго :) Успех! А, бтв, по същия начин може да изпозлвате подсъзнанието и като "аларма" - казвате си преди лягане в колко искате да станете, след 3-4 пъти подсъзнанието ви буди горе-долу в уречения час, с 5-10 минс разлика :D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2011, 09:42:48 am »
Не се получи тая нощ, сънувах някакви др. глупости. Но сега съм болна така, че една ли ще има успех.
Ще продължавам с опитите, накрая трябва да има резултат..  :blink:
Този номер със събуждането работи при повечето хора, особено ако има важен изпит на другия ден или нещо такова..
По принцип тази техника с намерението и внушението има ефект при много случаи.
Също можеш да си кажеш "тази нощ ще сънувам и ще запомня съня си" или "ще се събудя след съня си" и други такива...и обикновено има резултат. Така, че нищо чудно и със зададена тема да проработи..
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 09:55:13 am от Freya »

« Отговор #11 -: Октомври 21, 2011, 10:37:05 am »
Ааа, не пренебрегвай каквото и да си сънувала - при мен сънищата винаги са уж супер несвързани с темата, едни смешни защото се случват много неочаквани, невъзможни неща, които едновременно са абсурдни и толкова нецелесъобразни от една реална гледна точка, че понякога съм се събуждала от сън и като го помня, започвам да се смея в леглото със сълзи. Символиката обаче си е все пак символика и има някакво значение, поне така мисля аз. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2011, 05:19:12 pm »
Успях! Сънувах темата която си зададох снощи, само че в следобедния ми сън преди малко!  :blink:
Не съм мислила съзнателно за това преди да заспа, предполагам че нещо от вчера се е набутало в подсъзнанието ми.
Но и не успях да получа конкретен отговор, така че ще очаквам тия дни продължение  :blink:
Сега остава и да изградя някаква възприемчивост към символите си...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Октомври 21, 2011, 05:59:00 pm »
Успях! Сънувах темата която си зададох снощи, само че в следобедния ми сън преди малко!  :blink:
Не съм мислила съзнателно за това преди да заспа, предполагам че нещо от вчера се е набутало в подсъзнанието ми.
Но и не успях да получа конкретен отговор, така че ще очаквам тия дни продължение  :blink:

Аз обичам да тълкувам сънища. Ако искаш ми напиши какво си сънувала и ще се опитаме да го рзагадаем.

« Отговор #14 -: Октомври 21, 2011, 06:09:26 pm »

Радвам се да чуя, че се е получило, наистина ако имаш желание, можеш да споделиш и да се опитаме да тълкуване, но си и права, че трябва много дълбоко да се вгледаш в себе си, з ад аразбереш символичната система на подсъзнанието ти :) Ти със сигурност ще се справиш най-добре с тълкуванията на собствените ти сънища

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2011, 07:07:57 pm »
Цитат
Аз обичам да тълкувам сънища. Ако искаш ми напиши какво си сънувала и ще се опитаме да го рзагадаем.
Цитат
Радвам се да чуя, че се е получило, наистина ако имаш желание, можеш да споделиш и да се опитаме да тълкуване, но си и права, че трябва много дълбоко да се вгледаш в себе си, з ад аразбереш символичната система на подсъзнанието ти :) Ти със сигурност ще се справиш най-добре с тълкуванията на собствените ти сънища
Ами аз имам някакви предположения за какво иде реч... :)
И съм напълно съгласна с теб ThunderGoddess, че човек сам най-добре може да си разтълкува символиката, макар че е трудно.
Но пък би ми било интересно да чуя и друго мнение. Нещата отстрани изглеждат различно  :blink:
Не знам дали е удачно тук да поствам съня затова ще го публикувам в "разтълкуване на сън" в раздел Съновник...

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2011, 12:34:39 am »
Просто си задай въпроса и се отърси от чувството, че е глупаво да говориш сам на себе си. Един разговор със цялото ти подсъзнание, или части от него понякога помага повече от всичко друго :) Успех! А, бтв, по същия начин може да изпозлвате подсъзнанието и като "аларма" - казвате си преди лягане в колко искате да станете, след 3-4 пъти подсъзнанието ви буди горе-долу в уречения час, с 5-10 минс разлика :D
Това с *алармата* и аз съм го забелязала - обикновено се събуждам 5- 10 мин. преди да звънне телефона, като трябва да ставам по-рано  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх