Имаш в предвид да провокираш/зададеш тема за сън от будно състояние?
Контролирано сънуване е различно от това за което ти говориш. Свързва се с осъзнато сънуване, там имаш възможността за контрол над самия сън, докато сънуваш.
За паралелно сънуване не бях чувала, но мисля че става въпрос за "споделено сънуване" от англ. "shared dreaming"
Знам, че трябва и двамата да се наговорят и да са дали съгласието си. Интересното е, че не е задължително сънят да им се е явил по едно и също време. Освен това за да практикуваш споделеното, трябва да си осъвършенствал до някъде осъзнато сънуване. Защото най-често там се случва това, трябва ти контрол за да го постигнеш. В форума на
http://www.dreamviews.com/ съм попадалоа на някои хора които го практикуват. Постват си сънищата и ги сравняват. Някои имат невероятни преживявания заедно, не знам до колко е вярно, не ми се е случвало все още..
Не знам как точно се нарича това за което ти говориш, но според мен трябва да си емоционално повлиян от темата която искаш да ти се присъни за да се случи..
По същата логика когато сме влюбени и някой много ни интересува, често го сънуваме.
Аз получих нещо като отговор на мой въпрос в един сън, защото наистина много ме вълнуваше и цял ден мислех за това.
Тази тема не е ли за съновник? Или по-точно не трябва ли раздел съновник да се преименува на раздел Сънища. Хората ги вълнуват най-различни теми свързани с това... :unsure: